Hur man använder Comound Bow Sights – 8 steg för att förbättra mål

Bågskyttefanatiker som precis kommer in i sporten kan tycka att det är en knepig teknik i början. För att göra saker mer heltäckande har vi tillhandahållit denna steg-för-steg-lista med 8 steg för att förbättra ditt mål.

Hur använder man sammansatta bågesikter och förbättrar siktet? Följande steg kommer garanterat att förbättra målet:

  1. Förberedelse
  2. Rätt positionering
  3. Grip om bågen ordentligt
  4. Konsekventa förankringspunkter
  5. Använd en kikarsikte
  6. Ta dig tid att titta in
  7. Skjut med båda ögonen öppna
  8. Stiftinriktning

För att lära dig alla dessa enkla steg i detalj för att förbättra ditt mål, fortsätt att läsa. På nolltid kommer ditt mål att förbättras drastiskt om du implementerar dessa 8 steg.

Steg 1. Förberedelser:

För det första måste du bli av med stress och spänningar genom att värma upp. Du måste vara lugn och slappna av eftersom spända muskler kan störa formen på dina skott och producera mindre stabila skott. När dina muskler är avslappnade kommer du att uppnå samma position för ditt skytte. Gör det därför alltid till en vana att värma upp före varje bågskytte genom att göra några sträckor för att lindra axlarna, övre delen av ryggen, nacken och slappna av i underarmen. Dessa kommer att lätta på din spänning och sedan kan du inta en skjutposition.

Denna lilla övning för att bli av med stress kommer att göra en värld av skillnad i ditt mål. Att vara alltför spänd leder till att man slår på avtryckaren, rycker till och tar tag i bågen, vilket alla är faktorer som i hög grad förändrar precisionen. Ta dig tid att förbereda dig mentalt.

Steg 2. Placering:

För att få den perfekta skjutställningen, stå i 90° vinkel mot målet med fötterna axelbrett isär medan du flyttar dig lite närmare den ledande foten och vrider den utåt. Se nu till att balansera vikten lika utan att luta i någon riktning mellan de två fötterna. När du känner att du är på väg att luta dig till en viss position, justera din position för att vara vänd mot målet och vara lite mer öppen.

  Gör ATV-fälgar någon skillnad under körningen?

Att vara uppmärksam på din första hållning när du övar och bemästrar den naturliga hållningen är avgörande för din övergripande noggrannhet. Att sikta in och skjuta en sammansatt båge är tänkt att kännas helt naturligt.

Steg 3. Grip ordentligt:

Nästa steg som avsevärt kommer att förbättra din noggrannhet är hur du greppar din båge. Att greppa bågen är tänkt att kännas naturligt och avslappnat. Många bågskyttar griper hårt om sina bågar och tappar den naturliga känslan helt.

Det rätta sättet att greppa en sammansatt båge görs genom att placera forehandens handflata mot handtaget som vanligt, dra till fullt drag och sedan helt enkelt ta bort pekfingrarna från handtaget. Spänningen som skapas av bågen vid fullt drag kommer att vila bågen väl på din hand, med eller utan dina pekfingrar.

Genom att ta bort ens pekfingrar från handtaget kommer de att upptäcka att de kommer att utrota tendensen att rycka till och ta tag i bågen när den släpps. Naturligtvis, när man snabbt griper bågen, kommer handlingen att rycka bågen utåt, vilket varierar avsevärt noggrannheten. Ta mitt råd och försök släppa taget om bågen så hårt.

Steg 4. Förankringspunkter:

Dra nu bågen till de punkter där den möter dina ansiktsförankringspunkter. Håll handleden avslappnad och rak medan du knackar pilen på din bågsträng och trycker tillbaka den. När snöret kommer närmare ditt ansikte, leta efter ankarpunkter där en del av bågen möter ditt ansikte.

Beroende på din personliga fotograferingsstil kan din ankarpunkt skilja sig från din grannes. Nyckeln är att hitta en naturlig förankringspunkt där du kommer tillbaka vid varje skott, och se till att dina skott är konsekventa.

