Hur man campar i en pop-up trailer på vintern

Popup-släp är ett utmärkt alternativ till husbilar när det kommer till camping. De är lätta att bära, så du kan parkera nästan var som helst och slå läger på ett ögonblick, och få de flesta av fördelarna med en husbil till en lägre kostnad! Om du redan har en så vet du att det är sant.

Trots alla fördelar med att campa i en popup-släpvagn finns det en nackdel; du får inte lika mycket isolering mot kyla som i en husbil. På grund av detta är vissa människor tveksamma till att campa i dem på vintern. Det är dock fullt möjligt att göra detta och vara bekväm! Du behöver bara vara förberedd och vidta åtgärder för att hålla dig varm.

Idag ska vi hjälpa dig att förbereda dig för en mysig vinterresa utan att tömma plånboken; i slutet kommer du att vara redo att skapa minnen som du kommer att vårda för alltid!

Innan du lämnar

Innan du lämnar, gör en grundläggande plan för att hålla dig säker och varm när den kalla vinden blåser och snön faller. Att planera din resa är inte så enkelt som att välja en destination och köra iväg. Ta hand om de små detaljerna först.

 • Vet vart du är på väg

Under de varmare månaderna är det lätt att campa i ett trailertält. Du kan parkera vid havet en helg och vara i bergen nästa. Att ständigt gå runt är en del av det roliga! Att göra detta på vintern är kanske inte den klokaste idén.

Vinterväder kan vara farligt, så det är bäst att vara närmare civilisationen och att kunna nå människor om man behöver hjälp. Om ingen vet var du är minskar chansen att få hjälp drastiskt. Det är trots allt svårare att nå herrelösa campare mitt i snöstorm eller på isiga vägar.

 • Spåra vädermönster

Vad du behöver för att ordentligt förstärka din popup-släp för campingresan beror på vädret i ditt område. Håll alltid ett öga på väderprognosen och håll dig uppdaterad om eventuella förändringar dagarna innan du ger dig ut.

Detta är särskilt användbart om du reser till en ny region; du kanske är bekant med vädermönstren i ditt område, men du missar förmodligen något viktigt om du reser långt bort med oförutsägbara snöstormar.

 • Låt alla veta var du kommer att vara
  Vad är en hundbensadapter?

Vintern är ofta oförutsägbar och potentiellt farlig om du inte vet hur du ska förbereda dig för det värsta scenariot. I så fall bör du låta alla viktiga i ditt liv veta var du ska parkera din popup-släp. Om förhållandena förvärras och du inte kan lämna vet någon var de kan hitta dig och larmar räddningstjänsten.

 • Packa efter säsong

Varje säsong kräver en annan uppsättning kläder. Hemma har du valet av allt du behöver. När du campar har du ett begränsat antal saker som du kan ta med dig. Ska du campa på vintern bör du ha på dig lager. Klicka på den här länken för mer information om hur du klär dig på ditt äventyr när det blir kallt.

Skydda din popup-camper från kylan

Nu när du har utarbetat din grundplan bör du kunna isolera din popup-vagn mot minusgrader. De flesta släpvagnar du kan köpa har ingen inbyggd värmare, så du måste vara händig när det gäller att hålla värmen. Låt oss prata om vad du kan göra för att förvandla din pop-up till ett mysigt paradis.

Se till att det inte finns några hål eller sprickor i husbilens väggar

Väggarna på en hopfällbar trailer är ofta gjorda av duk. Detta gör dem lättare och hopfällbara, till skillnad från en husbil. På grund av detta kanske du märker att det finns en reva i tyget någonstans om du har haft ditt ett tag. Inspektera din trailer noggrant och reparera eventuella hål och sprickor du hittar. Om du inte vidtar denna åtgärd kommer du inte att kunna hålla värmen inne.

Förstärk dina fönster och dörren

Varm luft läcker ofta mest genom dörrar och fönster på en popup-vagn. De flesta erfarna campare rekommenderar att täcka fönstren med plastduk och lägga till extra isolering runt dörren. Detta är möjligt med Reflectix-inlägg! Om du campar i extremt kallt väder kan du även använda Reflectix på innerväggarna. Var dock försiktig. Riv inte sönder tyget!

Läs den här artikeln för att lära dig mer om hur du håller din popup isolerad.

5 bra sätt att isolera en popup-camper (från värme eller kyla)

Värmer upp insidan av en popup-trailer

Du har nu skyddat utsidan av släpvagnen från kallt väder, men det är bara den första hälften av vad du behöver göra för att hålla den varm inuti. För att hålla värmen behöver du några extra förnödenheter som säkert kommer väl till pass, speciellt när de används tillsammans!

