Hur man fäster ett skidrep till en pontonbåt

Pontongbåtar är fritidsstövlar som förlitar sig på en speciell struktur, en ponton, för att hålla sig flytande. Om din pontonbåt är tillräckligt kraftfull kan du dra uppblåsbara båtar, tuber och skidåkare på anständiga avstånd.

Att lära sig att fästa ett skidrep till en pontonbåt garanterar långa timmar av nöje. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det bästa sättet att fästa detta rep till din pontonbåt för en utmärkt upplevelse.

Det finns flera typer av linor som du kan använda för bogsering, och ett skidrep är ett utmärkt alternativ eftersom det är tillräckligt hållbart för att säkra lasten.

Skidrep till en pontonbåt

Att välja rätt rep

När det kommer till vattenskidåkning, tubing, wakeboard eller kneeboard, kan du hitta olika typer av rep som du säkert kan fästa på din pontonbåt. Skidlinor är dock mycket populära eftersom de är tillräckligt hållbara för att tåla tung användning. Här är några funktioner hos skidlinor.

 • Vattenskidrep är mycket mångsidiga. De är 70 fot långa, mäter 75 fot långa med handtaget inkluderat. I alla fall, vanliga rep har cirka 10 färgade sektioner som du kan ta av för att förkorta repets längd.


Om du vill göra repet längre kan du lägga till öglor för att öka längden. Som ett resultat kan du enkelt anpassa repet för flera ändamål och skidåkare.

 • Ett skidrep är tillverkat av polypropen som sträcker sig 2-3% av sin längd. Denna lilla elasticitet behövs i hög grad, eftersom skidåkaren ändrar riktning samtidigt som den tar svängar. De är mer förlåtande i höga hastigheter.
 • På grund av sträckningen kommer dessa rep att absorbera stötar och minska obehag.
 • Vattenskidrep har flera handtagsstilar för olika användare. Ett handtag med lång v-sektion är lämplig för nybörjare eftersom det håller användaren stadig. Ett handtag med en kort v-sektion ger ett mer konsekvent drag från båten. Vissa handtag har ett mjukt EVA-skumgrepp förhindra friktionspeciellt om du inte har handskar på dig.
 • Det finns speciella skidrep som är 60 fot långa. Dessa är designade för turneringar och har sektioner som är exakt inställda på tävlingsstandarder.
  Vilken tid på dygnet är rådjur mest aktiva

Men även med det bästa repet kanske du inte kan fästa skidrepet där det ska fästas. Du måste förstå var ditt skidrep ska fästas för den bästa upplevelsen.

Skidrep till en pontonbåt

Hur man fäster skidlinan på rätt sätt i pontonbåten

Efter att ha köpt rätt skidrep måste du se till att du har fäst det ordentligt på din pontonbåt.

Installera en dragkrok

 • Vissa pontonbåtar kommer med dragkrokar. Men i vissa situationer kan du behöva köp och installera en. TurboSwing Skiddragkrok
 • Som tur är hittar du olika modeller på marknaden. Det är därför du måste se till att dragkroken du köper är kompatibel med din pontonbåt. Dragkroken ska vara lätt att montera. Det borde inte kräva någon ytterligare borrning som kan påverka strukturen på din pontonbåt.
 • Du måste också se till att du köper en stadig dragkrok. Undersök modellen för att säkerställa att den är gjord av industristandardmetaller för att klara tuffa förhållanden. Det ska vara tillräckligt hållbart, så att det inte böjs eller går sönder när man hanterar högt tryck. Detta är ett stort plus, speciellt när du bogserar tyngre skidåkare.

Använd bindningspunkter

 • Fästpunkter är extremt användbara när du ska flytta din pontonbåt från en plats till en annan. Du kan också använda dem för att säkra ett skidrep. Med hjälp av en Y-sele och rätt knut kommer repet att kunna bogsera en gummibåt eller en skidåkare utan problem.
 • Dessa är flera typer av knutar som du kan använda för att säkra ditt skidrep. Några av dem är lämpliga för nybörjare. Vissa knutar behöver dock lite övning innan du kan bemästra dem.
  Vad man ska lägga under en luftmadrass när man campar

Kul med en pontonbåt: Säkerhetstips

Pontongbåtar är mångsidiga båtar som kan ge mycket nöje. Här är några säkerhetstips för att förbättra din upplevelse när du använder din båt.

 1. Se till att din båt har rätt motor för att ge den nödvändiga dragkraften. Om du använder din pontonbåt för att bogsera en gummibåt behöver motorn inte vara så stark. Men för vattenskidåkning och andra liknande vattenaktiviteter bör motorn erbjuda flera hastigheter för bättre säkerhet. För den bästa skidupplevelsen bör pontonbåten kunna bogsera skidåkaren i cirka 25 till 30 mph.
 2. Även om du är en bra simmare, en flytväst är avgörande för din säkerhet. När du plötsligt släpper repet kan stöten bli för stark för din kropp. Som ett resultat kanske du inte kan vidta rätt åtgärd. Flytvästen kommer att hålla dig flytande tills pontonbåten har gjort en sväng för att komma och hämta dig.
 3. Vattenglasögon och andra typer av skyddsglasögon är viktiga. De låter dig se vart du är på väg och skyddar dina ögon från irriterande stänk. De skyddar också dina ögon från UV-strålar, så att dina ögon inte känns alltför ansträngda. Samtidigt skyddar skyddsglasögon dina ögon från alla flygande föremål som av misstag kan träffa ditt ansikte.
 4. Använd solskyddsmedel när du åker vattenskidor. Att spendera långa timmar i solen är den främsta orsaken till solbränna som kan leda till olika hälsofrågor. Du måste se till att du använder vattentät solskyddsmedel och applicera det varannan timme för att skydda din hud. Ett miljövänligt solskydd är också en bra idé.
 5. Se till att det finns en spotter. Denna persons uppgift är att hålla ett öga på skidåkaren när föraren är upptagen med att köra båten. Spottaren kommer att meddela båtföraren om skidåkaren släpper repet eller om det finns några problem.
  Kan en transitbil gå igenom en biltvätt?


Slutsats

En pontonbåt kan användas för flera fritidsaktiviteter, så länge du har installerat rätt rep. Ett skidrep ger skidåkare en anständig vattenskidupplevelse. Du måste dock se till att du har valt rätt rep och har fäst det ordentligt i pontonbåten.