Hur man förhindrar termiter från att förstöra din stuga

Termiter kan vara ett problem i alla hus. När det väl har börjat kan ett angrepp vara mycket skadligt och svårt att stoppa. När allt är sagt och gjort kan kostnaden bli överväldigande.

Vad som är värre är att för en stuga i skogen är hotet om termiter mycket värre än i staden. Med all den veden runt omkring är populationen av termiter precis vid din stuga sannolikt mycket större än populationen av termiter i stan.

Den goda nyheten är att du kan förhindra ett termitangrepp, och även om du inte gör det kan du fånga det tidigt och ta itu med det utan alltför mycket kostnader eller problem. Här är den bästa informationen jag har kunnat hitta hittills för att hjälpa dig att förebygga, upptäcka och behandla ett termitangrepp i din stuga.

Använd en termitbarriär när du bygger din stuga

Om du inte har byggt din stuga kan du vidta några åtgärder för att förhindra att termiter blir ett problem.

Om du bygger en stuga i ett skogsområde rekommenderar jag starkt att du använder en termitbarriär. Det finns några alternativ för barriärer som Termite Mesh eller Basaltic Termite Barrier (BTB) som i princip gör det så att termiterna inte kan ta sig igenom marken och in i ditt hem via den vägen. Dessutom är gjutna betongfundament svårare för termiter att penetrera än blockfundament.

Minska kontakten mellan trä och mark

När trä nuddar marken tenderar det att bli fuktigt vid och nära kontaktpunkten. Och fuktigt trä är mycket mer attraktivt för termiter än torrt trä. Ju närmare träet är marken, desto lättare är det för termiterna att ta sig in i det.

En bra tumregel är att hålla trä en hel sex tum bort från jorden. Sidfoten för din stuga bör stiga upp åtminstone så högt. Du bör ha ett liknande block eller betongfot för alla trästolpar som du kan ha. Det inkluderar också träbeklädnad eller trägaller som du kan ha runt din stuga.

Förvara inte trämaterial på marken precis vid din stuga

Vi pratade om att inte ha träbeklädnad, stolpar, något egentligen, i direkt kontakt med marken vid din stuga. Men detsamma gäller marken precis bredvid din stuga.

Jag vet att det är skönt att ha vedhögen nära. Men att ha en vedbunt bredvid stugan kommer bara att locka termiter. Håll din vedhög en bra 20 fot bort från kabinens väggar om du kan för att eliminera den termitattraktionen.

Kom också ihåg att när du tar in ved utifrån, finns det en hygglig chans att det finns termiter eller myror inuti. Så ta inte in några loggar som du inte kommer att använda snart. Jag gillar att hålla min vedhög täckt så att träet håller sig ganska torrt. På så sätt är den redo att användas när jag behöver den utan att behöva ta med massor av stockar för att torka innan jag bränner dem.

  Bästa skydd för basbåtar tillgängliga på Amazon

Eliminera eller åtminstone inspektera områden med hög fuktighet

Termiter gillar fukten, så vått eller fuktigt trä kan locka dem som en galning.

Eliminera problem som leder till hög fukt i vissa områden. Det kan vara saker som läckande kranar, dålig tätning runt fönster, till och med fönsterbrädor som blir fuktiga av kondens på insidan av fönstret. Inspektera även din takläggning. En sprucken kakel eller saknad singel kommer att leda till fuktuppbyggnad på taket vilket kan locka till sig termiter.

Du bör också inspektera runt din luftkonditioneringsenhet om du har en, eftersom de tenderar att få en uppbyggnad av kondens. Var som helst du kan tänka dig där trä blir fuktigt regelbundet bör läggas till i din inspektionslista.

Använd bekämpningsmedelsbehandlingar i jorden runt stugan

Jag gillar att använda förebyggande behandlingar efter behov för att skydda min stuga från termiter. Så utöver rekommendationerna ovan föreslår jag att du använder termiticidprodukter för att hålla din stuga säker från termiter.

För runt stugan föreslår jag att du använder Termidor. Det är faktiskt den bästa produkten för professionella utrotare. Hur det fungerar är att du gräver en 6-tums djup dike runt grunden till din hytt. Efter instruktionerna blandar du termidoren med vatten och häller den sedan i diket runt hela grunden av din stuga.

Tillverkaren uppger att Termidor kommer att skydda ditt hem och faktiskt bli av med de flesta termitproblem inom 90 dagar. Och det riktar sig även mot andra skadedjur, som snickarmyror som kan vara lika skadliga för en stuga.

Du kan kontrollera aktuella priser för Termidor på Amazon.

Om du misstänker termiter, här är vad du ska göra

Naturligtvis är förebyggande det bästa alternativet, men ibland hittar du de där irriterande små termiterna redan i din stuga. Vad kan du göra då?

Här är några steg du kan ta för att ta reda på hur stort ditt problem är och ta hand om det nu, innan det blir värre.

