Hur man använder eller kasserar fett under camping

Du kunde inte motstå: du tog med dig bacon på campingen. Jag klandrar dig inte! Du ska kunna ta med dig vad du vill på campingen, beroende på dina mål förstås. Även om jag inte skulle ta med mig bacon på en vandring, skulle jag definitivt ta det med mig i en kylare till bilcampingen.

Oavsett om det är baconfett, matolja eller någon annan typ av olja, har du möjlighet att packa ut den om materialet är oorganiskt, bränna det om det är ekologiskt genom att suga upp det i hushållspapper eller till och med använda det för att komplettera din kaloriintag för den resa du är på. Det största bekymret är attraktionen av björnar och andra rovdjur till lukten av olja eller bacon.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du säkert och korrekt kan göra dig av med fett på en campingtur, hur du använder fett till din fördel när du campar, björnar och vad du ska ta med till björnlandet, och slutligen Leave No Trace-principerna som gäller till detta specifika ämne.

Bacon!

Kassera fett under camping

Det viktigaste är att inte lämna något bakom sig. Om du lämnar något bakom dig som ger möjligheten att djur kommer och blir beroende av matrester och så kommer de så småningom att bli skjutna för sina ansträngningar att få ut mer från framtida campare för människors säkerhet framför djur. Gör vad du kan för att se till att detta inte händer.

Om din campingplats har djursäkra soptunnor är dessa det överlägset bekvämaste och enklaste alternativet för att kassera fett. Gör dock din parkpersonal en tjänst och lägg ditt fett i en engångsbehållare som inte läcker.

  Håller löparskorna verkligen längre?

Om du campar i vildmarken eller på en camping som inte har djursäkra soptunnor (många parker väljer att lägga skräpet på husbilen) det bästa alternativet att göra sig av med fett är att ta med dig ditt fett hem. En fettbehållare där du häller ditt fett är ett måste i det här fallet.

Att bränna sitt fett i elden anses bränna mat enl Lämna inga spår principer. Använd ditt omdöme baserat på din situation.

Undvik fett

Den bästa policyn, om du kan hantera det, är att undvika fett helt och hållet! Bacon gör mycket fett och eftersom fett är lite knepigt att hantera i vildmarken, att ta hand om fett innan man kommer dit!

Ett enkelt knep för att undvika fett är att förkoka ditt kött. Du kan till och med hitta färdigkokt bacon i mataffären. Förkokning tar bort huvuddelen av fettet så att du inte behöver oroa dig för det.

Förvaring av överblivet fett

Du kan också förvara fettet i en lufttät behållare och stuva undan det i bilen för senare användning. Om du campar i vildmarken eller bilcampar i björnland, se till att du gör vad du kan för att dölja doften. Lägg den under några filtar och dubblera den i plastpåsar för bästa möjliga skydd.

En annan försiktighetsåtgärd du kan vidta är att använda en luktsäker påse som t.ex den här på Amazon (betald länk).

Du har många fler alternativ om du bilcampar än om du funderar på att vandra. Att vandra med baconfett kommer sannolikt att bli obekvämt.

Använda fett under camping

Det näst bästa alternativet om du är ute och campar för att göra dig av med fett är att återanvända det!

  Vad gör du om dina skidor fortsätter att korsa?

Du kan göra många saker med fett på en campingresa, och några av dessa alternativ kan vara överraskande för dig, precis som de var för mig när jag började undersöka och fråga mina campingkompisar. Här är en lista över saker du kan göra med matolja på en campingtur. Detta webbplats har några fler alternativ om du är intresserad av det här avsnittet.

