Hur man åker pulka om du inte har en släde (använd den här istället!)

Oavsett om du har en snäv budget eller om du helt enkelt inte äger en släde, har jag dig täckt. Det finns ingen anledning att missa en rolig dag med pulka eftersom du saknar en ordentlig pulka!

Det finns massor av alternativ och substitut som du kan använda för pulka. Dessa inkluderar:

  • Soppåsar
  • Lock för soptunnor
  • Stora förvaringskärl
  • Duschdraperier
  • Babypool
  • Uppblåsbara poolrör/leksaker
  • Uppblåsbara madrasser
  • Flottar
  • Yogamattor
  • Kartong

Nu har du ingen ursäkt för att inte ha en fantastisk dag med pulka! Gå ut till en kulle nära dig och prova ett av dessa fantastiska alternativ idag.

Vad du ska använda i stället för en släde

Om du är i desperat behov av släde men inte har tid, pengar eller lämpliga faciliteter för att köpa en släde har du många alternativ. Konsten att åka pulka kräver helt enkelt något som är slätt, vattentätt och som minskar mängden friktion och på så sätt glider över snön.

Det är därför alternativen för ersättningsslädar är oändliga. Du behöver bokstavligen bara något som är vattentätt, smidigt och stort nog att sitta på eller lägga sig på.

Du kan upptäcka några nackdelar när du använder något annat än en släde. Att använda saker som inte är för ändamålet brukar göra det. Provisoriska slädar kan gå sönder lättare, vara obekväma och kommer sannolikt att vara svåra att styra och manövrera.

Låt inte detta hindra dig från att prova något av de många alternativen nedan!

1. Papperspåsar

Att använda en soppåse istället för en pulka är ett av de äldsta knepen i boken! Allt du behöver göra är att hitta en stor kraftig soppåse (helst den som används för gräsmatta och löv) och skjuta in benen och botten i den. Nästa steg är att hitta en brant backe att zippa ner.

Du kanske upptäcker att du behöver ta med mer än en ”släde” när du använder en soppåse, ifall det finns några hål eller revor.

2. Duschdraperier

Tro det eller ej, duschdraperier är faktiskt en bra ersättningssläde. De är inte bara extremt vattentäta utan är också mycket mer hållbara än en plastpåse.

Jag skulle föreslå att vika och tejpa duschdraperiet eller skära upp det i mindre bitar om du väljer det här alternativet.

  Hur man mäter draglängden i bågskytte

Om du går med hel duschdraperi kan det bli lite för stort.

3. Barnpool

Denna provisoriska släde är inte för spädbarn! Du kan komma igång ganska snabbt i en av dessa och du kan också passa fler än en person i den. En annan anledning till varför en babypool är ett så bra alternativ för pulka är att den är gjord av ett liknande hållbart plastmaterial som de flesta plastslädar är gjorda av. Så ta din oanvända babypool och flyg nerför en snötäckt kulle idag!

4. Sopburklock

Ett soptunnellock är ett annat bra alternativ. Inte bara är soptunnellock ganska hållbara, utan de liknar också en släde av tefat som du kan köpa i butikerna. Se bara till att locket är rent innan du använder det.

Det här alternativet kan vara lite obekvämt att sitta på och kan vara lite svårt att greppa när du flyger nerför en snöig backe.

5. Tarps

Denna ersättning fungerar bäst när snön är packad eller isig. Tarps kan vara väldigt hala på snön och kan erbjuda en riktigt bra åktur! Se till att presenningen du använder inte har några hål i den.

Du kommer också att vilja ändra storlek på presenningen med tejp eftersom de kan vara stora.

6. Cafeteriabricka

Jag gillar att kalla det här alternativet ”college special”. Många studenter känner till detta trick och använder ofta universitetets brickor som en släde. Om du inte har tillgång till en cafeteria eller hellre inte vill riskera att ta din skolas egendom kan du hitta några billiga online.

7. Stora förvaringskärl

Många använder stora plastkärl för att förvara föremål i sitt hus. Om du har en så har du tur! Den här behållaren är inte bara bra för att förvara gamla VHS-band utan den är också perfekt att använda pulka. Allt du behöver göra är att hoppa in och flyga till botten av kullen.

Var försiktig och försök att inte luta dig för långt framåt, annars kan du välta.

