Hur man använder en fläkt när man campar

En bra fläkt kan vara en livräddare när du campar.

Bärbara fläktar till undsättning!

Det bästa sättet att använda en fläkt när du campar är att se till att du har en batteridriven, bärbar fläkt. Du kan hålla den på golvet i tältet, antingen framför en liten ventil eller en skärmdörr. Att köra fläkten på natten håller värmen borta, hjälper till att undvika kondensbildning och håller insekter borta.

Som sagt, det finns många fler funktioner du kanske vill ha i en campingfantast. Om du vill upptäcka mer om att använda fans när du campar, fortsätt!

Anledningar till att du kan använda en bärbar fläkt när du campar

Som invånare i Pacific Northwest har jag campat i alla slags väder, från den torra ökenvärmen till den regniga, blåsiga kylan vid kusten. På var och en av dessa platser har jag sovit i ett tält och jag kan berätta att en bra fläkt kan vara användbar i nästan alla väder.

Den vanligaste anledningen till att folk överväger att använda en fläkt är pga värme. Tält kan snabbt bli som växthus när det inte finns tillräckligt med skärmar för att släppa igenom luft. När du äntligen bestämmer dig för att gå och lägga dig för natten kan det bli en verkligt olycklig plats att vara. Dessutom kan det vara svårt att släppa ut ditt tält när du försöker undvika att insekter, reptiler eller rök från lägerelden kommer in i dina sovplatser.

En strategisk plan kan dock vara bra för att använda begränsade förmågor för att lufta ut tältet, och den kan hålla luften i utrymmet flödande medan du sover, vilket gör att du kan vila mer bekvämt.

I kallare, blötare klimat kan en fläkt vara användbar för ett helt annat ändamål. Även om du kanske är tillräckligt cool när du sover i ditt tält, kan du också upptäcka att kondens kan bli ett problem. Vätare väder, svett, andning och höjande kroppstemperaturer bidrar alla till luftfuktigheten i ditt tält.

Kondens uppstår när fukttung luft kommer i kontakt med en yta med kallare temperatur. Luften förlorar energi och tappar på så sätt allt den bar, inklusive vatten. Ventilation är därför kritisk att minska kondens för att säkerställa att luften inte blir för fuktig och för temperaturskillnad från luften utanför.

  State Natural Area vs State Park: Vad du behöver veta

Att använda en bärbar fläkt i ditt tält kan hjälpa till att undvika dessa fuktproblem, vilket kan förhindra att saker blir för blöta inne i tältet.

Slutligen, om du väljer en större, kraftfullare fläkt, kan du också använda den för att förhindra att buggar stör dig på natten. För detta ändamål kan fläktar vara ett mer användbart verktyg i utomhusutrymmen som i sittplatser eller vid picknickbordet, men den strömmande luften kan också hjälpa till att hindra djur från att landa på dig medan du sover.

Hur man effektivt använder en bärbar fläkt under camping

Sättet du väljer att använda din fläkt kan göra en enorm skillnad när det kommer till resultaten du får. I allmänhet är det en bra idé att leta efter en fläkt som är batteridriven. Dessa tenderar att vara lättare att arbeta med, eftersom du inte behöver oroa dig för att ha elektricitet eller dra in en sladd i tältet. Att välja en solid fläkt som använder D-batterier kan dessutom ge massor av kraft att köra hela natten, även om det aldrig skadar att ha några säkerhetskopior!

Medan du letar efter en fläkt att köpa, hittar du fläktar som kan hänga på väggen eller taket. Som ett resultat kommer du att vilja tänka på var du vill ha din fläkt placerad. Många tycker att det är bäst att placera en fläkt på golvet, eftersom det kan hjälpa att blåsa den kallare luften mot dig.

Du bör också tänka på storleken på fläkten du vill ha. Detta påverkar inte bara effekterna du får utan också hur mycket du kan flytta runt fläkten. Generellt sett kan en större fläkt ha större effekter, men det är klokt att tänka på vikten på fläkten om du planerar att flytta runt den.

Slutligen, ett antal av fläktalternativen där ute inkluderar användbara funktioner som LED-lampor, design som hänger i taket eller på en vägg, rotationsförmåga och mer. Vissa kanske tycker att en takhängande fläkt med ljus är mer användbar för att läsa innan du lägger dig, men vad du väljer är i slutändan upp till dig.

