Hur man bogserar en vattenskoter eller PWC bakom en båt

Ingen vill att deras vattenskoter (PWC) eller jetski ska dö ut på vattnet men det händer. Om du någonsin är i det här fallet kan du behöva veta hur du bogserar den bakom en båt för att få den tillbaka till stranden.

Du måste linda ett rep genom hålet på framsidan av din PWC, fästa en avstängningsventil på vattenintagsslangen och resa med högst 5 MPH till stranden.

Bästa jetski avstängningsventiler

Om din vattenskoter går sönder är det enda sättet du kan skydda din motor från översvämning genom att klämma fast vattentillförselröret. Sea-Doo säljer några klämmor, och det finns några alternativ på Amazon också. Om du inte har en ventil kommer du att ha en mycket lång och långsam resa tillbaka till stranden eftersom du inte kan överstiga 5 miles per timme utan en.

Här är en guide över några av de bästa avstängningsventilerna på marknaden:

  • WaveEater Dragvattenförsörjningsventil: Detta är en ventil som är för alla 2-takts vattenskotrar. Den fungerar på alla märken av vattenskotrar och kommer att installeras enkelt och göra sitt jobb. Kolla här på Amazon
  • WaveEater Bogservattenförsörjningsventil för alla Yamaha 4-takts Waverunners: Detta är en ventil för dig som har Yamaha Waverunners och en 4-takts. Den fungerar bra och är bra att investera i ifall du skulle behöva dra din vattenskoter. Kolla här på Amazon
  • Lisle 22850 slangklämma: Detta är det billigaste alternativet som finns. Det kommer att klämma av din vattentillförselventil, och du kan använda dem till andra saker också. Kolla här på Amazon

Förhoppningsvis behöver du aldrig använda dem, men bara ifall du skulle ha dessa ombord hela tiden. Det kan spara massor av pengar om du behöver använda det och ännu viktigare kommer det att spara din vattenskoter.

  Hur mycket kostar ett Zip Line Kit?

Om du bogserar din vattenskoter utan avstängningsventil finns möjligheten att vattnet rinner genom kylsystemet och om trycket fortsätter att växa kommer det att fylla motorcylindern med vatten.

Bara av säkerhetsskäl bör du markera rätt slang att klämma fast med färgad tejp så att du kan hitta den snabbt och enkelt i en nödsituation.

Material du behöver för att bogsera din vattenskoter eller PWC

  • Slangklämma
  • Minst 15 fot bogserlina
  • Gallerverktyg
  • Neon flagga

Du behöver ett rep som flyter så att det inte sugs in i insugningsgallret. Du behöver ett kort rep om du kör långsamt och ett längre rep om du går snabbare än 10 miles per timme. Återigen är det en smart idé att gå så långsamt som möjligt så att du inte skadar motorn på din vattenskoter.

Tänk på att du aldrig vill att din PWC ska vara för långt bakom båten, annars tappar den kontrollen och välter. Ju närmare den är båten desto mer kontroll över att hålla sig upprätt kommer den att ha.

Problem att hålla utkik efter vid bogsering

Det största problemet som följer med att bogsera en vattenskoter bakom en båt är att vattenskotermotorns avgassystem knyter an till kylsystemet. Detta innebär att vattentrycket kan tvinga tillbaka vatten genom avgassystemet vilket kommer att svämma över motorn och eventuellt utrymmet den sitter i.

En sak till att ta hänsyn till är att om din motor var igång innan den stannade, kommer avgassystemet redan att vara delvis översvämmat med vatten vilket innebär att det inte kommer att ta mycket ansträngning för mottrycket att byggas upp.

  Olika Zipline-bromsstilar

Du måste vara redo att vifta med din ljusa neonflagga om du kommer i kontakt med ett annat fartyg så att de kan vara medvetna om att du drar en vattenskoter bakom dig. Bogsering kan vara extremt farligt och om du behöver göra det måste du göra det väldigt uppenbart för omgivningen att du bogserar.

Ibland klämmer folk av fel slang vilket kan orsaka skador på din vattenskoter. Se till att komma förbi en lokal återförsäljare så att de kan visa dig vilken slang du ska spänna av. Det är alltid bättre att vara extra säker än ledsen.

Ytterligare ett misstag som folk gör är att inte ta in sin vattenskoter när den av misstag fylls med vatten. Om din motor fylls upp till och med det minsta måste du ta den för att få service så snabbt som möjligt. Ju längre du väntar, desto mer skada blir det.

Om din motor inte har rensats från vatten inom en eller två dagar efter att den har fyllts med vatten, kan livslängden på din PWC förkortas avsevärt eller till och med slutföras helt.

Ju kortare bogserlina är desto stabilare blir din vattenskoter när du reser. Det är inte en bra idé att ha din PWC kopplad till ett långt bogserlina eftersom det kommer att tappa kontrollen och välta. Med en kortare lina kommer vaken från bogserlinan inte att studsa vattenskotern för mycket. Repet måste vara minst 15 fot långt för att tillåta en säkerhetszon mellan PWC:n och båten.

Om ditt rep inte är tillräckligt starkt kan det gå av och det finns en verklig risk att det orsakar skador. Om den snäpper kommer den att svänga framåt som en sten från en slangbella och kan skada någon eller skada din vattenskoter. Se till att ditt rep är tillräckligt starkt.

  Vad är en flugfiskeledare?

Försök ALDRIG att starta en motor som har fyllts med vatten. Om du gör detta kan du orsaka böjning av vevstängerna eller förstöra motorn helt och hållet.

Innan du beger dig till sjön, se till att fräscha upp ditt minne genom att läsa din bruksanvisning för att veta i vilken riktning du ska vända din vattenskoter om den vänder. Detta är viktigt att veta hela tiden, för om du vänder vattenskotern åt fel håll kan du översvämma din motor helt.

Magic Marine Tow

Det finns en fantastisk man där ute som skapade en bogseranordning bara för vattenskoter. Den är superenkel att använda och den är gjord av superhögkvalitativt stål och kan hålla upp till nästan 1 000 pund.

Det är den perfekta enheten för bogsering, och du kan köpa den online på magicmarinetow.com. Du kan också köpa delar om du behöver fler. Detta är ett utmärkt alternativ för att hålla din vattenskoter i perfekt form under bogsering.

Den har också en stor bar som sticker upp ovanför vattenskotern medan den bogseras så att folk visuellt kan se att det är något som bogseras. Du behöver inte ett rep eller något eftersom det ansluts till en metallram fäst på baksidan av din båt.

Här är en video av enheten: