Hur man duschar med ögonfransförlängning och när man inte ska göra det

Som någon som har fått ögonfransförlängning gjort tidigare, önskar jag att jag hade en guide om hur man gör ALLA OCH ALLA saker med dem på.

Grejen är att det kan vara dyrt att skaffa fransförlängning, och om du regelbundet får förlängningar av hög kvalitet är det sista du vill göra förstöra dem innan deras tid är ute. Idag hoppas jag att jag kan rädda dig lite problem genom att täcka hur man duschar med ögonfransförlängning.

Du kan duscha normalt med ögonfransförlängning, men du bör vara noga med att inte gnugga dina ögonfransar och undvika att vända dem direkt mot duschstrålarna. Du bör också undvika att duscha inom de första 48 timmarna efter att du fått nya ögonfransförlängningar för att hålla dem torra.

Det finns många dagliga aktiviteter som måste hållas i åtanke när man sportar dessa underbara fransar. Om du är ny inom fransförlängningens värld finns det SÅ MYCKET mer att lära sig, så låt oss prata lite mer om:

Hur man behåller ögonfransförlängning Torr

Tänk på att de flesta ställen säger åt dig att undvika att duscha eller få dina ögonfransförlängningar blöta under de första 24 till 48 timmarna efter att du sätter på dem. Detta ger tid för limmet att härda.

När den tiden är ute kan du få dina fransförlängningar blöta.

Men om du MÅSTE duscha inom 48 timmar efter att du fått nya fransförlängningar, eller om du bara behöver några strategier för att hålla dina ögonfransförlängningar torra, kan du använda följande två metoder:

1. Använda simglasögon

En populär teknik som har slagit fast är att helt enkelt använda simglasögon, som är designade för att hålla vatten borta från ögonen.

Om du har ett par simglasögon liggande, se bara till att de är rena från klor och helt torra innan du använder dem i duschen.

Du kanske också vill testa kvaliteten på glasögonen innan du använder dem för att duscha med extensions för att kontrollera att det inte läcker och att det sitter bekvämt i ansiktet (och fransarna!).

Se även  Hur smakar hälleflundra? Premium Ocean Eats

Försök att duscha med ljummet vatten. Vi vill undvika högre luftfuktighet och fukt nära dina fransar.

När du kliver ut ur duschen, torka av runt dina glasögon innan du tar av dem.

För icke-simmare där ute, kommer du förmodligen att se märken i ansiktet orsakade av suget från glasögonen. Oroa dig inte, dessa rader försvinner inom några minuter eller timmar.

Om du ser ansiktsmärkena mycket längre än du skulle vilja, överväg att prova andra skyddsglasögon eller duscha utan skyddsglasögon.

2. Utan simglasögon

Om tanken på att duscha med fransförlängning och simglasögon låter för krånglig kan du duscha utan glasögon. Du behöver bara vara väldigt försiktig.

Återigen, det rekommenderas att du inte duschar inom de första 24-48 timmarna efter att du fått fransar.

Om du av någon anledning verkligen behöver duscha direkt efter att du fått in fransarna, var noga med att justera ditt duschmunstycke till lägsta möjliga inställning. Detta för att undvika överflödig sprutning och vattenstänk nära dina ögon.

Slå på din dusch och vänd dig bort från duschhuvudet, håll huvudet ovanför vattenstrålen.

Se till att duscha med ljummet vatten. Det här är KEY. Varmt vatten håller mer luftfuktighet som kan påverka vidhäftningen av dina fransar.

Tvätta som vanligt, var noga med att undvika att luta huvudet fram och tillbaka för mycket för att förhindra att vatten droppar ner i pannan och i ögonen.

När du är klar, luta vinkeln på ditt duschmunstycke bort från dig så att vatten inte kommer i ansiktet när du stänger av duschen.

Torka försiktigt, var noga med att dutta, inte gnugga, runt ansiktet och ögonen.

Vad händer om mina fransförlängningar blir blöta

Om du får dina fransförlängningar blöta efter 48 timmar efter att du fått in dem, oroa dig inte; limmet har sannolikt haft tillräckligt med tid för att torka helt och fastna. Du kan till och med simma i dem!

Se även  Hur mycket väger soffor? (+ Epic Spreadsheet)

Inom den första 48-timmarsperioden, om du av misstag stänkte vatten i ansiktet, eller fick förlängningarna blöta på något annat sätt, kan du tappa några fransar eller upptäcka att limmet som håller dina fransar blir styvt, vilket gör att fransarna bryts loss. förr.

