Hur man använder silikontätningsmedel utan tätningspistol

Om du bara har applicerat tätningsmedel med en pistol, kanske du inte vet hur du får det att fungera utan en. Kanske din pistol gick sönder, eller så behöver du en snabb fix och kan inte komma åt det direkt. Går det att använda silikonfogmassa om man inte har en fogpistol?

För att använda silikontätningsmedel utan pistol, tryck helt enkelt på botten av flaskan med en hammare eller liknande verktyg. Detta fungerar som en tätningspistol men ger dig mindre kontroll över materialflödet. Du kan skära av tubmunstycket beroende på hur tjockt du vill ha limmet för att förhindra att det rinner över.

Den här artikeln går igenom hur du applicerar silikontätningsmedel utan en fogpistol, och beskriver allt från att rengöra ytan, skära av tätningsmedlet och sprida ut det. Det kommer också att introducera några av de bästa tätningsmedlen för att göra detta, plus de bästa tätningspistolerna, om du misslyckas med att gå vidare till metoderna.

Hur man använder tätningsmedel utan en pistol: steg-för-steg

Silikonfogmassa, som namnet antyder, håller ihop saker. Du kan använda den för att täta luckor i din vägg eller badkar eller till och med för att fixa dragiga fönster.

Vanligtvis appliceras ett tätningsmedel med en tätningspistol, som kontrollerar flödet av detta vidhäftande material när du applicerar det och hindrar dig från att göra en röra. Tätningspistoler är försedda med en spak som vrider och trycker på botten av tätningsröret, vilket hindrar dig från att trycka ner för snabbt vid en olycka.

Hur använder man då tätningsmedel om man inte har en pistol? Svaret är mycket mindre komplicerat än du kanske tror! Den här steg-för-steg-guiden går igenom hur du gör det.

1. Rengör området

Rengör först området som du ska täta. Om ytan aldrig har tätats förut, torka av den med en våt trasa eller trasa för att ta bort skräp. Vänta tills det är torrt för att fortsätta täta det.

Se även  Bästa färgen för en metallgaragedörr och hur man målar den

I många fall kommer du dock att ta bort ett lager av befintligt tätningsmedel eller fogmassa. Om så är fallet måste du först flisa bort den gamla tätningen.

  1. Klipp ut den gamla tätningen med ett rakblad eller något annat vasst föremål.
  2. Torka av området du ska försegla med en trasa indränkt i tvättsprit.
  3. Rengör hela området med en trasa indränkt i vatten.
  4. Vänta tills området är torrt.

När det är gjort kan du trycka på skumtejp runt springan för att skydda ditt golv från att få fog på det. Du kan få ett sexpack med Scotch Painter’s Tape på Amazon, vilket kommer att hålla länge.

Använder tejp för att skydda möbler.

Det är frestande att hoppa över bandet om du är övertygad om att du inte kommer att göra en enda röra, men när du inte använder en fogpistol är risken för en oavsiktlig glidning med katastrofala resultat mycket högre. Spela säkert och använd band.

2. Skär av munstycket

När du är redo att applicera ditt tätningsmedel, fortsätt och skär av munstycket ovanpå. Var noga med att inte klämma på flaskan när du gör detta! Du vill undvika att göra oreda.

Stället där du skär limflaskan kommer att avgöra hur tjock eller tunn linjen med tätningsmedel du applicerar skulle vara, så var försiktig i början. En för tunn linje är inte effektiv, men en tjock linje blir snabbt rörig och svår att avsluta.

Enligt National Capital Poison CenterÄven om silikon i sig är giftfritt, kan andra tillsatser i caulk göra det farligt att få i sig det av misstag. För att undvika olyckliga olyckor, se till att städa upp eventuella spill och tvätta händerna omedelbart efter att ha hanterat tätningsmedlet.

3. Applicera tätningsmedlet

Det är nu dags att applicera tätningsmedlet på det område du vill stänga. För att göra detta vill du hitta ett långt, runt verktyg som passar längst ner på tätningsflaskan och låter dig trycka ner den. Handtaget på en hammare kommer att fungera bra, så kommer en liten kavel eller liknande formade föremål att fungera.