Ta reda på var de är och hur de kommer in

Om din stuga är i timmerstil är det faktiskt ganska enkelt att hitta termiter. Men om du har traditionell inramning som är täckt med gipsskivor, kan en termitangrepp gå obemärkt förbi i flera år. Hur som helst, det finns några tecken på termiter i och runt din stuga. Om du ser något av dessa tecken är det dags att börja undersöka.

  Favoritbågskytte för nybörjare

Små borrhål i trä. Återigen, om du har exponerat trä i din stuga kommer dessa att vara lättare att lägga märke till. Små hål i trä är en tydlig indikation på termitaktivitet. Ibland har borrhålen funnits där i flera år på grund av tidigare termitaktivitet antingen i stugan eller i stocken innan den gjordes till en stuga. Så om du ser små hål i dina stockar är det inte en garanti att du behöver ringa utrotaren, men det betyder att du bör se efter några av de andra tecknen och börja undersöka.

Om du vill veta om dessa små hål betyder termitaktivitet, försök att knacka på veden runt borrhålet. Får du ett ihåligt ljud betyder det mer aktivitet inne i stocken. Återigen, det är ingen garanti för att det finns termiter i stocken just nu, men det betyder att de har varit där.

Termit som tappar. När termiter är aktiva är det vanligt att se termiter falla på golvet nära borrhålen. Termitspillning ser mycket ut som små träspån. Så om du ser en liten hög med träspån på marken i eller utanför din stuga, är det ett tecken på nuvarande termitaktivitet, och det är dags att vidta åtgärder.

Lerrör. Termiter gör små tunnlar av lera för att ta sig från plats till plats medan de förblir täckta och skyddade. Det är inte vanligt att se termiter gå runt utanför som myror gör. De bygger dessa tunnlar att gå igenom. Du kanske ser små rör gjorda av lera som klättrar upp på sidan av din stuga, särskilt över toppen av din betong- eller blockfundament. Dessa är viktiga att se upp med eftersom de är en av de första och lättaste att upptäcka tecken på termitaktivitet. Det finns lite olika typer av lerrör och denna artikel från Orkin gör ett bra jobb med att förklara dem. Du kanske vill göra en bildsökning på Google efter ”termite mud tubes” också så att du kan se exakt vad du ska se upp med.

Vindar. Detta är egentligen inte ett tecken, utan en plats att inspektera. Vindutrymmen går ofta i flera år utan att någon ser sig omkring, så de är bra ställen för termiter att angripa och förbli oupptäckta. När du kollar in din stuga efter termiter, se till att du inte hoppar över vinden. Om du ser lerrör eller borrhål vet du att det är dags att vidta åtgärder.

  Bästa sovsäckar för sidoslipare (med 4 köptips)

Fyll sprickor som de kan använda för entré

När du hittar lerrör som leder upp på sidan av din stuga eller på en vägg någonstans, eller du ser borrhål någonstans i din stuga, måste du vidta åtgärder. Det första du ska göra är att blockera deras entré.

Termiter tar sig in genom springor. När du undersöker din termitaktivitet i din stuga, leta efter var de kommer ifrån. Om du hittar en trolig ingångspunkt, fyll den med lite expanderande isolering eller tätning. Du kanske redan har några termiter inne, men det är viktigt att förhindra att andra kommer in.

Använd termitbete/gift för att stoppa dem innan de kommer in och dödar de som kommit in

Det finns några bra termitbete/giftprodukter som du kan använda för att locka till sig termiterna och snabbt döda dem.

Termidorskum är verkligen effektivt för punktbehandlingar på platser där du har hittat termiter

Denna skumspray från Termidor finns tillgänglig på Amazon och kan sprayas i hål och lerrör för att ta hand om termiterna på dessa platser.

Spectricid gör termitpålar som du sticker i marken som lockar till sig termiter med bete och förgiftar dem. Det är bra för att förhindra att termiter runt ditt hem kommer in. Den upptäcker också termitaktivitet och har en indikator som dyker upp för att varna dig om att termiter finns i närheten av den pålen. Du kan se aktuella priser på Amazon bgenom att klicka här.

Det kostar lite mer och tar mer arbete, men återigen skulle jag rekommendera att använda Termidor-behandling runt hela din stuga genom att gräva en liten dike och hälla i den om du har upptäckt aktuell termitaktivitet i din stuga.

Dessa Termidor-produkter är också mycket effektiva för snickarmyror och andra skadeinsekter.

Om allt annat misslyckas, ring en utrotare

Jag gillar inte att behöva ringa proffsen för att få hjälp. Det är som att det är ett erkännande av nederlag. Och det är kostnaden inblandad. Men den kostnaden kommer att vara minimal jämfört med kostnaden för att behöva bygga om delar av din stuga på grund av ett termitangrepp.

Om du har tur kan det finnas en utrotare i området där din stuga är. Om det inte finns, kanske du borde öppna en utrotningsverksamhet där. Jag slår vad om att du kan tjäna en förmögenhet som utrotare i en bra semesterstad i skogen!