Hur man använder ett flytrör (för nybörjare)

Den senaste tiden har jag fått frågor om att använda ett flytrör för fiskekul. Många människor är intresserade men vet inte så mycket om hur de fungerar; här är vad jag hittade för första gången flytknölar!

Så hur använder du ett flytrör? Det finns några riktigt grundläggande steg att ta när du använder ett flytrör. Du kommer att vilja förbereda dig genom att veta hur din flottör fungerar, klä dig så att du kan hålla dig varm, träna i förväg, lämna din rädsla på land och veta hur du ska lämna vattnet.

Det finns så många saker att tänka på när du använder ett flytrör. Jag ska berätta allt om vad du behöver ha i förgrunden för att du ska få den bästa tiden att fiska med vänner eller ensam som möjligt! Oavsett om dina funderingar är hur du ska klä dig, när du ska åka eller vad du ska ta med, jag har dig täckt.

Först och främst, vad är flytslang?

Float tubing är en form av fiske. Eller mer så ett sätt att fiska eller sätt att fiska. Vissa människor fiskar från bryggor, andra från en kanot eller en kajak. Ett flytrör är en stolliknande mekanism som man fiskar från.

Ett flytrör ger dig en chans att vara smygande och praktiskt taget oupptäckt av det vattenlevande livet. Det finns heller inga båtskuggor, motorljud eller vibrationer. Detta ger dig ett underbart alternativ att smyga på din fångst.

Glöm inte dina tillbehör

Flytrör, även om de är väldigt användbara för att vara tysta och smyga upp dagens stora fångst, kan vara ganska svårt att arbeta. När du väl är ute i vattnet kan det ta ett tag att arbeta dig tillbaka till stranden. Att flytta ditt flytrör, ärligt talat, är inte en lätt uppgift.

Du kommer att vilja ha allt på dig som du behöver hela dagen. Jag hänvisar inte bara till dina fisketillbehör. Jag pratar om solglasögon, för att hålla dina ögon skyddade. Du kanske vill ha en hatt för att skydda ansiktet och huvudet mot solbränna. På tal om solbränna, du vill inte glömma ditt solskydd.

Kom ihåg att packa all mat och vatten du kan behöva för att hålla dig hela dagen så att du inte blir uttorkad eller får lite energi. Att vara i denna position kan göra det svårt för dig att använda den energi du behöver för att komma tillbaka till stranden.

En annan slumpmässig sak du kanske vill ta med dig men inte tänkt på är pingispaddlar. Dessa kan hjälpa dig att paddla och styra i tuffa situationer och kan påskynda processen att ta dig dit du vill!

Sammantaget gör en checklista över alla saker du vill ha med dig på vattnet och gå igenom den innan du drar iväg! Det här var bara några exempel på saker du kanske vill seriöst överväga att ta med dig.

Solskyddsmedel och insektsmedel

Vi berörde solkrämen lite i avsnittet ovan men det är verkligen så viktigt. När du är på en flytbalja finns det inga lock. Du kan inte gömma dig för solen som du kan på vissa båtar.

  Vad du ska bära pulka om du inte har snöbyxor

Det kommer att bli allvarlig exponering för solen, särskilt eftersom fisket vanligtvis är en dagslång händelse. På grund av detta måste du komma förberedd med massor av solskyddsmedel som är vattentätt. SPF 50 minst skulle rekommenderas. Applicera den flera gånger under dagen.

Genom att göra detta förhindrar du farliga saker som hudcancer eller enkla brännskador som gör att du kan få värk och smärta på din hud under en period.

Buggavvisande medel är en annan sak du måste ta med! vanligtvis används flytande rör i områden som är buktiga. Dessa områden lockar ofta flera typer av myggor och andra insekter som kan orsaka inte bara irriterande kliande märken utan allvarliga sjukdomar.

