Hur man använder en spjälsäng i ditt tält (utan att förstöra golvet)

När du väljer att sova i spjälsäng får du chansen att njuta av något som känns som en riktig säng, och det håller dig borta från ditt tältgolv!

Att använda en spjälsäng i ditt tält kan ge stora fördelar, som luftflöde, avstånd från marken och komfort. Det är dock också viktigt att se till att du placerar något mellan spjälsängens fötter och tältgolvet för att undvika skador.

Som sagt, det är inte alltid klart hur du bäst kan använda en spjälsäng utan att det slutar med hål i ditt tält. Läs vidare för att lära dig mer om att använda en spjälsäng samtidigt som du håller ditt tält säkert!

Varför använda en spjälsäng i ditt tält

Alla tycker inte om att sova nära golvet, särskilt inte i ett tält.

Du vet aldrig vilka typer av djur som kan komma in och besluta sig för att hänga i dina sängkläder. På grund av det kan du välja att vara särskilt försiktig på platser där ormar eller giftiga spindlar är ett problem. Att använda en spjälsäng kan vara ett bra sätt att undvika att några av dessa varelser hamnar i din sovsäck.

Spjälsängar kan också vara ett användbart sätt att hålla dig svalare i varmt väder. Utrymmet under sängen gör att luft kan flöda runt dig och hålla dig sval. Det området kan också vara en användbar plats för att förvara ditt bagage eller andra nödvändigheter.

En av de främsta anledningarna till att välja en spjälsäng är att komma bort från luftmadrasser som kan tömmas ganska lätt. På en spjälsäng behöver du inte oroa dig för att ligga kvar och sova på marken på morgonen.

Som sagt, det finns några nackdelar med barnsängar som är värda att tänka på så att du kan planera för dem. Isolering kan ibland vara ett problem i denna typ av säng. Du kan dock lösa det problemet genom att använda ett liggunderlag eller någon form av skum under kroppen.

Vissa barnsängar kan också vara något stora eller tunga, vilket gör dem svåra att använda för backpacking, men de kan vara fantastiska för bilcamping.

Slutligen vill du se till att vara försiktig med spjälsängens fötter, eftersom de kan riskera att skapa hål i botten av ditt tält.

  Betraktas en sprinterbuss som en husbil?

Hur man använder en spjälsäng och håller sig varm

Eftersom en spjälsäng håller dig borta från marken kan det extra luftflödet bli lite kallt när du är i ett måttligt eller svalare klimat.

Som sagt, det finns några metoder du kan använda för att hålla dig isolerad, varm och bekväm. Vissa barnsängar är till och med utformade för att hjälpa till med detta ändamål genom att lägga till en ärm. I den ärmen kan du lägga lite skum eller ett liggunderlag under dig. Som ett resultat kommer luften som strömmar under spjälsängen inte att kunna nå dig lika lätt.

Vissa väljer skum med en stängd celldesign för att få de bästa fördelarna. Detta beror vanligtvis på den lätta designen i kombination med en hög nivå av hållbarhet. Dessutom tenderar liggunderlag gjorda av skum med slutna celler att vara mycket mer vänliga mot din plånbok än andra alternativ där ute.

Vissa kan också välja att ha en bärbar värmare runt för att hantera kylan. Om du har att göra med särskilt kallt väder, kanske du också vill klä dig varmt, även när du sover! För att upptäcka mer om att vara bekväm i kallt väder, ta en titt på vår artikel om ämnet här!

Ett annat alternativ du kan prova är att lägga en tjock filt under dig eller koppla den till botten av spjälsängen. Detta kan också vara ett bra exempel för att testa en bäddmadrass. För att lära dig mer, kolla in vår artikel om bäddmadrasser för camping här! Verkligen, allt som hjälper till att begränsa luftflödet kan göra att du känner dig mer bekväm.

Om du kan är det ett bra alternativ att använda något som enkelt kan tas bort. På så sätt kan du enkelt använda spjälsängen i antingen svalare eller varmare väder utan problem. Under de varmare månaderna kommer du att vilja att spjälsängen ska kunna släppa igenom luften!

Hur du inte skadar ditt tältgolv med en spjälsäng

Även om barnsängar kan vara en uppgradering från att sova på tältgolvet, kan de också vara grova på det golvet om du inte är försiktig.

  Är (Trail) löparskor OK för golf?