Det beror verkligen på situationen och hur mycket du blev blöt. På min bröllopsdag fick jag fransförlängning och det slutade med att jag grät bokstavligen 2 timmar senare innan ceremonin (ingen överraskning där).

Genom MYCKET lätt blotting med en vävnad kunde jag torka bort tårarna utan att förstöra min makeup eller tappa mina fransförlängningar.

Att göra och inte göra för fransunderhåll

Beroende på typ av förlängning och tillväxtcykeln för dina naturliga ögonfransar, bör fransförlängningar hålla mellan 6 till 8 veckor.

Fransbehandlingar kan variera från salong till salong, så det är alltid bra att fråga din franstekniker om de har specifika tips för att ta hand om dina fransar.

Med det sagt, här är några bra tips för hur du tar hand om dina fransar, för att få de vackra ögonfransförlängningarna att hålla så länge som möjligt.

Håll fransförlängningarna torra i 48 timmar

Det betyder att du undviker att tvätta håret, göra het yoga, duscha, gråta … och i allmänhet vara mycket försiktig så att du inte får vatten, olja, svett eller ånga nära dina fransar.

Sov på rygg

Jag vet att du under natten kan befinna dig i många olika positioner och hur man sover med ögonfransförlängning är en viktig sak att veta. Försök ditt bästa att sova på rygg, särskilt under de första 48 timmarna.

För alla som har svårt att hålla sig i en position, prova att använda ett örngott av siden eller ansiktsmask i siden för att förhindra att dina fransar fastnar när de sover.

Tvätta dina fransar

Du vill definitivt hålla dina fransar rena! Efter den första 48-timmarsperioden bör du rengöra dina fransar minst varannan dag för att hålla dem (och dina ögon) friska.

För att rengöra kan du använda rengöringsmedel speciellt utformade för ögonfransförlängning eller oljefri sminkborttagare. Använd inte bomullsbollar eller bomullsrondeller (eller annan bomull) eftersom dina fransar kan haka på dem.

Se även  Är toalettstolar universella? 2 standardstorlekar du bör känna till

Borsta dina fransar

För att förhindra klumpar och se till att dina fransar håller längre, använd en engångs mascarastav för att borsta dina fransförlängningar från nära ögonlocken till toppen av fransarna i 15-20 sekunder varje dag, helst både på morgonen och på kvällen.

ANVÄND INTE smink

Ögonfransförlängning bör eliminera behovet av att bära smink. Om det slutar med att du sminkar dig, håll dig borta från vattenfast smink och försök att hålla mascaran borta från rötterna på dina fransar. Detta kommer att göra det lite lättare att ta bort i slutet av dagen.

Gnugga eller dra INTE i fransarna

Första gången jag fick fransförlängning var det den konstigaste känslan. Efter ett tag började jag vänja mig vid dem. Men det är så lätt att glömma, och du kan genast gnugga ögonen när du vaknar på morgonen. Du vill vara försiktig för att förhindra att fransarna faller ut.

ANVÄND INTE oljebaserade produkter

Oavsett om det är smink eller andra krämer du normalt använder, undvik produkter med oljebaserade ingredienser. Många oljor, som vegetabilisk olja, mineralolja och kokosolja, kommer att försvaga limet som används för att hålla dina förlängningar intakta.

Detta inkluderar solkräm om du är på semester eller är ute och går i solen!

ANVÄND INTE ögonfransböjare

Att locka dina ögonfransförlängningar kan skada dina fransar och rekommenderas inte.

Relaterade frågor

Påverkar gråt ögonfransförlängning?

Gråt kan göra att vissa ögonfransförlängningar bryts av under de första 48 timmarna efter att förlängningen applicerats. Denna tidsram låter limmet härda och håller fransarna intakta. När den perioden är över kommer gråt i allmänhet inte att påverka ögonfransförlängning.

Kan jag tvätta mitt ansikte med fransförlängning?

Du kan tvätta ansiktet med en tvättlapp och oljefri rengöring, undvik försiktigt området kring ögonen inom de första 48 timmarna efter att du fått fransförlängning. Var försiktig, och om du använder ett oljebaserat rengöringsmedel, håll dig borta från förlängningarna eftersom olja kan bryta ner limmet.

Lämna en kommentar