Hur man använder en batteridriven tältvärmare

När temperaturerna börjar sjunka, letar vi alla efter snabba och enkla sätt att värma upp vår campingplats. Det mesta av vår värme kommer från att välja rätt sovsystem, men det finns några andra sätt att komplettera värmen på en camping. Jag har använt bärbara propanvärmare (Mr Heater) i flera år, men hur är det med batteridrivna alternativ?

Kan jag använda en batteridriven tältvärmare?? Spisar drar mycket ström, så dina alternativ är begränsade med batteridrivna tältkaminer. Du kan använda en bärbar kraftstation för att driva en lågwattsvärmare, men det är en dyr installation. Jag kommer att beskriva den här typen av inställningar nedan, men den ligger utanför de flestas prisklass.

Batteridrivna tältvärmare skulle vara perfekta för camping, men tyvärr är vi begränsade av nuvarande batteriteknik. Det skulle krävas ett löjligt högkapacitetsbatteri för att driva en värmare. Tänk inte ens på att använda en fullfjädrad rumsvärmare, men det finns ett sätt att köra en batteridriven kupévärmare i ditt tält.

Det blir inte billigt, men du kan använda en värmare med låg effekt på 100-300 watt (liknande) och kraftverk med hög kapacitet (Jackery 1500). Därifrån skulle du behöva en kraftfull solcellsinstallation, vilket skulle göra det ännu dyrare.

Som du kan se är det mycket mer än de flesta är villiga att spendera, men jag kommer att gå igenom dina alternativ nedan. De flesta människor har det bättre med en propankamin (som dessa), eftersom det ligger långt utanför 99 % av människors prisklass.

Kan man använda en batteridriven värmare i ett tält?

Tyvärr finns det för närvarande inga dedikerade batteridrivna campingvärmare på marknaden. Det enda alternativet är att köpa en bärbar kraftstation med hög batterikapacitet att använda med en lågeffektsvärmare.

Det finns inget enkelt sätt att köra en fullfjädrad elvärmare i ett tält utan en generator eller elektrisk tillgång. Elvärmare använder alldeles för mycket ström för att vara ett effektivt alternativ för campare. En typisk elektrisk rumsvärmare använder 1000-1500 watt el. Kommersiella kraftverk kan hantera det i några timmar, men du skulle behöva spendera cirka 5 000 dollar.

Det är långt utanför min prisklass, men det finns lågeffektvärmare du kan använda. Genom att kombinera en kupévärmare med låg effekt med en kraftstation med hög batterikapacitet kan du värma ditt tält i några timmar. De Honeywell Heatbud skåpsvärmare och Goal Zero Yeti 1000 är vad jag använder.

Du har då 3 timmars ström på 300 Watt hög inställning och 10 timmar på 100 Watt låg inställning. Den hej

Använder en bärbar kraftstation som en batteridriven tältvärmare

När jag först började titta på bärbara växelriktare var jag övertygad om att jag kunde använda en värmare i mitt tält. Jag tittade redan på bärbara kraftstationer för att undvika bakluckor, så äntligen köpte jag en Goal Zero Yeti 1000 bärbar kraftstation. Det var inte billigt, men jag skulle jämföra det med en avancerad konsumentmodell.

Det var det perfekta kraftpaketet för baklucka. Jag kunde använda en TV, radio och elektrisk grill under Ohio State Games, så det var perfekt för mig. Efter att ha använt den några gånger bestämde jag mig för att testa lyckan med en värmare. En stor värmare fungerar inte, men en skåpvärmare med låg effekt fungerar förvånansvärt bra.

  Hur man hittar eller gör ett ultralätt glasögonfodral

Min Goal Zero Yeti 1000 kraftstation har ett 983 watt-timmars batteri så jag var tvungen att leta efter en lågwattsvärmare. Till sist följde jag en väns råd och köpte en Honeywell Heatbud skåpsvärmare. Efter att ha gjort matten trodde jag att den höga inställningen på 300 watt bara skulle ge 3 timmars värme, men den låga inställningen på 100 watt såg lovande ut efter 10 timmar.

Efter att ha testat fick jag reda på att 300 watt är tillräckligt med effekt för att värma upp ett tält, men den låga inställningen på 100 watt räcker inte. Det höjde temperaturen kanske 10°F (om det gjorde det), men det räcker för att ta av kylan. Jag lärde mig nyligen att en genomsnittlig person avger 100 watt värme per timme när den sätts i perspektiv.

