Hur man fångar sjööring på sommaren

Om du har fiskat någon form av öring vet du förmodligen redan att öring går till djupare vatten när det blir varmt ute. De flesta människor går superdjupt, släpper ner sin linje och börjar trolla. Det kanske inte är det bästa tillvägagångssättet och i det här inlägget kommer jag att prata om bästa sättet att fånga insjööring på sommaren.

Om du vill fånga insjööring på sommaren måste du lägga undan trollingspö och motor och jigg som du skulle göra på vintern. Du kommer att använda exakt samma inställning som du skulle göra för isfiske och det kommer att göra allt enklare och billigare. Det kan göras med vilken typ av båt som helst och du behöver inte all den snygga utrustningen.

Jag säger inte att detta är det absolut bästa sättet att fiska på men det är det jag har haft bäst resultat med. Jag har alltid trollat ​​efter insjööring men har nyligen gjort detta och har sett bättre resultat. Jag tycker också att det är lite roligare att fiska så här. Fortsätt läsa för alla detaljer om hur man pilkar efter sjööring på sommaren.

  • Använd denna lock-/blinkfärg för öring
  • Våra favoritöringdrag, redskap och lina

Var man kan hitta sjööring

Anledningen till att jag gillar det jigg för insjööring är att majoriteten av dem kommer att vara på lätta att hitta platser. Allt jag behöver göra är att gå till den platsen, förankra båten och börja jigga. Den goda nyheten är att du inte behöver en fishfinder för att hitta platserna.

Om du redan känner till ditt lokala vatten så vet du förmodligen redan var fläckarna finns, men om inte kan du använda en gratis webbplats som heter Navionics. Du kan lära dig hur du använder Navionics här. Det är en webbplats som kommer att visa dig exakt vad som händer under vattnet.

  Uppbackning med spinnrullar: Behöver du verkligen det?

navionics fiskeplatser

Det du vill fiska runt är under vattnet poäng, avlämningspunkter och högar. Det är dessa platser där 90 % av sjööringen kommer att finnas. Du kan skriva i din sjö i Navionics och den visar dig exakt var dessa saker är. Det tar lite tid att lära sig hur man läser kartan men jag förklarar allt det i inlägget ovan.

Du kan också leta efter nypa punkter för det är där mycket av sjööringen kommer att sitta och äta. Detta kan vara en undervattensvägg, en trattpunkt eller något annat i den stilen.

Lake Trout Gear

Det första du kommer att behöva är rätt fiskespö. Du kan förmodligen använda vilken typ av spö du vill men jag brukar gå med något runt 7-9 fot som har en medeltung ryggrad. Antingen ett spinning- eller baitcastingspö fungerar bäst men det är verkligen upp till dig. De flesta kommer att gå med ett spinnspö eftersom de är så lätta att använda, men andra tycker att en baitcaster är roligare att fiska med.

Nästa sak du behöver är rätt fiskelina. Du kan använda rak mono eller fluoro men du vill se till att din lina är tillräckligt tung för att klara vad du än fiskar efter. Någonstans runt 10-15 lb borde vara tillräckligt bra. Jag använder normalt en 20-30 lb flätlina med en 12-15 lb fluorocarbon leader. Ibland blir jag tyngre, ibland blir jag lättare, men det är det jag använder mestadels av tiden.

Anledningen till att jag gillar att använda fläta är att det är det lättare att gjuta och jag kan få Mer distans ur det. Det är mjukare och tunnare än mono eller fluoro (samma lb-test) och det är därifrån det extra avståndet kommer. Den är också känsligare så att du kan slänga den på ett billigare spö och du kommer fortfarande att känna alla bett. Jag kommer att använda fluorkarbon som min ledare eftersom det är osynligt för öringen. Allt du behöver är en 5-fots ledare och du är bra att gå (binda ihop dem direkt eller med vridbar). Så här ansluter du linjerna direkt:

  Är fiske bättre i högt eller lågt tryck?

Bästa Summertime Lake Trout Jig

Det finns ett antal olika alternativ du kan välja mellan när det kommer till jiggriggar. Min favorit måste vara en vit eller chartreuse röja (1/4-3/8 oz jigghuvud) eller en tubjigg. Här är våra favoriter. De fungerar också bra för bas, gös och gädda.

sjööring jigging grub

Om du inte har något av dessa beten kan du alltid använda mjuka plastmaskar eller något liknande. Du kommer att vilja tänka på vad fisken i ditt område faktiskt äter. Äter de languster? Kanske är det shinners. Vad de än äter, det är förmodligen det du vill använda, men jag har alltid tyckt att larver eller tubjiggar fungerar bäst.

Hur man pilkar efter sjööring

Jiggning är ett ganska enkelt koncept, men om du inte vet vad det är, är allt du gör att hålla dig stilla, sänka linjen nedåt, lyfta linjen upp och upprepa denna process. Du behöver inte trolla, du behöver ingen fishfinder, och du behöver inga dyra redskap.

De enda två saker du behöver fokusera på är att hitta rätt fläckar och rätt djup. Vi pratade om att hitta rätt platser lite tidigare men det viktigaste du vill ta reda på är var undervattenspunkterna, avlämningsplatserna och högarna finns. Det här är de områden där du vill spendera 90 % av din tid.

Det andra du vill vara säker på är att du fiskar på rätt djup. De flesta kommer att släppa sin linje ända till botten och även om det skulle kunna fungera är det inte alltid det bästa alternativet.

Varför?

Öring gillar kallare vatten (cirka 50 grader Fahrenheit) men mycket av tiden är vattnet längst ner superkallt med lite syre. Det finns tre olika lager i vattnet och du kommer att vilja ägna din tid åt att fiska basen av den mellersta (kallas termoklinen). De gillar det här området eftersom det är tillräckligt kallt och det finns fortfarande syre.

  Marabou Jig: Fånga mer crappie, bas och öring med den här riggen

Det är inte alltid lätt att hitta det exakta djupet men som en generell regel kommer termoklinen att vara det 30 fot ner i juni och 40 fot ner i juli och augusti. Du kommer att vilja jiga runt 10 fot under dessa nivåer. Vattnets totala djup spelar ingen roll. Om du kan hitta en kulle, avlämningspunkt eller punkt som är i termoklinen, är det den gyllene fläcken.

Du kan alltid börja djupare och rulla upp 10 fot var 5:e minut tills du hittar fisken. Det är vad jag brukar göra men för det mesta är de i närheten 50 fot i midsommar.

En annan anledning till att du vill fiska där (och inte botten) är det betesfisk kommer inte att ligga i botten. De kan nog inte överleva där nere, och om det inte finns någon betesfisk där nere så finns det nog inte många sjöar.

Allt du behöver göra är att gå till rätt plats, släppa ner linjen, pausa i några sekunder, lyfta upp spöet, pausa och sänka det igen. Det är lite mer jobb jämfört med trolling och vissa människor vill inte göra det men jag tror att du kommer fånga mer öring när du gör det.

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.