Hur man bygger den bästa snögubbe

Du har väntat hela året på det här ögonblicket när snön skulle börja täcka träden, gräset och gatan. Snön har fastnat, vilket är riktigt spännande, och den ackumuleras också, vilket gör dig ännu mer spännande. På morgonen vill du göra en otrolig snögubbe. Hur gör du det?

Du kan bygga den bästa snögubbe på följande sätt:

  • Använd endast våt snö för din snögubbe
  • Blanda snön med sågspån för att göra Pykrete
  • Följ rätt snögubbe-byggnadsförhållande
  • Ge honom coola tillbehör
  • Isolera din snögubbe så håller han längre
  • Bygg honom på en rak, jämn grund

Denna samling tips kommer att se till att din snögubbe är helt fantastisk ur ett strukturellt och estetiskt perspektiv. Fortsätt läsa för mer information, men förvänta dig att många av dina grannar kommer att vara avundsjuka på din coola snökompis!

6 måste-känna tips för att bygga den bästa snögubbe

Använd våt snö för din snögubbe

Om du har läst andra inlägg på vår blogg som den här, så borde du veta vid det här laget att det finns många olika typer av snö. Snöflingor kan utvecklas till alla möjliga formationer, ibland den klassiska snöflingans form vi alla känner och älskar och andra gånger till långa cylindrar eller hagelliknande bollar. Det är verkligen fascinerande saker som borde främja en hälsosam uppskattning för naturen.

Beroende på vilken typ av snö du slutar med, kommer dina snögubbebyggandeprojekt antingen vara framgångsrika eller meningslösa. Snö behöver en viss mängd fukt eller vatten i om du vill packa ihop snön för att bygga en kvalitetssnögubbe. Vattnet är ett bindemedel eller lim som håller din snö i ett stycke.

Torr snö, som ofta är ganska fin och pudrig, har inget vatten. Det här är den värsta typen av snö om du älskar att bygga snögubbar, eftersom du kommer absolut ingenstans med den. Fuktig snö är bättre, men med tanke på att den har 3 procent vatten, är det inte gynnsamt för mycket mer än att göra snöänglar.

Blötsnö är vad man vill ha, som har en fuktighet mellan 3 och 8 procent. Allt över 8 procent klassas som mycket blöt snö. Det här är okej, men det kan vara för slaskigt att verkligen arbeta med.

Om temperaturen är runt 30 till 32 grader Fahrenheit, är det mer sannolikt att du får blöt snö. När du vet det kan du följa prognosen närmare och planera en dag för att komma ut och bygga din snögubbe!

  Hur bogserar man en handikappad basbåt bakom en annan båt?

Gör en Pykrete-bas

Vi introducerade dig för Pykrete i vårt inlägg om hur man får en snögubbe att hålla längre. Om du missade det inlägget är det definitivt värt att läsa, men oroa dig inte, vi kommer att sammanfatta Pykrete för dig här också.

Pykrete anses vara en fryst islegering som främst består av is, upp till 86 procent. Övriga 14 procent är trämassa eller sågspån. Även om det är i mindre mängder är sågspånet den viktigaste delen av Pykrete. Utan det kan blandningens värmeledningsförmåga inte sänkas till en sådan punkt att snön smälter långsamt.

Förutom sin reducerade smälthastighet är Pykrete också ganska seg och stark, speciellt över vanlig is. Som vi diskuterade i det ovan länkade inlägget kan Pykrete ha en känsla som liknar betong, vilket är där hälften av namnet kommer ifrån. Den första hälften av namnet är baserad på dess grundare, Geoffrey Pyke, som skapade sakerna 1942.

Även om den är mindre än formbar, håller Pykrete vilken form du än lyckas arbeta in den i, inklusive runda bollar för en snögubbes bas, mage eller huvud. Om temperaturen aldrig sjunker under -15 grader, kommer Pykrete inte att sjunka eller krypa. Temperaturer nära fryspunkten eller under fryspunkten påverkar inte ingredienserna.

Du måste frysa Pykrete mellan användningarna och förutse att den kommer att expandera när du förvarar den i frysen. Om du lägger till lite havsvatten går Pykrete tillbaka till ett användbart tillstånd.

Följ ett förhållande för att bygga din snögubbe

Låt oss spola tillbaka till det vi sa några stycken ovan. En snögubbe består av ett huvud, mage och bas. Du vet att basen ska vara större än huvudet och magen mindre än basen, men hur mycket större eller mindre?

Du måste följa proportionalitetsreglerna för att göra den bästa snögubbe någonsin. Ja, det här är ett fysikkoncept, så det är en slags snooze-fest, men var uppmärksam. Det kommer att vara värt det. Enligt proportionalitetens egenskaper, när du ökar storleken på en del, ökar de andra delarna i sin tur. Detsamma gäller om du minskar en del.