Se även  Kommer Washi Tape att fästa på väggar, plast, trä och 12 till

Placera munstycket i gapet du fyller i en 45° vinkel – så inte helt rakt på. Att pressa in tätningsmedlet i en direkt vinkel kommer att göra strängen ojämn.

Se till att du har en stadig hand när du applicerar fogmassan! Fördelen med tätningspistoler är att de ger dig mycket mer kontroll över hur snabbt tätningsmedlet kommer ut. Men om du är försiktig med din provisoriska fogpistol kan du enkelt få en ren linje av tätningsmedel.

När du är klar, ta en titt på föremålet du använde för att trycka ner tätningsmedlet och tvätta av det med varm tvål och vatten innan det torkar. Om du arbetar långsamt och stadigt med att applicera tätningsmedlet bör du inte ha för mycket rester på handtaget.

4. Avsluta

Slutligen, avsluta tätningen genom att jämna ut den med ett efterbehandlingsverktyg. Borsta bort eventuellt damm och stäng eventuella luftbubblor. Du kan också blöta fingret och släta ut det på det sättet, men gör bara detta om du tätar ett område som är mindre än tre fot långt.

Om du inte har ett efterbehandlingsverktyg, detta Reecola 5 i 1 tätningsverktyg är ett billigt och allomfattande verktyg som kommer med olika tillbehör och en påse med fingerhandskar för att skydda dig från att täta dig själv.

Ta slutligen bort tejpen som omger tätningsjobbet. Låt din tätning torka innan du trycker på den. Nu behöver du inte oroa dig för att smuts hamnar i det gapet!

Bästa silikontätningsmedel och tätningspistoler: rekommendationer

Silikon tätningsmedel

En fogpistol är bra för att få en bra, jämn tätning, men ett kvalitetslim är avgörande! Här är några av silikontätningarna på Amazon:

  • Gorilla silikontätningsmedel: Denna tätning torkar till en klar vit färg, vilket gör den perfekt för badrum. Det är resistent mot mögel och mögel.
  • GE Silikon All-Purpose tätningsmedel: Denna caulk skryter med att vara permanent väderbeständig. Du kan använda detta tätningsmedel utomhus utan att oroa dig för att spricka.
  • Loctite klar silikon vattentät tätningsmedel: Till skillnad från de andra tätningsmedlen på vår lista kommer denna tätning i en klämflaska, vilket innebär att du inte behöver använda hammarens huvud för att applicera tätningsmedlet.
Se även  Flyter legos? Upptäck svaret med ett episkt experiment

Caulking Guns

Om du försökte försegla affären utan en tätningspistol och upptäckte att du inte kunde få en ren linje, eller om du bara gjorde en enda röra, kanske du vill bita ihop och helt enkelt köpa en. Här är några tätningspistoler du kan köpa, tillgängliga på Amazon.

  • Albion Engineering Caulking Gun: Den här pistolen är designad för att hantera tätning med hög viskositet, så du behöver inte kämpa mot det tjocka, skuriga silikonet.
  • Nyfödd fogpistol: Gator-avtryckarens komfortgrepp hjälper dig att känna dig så bekväm som möjligt när du tätar. Stången dras automatiskt tillbaka efter att avtryckaren trycks in, så att du inte av misstag droppar tätningsmedel någonstans.
  • Red Devil Extreme Duty Caulk Gun: Denna pistol är mycket starkare än de andra listade, med ett dragkraftsförhållande på 26:1 och hanterar 950 pund kraft.

Slutgiltiga tankar

Om du inte har en tätningspistol men behöver täta en lucka i ditt hus, kan du använda silikonfogmassa utan pistol. Genom att trycka ner handtaget på en hammare eller något liknande föremål i botten får du en ren tätning även om du aldrig har gjort det förut.

Naturligtvis, även om du upptäcker att den här metoden fungerar för dig, kanske du bara vill investera i en tätningspistol någon gång. De är billiga, robusta verktyg som du kommer att finna dig själv att sträcka dig efter om och om igen.

Lämna en kommentar