Hur man fångar sjööring från stranden

Fiske efter insjööring är en av mina favorit- typer av fiske bara på grund av hur hårt de kämpar. För det mesta måste du fånga dem med båt, men vid vissa tider på året kommer du att kunna fånga dem från stranden. I det här inlägget kommer jag att prata om hur man fångar insjööring från stranden.

Vi kommer att prata om spö/rulle du borde använda, vad fiske linje att använda, vad som är bäst lockbete/bete, och hur man faktiskt fiskar efter dem. Det finns verkligen inget rätt och fel sätt att rikta in sig på öring men det är det jag har haft mest framgång med. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för fullständig information om hur man fångar insjööring.

När ska man fånga sjööring från stranden?

Fiske efter insjööring från stranden är bara värt mödan vissa tider på året. Den enda gången du kommer att fånga insjööring från stranden kommer att vara i vinter och vår. Det är de enda tiderna på året då öringen kommer till det grundare vattnet för att äta.

I sommar och tidig höst, kommer öringen att vara mycket djupare och du måste vara i en båt för att nå dem. Jag är säker på att du kan ha tur och få en men för det mesta kommer du inte att kunna kasta ut tillräckligt långt.

Anledningen till att öring är djupt på sommaren och hösten är att vattnet är kallare och det är vad de föredrar. Det grunda kommer att bli för varmt för dem och det är därför det är ingen idé att gå för dem. I vinter och tidig höstkommer vattnet att vara tillräckligt kallt för att de ska komma in och livnära sig på några av de mindre fiskarna.

  Hur man hoppar över en jigg med en baitcaster

Bästa locket för öring

Som jag sa tidigare, det finns inte ett rätt sätt att fiska efter insjööring, men jag kommer att visa dig vad jag har haft bäst resultat med. Mitt favoritbete att använda för insjööring är en spinnare. Något mörkt i svagt ljus och något ljus i ljusare förhållanden.

Om jag fiskar på morgonen eller kvällen (eller en molnig dag) kommer jag att använda något svart, brunt eller guld. Något sådant här kommer att fungera mycket bättre än något ljust. Om jag fiskar i ljusare förhållanden använder jag något silver. Min favorit är en Stingeye spinner i storlek #4 i silver Chartreuse. Se våra favoriter här.

Vilket redskap att använda för sjööring

Det första vi ska prata om är vilket spö och rulle som ska användas. Eftersom du fiskar från stranden behöver du ett spö som kan kasta långt. Det är därför jag skulle rekommendera ett spinn- eller baitcastingspö. De flesta borde gå med ett spinnspö bara för att de är lättare att använda och inte mycket kan gå fel. Det enda du vill vara säker på är att du använder ett medeltungt spö (eftersom sjööringen kan bli ganska stor).

Nästa fråga är vilken fiskelina man ska använda. Du kan använda vad du vill men jag använder nästan alltid en 10-20 flätlina för alla typer av fiske jag håller på med. Anledningen till att jag gillar fläta är att den är tunn och som gör att du kan kasta långt. Jag har gjort testerna och flätgjutningar bättre än mono eller fluoro. Den sträcker sig också mindre så att du kan få en bättre krok. Jag ska sedan slänga på en 15-20 lb fluorocarbon leader eftersom den är osynlig för öringen.

  Vad är åldersintervallet för Yamaha 50cc Dirt Bike?

Du kan fästa de två linorna med en svivel eller knyta ihop dem direkt. Det spelar egentligen ingen roll och valet är upp till dig. Om du använder en vikt så skulle jag förmodligen gå med en svivel (den håller vikten på plats). Om du vill knyta dem direkt kan du använda kirurgens knut.

Lake Trout Technique

När jag fiskar efter insjööring från stranden gillar jag att använda den slow roll-teknik. Jag är inte säker på om det är det officiella namnet för det men det är vad killen jag lärde mig det av kallade det. Allt det egentligen är är drar spinnaren längs marken. Att fiska efter regnbåge eller andra typer av öring är lite annorlunda eftersom du helt enkelt kan kasta och hämta den.

Steg 1 är att lägga din lina på och låta spinnaren sjunka till botten. Eftersom du kommer att dra den längs med botten, kommer du att behöva den tyngre linjen ifall den skulle fastna. Om du använder lättare redskap så går det av varje gång. Braid är superstark så det kommer inte hända lika mycket.

Steg 2 är att dra din spinner längs marken och rulla in slacket. Du kommer att vilja hålla ditt spö parallellt med marken och du vill rulla och dra ganska långsamt. Du kan bara kasta och hämta men den här tekniken verkar fungera mycket bättre.

Steg 3 är att snabbt rulla in när du blir ganska grunt (när du kommer in 2/3 av vägen). Öring kommer troligen inte att vara så ytlig ändå och allt du gör är att riskera att bli fast. Rulla bara in linan och kasta ut den igen.

  Kan ett fiskespö böjas åt båda hållen?

Det är verkligen så enkelt. Det kommer inte att resultera i fisk varje gång, men om du fiskar rätt tid på året, det finns faktiskt öring i vattnet, och du använder den här tekniken, bör du inte ha några problem med att fånga några bra sjööringar.

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.