De vanliga förankringspunkterna som används av bågskyttar är precis under kindbenet, nästan som om man kollar pulsen med handleden, och under örat eller halsen beroende på draglängden.

Steg 5. Använd en blick: Nu är det mycket lättare att se den sammansatta bågen när du tittar genom kikarsiktet. Peep-siktet har fästs vid snöret i de sammansatta bågarna. Påminnande om en ring, kommer tittsiktet att hjälpa dig att titta igenom för att sikta när du drar din båge till dina ankarpunkter. Det lilla siktet gör att du kan fokusera på dina mål även när avståndet är på ett större avstånd medan det stora hjälper dig i situationer med svagt ljus.

  Hur man lagrar el från en generator för din stuga

Steg 6. Ta dig tid att titta in:

Försök att sikta målet med hjälp av siktet framåt som är fixerat framför fören. Se till att det framåtriktade siktet och målet ses med hjälp av kikarsiktet när du riktar bågen. Du kan förlänga siktet framåt några tum framför fören, eftersom ju mer avståndet är mellan siktet framåt och kikarsiktet, desto mer blir ditt sikte korrekt.

Ta dig tid att verkligen se i din båge. Du måste verkligen ställa in din fotograferingsstil och göra de nödvändiga justeringarna för att säkerställa att din gruppering ligger där du vill. Varje gång du skjuter, ta några skott och se var dina grupper hamnar i förhållande till ditt mål. Om du konsekvent skjuter lågt och till vänster, till exempel, justera framsikten med en insexnyckel och knacka lätt på den så att själva siktet rör sig nedåt och åt vänster. Upprepa denna process tills du är alla insynade.

Steg 7. Håll båda ögonen öppna:

Se till att hålla båda ögonen öppna när du fotograferar. Bågskytte och gevärsjakt är två helt olika bestar som kräver väldigt olika tekniker. När man skjuter en rife måste man blunda för att se in i ett kikarsikte. Med bågskytte kräver skytte på rätt sätt djupuppfattning. Man måste hålla båda ögonen öppna för att avgöra hur långt målet faktiskt är. Det mänskliga sinnet bestämmer endast avståndet mellan honom eller henne från deras mål med djupuppfattning.

När jag växte upp i en bågskyttejaktfamilj hade jag alltid trott att skytte med ett stängt öga skulle göra mig mer exakt. Senare, när jag började visa att jag menade allvar med bågskyttejakt, lärde min far mig att skjuta med båda ögonen öppna och min precision ökade dramatiskt.

  Är barfotaskor bättre än vandringsskor?

Steg 8. Stiftjustering:

Rikta till sist in rätt stift så att det vänder mot ditt mål. Det sammansatta bågsiktet har många stift uppradade inuti med 20 yards som vanligtvis den högsta stiftet. Du kan flytta bågen för att säkerställa att stiftet är vänt direkt mot målet efter att ha valt den stift som bäst passar avståndet till målet. Ta dig tid att lära känna din båge och sikte i din framförhållning för olika avstånd. Ställ in en för 20 yards, en annan för 30 och en annan för 40 åtminstone.

Genom att ta dig tid att ställa in dina pins ordentligt kommer ditt självförtroende att öka dramatiskt. Du kommer lätt att kunna bestämma avståndet mellan dig och ditt mål och veta vilken nål du ska titta på genom ditt kikarsikte.

Relaterade frågor

Hur siktar jag i min båge? Att sikta i en sammansatt båge är en enkel uppgift som kräver upprepning. Dra först tillbaka din båge utan pil för att lära dig vilken position som är mest bekväm för dig. Se till att inte släppa din båge utan en pil. För det andra, stå 10-20 yards från ditt mål och ta minst tre skott på en plats på ditt mål för att se hur din gruppering blir. Baserat på var din grupp ligger kan du justera din framförhållning något med en insexnyckel för att kompensera.

Hur många stift behöver jag? Mängden stift på en sammansatt båge är personlig preferens. 90 % av skotten på storvilt tas inom 25 yards från målet. För bågskyttejakt finns det egentligen inget behov av att ha mer än 4 stift, men vissa tycker om att ha möjligheten att ta ett skott på 60 yards.