Hur man fångar Kokanee-lax utan båt

Vad händer om du vill fiska efter Kokanee, men du vill inte köpa en båt bara för att fånga en fisk? Om detta låter som du är du i samma båt som många andra, men tyvärr är det inte en båt du kan fiska från.

Kokanee lax kan fångas utan båt genom att trolling från stranden eller genom att jigga från en brygga eller ett hål i isen. Kokanee lax är svår att fånga utan båt på sommaren på grund av varmt vatten. Kallare vatten tillåter kokanee att komma närmare ytan, vilket förbättrar oddsen för en båtlös fångst.

Det finns många små knep för att fånga kokanee utan båt, och allt du behöver är någon som vet vad de gör för att hjälpa dig att bli framgångsrik.

Trollingverser Jigging

Trolling och jiggning representerar de tekniker eller stilar vi kommer att fokusera på, men vi kommer att fokusera på att anpassa dem för användning utanför en båt. Låt oss gå igenom skillnaden mellan trolling och jiggning, och hur man gör dem så effektiva och effektiva som vi kan utan att behöva använda en båt!

Jävlas

Trolling, när det görs från en båt involverar ofta en downrigger, som för ditt bete eller bete och tackla ner till det djup du vill ha det på, och håller det på det djupet medan du drar det horisontellt bakom din båt.

Trolling från stranden är i princip samma sak, men du har betydligt mindre kontroll över djupet ditt bete vilar på. Utöver detta, eftersom du med största sannolikhet står i en ensam position på stranden, måste du kontinuerligt kasta ut linan och rulla in den igen.

Nackdelar med detta inkluderar att du kanske skrämmer upp Kokanee-laxen, att ditt bete spenderar mindre tid i vattnet och minskad tillgång till fisken som kommer att vara djupare i vattnet, vilket är där de nästan alltid kommer att vara på sommaren, när strand- och ytvatten är varmare.

En nyckelteknik att använda när du trollar från stranden efter en Kokanee-lax är att se till att du ger ditt spö enstaka ryck för att få ditt bete eller bete att verka oberäkneligt eller skadat. Kokanee lax äter nästan uteslutande plankton, så ditt bete kommer inte att imitera något som de vill äta, så fokusera inte så mycket på det.

Kokanee lax är nyfiken, territoriell och mycket aggressiv för en bytesfisk. Om ditt bete beter sig oregelbundet har du en god chans att göra laxen irriterad, vilket är vad du försöker göra för att få den att slå mot din lina.

Jiggar

Jiggning är ett annat populärt sätt att fiska från båt, men kan tack och lov också anpassas till en mer ”båtlös” teknik.

Processen att jigga från en båt innebär ofta att en viktad lina, med flera agnade krokar på varje lina, rycks upp och ner, vilket ger intrycket av oberäkneligt, skadat byte. Ibland görs detta av enskilda personer, andra gånger görs det av en maskin. I de flesta fall skulle vi imitera en källa till mat, men som jag nämnde tidigare, med Kokanee, försöker vi göra den galen, och den oberäkneliga rörelsen är ett bra sätt att göra det.

Jiggning från stranden är ganska lika, och lättare att kopiera från stranden än att trolling är, så länge vattnet du fiskar har ett visst djup, vilket det bör om du försöker fiska efter en Kokanee-lax.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Missouri?

Detta görs mest effektivt från en brygga eller någonstans på stranden om fallet i vattnet är tillräckligt kraftigt för att skapa omedelbart djup. Släpp din viktade lina i vattnet och se till att du har något på din lina som får fiskens uppmärksamhet.

Flashers och dodgers är en kokanee-fiskares bästa vänner, eftersom de skapar den perfekta rörelsen och ljudet för att locka och irritera en Kokanee-lax. Shoepeg corn är ett annat legendariskt Kokanee-bete, vanligtvis indränkt i något som kommer att locka eller reta Kokanee.

Djupet är så viktigt med jiggning eftersom du inte använder någon horisontell rörelse, som trolling. Jigging är i huvudsak en rent vertikal fiskestil. När du väl har din viktade och bete lina i vattnet är det viktigt att se till att du ger linan en ryckande rörelse upp och ner, särskilt eftersom rörelsen mer än troligt är det som kommer att fånga fiskens uppmärksamhet.

