Hur man förvandlar ett garage till ett rum: billiga och enkla metoder

Om du inte använder ditt garage för det avsedda syftet, överväg att förvandla det till ett extra rum. Att piffa upp platsen eller till och med göra den till en uthyrningsbar fastighet kan vara fördelaktigt på flera sätt. Om inte annat så kan det öka värdet på din bostad, så att du får ett bättre pris för den om du bestämmer dig för att sälja den. Med det i åtanke, låt oss prata om hur man gör ett garage till ett rum billigt och enkelt.

Även om det ofta är en prioritet att minska kostnaderna i ett projekt som det här, är det viktigt att komma ihåg det din budget kommer bland annat att påverka byggets livslängd. Så om du vill göra ditt garage till ett utrymme som passar att bo i bör du överväga att spara innan du går vidare med ombyggnaden. Men vilken typ av pengar ska man lägga undan?

Hur mycket kostar det att förvandla ett garage till ett rum?

Att få en ekonomisk uppskattning för en garagekonvertering online är ganska svårt. Vissa människor har gjort det med en budget på drygt tusen dollar. De flesta uppskattar dock att verkliga kostnaden för projektet kan variera från fem till tjugo tusen dollar. Om du bestämmer att du behöver installera nya VVS-, värme- eller elektriska funktioner, kanske inte ens dessa siffror täcker dina utgifter.

I sista hand, kostnaden för att göra om ditt garage till ett rum beror på flera olika faktorer. Du måste ta hänsyn till det aktuella tillståndet för ditt garage, inklusive:

  • Oavsett om det redan är isolerat, vattentätt osv.
  • Om det är en integrerad del av huset eller en separat struktur
  • Om du behöver skapa en accesspunkt som låter dig komma in från huset
  • El-, värme- och VVS-installationen
  • Oavsett om det är ett enkel- eller dubbelgarage, såväl som dess totala kvadratmeter

Om garaget redan är helt färdigt kommer ombyggnaden att handla om att måla om väggarna och lägga lite golv. Men om det inte är det, kommer en betydande del av din budget att gå till att dra om elektriska ledningar och VVS samt att isolera rummet. Så du måste lägga till kostnaden för att avsluta väggarna och möblera utrymmet ovanpå det nödvändiga.

Ändå, en enkel garageombyggnad kostar säkert mindre än att bygga en tillbyggnad från början. Naturligtvis måste du också ta hänsyn till den tid det tar att slutföra projektet. Det tog nio månader att slutföra garagekonverteringen i videon, även om ägarna hade professionella besättningar som gjorde jobbet. För att vara rättvis är resultatet ett riktigt hus med kök, badrum och sovrum – så att göra ditt enda garage till ett hemmakontor borde vara enkelt i jämförelse.

Se även  Är torktumlare nödvändiga? 3 enkla alternativ

Hur man förvandlar ett garage till ett rum utan att bryta banken

När du genomför ett hemförbättringsprojekt får du välja hur heltäckande du vill närma dig det. Framöver kommer du att se flera sätt att göra varje steg. Så om du är intresserad av det billigaste alternativet kan du bara hålla fast vid det — men förvänta dig inte att konverteringen blir så komplett som den skulle vara om du hade gått igenom alla rätt kanaler.

Börja med att rensa och städa garaget

Först och främst måste du rensa bort allt skräp som du har liggande i ditt garage. Det gör att du kan se vad du arbetar med och börja rengöra väggar och golv. Efter att ha sorterat igenom föremålen du har förvarat i garaget och kasserat de du inte planerar att behålla, rensa bort eventuella spindelväv. Om golvet är av betong kan du rengör det med en högtryckstvätt eller bara en vanlig trädgårdsslang.

När garaget är tomt och rent, kommer du att kunna göra det bestämma vad du vill göra med den. Om ditt garage bara kan passa en bil, men det är kopplat till ditt hem, kan du slå ner väggen som förbinder den med huset. Det är så många som får ett större kök eller matsal.

Alternativt kan du dela garaget i flera mindre rumsom en förrådsgarderob, en verkstad eller en annan typ av rum. Naturligtvis är dubbelgarage lättare att omvandla till ett funktionellt rum eller till och med en lägenhet. Och om ditt garage är en separat struktur från ditt hus, kan du till och med göra det till ett tillbehörsbostadsenhet — eller ADU.

Bestäm vad du vill göra med dörren

Om ditt garage fortfarande har en rullport måste du bestämma dig för vad du vill göra med den. Du kan antingen:

  • Täta dörren och tillsätt massa för att ytterligare isolera ytan — du kan även täck den med gardiner från insidan
  • Bygg en vägg precis innanför dörren utan att ta bort denvilket får garaget att se ihopsatt från insidan
  • Ta bort rulldörren och byt ut den mot en vanlig eller några stora fönster
  • Ta bort dörren och bygg en solid vägg där den en gång stod
Se även  Var kan man köpa trappkjolbrädor?