Din snögubbe består av tre delar, som vi sa. Om du gör basen lite större än vanligt, säger proportionaliteten att magen och huvudet också måste vara större för att rymmas.

  Fungerar barns fiskestavar som startar bra?

För att få din storlek precis rätt, kom ihåg detta mycket enklare förhållande: 1 till 2 till 3. Huvudet ska vara 1 fot i diameter, mittsektionen 2 fot och basen 3 fot.

Glöm inte de episka tillbehören

Vi sa att vi skulle prata om att göra den bästa snögubben när det gäller estetik också, för det spelar roll hur din snögubbe ser ut. Vem som helst kan rulla ihop några snöbollar, men det krävs någon som verkligen har erfarenhet av konsten att göra snögubbar (som du) för att skapa den bästa snögubben någonsin.

Det här är din chans att spänna dina kreativa muskler och dekorera din snögubbe hur du vill. Vi skrev ett inlägg med en omfattande lista över snögubbetillbehör som du kan kolla in om du behöver idéer.

Om du försöker göra din snögubbe unik genom att tänka utanför ramarna, låt oss hjälpa till.

Istället för den vanliga (och typ trötta) stora svarta hatten, ge din snögubbe en cool mössa. Visst, du kan använda kolögon … eller så kan du köpa en uppsättning googly ögon så att din snögubbe har ett roligt uttryck. Ta det ett steg längre genom att sätta ett par skidglasögon på din snögubbe, för varför inte?

För hans näsa, glöm moroten. Du vill inte ha tvättbjörnar och ekorrar över hela din trädgård ändå, eller hur? En stor knappnäsa eller till och med en plastnäsa som ser ut som en björns eller en gris är mycket roligare.

Tänk på vad du kan göra för din snögubbes mun så att han blir ännu mer känslosam. Du kan gå med det klassiska stoiska leendet eller till och med få din snögubbe att se chockad, arg eller ledsen ut. Det är din snögubbe, så vad du vill är det som går.

Ge din snögubbe isolering

Klä upp din snögubbe också. Visst, den där halsduken eller vinterkappan avslutar hans look, men det är effektivt av en annan anledning också. När du isolerar din snögubbe förhindrar du att fluktuerande värmeförändringar påverkar honom, vilket får honom att smälta. Det kan verka kontraintuitivt att göra din snögubbe varmare så att han håller sig kallare längre, men det fungerar.

  Hur långt till havs kan en vattenskoter gå?

Om du inte kan avvara några vintertillbehör kan du alltid följa i forna tiders fotspår och skapa en iskällare tillägnad din snögubbe. Ja, det här är en bokstavlig källare vi pratar om här. Genom att isolera källaren med halm eller sågspån skapar du den idealiska miljön för din snögubbe att stanna kvar i veckor, till och med månader.

Iskällare eller ishus fanns inte ursprungligen för snögubbar, förstås. Istället, innan de dagar vi hade kylar och frysar, skulle folk som ville ha is hela vintern förvara den i iskällaren. Isen skulle förbli iskall genom vintern, in på våren och till och med sommaren, så människor hade sval is under de varmaste tiderna på året.

Tänk på att genom att stoppa undan din snögubbe i en iskällare kommer ingen att se honom. Det är nog bättre att ge honom en kappa.

Förse din snögubbe med rätt foundation

Vårt sista tips är ett för att hålla din snögubbe strukturellt sund. Du måste välja en plats att göra honom som är lika fantastisk som han är. Den idealiska platsen bör vara jämn, så inget gräs, eftersom gräset kan vara fast en kall dag och sedan bli halt och lerigt om temperaturen börjar krypa. Definitivt, bygg inte din snögubbe nära någon kulle, inte ens en liten. När han smälter kan din snögubbe luta sig in i backen och falla isär.

Se var solen kommer ifrån och gör din snögubbe borta från den. Var medveten om att solens vinkel kan ändras när vintern fortskrider. Om din snögubbe är isolerad under lång tid, se till nu i januari att han inte smälter i februari när solvinkeln ändras.

Börja inte bygga direkt på en betonggång eller asfalterad uppfart. Din snögubbe behöver en grund på minst 2 tum som omger honom hela vägen runt. Detta ger honom lite extra snö som kan börja smälta innan han gör det. Stiftelsen förstärker också hans soliditet.

Slutgiltiga tankar

Om du vill bygga den bästa snögubbe som din stadsdel någonsin har sett, är det möjligt med dessa tips. Nu vet du hur du isolerar din snögubbe, får honom att hålla längre och ger honom ett snyggt utseende. Det här är nästan som att ha ett cheat sheet för den coolaste snögubbe någonsin. Ha kul där ute!