Hur man fixar en toalettsits som fortsätter att falla (bästa tips och tricks)

En av de mest irriterande sakerna som kan gå fel i ett badrum är toalettsitsen står inte uppe. Varje gång du försöker sätta upp den igen, smäller den ner och gör det där hemska, klingande ljudet.

Men hur frustrerande det än kan vara, brukar en knasig toalettsits vara en ganska enkel fix. Du måste bara ta reda på vad som gör att den faller ner i första hand. Då kommer du att kunna reparera den på nolltid och utan att svettas. Här är hur.

Varför fortsätter din toalettsits att falla?

Om du inte gå till roten av problemet och ta reda på vem eller vad som förstör din toalettstol, det kommer att fortsätta hända i framtiden. Så här är de vanligaste sakerna som får din stol att falla ner.

Att ha en tung hand

Vissa människor (särskilt små barn) tenderar att ha en tung hand när man lägger ner sitsen. Vanligtvis beror det på att de har bråttom, och de kan inte bry sig om att göra det långsamt, vilket alla har gjort sig skyldiga till.

Dock, upprepade gånger slår ner sätet och att öppna den kommer att orsaka mycket stress och skada både sätet och gångjärnen. Gångjärnen kommer att slitas ner med tiden och de blir nästan oanvändbara.

Om du lever med ångestfyllda tonåringar eller otåliga små barn är ditt bästa alternativ att köpa en toalettstol med långsamt stängande gångjärn. Gångjärnen gör det i princip omöjligt för någon att slå i sätet, och de kommer att förhindra ytterligare skador.

En tjock toalettsits

Ja, en tjock toalettsits låter ganska galen, men det är en riktig sak som slår sönder din toalett. Om sätet är för tungt/tjockt kan det inte bära sin egen vikt, och det kommer att fortsätta sjunka.

Med tiden, sånt vikt kommer att påverka dina gångjärnockså, och de kommer att börja försämras. När det väl händer är din enda lösning att köpa en ny stol.

Det viktigaste som gör att din stol blir alldeles för tjock är en toalettstolsöverdrag. I grund och botten, det som ser ut som en shag matta är det som bryter sönder din stol och gör ditt liv till ett helvete.

Uppenbarligen, om du har en, måste din första handling vara bli av med det. Om det hindrar sätet från att falla, bingo-bongo, är du klar och behöver inte göra något mer åt det.

Se även  Hur man rengör ett duschhuvud utan vinäger: 3 enkla metoder

Om du inte har ett skydd och toaletten fortfarande faller, då är sitsen bara för tung, och du behöver en ny. Men innan du gör det, bör du prova att trycka ditt toalettstolslock hela vägen tillbaka till tanken. Lägg det så långt det går och se om det förändrar något.

En ojämn toalett

En annan ganska vanlig boven för en knasig sits är en ojämn toalett. Lyckligtvis är det ganska lätt att kontrollera, och allt du behöver är en nivå (uppenbarligen).

Lägg ner toalettlocket, placera nivån i mitten och se vad som händer. Om du inte har en nivå, är din bästa insats att försöka ladda ner en app på din telefon för att kontrollera.

Om nivån visar att din toalett är knasig, måste du köpa några toalettshims eller kilar. Du måste skjuta in dem under basen på din toalett och se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan dem. Använd sedan fingrarna och tryck dem så långt de går.

Men innan du gör det, ett ord till de kloka här. Förhasta inte processen och använd inte för mycket kraft. Annars kan du gå sönder vaxringen som hindrar allt otäckt toalettvatten från att läcka ut.

När du är klar med att installera mellanläggen, stäng locket igen och se vad nivån säger. Om det är rätt, bör du vara i klartext. Men om den fortfarande faller ner kan du behöva göra det kombinera några olika metoder.

En stol som är för långt bak

Att ha en plats som är för långt bak är ofta anledningen till att den faller ner så mycket. Du ser, när du installerar en ny stol, dess vinkel måste vara över 90 grader mot skålen. Den måste vila bekvämt på toaletttanken annars ramlar den ner.

Men om vinkeln är mindre än 90 grader, kommer den att gå ner så fort du lägger upp den. Återigen, det finns massor av anledningar som kan orsaka denna snedställning. Det är därför du måste göra alla tester du har sett ovan för att verifiera vilket det är.

Hur man fixar en toalettsits som fortsätter att falla

Låt oss nu gå in på den roliga delen och prata om hur du fixar en toalettstol som fortsätter att falla. Båda dessa lösningar är ganska enkla att göra på egen hand.