Längst ner i spjälsängen kan fötterna vara något vassa. Som ett resultat kan flytta runt spjälsängen rejält slita upp tältgolvet och så småningom skapa hål.

Naturligtvis vill du förmodligen inte behöva byta ut ditt tält vartannat år på grund av hål i botten.

För att hjälpa dig undvika det problemet kan du prova följande tips:

  • Lägg ner några gummi- eller skumgolv, som skumplattor.
  • Ta med träplankor att placera under spjälsängsfötterna.
  • Fäst tennisbollar på spjälsängens fötter.
  • Ta med någon utomhusmatta att lägga på tältgolvet.
  • Ta med en rymdfilt eller bara en tjock filt att använda på golvet.
  • Vik upp en presenning för att placera under spjälsängen.
  • Prova några hjulkoppar designade för möbler.
  • Investera i ett golvlöst tält.

Alla dessa tips kan hjälpa dig att hålla dig bekväm och ditt tält säkert. Dessutom är det en bra idé att försöka undvika att flytta spjälsängen för mycket efter att den har placerats.

Bästa barnsängar för ditt tält

Om du är osäker på vilken spjälsäng som passar bäst för ditt tält, är du på rätt plats.

Dessa 4 barnsängar är bra alternativ för att ge dig en utgångspunkt och hjälpa dig att få en uppfattning om vad du behöver.

Coleman ComfortSmart (se pris på Amazon)

Detta är ett bra alternativ när du egentligen vill ha en resesäng i ditt tält.

Den har en hållbar ram utformad för att hålla upp till 300lbs och erbjuder en skumdyna som fungerar som en liten madrass.

Dessutom är denna spjälsäng ett idealiskt val för de som är längre, och erbjuder plats för campare upp till 6’6 tum i höjd.

När du är redo att packa ihop den viks den ihop till en fin liten förpackning som väger lite över 20 kg.

TETON XXL (se pris på Amazon)

Om du letar efter något på den större sidan är TETON ett idealiskt val.

Detta är en spjälsäng som ger gott om utrymme och den klarar maximalt 600 kg utan problem. Det är ett ganska hållbart alternativ, så du borde inte behöva oroa dig för mycket om eventuella skador.

  Hur man tvättar en dunsovsäck: MED instruktioner

Även om den klarar mycket vikt, är det här inte en spjälsäng som kommer att bli fruktansvärt tung. Efter att den har vikits upp kommer den bara in på cirka 26lbs. Den kommer definitivt inte att vara lika lätt som en enkel matta eller luftmadrass, men den har mycket att erbjuda i form av komfort i gengäld.

Ramen på denna spjälsäng är gjord av kvalitetsaluminium och benen är av stål för att säkerställa stabilitet. När du är redo för vila tar det bara några minuter att ställa in dig och du är redo för en bekväm nattsömn.

KingCamp Ultralight (se pris på Amazon)

KingCamp är ett utmärkt val när du behöver en spjälsäng som är lätt. Den väger knappt 5 kg, vilket gör det till ett enklare val när du behöver kunna flytta spjälsängen för hand. Det är också ett anständigt tillägg när du bara vill hålla din campingutrustning minimal och kompakt.

Tänk dock på att den lägre vikten är ett resultat av mindre material för ramar och ben. Som ett resultat är denna spjälsäng lägre till marken än många andra alternativ där ute. Om du försöker komma bort från marken är detta en funktion värd att tänka på.

Bortsett från det har denna spjälsäng 5 olika färger för att passa din smak. Den kan också hantera upp till 265lbs. Montering är en snabb och enkel process, så du behöver inte oroa dig för huvudvärk när du sätter upp eller river.

Timber Ridge (se pris på Amazon)

Timber Ridge är en annan större spjälsäng, men med den extra fördelen av fästbara fickor för att hålla dina viktiga föremål i. Allt du vill ha i närheten medan du sover kan bekvämt förvaras i dem.

Med förmågan att hålla max 300lbs är detta en spjälsäng som kan fungera för de flesta campare. Den kommer att hålla dig bekväm, erbjuda mer utrymme än standardstorlekar och kommer med en bärväska för att göra packningen enkel.

När den har fällts upp väger den här spjälsängen cirka 27,5 kg. På grund av det är det ett bra val för bilcamping men inte det mest idealiska för backpackers.