Spraya dig själv då och då och spraya området runt dig för att hålla djuren borta. Det finns några typer av insektsmedel. Oavsett om du väljer armband, spray, lotion eller något av de många andra alternativen kommer du att vara tacksam!

Vad man ska ha på flytröret

Vad du ska ha på dig är verkligen beroende av området du flyter i och tid på året. Vädret över hela världen varierar under året så det är svårt att säga att du behöver en specifik typ av kläder för detta tillfälle.

En sak är säker, oavsett om det är varmt eller kallt så BEHÖVER du en hatt och solglasögon. Dessa kommer att hålla dig säker från solskador året runt. De hjälper dig också att hålla blickar borta så att du bättre kan se fisken i vattnet.

Om det är varmare väder kan du bära en baddräkt, byxor eller shorts tillsammans med en t-shirt för att hålla dig sval. Det rekommenderas att du även under varmare månader bär en lång ärm för att skydda dig från solbränna. Den kan också användas för att hålla dig sval genom att blöta skjortan och bära den.

Under en kall period på året uppmuntras skiktning, speciellt att lägga till ett vattentätt eller regntätt skikt. Och i extrema situationer väljer vissa personer till och med en våtdräkt. Detta är en helt personlig preferens.

Om en våtdräkt verkar lite främmande prova ett par vadare. Vadare är ett stycke vattentäta byxor med anslutna stövlar. Du behöver inte ha dessa men de är ett otroligt alternativ.

De hjälper dig att undvika hypotermi, blodiglar eller andra insekter som kan skada dig i vattnet och en lista över andra fördelar. Överväg att titta på det. Alla proffs älskar dem.

Var i sikte

Detta kan tyckas vara en no brainer. Men när du är ny på något och helt enkelt njuter av din upplevelse, ibland kan några av de mest grundläggande sakerna missa dig.

Du kommer att vilja se till att du alltid är synlig. Det kan tyckas som om du har en liten chans att bli påkörd av en båt eller skidåkare eller något liknande, men olyckor händer.

Gör dig själv en tjänst och se till att du är i ett öppet område, tydligt sett av alla öga. Om du känner att köpet av en färgglad tub kommer att göra dig mer synlig för vattenlivet kanske du väljer att bära ljusa färger istället.

  Kan du förkorta en landhockeyklubba?

Tackla – Ta med det goda

När du är på ett flytrör kommer du ganska snabbt att märka att det verkligen inte finns massor av utrymme för extra saker. När du är på en båt finns det ganska mycket extra utrymme för att ha en enorm redskapslåda, massor av krokar, spön, mat, you name it.

Men när du är uppsatt på ditt flytrör kommer detta inte att vara fallet. Ta med dig det du vet att fisken i ditt specifika område gillar.

Se till att allt är organiserat på ett stramt sätt innan också. På så sätt kommer du inte behöva flytta runt allt och försöka omorganisera det på ett litet utrymme. Det kan bli rörigt. Planera i förväg för denna situation.

Fluga och lockar

Beroende på storleken på flytröret du köper bör du ha plats för ett par lådor med flugtillbehör.

När det gäller att ta med den perfekta flugan och beten är debatten om vad som är ”perfekt” i luften. Precis som allt annat i den här världen har alla sina preferenser.

Tänk på vilken typ av fisk du är ute efter i ditt specifika område och vad du tycker har fungerat tidigare och packa därefter.

Slösa inte utrymme med fluga och locka du är osäker på. Det är inte värt det när man har så litet utrymme.

Vilket fiskespö är bäst att ta med?

Detta kan vara knepigt om du planerar att flyta rör i mer än ett område men bara köper ett spö.

Om du frågar någon fiskare, kan de ge dig en mycket specifik längd spö för att du ska kunna ta flytslangen, men allt runt omkring verkar detta vara en personlig åsikt.

Vad det egentligen handlar om är att veta vilken typ av fisk du är ute efter. Detta är vad som verkligen kommer att göra skillnad. När du väl vet vilken typ av fisk som finns i ditt flytande område, leta upp vilket spö som bäst lockar den arten. På så sätt fastnar inte ditt flytbalja av ett onödigt antal fiskespön.