När jag ser tillbaka borde jag ha sparat lite pengar till Jackery 1500 vilket skulle ha tagit mer än 5 timmar, men det är svårt att motivera priset. Tre timmars värme är tillräckligt länge för att umgås och läsa min bok innan jag går och lägger mig. Det skulle vara skönt att kunna låta värmen vara på längre, men min sovsäck/matta-uppställning är bra, så jag blir inte kall på natten i alla fall.

Mitt nästa steg är att köpa ett solsystem så att jag kan ladda det för flerdagars campingresor. Det blir inte billigt heller så vem vet när det händer.

Överväg att använda en elektrisk filt istället

Att driva en elektrisk filt kräver mycket mindre ström än en tältvärmare. En typisk elektrisk filt använder 140 watt i timmen. Så min Goal Zero Yeti 1000 (983 wattimmar) kan driva en elektrisk filt i drygt 7 timmar.

jag använder en Grader av komfort Värmefilt som jag hämtade från Amazon. King size filten har en dragkraft på 100 watt, men tvillingen är närmare 100 watt. Att ta av filten med hög effekt kommer att minska tiden som filtarna är på för att förlänga batteriets livslängd.

Jag har ingen aning om vad den genomsnittliga dragningen är med nedslagna inställningar, men jag kan lätt få 2 nätter i värme med värmen på medium. Du vill inte ha den varmare om du använder den med en sovsäck.

Kan jag göra en batteridriven värmare av bilbatterier?

Med en inverter kan du tekniskt sett köra en lågwattsvärmare på bilbatterier. Det finns 2 typer av växelriktare, sinusvåg och modifierad sinusvåg. En sinusvågsomriktare (som dessa) är vad du vill ha eftersom det liknar det du skulle få från ditt hems eluttag.

Anslut bilbatteriet till sinusvågsomriktaren och du bör ha tillräckligt med ström för att driva en lågwattsvärmare. Se till att värmarens effekt ligger inom växelriktarens säkerhetsklassificering.

När du har gjort det får du cirka 2 timmars ström från Honeywells kupévärmare på 300 watt som jag använde ovan. Det kan vara vettigt om du har ett extra bilbatteri liggande, men det är inte riktigt genomförbart för de flesta.

  Är löparskor bra för landsvägslöpning?

För det första skulle en sådan installation vara väldigt obekväm, men det är inte huvudproblemet. Att köpa ett bilbatteri och en växelriktare kommer inte att vara billigt och du kan få ett bärbart kraftverk med liknande kapacitet för ett liknande pris.

När du tänker på att tömning av bilbatterier till noll laddning skadar batteriet, och ett typiskt bilbatteri väger 40 pund, ser det ännu värre ut. Du bär den i din ryggsäck. Så vad är poängen?

Det skulle vara så mycket enklare att köra uppvärmningen på en gas-/dieselgenerator, betala för klass AA-camping med eluttag, eller använda en campingkök med propan (min favorit).

Hur man använder en elvärmare i ett tält

Att driva en elvärmare på batteri är inte ett alternativ för de flesta. Du skulle behöva använda ett galet batteri och det skulle vara dyrare än att köpa en bärbar kraftstation med hög kapacitet.

Föreställ dig att du drar in 4 bilbatterier i ditt tält, kopplar dem i en parallell krets och kör den till en växelriktare. Allt det där arbetet med att driva en garderobsvärmare verkar vansinnigt. Och jag är ganska säker på att det är farligt att ha det där bredvid sin säng. Mitt golfbilsbatteri fattade eld från en lös anslutning som inte skulle vara bra i ett tält.

Det är därför nästan alla campingvärmare på marknaden använder en propan-, butan- eller fotogenströmkälla. Jag skulle gå för en propanvärmare, men det finns sätt att gå elektriskt till ditt tält utan batterier. Du behöver bara hitta en pålitlig extern strömkälla för att driva värmaren.

Det finns två sätt att använda en elvärmare i ett tält. Du kan köra uppvärmningen på en gas-/diesel-/propangenerator eller betala ytterligare $10-$20 per natt för en klass A-camping med elektrisk anslutning.

Att köra en generator kommer att göra mycket oväsen, så se till att campingplatsen du bor på tillåter dig att köra en generator under lugna timmar. De flesta campingplatser har bullerrestriktioner efter kl. 22.00, så det är inte tillåtet att använda generatorer efter mörkrets inbrott. Om så är fallet är en klass A-plan med elektrisk anslutning det enda alternativet.

