Hur man förvarar strumpor utan lådor: 14 kreativa idéer

Om du bor i en liten lägenhet, till exempel en sovsal eller studio, kanske du inte har mycket utrymme att arbeta med. Det finns faktiskt en stor chans att du inte ens har en djup byrålåda för att förvara dina underkläder och strumpor.

Men det betyder inte att du ska låta dem ligga. Det finns faktiskt många sätt du kan använda ditt begränsade utrymme för att lagra alla dina väsentligheter. Så börja göra anteckningar och gör dig redo att säga adjö till felplacerade strumpor för alltid!

1. Återanvänd din lagring

Ta ett steg tillbaka och tänk efter ett ögonblick — har du några extra förvaringsartiklar som du inte har använt på ett tag? Kanske äger du en gammal koffert eller bokhylla som bara står i garaget. Slipa sedan ordentligt, måla den i din favoritfärg och voilà, du har det perfekta förvaringsutrymmet för strumpor. Och glöm inte att täcka eventuella bucklor och repor med tapeter, vilket effektivt blåser nytt liv i din gamla bokhylla.

Vill du gå den extra milen? Besök din lokala loppmarknad och hitta några papperskorgar, industricontainrar och flätade korgar. Fyll dem med strumpor och underkläder innan du placerar behållarna på din gamla bokhylla. På så sätt kombinerar du två förvaringsmetoder för att lägga en touch av stil till din totala rumsinredning.

2. Köp en Desktop Storage Organizer

Om du inte har något förvaringsutrymme som du kan återanvända kan du köpa en uppsättning arrangörer för skrivbordslagring. Det som är så tilltalande med dessa produkter är att du kan placera dem på befintliga hyllor, under sängen eller till och med på ditt skrivbord. Som ett resultat kan du få ut det mesta av ditt begränsade utrymme utan att belamra ditt rum ytterligare.

Desktoplagringsorganisatörer är ofta till försäljning under skolstartssäsongen, så du behöver inte spendera en förmögenhet på extra lagringsutrymme. Dessutom kan du använda scrapbook-papper och lite kreativitet för att piffa upp dem ytterligare.

3. Skaffa dig några byråarrangörer

Det finns många fantastiska byråarrangörer tillgängliga på marknaden. Visst, de är designade för att passa befintliga byrålådor. De flesta organisatörer har dock bottnar, så du kan placera dem på hyllor eller stapla dem på varandra. Bortsett från det låter de dig också sortera dina strumpor i små rutor för enkel åtkomst till dina favoritartiklar.

4. Installera en hängande skoorganisator

Få multifunktionella lagringsverktyg är så användbara som ett hängande skoorganisatör. Även om du kan använda den här produkten för att lägga undan dina skor, kan du också förvandla den till fantastisk sockförvaring. De finns i ett brett utbud av färger och mönster, så du kommer definitivt att bli bortskämd med valmöjligheter.

Se även  Hur man organiserar sig när du har lite eller inget utrymme

Men det bästa av allt är att hängande skoarrangörer är mycket prisvärda och lätta att installera. Välj bara en dörr och placera stödkrokarna ovanpå den. Nu är allt som återstår att göra att vika eller rulla dina strumpor i par och sätta in dem i springorna!

5. Försök att använda redskapsorganisatorer

Till skillnad från sina motsvarigheter till byråer är redskapsarrangörerna mycket robustare eftersom de är gjorda av trä eller hårdplast. Således klarar de mycket mer vikt än vanliga kartongbaserade eller tygarrangörer, vilket gör dem utmärkta att stapla på hyllor.

Men när du väljer en redskapsarrangör, välj de som är utformade för stora matlagningsverktyg. Annars kan du ha svårt att få plats med fler än ett eller två par strumpor.

6. Uppgradera gamla lådor

På grund av Marie Kondos ökande berömmelse har det blivit en otroligt populär trend att använda lådor för att förvara kläder. Men du behöver inte köpa några dyra märkeslådor för att förvara dina strumpor. Faktum är att du kan få några av dina gamla tomma lådor och skära ner dem till önskad storlek.

Med andra ord kan du uppgradera alla typer av förpackningar för att hjälpa dig att organisera dina strumpor. Och om du vill placera dina lådor på ett synligt ställe kan du dekorera dem med scrapbook-papper för en mer elegant look. Kom bara ihåg att använda Marie Kondo vikteknik för att se till att dina strumpor sitter perfekt och inte tar upp mer plats än nödvändigt.

7. Köp några underbäddsväskor

Att använda utrymmet under din säng är ett bra sätt att öka din lagringskapacitet och hålla ordning på tillbehör som underkläder och strumpor. Men även om du bara kan placera dem alla i en påse, är det alltid en bättre idé att få en professionell underbäddsväska.

Dessa produkter är designade för att hjälpa människor med begränsat lagringsutrymme och budget. Tack vare sin grunda, hopfällbara konstruktion kan underbäddsväskor passa de flesta standardsängar. Och eftersom de vanligtvis har hållbara handtag, gör de att hämta dina tillhörigheter enklare än någonsin.

8. Installera en kort hylla

Ett annat sätt att maximera ditt lagringsutrymme är att installera en hylla på rummets vägg eller inuti din garderob. De låter dig placera korgar eller andra organisatörer fyllda med strumpor utan att belamra ditt rum. Men se till att välja en kort hylla som bara sträcker sig ett par centimeter från din vägg, så att det inte får ditt rum att kännas mindre än vad det är.

Se även  5 steg för att bli av med mygg i avlopp

Dessutom har vissa hyllor en stick-on design, vilket innebär att du inte behöver använda skruvar för att installera dem. Det är perfekt om du någonsin vill ta bort din hylla, särskilt när du byter hem. Och om du kämpar för att installera en hylla, finns det många onlineguider som kan hjälpa dig.

9. Montera trådsockkorgar

Har du lite extra utrymme längs sidan eller bakväggen i din garderob? Ta sedan några till dig själv hängande korgar och skruva fast dem i väggen. Eller, om du vill undvika spik, kan du använda de medföljande självhäftande väggplåtarna och hänga dina korgar på dem. Detta är en fantastisk metod som använder vertikalt utrymme, eftersom det ofta är underutnyttjat i sovrum.

10. Släng dem i en papperskorg

Även om det kanske låter lite oortodoxt kan papperskorgar fungera bra för sockförvaring. Ändå behöver du inte slänga dina strumpor i en smutsig soptunna. Istället bör du köpa en ny och endast använda den för förvaring av kläder eller accessoarer.

Men överlägset, en av de bästa delarna med att använda en papperskorg är att de finns i alla möjliga former, färger och stilar. Från vanliga kromade metallburkar till pastellfärgade papperskorgar, du kan enkelt anpassa dem till ditt rums inredning. Du kan till och med hitta papperskorgar som innehåller ditt favorit-tv-program eller -saga, som ytterligare matchar din personlighet.

11. Använd en Cube Organizer

Kubarrangörer är fantastiska substitut för vanliga köksskåp. De har ofta ett par rymliga papperskorgar, som borde räcka till alla dina strumpor och underkläder.

Förutom att fungera som en förvaringslösning tillför kuborganisatörer även ett visst modernt utseende och känsla till ditt rum. Och med dussintals unika material och nyanser kan du använda dem för att förstärka ditt personliga utrymme.

12. Återanvänd dina smyckesarrangörer

Smyckesarrangörer ser fantastiskt ut på byråer. Men visste du att du kan använda dem för att förvara dina strumpor också? Dessa är särskilt användbara om du äger många olika färgade och stilade strumpor. Det beror på att arrangören låter dig se alla dina strumpor på en gång, så att du kan ta det par du vill ha utan att hela tiden behöva söka igenom en hög.

Se även  Bästa dammsprejerna för ett rent, dammfritt hem: 2023 recensioner

13. Improvisera med nätpåsar

Oftare än inte använder människor nätpåsar för att lagra små föremål som grönsaker, toalettartiklar och till och med leksaker. Som ett resultat är de perfekta för mer intima kläder som strumpor.

Till skillnad från andra alternativ tar nätpåsar mindre plats och låter dig se innehållet med en blick. De kan också komprimeras för att passa små ytor. Således kommer du att kunna vika och stoppa undan nätpåsar när du inte vill använda dem. Så de är idealiska för hem där varje kvadrattum räknas.

Det roliga är dock att du kan skapa dina egna nätpåsar hemma. Allt du behöver är lite trä, jute och ett fäste, så blir du en mästare på nolltid.

För mer information kolla videon nedan:

14. Placera ett par krokar

Om du får ont om idéer och utrymme kan du testa att klistra in ett par kommandokrokar på insidan av din garderobsdörr. Beroende på vilken produkt du väljer behöver du bara dra av klistermärket och applicera den självhäftande kroken på din dörr. Sedan är du fri att hänga individuella par strumpor på var och en av dem.

Inte intresserad av att lämna dina strumpor synliga för folk som kollar in din garderob? Oroa dig inte; du kan fortfarande använda krokar till din fördel. Du behöver bara några söta väskor, som du snyggt kan hänga på dina installerade krokar.

Observera dock att detta inte är den mest effektiva metoden, eftersom vissa produkter kan vara svåra att ta bort. Du kan till och med skada din dörr och lämna limfläckar när du försöker byta ut dina krokar. Därför bör du använda krokar som ett sista försök att förvara dina strumpor.

NYCKELUTTAG

Att organisera dina strumpor kan vara en utmaning, även när du har gott om plats över. Men det blir ännu svårare för den som inte har en extra låda. Den goda nyheten är att du med lite kreativitet enkelt kan hitta en lösning och förvara dina strumpor på ett snyggt och snyggt sätt. Så ta på dig din tankemössa och börja experimentera med idéer, så kommer du att kunna upptäcka en förvaringslösning som fungerar bäst för dig på nolltid!

Lämna en kommentar