Var inte för aggressiv eller hård i dina rörelser, gränsen mellan den aggression du försöker inspirera i Kokanee och att skrämma bort den är tunn. Precis tillräckligt för att få blinkaren och/eller duckaren att göra sitt jobb. Du kan rulla in linan och släppa den tillbaka i vattnet, men om du inte flyttar till en annan plats borde det inte vara nödvändigt.

Årstider

Kokanee är en mycket temperaturkänslig fisk, så de platser du kan hitta den kommer att variera under dagen, men mer specifikt kommer den att variera drastiskt från säsong till säsong eftersom sjöarna eller reservoarerna den lever i värms upp. Om du inte har en båt kommer du att ha mycket mer begränsad tillgång till Kokanee under vissa säsonger jämfört med andra, och dina fiskestilar måste ändras, såväl som dina platser.

Vinter (isfiske!)

Det här avsnittet kommer att berätta HUR du fångar Kokanee-laxen när du är isfiske, men se till att du håller dig uppdaterad och uppdaterad om dina lokala isfiskelagar, som har potential att förändra saker och ting lite.

Eftersom Kokanee generellt sett är en fisk på djupare vatten, blir du utan båt på något sätt skruvad, för om du inte kan gå på vattnet kommer du att ha svårt att ta dig dit Kokanee är.
Om det inte är vinter.
Och vattnet är fruset.
Och du kan gå på den.
Låt oss vara verkliga, även om du hade en båt så kunde du inte använda den på en frusen sjö ändå.

Om du absolut inte har tillgång till en båt, är isfiske det bästa alternativet. Med vattnet så kallt har Kokanee en större chans att vara närmare ytan och närmare stranden. För att inte nämna, du kommer inte att vara begränsad till att stå på stranden, eller kanterna på hamnen.

Grunderna kommer att förbli desamma, den största skillnaden är att du får lättare tillgång till fisken och stilen du kommer att använda.
Som du kan föreställa dig kommer trolling (att dra djupa linjer bakom en båt i rörelse) inte att fungera när du fiskar från ett hål som är lite större i diameter än din genomsnittliga burk chili.

Jiggning är rätt väg att gå när du är på isfiske efter Kokanee! Du kommer att vilja använda en ekolod om du har en för att lokalisera fisken, men om din ekolod blev kvar på din imaginära båt har du ett par alternativ kvar. Om du är med vänner eller familj, ställ in dina hål och linjer 10 till 15 fot isär och med variationer i längden på din linje med cirka 10 fot, så att du samtidigt testar olika platser och djup samtidigt.

  Kan husbilar stanna vid lastbilshållplatser?

Du kan också fråga andra, omgivande fiskare på vilka djup de träffas. Detta är särskilt användbart och användbart om du inte har någon båt, ingen fishfinder och inga vänner för att ta reda på var du ska fiska och hur djupt du ska göra det.

Dodgers, blinkers och skedar är viktiga redskap att använda här, eftersom de kommer att göra Kokanee nyfiken nog att komma för att undersöka, och sedan arg nog att slå till på din installation. Det är här jiggrörelsen är viktig. Rörelsen, färgen och ljudet är det som kommer att dra in Kokanee. Kokanee kan se färg, och många fiskare har rapporterat höga framgångar med rosa, röda och apelsiner, de ”heta” färgerna, så använd en mängd av dem!

Att till exempel använda en röd krok eller glow in the dark krok är en bättre idé än att använda en vanlig silverkrok. Utöver detta vill du förmodligen tippa din krok med något ätbart. Det kommer förmodligen inte att se ut som vad en Kokanee-lax normalt skulle äta, men om du kan få något starkt färgat och starkt doftande ökar det dina chanser att Kokanee slår till på rätt plats.

Du kan också ha viss framgång på vintern genom att ”fortfara fiska” eller ”jaga fortfarande”. Detta innebär helt enkelt att lägga till vikt och bete till din lina och lämna den kvar i vattnet. Detta är speciellt bra för fisken som är för slö för att ägna energi åt att jaga ett rörligt eller ryckande bete. Men om du provar den här stilen finns det två saker du måste tänka på först.

  1. Om du inte vet att det finns fisk under dig kan detta vara ett enormt slöseri med tid. Bristen på rörelse kommer inte att locka någon fisk, och det kommer definitivt inte att reta en Kokanee tillräckligt för att slå din linje om den hittar den. Jag skulle absolut inte rekommendera att göra detta om du inte redan är medveten om fisk under platsen där du fiskar.
  2. Du MÅSTE se till att du använder färgat, doftande bete. Utan rörelsen, blinkandet av det reflekterade ljuset och ljudet som normalt skulle vara närvarande med den upp- och nerrörelse som normalt förknippas med jiggning, har du två saker kvar för att locka en fisk och få den att bita i kroken, färgen och lukten . Utan dessa saker är du bara en krok som dinglar i vattnet, och räknar med den ringa chansen att några slappkäkade fiskar simmar förbi och av misstag krokar sig själv.