Välj en rulle för ditt flytrör

Detta beror på ett par saker. En sak att tänka på är att du inte vill slösa bort dina pengar. Detta kan vara en riktigt bra eller en riktigt dålig investering.

En sak som vi har pratat om ganska mycket, se till att du använder en rulle som är känd för att fungera bra med den specifika typen av fisk du är ute efter.

En annan sak att beröra när du väljer en rulle skulle vara att välja mellan en enstaka rulle och en jämn vindrulle.

En engångsrulle ses i allmänhet som det bästa alternativet för fiske med flytrör. Detta är något att seriöst överväga när du gör ditt köp. Single action ses som att erbjuda smidig matning i vattnet och verkligen fantastisk linjekompatibilitet.

När det kommer till jämn vindrulle erbjuds du lite mer mångsidighet. Jämna vindrullar fungerar bra i en flytkompatibilitet men alla så riktigt bra i andra fiskekapaciteter. Så om du planerar att göra mer än att fiska med flytrör är detta något att överväga.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Alabama

Vad är den högra kroken?

Fiskekrokar i olika storlekar

Detta kommer verkligen ner på något som vi har diskuterat om och om igen, vilken typ av fisk du är ute efter! Om du är ute efter en liten liten fisk, överväg att köpa en mindre krok. Om den typ av fisk du är ute efter är extremt stor, gå stor eller gå med en stor krok!

Utöver det är det viktigaste att se till att du köper extremt vassa krokar! Ju skarpare desto bättre. Detta säkerställer att din fisk inte simmar iväg efter att den har krokats.

Hur långt ut är säkert?

När det gäller att flyta, hur långt från stranden du flyter iväg i ditt flytrör är en större sak än när du flyter iväg i kanot eller kajak.

Flytrör är säkra, mitt mål i det här avsnittet är inte att få dig att tro något annat. Men de är svårare att manövrera ju längre från land du kommer. På grund av detta uppmuntras det att du stannar närmare stranden än längre.

Du kommer att vilja vara närmare stranden om något dyker upp. Du kan aldrig riktigt tajma nödsituationer men när de inträffar kommer du att vilja kunna komma tillbaka till land snabbt.

En sak du kanske tänker är ”det finns fler fiskar ju längre ut jag kommer.” Detta är sant. Det finns mycket fisk ju längre ut du kommer, men i tätbefolkade områden kommer det att finnas en bra mängd fisk även nära stranden som du kan fånga.

Planera att gå till en plats som du vet kommer att ha fisk för dig att fånga oavsett hur långt ut du flyter.

Titta på tiden

Du vill alltid titta på tiden och himlen när du utövar utomhussporter. Detta gäller särskilt när det kommer till flytslang.

På grund av svårigheten som tidigare nämnts när det gäller att flytta ditt flytrör, kommer du att vilja ha en bra bit av tid att klippa av för att sakta ner och komma tillbaka till stranden.

Se till att avsätta ett par timmars tid för att stänga butiken. Ta ihop dina saker, ta dig till land, packa upp och bege dig hem. Det kan låta som en lätt uppgift men vatten är ibland oförutsägbart och det kan ta lite mer viljestyrka för att flytta ett flytrör än det skulle göra en kajak eller kanot.

Relaterade frågor:

Hur paddlar jag ett flytrör? Pingispaddlar eller köp malmlås för gummibåtar. Du kommer då att vilja köpa vattentätt lim. Töm ditt flytrör. Limma fast malmlåsen på sidorna av framsidan av flytröret. få korta malmer och du är igång!

Vad är några roliga tillbehör för flytrör? Flytrör är en blast i sig, men vad sägs om de coola extra tilläggen du kan få. Några saker att lägga till är: ett miniankare, simfenor, en torrväska och en kikare.