Hur långt kan en paramotor flyga?

Under min tid med att studera paramotorer har jag ofta ställt mig själv frågan, ”Hur långt kan en paramotor flyga?” Kanske har du också ställt dig denna fråga när du funderar på dessa flygande mästerverk.

Så, hur långt kan en paramotor flyga? Det längsta en paramotor rimligen kan förväntas flyga är cirka 200 miles, men de flesta paramotorflygningar kommer bara att sträcka sig runt 10 miles. Vissa paramotorpiloter kan flyga hundratals mil genom att ta depåstopp för att fylla på med bränsle när de reser på längre resor.

Kanske undrar du nu för dig själv, ”Hur kan jag maximera min egen sändningstid?”, eller kanske har du frågor om den totala tiden som ägnas åt att resa den sträckan, och vilka uppoffringar som måste göras i designen av paramotorn för att gå så långt.

Jag är här för att svara på några av dessa frågor.

Hur man flyger en paramotor så långt som möjligt

Det finns några saker som är viktiga att veta när du vill flyga en lång sträcka. En av de viktigaste sakerna att ha en bra grundkunskap om är motorn. Det är här paramotorns förtroende kommer ifrån, och kommer till stor del avgöra hur snabbt du kan gå.

Nästa sak du vill ha en förståelse för är vilken vinge du ska skaffa och hur du använder den. Det finns vissa vingar som fungerar bättre i vissa situationer än andra. Större vingar är bättre i turbulent väder, medan mindre vingar är bättre för lugnare väder vad gäller hastighet och avstånd.

En annan sak som vi ska prata om är att ha en bra förståelse för hur du flyger din paramotor. Sättet du styr din paramotor på är det som verkligen sammanför allt.

Du vill ha en bränslesnål motore.

Du kan ha den mest bränslesnåla motorn med mest dragkraft, ha den snabbaste vingen där ute och slösa bort deras kapacitet om du inte vet hur man flyger för avstånd.

Alla saker vi ska prata om bör skräddarsys för att göra två saker. Flytta dig dit du behöver gå och spara bränsle medan du gör det. Du vill ha en bränslesnål motor som fortfarande gör jobbet med att flytta dig från punkt A till punkt B.

Man vill ha en vinge som skär genom luften som en kniv, men också en vinge som gör det lätt att hålla sig på höjden. Du vill flyga för att röra på dig, men tänk också på att du har begränsat med bränsle, och att hot rodding hela vägen fungerar inte.

  Är dragkedja farligt? Med säkerhetsstatistik

Motor

När man överväger en motor, är det vanligtvis ett val mellan gasslukande kraftpaket eller bränsleeffektiva svaga såsmotorer som inte har kraften att verkligen flytta dig någonstans.

Elmotorer kan kastas ut genom fönstret direkt, och fyrtaktsmotorer kan också tittas förbi. Den typ av motor som har det bästa förhållandet mellan effekt och bränsleeffektivitet är tvåtaktsmotorn.

Av tvåtaktsmotorerna är en av de mest (om inte den mest) bränsleeffektiva av alla motorer på marknaden Miniplan Top 80. När man tittar på motorer, bränsleeffektivitet, eller den varaktiga uthålligheten skalar mycket mer potent än kraften gör.

Tänk på det här: om du skulle satsa på en löpare för att vinna ett lopp, skulle du satsa på löparen som kan sätta på huk 400 pund en gång, eller 200 pund 20 gånger?

Miniplane Top 80 använder 1,5 till 2,5 liter bränsle per timme, vilket gör den mycket bättre än den typiska 4 liter per timme. Eftersom de flesta paramotorer bara har en 3,8-liters tank för bränsle, begränsar det dem kraftigt, men med endast 1,5 liter i timmen kan du stanna i luften i 9,5 timmar.

Avstånd vs flygtid

Så med Miniplane Top 80 och sparsamt med bränsle kan du pressa ut cirka 9,5 timmar. Vilken typ av motor du har spelar väldigt liten roll om du inte kan använda bränslet som du förbränner. Det finns flera faktorer som spelar in för att förvandla din flygtid till att gå distansen.

Dessa faktorer inkluderar vilken typ av vinge du använder, vindriktning och vindhastighet och hur du flyger. Dessa kommer alla att bidra till din förmåga att förvandla den gasen till miles.

Vingen du använder

När du köper en vinge för att resa sträcka, är det du letar efter två saker, ett bra glidförhållande och ett lågt motstånd. Ett bra glidförhållande gör att du inte behöver lika mycket dragkraft/kraft för att hålla dig flytande i luften, vilket innebär mindre bränsleförbrukning.