Du kanske vill kolla in mitt inlägg där jag förklarar skillnaden mellan klass A, klass AA, klass AAA och klass B campingplatser.

Lätta kaminer för camping

Campingvärmare bör vara ett av dina sista köp när du tittar på utrustning. De är trevliga att ha, men de är inte helt nödvändiga. Du borde inte behöva en värmare med rätt sovsystem (jag ska förklara nedan) och rätt lagerkläder.

Kolla in mitt inlägg om lagring av campingkläder för mer information.

Om du har gett upp elvärmare rekommenderar jag att du skaffar en bärbar propanvärmare. Den bärbara Herr Heater är den i särklass bästa propancampingkaminen på marknaden. Den är lätt, prisvärd, säker att använda och avger mycket värme.

En 1 lb. engångspropantank håller i 8 timmar på låg, 4 timmar på medium och 2 timmar på hög. Den låga inställningen är mer än tillräckligt för att ta bort kylan ur ett tält. Jag skulle inte låta det gå hela natten, men det är skönt att ha när man hänger i tältet.

  Hjälp mina vandringsstavar att fastna! Fixa käppar som fastnat

Uppvärmning av tält utan batterivärme

Det finns inget prisvärt sätt att värma ett tält utanför propan/butan/fotogenvärmare eller en alternativ elektrisk källa med en elektrisk värmare. Att välja ett bra sovsystem, lägga kläder på lager och hitta alternativa sätt att värma upp sin sovsäck är ett mycket bättre alternativ.

4-säsongs vintertält ger mer värme

Att välja ett kvalitativt 4-säsongstält ger mer omgivningsvärme än att använda en elvärmare. En elvärmare kan bara ge så mycket värme i ett tält. Tält är inte designade för att hålla värmen, så du kommer att utkämpa en förlorad strid.

Det blir varmare i ett tält, men 3-säsongstält är designade för att låta värmen komma ut. Detta är extremt viktigt för att förhindra kondensproblem. De kommer att vara cirka 5°F varmare än utomhusluften, men de gör ingen stor skillnad i värme. Det är där ditt sovsystem och dina kläder spelar in.

Du kan överväga ett 4-säsongs vintertält om du vill höja temperaturen i ditt tält. Ett vintertält kommer att vara cirka 15°F varmare än utomhusluften. Det blir med största sannolikhet varmare än att använda en elvärmare i ett 3-säsongstält.

Med rätt sovsystem behöver du ingen värme

Det finns ingen ursäkt för att vara kall på natten på en campingtur. Att vara kall på natten är nästan alltid resultatet av ett otillräckligt sömnsystem. Med rätt sovsäck och underlägg kan du campa i alla temperaturområden.

Din sovsäck är den viktigaste delen av ditt sovsystem. De flesta billiga sovsäckar är oklassificerade, men även rankade sovsäckar är vilseledande. Sovsäckstemperaturbetyg mäter sovsäckens säkerhetsklassning snarare än dess komfortbetyg. Du kommer att bli helt olycklig om temperaturen sjunker under det annonserade betyget.

Välj en sovsäck som är 15°F varmare än förväntade natttemperaturer. Så för en 50°F natt behöver du en 35°F sovsäck. Du kan använda en sovsäcksfoder och bära flera lager kläder i sängen för att skydda dina väskor. Även en billig sådan Coleman liner lägger till 12°F till ditt bagages temperaturklassificering.

Rätt sovsäck räcker inte för att hålla dig varm på natten. Du bör också välja en liggunderlag med högt R-värde. Sikta på en sovsäck med ett R-värde på 3-4 på vår/höst och ett liggunderlag med ett R-värde på 5+ på vintern.

Lär dig hur du lägger din campingutrustning i lager

Att ta reda på hur du bär din campingutrustning på rätt sätt kommer att göra stor skillnad under kalla nätter. Du bör följa en metod i tre steg för att lägga dina kläder på lager. Välj ett fuktavledande underlag, ett varmt isolerande lager och ett vatten/vindtätt ytterlager.

Att kombinera dina lager med merinoullsstrumpor och varma vinterhandskar/mössor löser 99% av problemen. Du behöver förmodligen inte bära alla tre lager under hela resan. Dra av det yttre skallagret under milda förhållanden och sätt på det igen när regnet/vinden tilltar.