  Är vandring bra för magen? (Eller är det tillbaka till crunches?)

Om du kan, placera din fläkt nära en skärm eller öppning så mycket som möjligt. På så sätt kan du få frisk luft att flytta runt i utrymmet.

Hur länge håller batteridrivna fläktar?

Ofta kan du kanske förvänta dig upp till 72 timmar från en batteridriven fläkt.

Men hur länge en batteridriven fläkt kommer att hålla är baserad på de batterier den använder, antalet batterier och deras kvalitet. I grund och botten kan du förvänta dig att D-batterier håller längre än AA-batterier, och flera D-batterier räcker mer än ett D-batteri.

Denna personliga fläkt tar 8 D-batterier

Dessutom kan storleken på fläkten du köper också spela in i vilken typ av batterier den använder. Ofta kan mindre fläktar använda allt från 1-4 D-batterier, medan små fläktar använder mindre batterier. Dessutom kommer stora fläktar att använda 12-voltsbatterier.

När du väljer en fläkt är det verkligen värt att tänka på vilka möjligheter du vill ha och vilken typ av utrymme du har för förvaring. Naturligtvis är mindre fläktar lättare att förvara medan en stor fläkt med ett 12-volts batteri inte bara skulle ta mer plats utan vara mycket tyngre att flytta runt.

Men det större batteriet kan också hålla mycket längre. Vissa fläktalternativ kan också ge dig möjlighet att ladda upp ett internt batteri i fläkten för att ge dig själv lite mer tid. Att para ihop den förmågan med extra batterier kan verkligen öka fläktens batterilivslängd totalt sett.

Vilken storlek på fläkten är bäst för en bärbar fläkt i ett tält?

Vilken storlek på fläkten som fungerar bäst kan bero på några olika faktorer.

Tänk först på storleken på ditt tält. Naturligtvis är en större fläkt mer lämplig för ett större tält. Du bör också överväga vilken typ av utrymme som finns i tältet. Om du sitter i ett mycket litet tält för 1-2 personer som bara erbjuder plats för din luftmadrass, kan en liten hängande fläkt vara bäst. Men om du har ett större tält med mer utrymme är en större fläkt ett klokt val.

Det är också en bra idé att tänka på var och när du brukar campa. Vissa människor kan bara ha en enda resa per år till en specifik plats, medan andra kan campa i flera olika klimat under året.

  Är vandringsstrumpor verkligen nödvändiga? Eller är de en bluff?

Om din camping är begränsad, tänk på klimatet du tenderar att campa i. Varmt klimat eller klimat som är kallt och blött kan dra nytta av en medelstor eller större fläkt. Fläktar kan dock förlora sina fördelar om området är både varmt och fuktigt.

Men om du campar i olika klimat kanske du vill ha något som är effektivt och mångsidigt. En medelstor fläkt kan vara en glad lösning som ger dig portabilitet och effektivitet. Ofta kan det vara mest effektivt att sikta på något i medium eller stor storlek.

Vilken är den bästa fläkten för camping?

Beroende på vad du letar efter finns det ett brett utbud av fläktalternativ som kan passa dina behov. Här är bara några bra alternativ som kan göra ditt campingliv mycket bekvämare.

Bästa lilla fläkt – Opolar minifläkt

Denna lilla fläkt är ett trevligt alternativ när du bara vill ha något litet. Den erbjuder cirka 3200 varv/min i kraft i upp till 13 timmar var som helst. Den här enheten använder ett internt, laddningsbart batteri så att du vill se till att den är laddad i förväg.

Bästa hängande fläkt – Odoland takfläkt

Ibland kan en hängande fläkt vara precis vad du behöver. Även om dessa fläktar tenderar att vara mindre, kan de också vara en bra belysningskälla. Odoland är precis det. Detta lätta, hållbara val använder ett par D-batterier, vilket gör att du kan använda ljuset i upp till 37 timmar och fläkten på lägre hastigheter i upp till 15 timmar.

Bästa stora fläkten – Geek Aire utomhusfläkt

Om du letar efter något mer tungt är det här ett bra ställe att börja. Den kan köras på lägre hastigheter med ett 24-volts batteri i upp till hela 24 timmar. Detta är ett laddningsbart batteri, så koppla in det innan du går hemifrån! Som en extra bonus kan den även användas för att ladda andra enheter som telefoner och surfplattor.