Falla

Kokanee leker under hösten, så även om många av dem kommer att vara nära sjöstränderna, eller i de omgivande bäckarna och bäckarna, se till att du kontrollerar lagligheten av att fiska lekfisk i ditt område innan du provar det. Till exempel kan du fiska några reservoarer för Kokanee, men du får inte fiska efter dem i de omgivande knarrarna.

Kokanee-laxen som INTE leker kommer att vara 3 till 4 år gamla och yngre, nästan aldrig äldre. Mitt till sent på hösten, när vattnet svalnar, kan du börja få bättre framgång med fiske från stranden eller hamnen, särskilt på natten eller tidigt på morgonen när vattnet kommer att vara som svalast.

  Vart ska man gå på isfiske nära Salt Lake City, Utah

Fiske på natten och tidigt på morgonen kommer att minska effektiviteten hos en del av dina redskap, som blinkarna, som är avsedda att reflektera solen när de vrider sig i vattnet. Men om det är en klar natt och månen är ute kan de fortfarande ha viss effekt. Alternativen inkluderar glöd i mörkret, vilket fortfarande skulle ge fisken något extra att fånga deras uppmärksamhet och vara nyfiken på.

Trolling så gott du kan från stranden med hjälp av spinnare, dodgers och blinkers ger dig den bästa chansen att fånga uppmärksamheten från Kokanee om de är i området. Placeringen av fisken kan bestämmas av en fishfinder. Om du vet att de är där, skulle du förmodligen ha bättre framgång med jiggning.

Vår

Fiske efter Kokanee på våren liknar på vissa sätt fiske på hösten, så jag ska lyfta fram skillnaderna.
På hösten kommer Kokanee fortfarande att gömma sig i de kallare områdena, på våren, när saker och ting värms upp, kan du faktiskt börja hitta Kokanee i de varmare delarna av sjön. Varmare kommer fortfarande att betyda kallt, men tillräckligt varmt för att de ska hitta nya framväxande matkällor, vilket innebär att du KANSKE kan hitta dem närmare stranden.

Fiskare varnar för att tidigt till mitten av våren kan vara lite långsam, eftersom de precis börjar komma ur sitt halvslöa tillstånd orsakat av vinterns kyla. Var uppmärksam på strömmen! Kokanee lax livnär sig vanligtvis på djurplankton i sötvatten som inte kan bekämpa strömmen, så de följer planktonet vart de än trycks.

Men när du har fåttnga din första Kokanee för säsongen, kolla magen. Om djurplankton visar sig vara svårare att hitta, kommer de att vända sig till att äta larver och andra småpriser, vilket kommer att leda dig till bra fiskeplatser och hur du kan bete din lina.

Sommar utan båt?

Sommaren för den båtlösa Kokanee-fiskaren kommer förmodligen att bli din tuffaste säsong. Du kanske kan hitta dem nära ytan eller närmare stranden på natten eller mycket tidigt på morgonen, men den olyckliga sanningen är att du helt enkelt inte kommer att ha samma sommarframgång från stranden som du skulle ha från en båt. Här är några tips som kommer i varierande grad av användbarhet för Kokanee fiske utan båt på sommaren.

  1. Hitta en vän, släkting, twitterföljare eller granne som är villig att ta dig ut på deras båt!
  2. Beroende på din plats kanske du kan hitta en stock som håller sig flytande medan du sitter på den, och du kan paddla ut den i mitten av sjön. Nackdelar med detta val inkluderar att bli repad som ingens affär (personlig erfarenhet).
  3. Vem behöver en båt när man bor i flytväst och vet hur man paddlar?

Några fler förslag:

  1. Har du ingen båt, men du har en luftballong? En snabb googlesökning avslöjade inga lagar mot fiske från luftballong.
  2. Du kan prova att trolling från baksidan av en kamel om du inte är från Idaho, där det är olagligt, ELLER så kan du prova att trolling från en giraff tills du bor i Illinois, där det tydligen också är olagligt.

Självklart skämtar jagegentligen ska man inte försöka fiska på sommaren om man inte har tillgång till djupt vatten.