Hur man fiskar pärlor efter lax och öring

Att använda pärlor för att fiska lax och öring är en bra sak att göra om du inte vill oroa dig för att byta ut ditt bete ofta. Hela installationen är ganska enkel och i det här inlägget kommer jag att prata om hur man fångar öring och lax med pärlor.

Tekniken du kommer att använda för att fiska den här installationen är förmodligen vad du redan förväntar dig. Det finns några saker som kommer att göra ditt liv mycket enklare. Vi kommer att prata om vad fiske stång att använda, vilket fiske linje fungerar bäst, rätt krok storlek och hur man ställer in allt. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer.

Fiskespö och rulle

Att ha en specifik spö och rulle kommer inte att göra eller bryta din dag. Du kan fånga fisk med i stort sett vad som helst där ute men jag skulle rekommendera något specifikt om du vill landa mest fisk och ha minsta möjliga problem.

Uppenbarligen kommer du att behöva kasta så att du vill använda en spinning eller baitcasting spö. En baitcaster kommer att vara lite mer mångsidig men de är ganska svårare att använda och mycket mer kan gå fel. För de flesta skulle jag rekommendera att börja med ett spinnspö eftersom de är så lätta att använda.

När det kommer till längden och kraften på ditt spö har du några olika alternativ att välja mellan. Om du inte har mycket pengar att spendera och du redan har ett 6,5 fots medeltungt spinnspö, använd bara det. Om du vill landa så mycket fisk som möjligt skulle jag rekommendera något mellan 7,5 och 9,5 fot långa som är superkänsliga.

En något längre stång kommer att ge dig mer kontroll och du kommer att kunna driva din linje längre. A känslig stång hjälper dig att känna stenar och träd i vattnet som du kan haka på. Du kommer också att kunna känna bettet så fort det inträffar så att du kan få en bra snabb krokning.

  Varför hoppar öring ur vattnet?

Jag har använt ett gäng solida spön genom åren, men om du letar efter ett som inte är för dyrt, finns det Okuma Celilo 8’6-tums spö i en medium-action och Okuma Ceymar C-40 rulle. Det är inte den smidigaste eller mest känsliga installationen men det är förmodligen det bästa alternativet i den här prisklassen. Se all utrustning vi rekommenderar här.

Fiskelina

För i stort sett alla mina spön kommer jag att använda en flätad linje som min huvudsakliga fiskelina. Jag kommer att rekommendera dig att göra detsamma eftersom flätan är lättare att gjuta, kommer att hålla mycket längre, den flyter och är känsligare än mono eller fluoro. Jag gillar det eftersom jag kan slänga det på ett billigare spö och det kommer fortfarande att ha riktigt bra känslighet, som ett dyrare spö.

För den här typen av fiske använder jag normalt en 30 lb flätad linje. Du kan också använda en 20 eller 40 lb linje om du vill. En sak som jag alltid gillar att göra innan jag sätter på flätan är att lägga några omslag av monofilament eller fluorkolväte på min spole. Flätan tenderar att glida på spolen så att göra detta kommer att ge den något att bita i (du kan också bara sätta lite elektrisk tejp). Här är knuten jag använder:

Det jag sedan ska göra är att bifoga några 12 pund fluorkolväte direkt till änden av flätan. Jag lägger någonstans mellan 10 och 15 fot av lina och sedan ska jag fästa en 3-vägs svivel. Om vattnet är ganska grunt använder jag 10 fot och om vattnet är ganska djupt använder jag 15 fot av fluorkolvätet. Så här binder jag fluoret till flätan:

  Var är det bästa stället att sätta en registreringsskylt på en Dirt Bike?

På sidan av sviveln vill du fästa någon sorts vikt. Jag gillar att använda en pennvikt men i stort sett allt fungerar. Mängden du använder beror på vattnets hastighet, men normalt behöver du inte för mycket (lagom nog för att nå botten). Det sista steget är att fästa några 12 pund fluor till det tredje hålet i din svivel och sätt 3 fot linje.

Att ställa in allt

Det första du kommer att behöva är 2x #4 krokar och 2x pärlor. Du kan bara använda en krok (vilket jag vanligtvis gör) men jag föredrar att använda två krokar för denna teknik. Fler krokar är lika med fler potentiella fiskar (så jag har fått höra).

I slutet av din fiskelina, kommer du att vilja skjut på din första pärla och knyt sedan på kroken. Du kan sedan fästa ytterligare 3 fot eller fluorkarbon till den första kroken och sätta en annan pärla och krok i änden av den. Du bör ha två olika krokar med en pärla på toppen.

Det sista du behöver är något slags flyta. Typen du använder spelar egentligen ingen roll men du vill se till att du kan se den i vattnet. Allt du behöver göra är att placera är ovanför din svivel och justera längden baserat på vattendjupet.

Tekniken

Om du någonsin har gjort någon form av drivfiske, är tekniken i stort sett densamma. Allt du egentligen behöver göra är att kasta ut linan, låta den flyta nerför floden, rulla in och upprepa. Det finns lite mer som går in i det men det är det allmänna konceptet.

Det första du vill göra är uppskatta vattendjupet. Du vill justera din flottör så att din lina sitter nära botten av vattenkanalen. När du är redo att börja fiska vill du komma ihåg regeln om 45.

  Uppbackning med spinnrullar: Behöver du verkligen det?

Det andra steget är att kasta din linje 45 grader uppströms. Jag börjar med att kasta ganska nära där jag är och sedan arbeta mig längre ut. Du kommer då att vilja rulla in slack så det finns lite (men inte för mycket) spänning i din linje. En viktig sak att göra är alltid följ din linje med din spö spets. Håll inte din kropp stilla för det kommer att vara riktigt tufft att känna bett och hakar.

Medan din lina flyter nerför floden vill du håll ditt spö i en 45-graders vinkel (till vattnet). Detta ser till att du inte har för mycket lina i vattnet, vilket kan bromsa din drift. Du kommer att vilja låta din linje driva 45 grader nedströms och sedan kan du rulla in och börja om. Jag ska kasta lite längre den här gången och sedan lite längre nästa.

Ytterligare tips

Istället för att låta min lina driva längre nedför floden, flyttar jag helt enkelt till en annan plats och provar det om jag inte får några bett. Jag ska spendera 15-20 minuter vid den första platsen och flytta sedan till nästa om inget biter.

Kasta inte för aggressivt. Eftersom du har två krokar, vill du göra ett långsamt välvt kast för att hålla din linje horisontell mot vattnet så att den inte trasslar ihop sig.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.