Se även  En komplett lista över de högsta A-Frame-stegen

Rengöring av smutsen

Det finns massor av anledningar till att skruvarna (toalettstolen) kan vara lösa. Det kan vara dagligt slitage eller på grund av rester. Hur som helst är det ganska enkelt att ta itu med problemet, och det första du måste göra är ta bort skruvarna med en skruvmejsel.

Om det är för svårt att göra eller de snurrar för mycket, behöver du ett par tång och en skiftnyckel. Använd dessa verktyg för att hålla muttrarna som finns på toalettens undersida. Det kommer att vara till stor hjälp när det gäller att lossa skruvarna.

När du har tagit bort toalettsitsen, rengör noggrant området där skruvarna brukade vara. Bli av med all uppbyggnad som finns där för att säkerställa att skruvarna har en ren yta att gå över. Sätt sedan tillbaka sitsen, sätt i nya skruvar om de gamla var trasiga, och du är klar!

Installation av gummitoalettsitsbrickor

Oftast räcker det att ge din toalett en bra skrubb och torka bort smuts och smuts för att lösa problemet. Men om din toalettsits fortfarande faller kan du behöva investera i en del gummibrickor.

De kan verkligen göra skillnad på din plats, och de hjälper dig ge det mer stöd och håll den på plats. Installationsprocessen är ganska enkel, och du behöver i princip upprepa vad du gjorde i steget ovan.

Ta först bort toalettsitsen med en skruvmejsel. Du borde då placera gummibrickorna mellan skruvarna och toaletten. Säkra sätet igen, och du är klar.

Få rätt storlek på toalettsitsen

Ibland finns det inte tillräckligt med skruvar eller gummibrickor i världen för att rädda din vingliga toalettsits. Och det kan bero på att sätet är det heller fel form eller så är den alldeles för stor för din toalett.

Toalettsitsar kommer i en några olika former, inklusive oval, rund, fyrkantig, D-formad och öppen. Att sätta en fyrkantig sits på en oval toalett, till exempel, kommer att leda till en hel del problem. Du kommer att vingla, falla, mer smuts, och det kommer bara att vara obekväm att sitta på.

Så som Askungen och hennes glastoffel, att hitta rätt passform är nyckeln. Om du kämpar och inte kan se den exakta formen på din toalett, ta en bild på den utan sitsen. Gå sedan till järnaffären med ditt foto och försök hitta den exakta matchningen. Om du är osäker, fråga de anställda i butiken om lite vägledning.

Se även  Håller epoxi fast vid silikon?

I princip gäller samma sak för storleken på sitsen och toaletten. Om det inte är helt rätt kommer det inte att fungera, och det blir en obekväm, knasig röra. Förutom bilderna bör du också ta några mätningar innan du går till butiken.

Varför är det så dåligt att ha en vinglig toalettsits?

Du kommer förmodligen att hålla med om att en toalettsits som fortsätter att ramla är mer än irriterande. Men förutom att det är irriterande, det är faktiskt riktigt farligt. Faktum är att en nedfallen toalettsits skadar tusentals människor varje år (källa).

Inte nog med det, men att ha en sliten sits gör det verkligen svårt att rengöra, och att plocka upp det hela tiden ohygieniskt och lite grovt. Det kan också leda till att du ofta måste använda kraftiga rengöringsprodukter, som inte är bra för din hud.

Vad mer, inte reparera det kommer kosta dig mycket pengar i framtiden. Du måste byta ut sätet tidigare, och det kommer att bli en oändlig cykel.

Fördelar med en stabil toalettsits

Den mest uppenbara fördelen med att ha en stabil toalettsits är att inte oroa dig för om den kommer att smälla ner på ditt könsorgan när du kissar. Men det finns också den extra bonusen med att inte behöva röra den hela tiden, och inte få bakterier på händerna.

Dessutom är en stabil toalettstol mycket mer barn- och äldrevänlig, och du behöver inte oroa dig för att någon ska skadas. Det kommer också att spara massor av pengar och ge dig den sinnesfrid du behöver när du är i badrummet.

För att sammanfatta

Att ha en toalettsits som hela tiden smäller ner och faller är både farligt och irriterande. Lyckligtvis är det en ganska enkel fix, och du kan göra det med bara några få verktyg eller prylar. Men innan du gör några rörelser, gå till botten med varför sätet faller ner, och sedan vidta åtgärder. Lycka till och lycklig toafixning!

Lämna en kommentar