Hur man använder grodor för att fånga stor bas i liljekuddar

Att använda en groda för att fånga stor bas är ett av de mer underhållande sätten att fiska och det är också ett av de bästa i områden som har mycket växtlighet. I det här inlägget kommer jag att prata om 5 tips som hjälper dig fånga mer bas nära liljekuddar.

Det finns ett antal olika beten du kan använda för att fiska nära liljeklossar och de flesta fungerar. Det enda du behöver är något som inte lätt fastnar och som kan ta en hel del kraft utan att gå sönder. Det är därför en groda fungerar riktigt bra. Här är 5 tips som hjälper dig att fånga mer bas i liljekuddar med hjälp av en groda:

  1. Använd rätt utrustning.
  2. Klipp ett av benen kortare.
  3. Kasta inte ovanpå fisken.
  4. Gjut nära kanterna.
  5. Sakta ner saker.

Det finns ett antal andra saker som handlar om att fånga bas med grodor, men dessa 5 tips bör ta dig 80% av vägen dit. Du kan också använda några av dessa tips med andra beten och det kommer att ge dig liknande resultat. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer om hur du fångar bas i liljekuddar.

Använd rätt utrustning.

Det första du vill göra är att se till att du har rätt utrustning. Du kan använda i stort sett vad som helst för att fånga dem, men du kommer att stöta på många problem om du använder rätt saker. Det kommer bara att göra saker så mycket enklare om du använder rätt saker från början.

Det första är fiske stång. Längden spelar inte så stor roll men allt runt 7 fot kommer att vara idealiskt. Jag brukar ha något lite kortare än så men det är mer av personlig preferens. Det som spelar roll är stavens styrka. Du vill ha ett medeltungt eller tungt spö så att du har ryggraden för att dra fisken genom dynorna. De är ganska tuffa och om du har ett lättare spö har du svårare att sätta kroken och dra dem till dig.

  Vi avslöjar de 7 bästa varumärkena för sötvattensfiskerullar

Nästa sak är fiske rulle. Jag föredrar en baitcasting rulle men en snurrande rulle skulle kunna göra jobbet om du har ett styvare spö. Det du vill vara säker på är att du använder en rulle med snabb utväxling. Om du fiskar i liljeklossar och du krokar en fisk, kommer den med största sannolikhet att simma ner i ogräset. Det är därför du behöver en snabbare rulle så att du kan landa dem så snabbt som möjligt.

Det sista är fiske linje. Du kommer att vilja använda något som flyter och undvika fluorkolväten. Fluoro sjunker och det kommer att bråka med grodans handling, vilket inte ger dig de bästa resultaten. Jag kommer alltid att använda en flätad lina eftersom den flyter, är supertuff och den sträcker sig inte. Eftersom den inte sträcker sig kommer du ha lättare att sätta kroken och den gjuter också lite bättre än monofilament enligt mig. Du kan använda någonstans mellan 30 lb och 65 lb testlinje.

Klipp ett av benen kortare.

Nästa sak du vill göra är att klippa ett av benen lite kortare än det andra. Detta är inte absolut nödvändigt men jag tror att det ger det en lite bättre action gå genom vattnet. Se våra favoritgrodor här.

Det kortare benet kommer att skapa en mer spännande promenad genom vattnet och är mer benägna att locka till sig en fisk. Du vill hålla saker så naturliga som möjligt och varje liten sak du kan göra ökar chanserna att landa något.

Kasta inte ovanpå fisken.

Nästa sak du vill undvika är att kasta rakt ovanpå dem. Du vet säkert redan att fisken får skrämd ganska lätt så om du castar precis ovanför dem kommer de att försvinna. Vad du istället vill göra är att kasta förbi dem och ha dem simma över fiskens topp.

  Vad du ska använda för vårbasfiske (Top 5 lockar)

Återigen, detta är att hålla saker så naturliga som möjligt. För det mesta får du en groda som sitter på stranden och sedan hoppar de i vattnet och börjar simma. Om fisken sitter i dynorna vill du kasta så nära stranden som möjligt och få den att simma dit du tror att fisken är.

Eftersom grodor är ganska ogräsfria kan du bokstavligen kasta den ända till stranden och du behöver inte oroa dig för att den ska fastna i något. Allt du behöver göra är att sakta dra ner den i vattnet så kommer den att se ut exakt som en riktig groda.

Gjut nära kanterna.

En annan sak du vill göra är att kasta nära en bakhåll punkt. Bas gillar att sitta i dynorna och vänta på något att simma förbi. De flesta fiskar kommer att simma längs kanten av dynorna så det är mest troligt där fisken kommer att sitta.

Du kan fånga fisk i öppet vatten och du kan fånga dem i tjocka grejer (mer på sommaren) men du har bäst odds om du kastar längs kanterna. Leta efter hål eller fickor i vattnet för det är där de sitter och väntar.

Sakta ner saker.

Det sista du vill göra är att sakta ner. De flesta försöker röra sig för snabbt och även om du fortfarande kan fånga fisk så blir dina chanser mycket bättre om du tar dig tid. Detta är för alla aspekter av fiske.

Om du är rullar in för snabbt det kommer att se onaturligt ut och ofta har ditt bete inte rätt verkan. Grodor sliter normalt inte över vattnet så varför skulle du rulla in det snabbt? Detta gäller även för andra typer av beten. Tänk alltid på vad du faktiskt använder och hur den naturliga handlingen skulle vara.

  Historien om Husqvarna Dirt Bikes

Den andra saken är sätta kroken för snabbt. Om du försöker göra detta kommer du att förlora mycket fisk. Sakta ner, låt fisken leka med grodan i ett par sekunder och sätt sedan kroken när den är god och klar. För det mesta kommer de att ta en sekund eller två för att få ett bra grepp om den och om du sätter kroken för snabbt kommer du med största sannolikhet att missa den.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.