 • Bärbara rumsvärmare
  F250 eller F150 kan dra envägs vändskivevagnar

Om du inte har en inbyggd värmare i din popup-vagn, oroa dig inte – det finns ett annat enkelt sätt att värma ditt utrymme! I decennier tidigare var människor tvungna att hålla värmen med bara filtar eller trotsa kylan för att sitta runt en lägereld. Med dagens explosion av teknik är det lika enkelt att hålla sig varm som att trycka på en knapp. Bärbara rumsvärmare med automatisk avstängningsfunktion är idealiska för resan du är på. Kolla in några av dessa exempel:

 1. Mr Heater F232000 MH9BX Buddy. Denna värmare värmer dig utan att utgöra en fara för någon eller något i släpet! Den automatiska avstängningen aktiveras om den välter, om pilotlågan slocknar eller om den upptäcker en låg syrenivå. För mer prisinformation, klicka på den här länken.
 2. Mindre popup-släp är den perfekta storleken för Brightown Ceramic Space Heater. Den är kompakt, men den leder bort värme lika bra som alla andra på marknaden. För mer prisinformation, klicka på den här länken.
 • Filtar (av alla slag)

Det enklaste och mest prisvärda sättet att hålla sig varm i din husvagn är att hålla sig hoppackad i en mjuk, bekväm filt. Det finns olika material och typer av filtar att välja mellan! Dina bästa insatser är dock duntäcken (eller dunalternativ), uppvärmda filtar och flanell eller fleece. Behöver du några rekommendationer för säkra elektriska filtar? Vi har dem!

 • Den elektriskt uppvärmda filten MaxKare är perfekt för att ha det mysigt under långa vinternätter. Den är fodrad med Sherpa för mjukhet och isolering, och den automatiska avstängningen aktiveras efter fyra timmars kontinuerlig användning. För mer prisinformation, klicka på den här länken.
 • Om du inte planerar att dela med en annan person, skulle du göra klokt i att skaffa en uppvärmd filt! Det är perfekt för en person. Den är utrustad med tio värmeinställningar och en avstängningstimer som du kan styra för säkerhetsgaranti! För mer prisinformation, klicka på den här länken.
 • Om du inte bryr dig om elektriska filtar kan du alltid unna dig ett duntäcke! Du kanske tänker, ”Är inte det dyra?” Ett täcke av hög kvalitet behöver inte kosta en arm och ett ben. Den här från Decroom är mycket billigare än något du ser i ett varuhus, och den är älskad av nästan 200 andra kunder! För mer prisinformation, klicka på den här länken.
 • Vissa människor föredrar dunalternativ för att de är allergiska mot den äkta varan eller för att de inte vill använda animaliska produkter. Denna Linenspa-modell är ett av de topprankade täckena genom tiderna, och priset är helt otroligt. För prisinformation, klicka på den här länken.
  Behöver jag verkligen vandringskängor?

Se då till att läsa den här fina artikeln om att värma din hopfällbara släpvagn.

Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)

Håll dig säker när du campar på vintern

Att campa i en popup-släp är jättekul när du är varm, mysig och torr hela natten. Dina problem tar dock inte slut när du blir skön och varm. Det finns fortfarande några saker du bör göra för din egen säkerhet, och sedan kan du äntligen ta det lugnt och njuta av din semester!

 • Kolla efter mögel

Fuktig luft orsakar mögel. Detta är ett känt faktum. Men många campare tänker inte på det under sin resa. Vem kan skylla på dem? Mögel skulle vara det sista jag tänker på. Du bör dock kontrollera varje morgon för mögel. Ett bra sätt att undvika problemet helt och hållet är att investera i en avfuktare som är på väg. Godownsize.com har två fantastiska rekommendationer att kolla in!

 • Håll bensintanken full

Gas tenderar att avdunsta från ditt fordons tank i kallt väder. Det är därför du alltid ska ha den mer än halvfull. Detta säkerställer att du inte fastnar mitt i någonting och inte har något sätt att komma hem!

Att åka på ett vinteräventyr i en popup-släp är lättare än det ser ut! Allt du behöver göra är att vara beredd på kylan och undvika potentiella katastrofer genom att investera i säkerhet med alla produkter du tar med dig på resan. Nu kan du gå ut och ha det bra utan att behöva oroa dig för att förvandlas till en istapp. Lyckliga spår!

Fler artiklar du kommer att älska.

Värmelister i en husbil (vad är det, hur fungerar det, är det värt det)

Hålla sig varm i ett tält (som faktiskt fungerar)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)