Hur långt till havs kan en vattenskoter gå?

Du kanske undrar hur långt du kan ta din vattenskoter offshore. Oavsett om du ska ut och fiska från din PWC, eller bara vill gå längre ut än normalt, är det viktigt att se till att du inte får slut på gas innan du kan komma tillbaka till stranden.

En genomsnittlig jetski rymmer 16 liter gas, därför är det sunt förnuft att aldrig gå längre än 8 liter värt. Beräkna hur långt offshore din vattenskoter kan gå genom att testa hur många timmars användning du får med en tank gas. Att dividera dessa timmar med 2 ger dig en mycket allmän uppfattning om hur långt du kan gå.

Återigen, om du har en mindre vattenskoter så har du en mindre tank vilket innebär att du inte kommer att få spendera för mycket tid där ute innan du måste komma tillbaka.

Hur man beräknar din jetskis MPG (miles per gallon)

Varje vattenskoter har sin egen sträcka den kan åka och det är bra att veta exakt hur långt din vattenskoter kan gå. Eftersom vattenskotrar är mindre än det genomsnittliga fordonet varierar deras gasanvändning mer. Det finns många faktorer som kan påverka hur långt din vattenskoter kan gå. Några exempel inkluderar att lägga till en extra passagerare, åka i havet istället för en sjö, hur mycket du öppnar gasreglaget hela vägen, etc.

Här är processen du skulle ta på din vattenskoter för att ta reda på den exakta MPG:

 1. Fyll bensintanken helt och nollställ sedan vägmätaren
 2. Ta din vattenskoter ut på vattnet och åk tills tanken nästan är tom (du måste nå minst en halv tank, men ju närmare du kommer en tom tank, desto mer exakt beräkning får du)
 3. När du är klar, fyll på tanken hela vägen igen
 4. Dela antalet miles du åkt med hur många liter du fyllde på tanken med så får du din MPG. (miles du cyklat/ gallons påfyllda=MPG)
  Behöver side-by-sides försäkring?

Du måste ändå tänka på att det finns många faktorer som påverkar hur mycket gas en vattenskoter använder varje gång du tar ut den. Om jag försökte ta reda på hur många miles per gallon min jetski reste, skulle jag beräkna ekvationen ovan några olika tider på olika dagar för att få den genomsnittliga MPG. Några av dessa inkluderar men är inte begränsade till:

 • Ju snabbare du cyklar desto snabbare tar bränslet slut
 • Smidigt vatten använder mindre gas
 • Hackigt vatten tar mer gas
 • Motorn (ju fler cylindrar desto mer bränsleförbrukning)
 • Ju fler personer ombord desto mer gas används

MPG vs GPH

Vissa tycker att det är lättare att hålla reda på hur länge de har ridit än hur långt de har gått. Det är därför folk använder GPH (gallon per timme) snarare än MPG.

Det genomsnittliga antalet GPH på en jetski är 6,5 GPH-8 GPH vid en marschhastighet på 35 MPH. Skillnaden mellan en marschfart och full gas är stor: full gas använder en vattenskoter 20 GPH-25 GPH.

Du kan avgöra hur länge du har varit ute på vattnet till hur mycket bränsle du har brunnit igenom. Den genomsnittliga tiden som du kan vara ute på vattnet är cirka en timme. När du väl har spenderat cirka 30 minuter på att kryssa runt bör du ha ungefär en halv tank kvar.

Jetski långdistans vs båt långdistans

Vissa människor tror att de kan ha en fantastisk tid att fiska på sin vattenskoter, men det finns anledningar till varför du inte bör gå för långt ut i havet på en vattenskoter.

  Transportcontainerhytt – Är det en bra idé?

Den främsta anledningen till att du inte ska ta en vattenskoter ut i havet för att fiska är att gasen tar slut snabbare i en vattenskoter än en båt. I havet finns det större fiskar och vattenskotrar är inte tillräckligt stora eller robusta för att hålla vikten av de stora fiskarna. Storviltsfiske är inte säkert på en vattenskoter, så om du vill fiska i havet, ta en båt.

Jetski görs säkert nära land eftersom det finns för många saker som kan gå fel på en liten motor och bensintank. Du kan fortfarande fiska på en vattenskoter, och de gör vissa vattenskotrar specifika för fiske, men du bör inte gå för långt bort från stranden.

Bästa vattenskotrar för distans

Om du inte har råd med en båt, så finns det alternativ för vattenskoter där ute som är gjorda speciellt för fiske. När du letar efter en vattenskoter för fiske, se till att du tittar på de som har:

Här är en guide över de bästa valen av vattenskotrar för distansritt

 • Kawasaki Ultra LX: Detta är det bästa valet av en distansjetski eftersom det finns ett gäng lagringsutrymme, en stor bensintank, den är bränslesnål och för alla funktioner den har är den rimligt prissatt. Denna vattenskoter har också 3 sittplatser som är bra för vänner.
 • Sea-Doo GTX: GTX har en hel del lagringsutrymme, en stor bensintank och har även 3 sittplatser. Sea-Doo’s har det mesta utbudet av vattenskotrar så det finns något för alla.
 • Sea-Doo Wake Pro 230: Även om den här vattenskotern är känd för dragsporter, är den också en av de bästa vattenskotrarna du kan få för distansåkning. Denna modell har ett djupt V-format skrov, en stor bensintank och mycket förvaring. Du får plats med 3 personer ombord och detta är ett av de mest populära alternativen som finns.
 • Yamaha Waverunner FC HO Cruiser: Även om denna PWC är dyrare än Sea-Doo och Kawasaki Ultra LX, är den ett utmärkt val för att åka i havet. Det finns gott om förvaring, en stor bensintank och ett NanoXcel2-skrov.
 • Yamaha VX Waverunner: Detta är ett annat populärt alternativ som är bäst för nybörjare och familjer. Den används mest för dragsport och fiske. Det kan vara upp till 3 personer ombord, det finns en stor bensintank och den har samma NanoXcel2-skrov som Waverunner FC HO Cruiser.
  Vilken typ av fisk kan jag fånga i surfet?

Det är viktigt att komma ihåg att om du ska åka i havet och du vanligtvis inte tar med din vattenskoter i saltvatten för att vidta alla försiktighetsåtgärder. Saltvatten är inte bra för motorn i vattenskotrar eftersom det kan orsaka korrosion. Efter att ha hamnat i havsvattnet måste du skölja av din vattenskoter inifrån och ut för att spola ut allt havsvatten.