Du borde…

 • Använd fett för att lägga till kalorier till din mat, till exempel bröd, på din resa. Detta kommer att ge dig ett välbehövligt fettintag för din totala energi.
 • Matfett kan användas till ägg, till quesadillas, pann-stekt ostmackor och så vidare och så vidare.
 • Matfett skulle potentiellt kunna användas för en bränslekälla. Fetteldar har aldrig varit så hjälpsamma! (Kolla in den här videon för att se hur baconfett kan driva sin egen eld efter den här listan)
 • Krydda ditt gjutjärn för att få år till dess livslängd.
 • Använd denna för att återfukta uttorkade vandringskängor så att de får lite läkning från att gå runt runt platsen.
baconfett fylld överlevnadsjakt, luffare campingkök

Kolla på denna videon på Youtube.

Björnar

Björnar har ett fantastiskt luktsinne för att kompensera för sitt synsinne, som konstigt nog är väldigt dåligt. På grund av detta måste du se till att du är smart med maten du tar med dig till björnlandet.

Och när jag säger mat menar jag material som luktar mat, inte bara mat. vad vi betraktar som ”mat” är inte detsamma som vad björnar betraktar som mat baserat på doften. Alla ”mat”-artiklar måste säkras på lämpliga platser. Detta inkluderar:

 • Konserverad mat
 • Solskydd
 • Bränsle
 • Föremål för att förbereda och äta måltider
 • Drycker
 • Flaskor
 • Skräp
 • Tvålar
 • Bugg repellerande
 • Parfym
 • Matsmulor

Det är därför det är viktigt att vara smart med materialen som du tar med dig till björnlandet om det är där du planerar att campa (och, låt oss vara ärliga, alla coola platser har björnar på sig). För mer information om björnar, kolla in den här artikeln som jag skrev om björnar som bryter sig in i bilrutorna.

Här är några tips om hur du håller björnar borta från din campingplats:

 • Sov inte i samma kläder som du lagade mat i
 • Följ regeln ”Triangel of Safety”. Förvara dina matvaror minst 100 meter från din campingplats, och ditt kök bör också vara 100 meter från båda dessa platser.
 • Lägg också till en tvättstation som är 100 meter bort från alla dessa också, vilket skapar en ”Square of Safety”, som är säkrare och lite catchy som ett talesätt!
 • Håll ditt tält fritt från skräp och omslag.
 • Häll inte ut matolja på en camping. Istället, antingen bränn den i en eld eller lägg den i en lufttät behållare.

Lämna inga spårprinciper

Följande är de sju Leave No Trace-principerna. Här är en länk till den officiella webbplatsen för mer information och exempel.

 1. Planera i förväg och förbered dig.
 2. Res och campa på hållbara ytor.
 3. Kassera avfall på rätt sätt.
 4. Lämna det du hittar.
 5. Minimera påverkan på lägerelden (var försiktig med eld).
 6. Respektera vilda djur.
 7. Ta hänsyn till andra besökare.

För den här artikelns omfattning kommer vi att fokusera på att kassera avfall på rätt sätt. Riktlinjerna uppmanar oss att följa campingens gyllene regel: Pack It In, Pack It Out. Allt du tar med dig ska du kunna ta med dig tillbaka efter att du åkt. Det betyder att du bör inspektera din camping efter att du har njutit av din vistelse och lämna platsen renare än när du hittade den.

Om du kan göra detta (du kan göra detta), då kommer du att vara en underbar förvaltare av den stora naturen så att du och många efter er kan njuta av skönheten i naturen tillsammans. Principerna om att lämna inga spår bör vara kända för alla blivande campare.

Slutsats

Återigen, det viktigaste är att du inte ska lämna något efter dig, så gör vad du behöver göra för att se till att du kasserar eller använder fett på rätt sätt. Som alltid, kontrollera med reglerna för den särskilda plats du planerar att gå för att se till att allt du gör är upp till koden.

Det finns gott om alternativ för dig som inte vill lämna hemmet utan bekvämligheten med bacon eller annan fet mat/oljor. När du reflekterar över innehållet i den här artikeln hoppas jag att du känner dig mer beredd att ge dig ut i vildmarken med de rätta materialen så att du också känner dig tillräckligt bekväm för att fokusera på de saker som verkligen betyder något; människorna du är runt, naturens skönhet och ensamhet, och bacon.