Hur man blir av med blekmedellukt i ett hus

När du på allvar vill städa ett rum är det en bra idé att använda lite blekmedel. Den rengörande kraften hos blekmedel kan inte förnekas men det är också mycket potent. Om du precis har städat ditt hus med blekmedel, kanske du märker att lukten av blekmedel sitter kvar. Detta kan vara väldigt svårt att hantera och du vill inte behöva fortsätta lukta på blekmedlet bara för att du behövde rengöra.

Tack och lov är det möjligt att bli av med blekmedelslukten så länge du tar rätt steg. Läs bara igenom all information så borde du kunna neutralisera lukten utan att det blir för stort.

Var försiktig med blekmedel

Det är viktigt att veta att du måste vara försiktig med vad du blandar med blekmedel. Blekmedel kan potentiellt skapa skadliga ångor när det har blandats med andra rengöringsmedel. Även att lägga till lite vit vinäger till blekmedel kan skapa en lukt som kommer att vara mycket värre än blekmedelslukten som du har att göra med. Medveten om detta är det viktigt att använda metoder för att bli av med blekmedelslukter som inte involverar vinäger när det är möjligt.

Jag ska gå igenom några sätt som du kan använda vinäger för att hjälpa till senare, men du måste vara mycket försiktig. För tillfället kommer det att vara bäst att fokusera på några praktiska sätt att bli av med blekmedellukten. Så länge du förstår behovet av att vara så säker som möjligt när du har att göra med blekmedel, bör du klara dig. Blanda bara inte blekmedel med andra rengöringsmedel eller ämnen för att vara på den säkra sidan.

Se även  Hur man förnyar utemöbler i plast

Sätt att bli av med blekmedelslukt i ditt hus

Öppna Windows för att sända ut saker

En av de första sakerna du bör göra för att bli av med lukten av blekmedel är att ventilera ditt hus ordentligt. Om lukten av blekmedel inte har någonstans att ta vägen, bör du inte förvänta dig att den försvinner. Du måste kunna öppna fönstren i rummet med problemet med blekmedellukt. Genom att göra detta bör du kunna använda kraften i luftflödet för att skingra lukten av blekmedel.

Det kan ta ett tag för detta att fungera men du bör försöka lämna dina fönster öppna så länge det tar. För bästa resultat bör du försöka använd fläktar för att trycka bort blekmedelslukten ur huset. Du kan placera fläktar för att trycka ut luften från de öppna fönstren. Detta bör fungera för att späda blekmedelslukten som du upplever och det kommer att tvinga ut den ur rummet med tiden.

Var bara smart med hur du placerar fläktens. Du kan använda flera fläktar för att skapa den bästa luftflödeseffekten. Till exempel kan du placera en fläkt i hallen för att trycka in god luft i rummet med blekmedelslukten. Andra fläktar kan placeras för att trycka ut luft genom fönstren för att bli av med bleklukten.

Använd bakpulver

Ett annat praktiskt sätt att eliminera en stark blekmedellukt i ett rum är att använd bakpulver. Om du har bakpulver sittande runt ditt hus någonstans, så vet du förmodligen redan att det kan absorbera lukter. Du kan använda bakpulver för att absorbera blekmedellukten som har blivit ett problem för dig. Det enklaste sättet att göra detta är troligen att placera bakpulver i en skål eller på en tallrik och sedan bara lägga den någonstans i rummet.

Se även  5 kreativa sätt att hänga handskar eller trasor under diskbänken

Över tid, bakpulver kommer att kunna absorbera lukten av blekmedlet. Denna metod kommer inte att fungera omedelbart men den kommer att ge resultat. Ge detta ett försök om dina ventilationsinsatser inte fungerar så bra som du hade hoppats. Detta är också bra för rum som inte har så många fönster eller andra praktiska sätt att de kan ventileras på.

Sätt en skål med vinäger i rummet

Som nämnts tidigare kan vinäger och blekmedel kombineras för att skapa en giftig typ av gas. Detta är inte bra och du vill vara mycket försiktig när du använder vinäger runt blekmedel. Med detta sagt kan du använda vinäger på ett säkert sätt för att hjälpa till att bli av med blekmedelslukter i ett rum. Det enklaste sättet att göra detta är att sätta en skål med vinäger i rummet som luktar av blekmedel och stäng sedan dörren.

Om du låter skålen med vinäger stå där över natten, kommer den att sluta bli av med lukten av blekmedel. Detta fungerar faktiskt ganska bra men rummet kan ha en ättikalukt istället. Du kan också koka en liten kastrull med vinäger för att bli av med envisa lukter som påverkar hela huset. Så länge du är försiktig när du använder vinäger, bör det hjälpa till att avsluta dina problem med blekmedellukt.

Lämna en kommentar