Alla fyra alternativen kommer med vissa fördelar och nackdelar. Till exempel trots att det första alternativet är utan tvekan det billigaste och snabbaste att utföra, det är inte på något sätt en permanent lösning. Å andra sidan, även om det sista alternativet är en mer energieffektiv lösning, kan det beröva dig naturligt ljus om fönstren i rummet är på den mindre sidan.

Nu, om du gillar idén att installera en vägg utan att ta bort dörren, kanske du hittar den här videon informativ. Den visar också hur du sätter upp träreglar och fyller dem med isolering innan du installerar gipsskivor. Det är något du kan behöva göra om dina garageväggar är ofullbordade.

Du kanske också gillar: 3 idéer för att stänga in dina garageportar

Ta reda på verktygen

När du tar itu med huvudgarageporten kommer ditt extra rum att börja ta form. Vid den tidpunkten kanske du vill ta in några experter för att bedöma tillståndet för dina elektriska ledningar, värme och VVS. Sättet du planerar att använda garaget när du förvandlar det till ett riktigt rum kommer att påverka utformningen av verktygen.

Chansen är stor att du måste utöka värmen och verktygen från huset och räkna ut placeringen av eluttagen. Naturligtvis, om du har använt ditt garage som verkstad, kanske du redan har räknat ut kabeldragningen.

Om du inte behöver ha VVS eller vattenförsörjning i rummet, behöver du inte bry dig om att förlänga verktygen till garaget. När det gäller uppvärmningen, den billigaste lösningen på det problemet är att helt enkelt använda en elektrisk apparat. Du behöver bara vara noga med att inte överbelasta eluttagen i rummet.

Kött ut taket

Om du har tur är taket i ditt garage redan färdigt. I så fall måste du bara måla om ytan och kalla det en dag. Men om du råkar ha lite pengar över finns det flera saker du kan göra mot taket.

För det första, om du har ett enplansgarage med platt tak, kan du lägga till takfönster. Uppenbarligen är det inte ett projekt många människor borde försöka på egen hand, men resultaten kan se fantastiska ut. Alternativt kan du få taket att matcha resten av huset från utsidan och isolera det från insidan.

En mellanväg mellan att göra det och att bara måla det befintliga taket skulle vara att bygga ett falltak. Luftfickan mellan det konstruerade taket och det ursprungliga ska fungera som isolering. Du måste dock ha några tum över i så fall.

Se även  Hur man tar bort 3 typer av takljusskydd

Isolera väggarna

Om ditt garage är kopplat till ditt hus har det förmodligen två eller tre ytterväggar. Eftersom vi tenderar att fokusera vår isolering på våra hem, isolerar de flesta inte sitt garage. Men om du ska använda garaget som en håla eller ett underhållningsområde, vill du se till att det är bekvämt att umgås i. Lyckligtvis finns det många olika typer av isolering att välja mellan.

När du är osäker, gå för batt- eller filtisolering. Dessa produkter passar snyggt in i 16-tumsutrymmena mellan träväggsbjälkar. Och även om du inte har sådana är de lätta nog att bygga med 2×4 plankor. När du väl har byggt stommen och stoppat in den med isolering, sätt upp din gipsskiva och fixera den med fogmassan innan du grundmålar och måla väggarna.

Naturligtvis, om du vill behålla din budget, bör du hoppas att väggarna redan är isolerade. Även om de är gjorda av betongblock, kanske du kan komma undan med att inte isolera dem. Trots allt borde luftfickorna inuti blocken göra det åt dig. I så fall kan du bara sätta upp lite gips eller helt enkelt slå de befintliga väggarna med ett nytt lager färg.

Avsluta golvet

De flesta garage har enstaka betonggolv av förklarliga skäl. Men om du vill göra ditt garage till ett rum finns det flera sätt att uppgradera golvet. Du kan nämligen använda:

Självklart, innan du applicerar någon form av golv bör du se till att cementen är förseglad. Efter tvätt av ytan, låt den torka helt innan du borstar på vätskeförseglingen. När det lagret torkar kan du lägga alla typer av golv eller täcka cementen med mattor och mattor.

Bestäm vad du ska göra med allt det där extra rummet!

När du har tagit itu med alla ytor i ditt garage kan du piffa till det lite. Måla väggarna om du inte redan har gjort det eller applicera en peel and stick tapet. Du kan också täcka fönstren med gardiner, få några intressanta armaturer och ta in inredningen.

Självklart, om ditt garage till största delen är färdigbyggt, att förvandla det till ett rum blir en ännu mer strömlinjeformad procedur. Bara töm den, rengör den och hoppa direkt till den här sista handen!

Lämna en kommentar