Uppblåsbara madrasser

Uppblåsbara madrasser är ett bra alternativ för dem som är slädelösa. De har normalt en plastbotten som är hal i snön och en mer greppvänlig topp som gör att du kan stanna på den vilda turen. Använd detta alternativ på egen risk! Uppblåsbara madrasser tenderar att vara en dyr produkt och kan lätt slitas sönder och förstöras.

  Är det möjligt att resa med släpläger och få högre utbildning på samma gång?

8. Yogamattor

Namaste! Vem visste att yogamattor kunde vara en bra ersättning för en släde?! Ta bara din yogamatta och du är redo att ha en rolig tid att glida nerför de snötäckta kullarna. Se till att hålla hårt. Denna ”släde” är mer som en magisk mattfärd.

9. Uppblåsbara poolleksaker

Har du en stor uppblåsbar anka, haj eller enhörning? Vilken som helst av dessa kommer att fungera utmärkt för dem som vill åka pulka utan släde. De glider lätt i snön och ger en känsla av att åka!

10. Boogiebrädor

Boogiebrädor är extremt släta i snötillstånd. Om de kan glida över vatten så kan de glida över snö. Det bästa med boogieboards är att de är något styrbara och har ett koppel som du kan använda som handtag. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt dessa killar kan flyga nerför en kulle.

Du är nästan garanterad att vinna ett lopp med en av dessa!

11. Kakblad

Du kanske inte har tillgång till en cafeteriabricka men jag kan nästan garantera att du har tillgång till en plåt eller bakplåt. Dessa utgör också en perfekt slädersättning. Det svåraste med att använda ett kakblad är att lista ut vad du ska tillaga kakorna efter sledding på!

12. Tvättkorg

Tvättkorgar är tillräckligt stora för att passa halva din garderob och de är förmodligen stora nog att passa dig också. De kan vara ömtåliga och svåra att styra men inget säger äventyr som att flyga nerför en brant backe i en korg avsedd för att bära kläder!

13. Sovsäck

Håll dig varm medan du åker. Det låter som en bra policy för mig! Sovsäckar är normalt gjorda av ett slätt/vattentätt material på utsidan som kan vara bra att glida ner för en snötäckt backe i. Se till att du inte har ett hål i påsen annars kan du bli fast.

14. Kajaker

Tro det eller ej, snökajakpaddling är en verklig sak. Kajaker sägs fungera utmärkt om du inte har en släde … de fungerar så bra att det finns en riktig kajaktävling. Vem vet, kanske blir du så bra att du kan vinna i en tävling.

  Varför är Airstreams så dyra?

15. Innerslangar

Ungefär som poolleksaker och uppblåsbara madrasser gör innerslangar underverk i snön. Det är sällan någon har en extra innerslang liggandes och väntar på att användas som ersättningssläde. Men om du gör det rekommenderar jag starkt att du använder en. De går inte bara supersnabbt, utan de är också lättare att styra och är extremt hållbara. Kolla in vårt inlägg om var du hittar de bästa innerslangarna för pulka!

16. Kuddar från utemöbler

Detta kan vara en sträcka för vissa människor men jag lovar att det fungerar. Om du har utemöbler som är gjorda av en snyggare vattentät vinyl, kommer de att fungera utmärkt som släde. Om du har tur hittar du en tillräckligt stor dyna att lägga dig på när du flyger nerför backarna.

17. Kartong

När du är osäker kan du använda det urgamla tricket att glida nerför en backe med rak kartong. En vikt kartong kan vara förvånansvärt effektiv och hålla längre än de flesta förväntar sig. De kommer dock att bli blöta och fungerar inte längre. Så ta några gamla flyttkartonger idag och förvandla dem till en släde.

18. DIY-släde

Äger du ingen släde? Varför inte bara göra en själv?! Faktum är att du enkelt kan göra en med vanliga hushållsartiklar. Allt du behöver är en soppåse, en tjock låda och tejp. Om du har alla dessa är du mer än redo att bygga din egen släde.

Du kan konstruera din egen släde genom att följa tio enkla steg på Instructables Outside webbplats. Den här sidan leder dig genom processen att bygga en släde och du kommer att kunna njuta av vilken kulle som helst som vill glida ner när du är klar!

Ett annat sätt att göra sin egen släde är att använda en hundsäng och slå in den i en soppåse eller presenning. Detta gör inte bara en hal släde utan är också superbekväm att pulka ner på. Se bara till att du inte somnar när du åker pulka och fråga din hund om det är ok att använda sin säng innan du bäddar!