Motsatsen gäller för drag. När det finns ett motstånd som skapas av en vinge, bromsar det farten framåt, vilket betyder att du behöver mer dragkraft/kraft för att hålla dig flytande och i luften.

  Vad gör snön fluffig?

Att förbruka bränsle i snabbare takt är något att undvika som pesten när man försöker flyga för avstånd, så drag bör undvikas när man hittar en vinge för flygning.

Vindhastighet och riktning

Vindhastigheten och riktningen som du har, samt de vindbyar som händer under flygningen, kan påverka hur långt du går drastiskt. Paramotoring är en luftsport, så vind spelar en stor roll i alla aspekter av den, från sjösättning till landning.

Om du flyger mot vinden, kommer du inte att ta dig lika långt som du skulle göra om du istället flög med vinden.

Om du planerar en resa, titta på vindmönstren i de områden du planerar att åka igenom. Det kan bara vara värt en omväg på en längre sträcka om vinden stödjer dig. Du kan gå så mycket snabbare om förhållandena är rätt.

Hur man flyger

Det bästa sättet att spara bränsle när du flyger är att lyfta, klättra till 500 fot och stanna på den nivån, gå i en rak linje. På så sätt slösar du inte bort ström på onödiga aktiviteter för att gå distansen. Du har ett mycket bättre räckvidd som detta.

Ett exempel på onödiga aktiviteter när man reser avstånd är stigande eller fallande. Ju mer du gör detta, desto mer kraft kommer du att behöva under hela din flygning, vilket innebär att du har mindre bränsle dedikerat till att ta dig framåt.

Detsamma gäller turas om. Att använda bränsle för svängar under flygningen kommer att hindra dig från att använda det bränslet för avstånd.

Räckvidd för en Paramotor

När vi beräknar räckvidden måste vi ta hänsyn till bränslet du använder, hur snabbt du kör och hur länge du kan åka.

Låt oss föreställa oss för ett ögonblick att du investerar lite pengar och får en fantastisk paramotor. Den har en hastighet på cirka 40 mph, och har en bränsletank som tänjer på gränserna för bränslekapacitet, och har strax under 19 liter bränsle.

Om du är försiktig med hur du flyger den här paramotorn och den förbränner bränsle med en hastighet av 1,5 liter per timme (en förbrukning över standarden i paramotorvärlden), om den här paramotorn flygs idealiskt (vilket betyder att flyga mellan 400 och 600 fot i en rak linje) bör kunna ta sig till cirka 506 miles innan du behöver tanka.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Salt Lake City-området

Naturligtvis existerar inte en paramotor med denna förmåga ännu. Det är dock ett bra exempel på hur man räknar ut hur långt din paramotor kan gå. Använd denna ekvation för att göra dina egna beräkningar:

(Bränslekapacitet/bränsleförbrukning per timme) x Miles Per Hour = Miles You Can Fly

Se till att du använder samma måttenhet med bränslekapaciteten och mängden bränsle som används. Om du går med gallon, håll dig till gallon. Om du går med liter håll dig till liter. Här är några användbara omvandlare om du behöver konvertera gallon till liter eller liter till gallon.

Antagandet som görs i dessa beräkningar är att du kommer att ha skickligheten och förmågan att hålla dig på 400-600 fot, och även att vinden inte kommer att börja arbeta mot dig. Om du glider utanför det intervallet, eller vinden börjar arbeta emot dig, kommer du inte riktigt att ha de siffror du letar efter.

Det antas också att du kommer att använda 1,5 liter bränsle i timmen istället för industristandarden 2-2,5. Din resa skulle också bli kortare ju mer bränsle du slösar på att göra onödiga svängar, eller tricks etc.

Detsamma kan dock sägas om de motsatta antagandena att vinden inte startar och fungerar för dig och att du inte kommer att kunna spara bränsle genom att åka på vindarna.

I verkligheten finns det många förhållanden som kan påverka den sträcka du kan resa. 200 miles är en försiktig uppskattning, och man kan resa galna sträckor med perfekta förhållanden, men perfekta förhållanden är inte alltid att uppnå.

Helst, om du vill gå för distans, är 200 så långt som rimligen förväntas.

Relaterade frågor:

Hur högt kan en paramotor flyga? Det är möjligt att flyga dem till 15 000 fot, men luften är tunn där uppe och det är extremt farligt att göra det. De flesta paramotorflyg är cirka 1 000 fot upp. Det är generellt sett säkrare att flyga högt än lågt. När du flyger lågt hinner du inte reagera på ett problem innan du slår i marken.

Vilket är säkrast, paramotorer eller paragliders? Statistik visar att paramotorer är säkrare än paragliders, med dödlighetstal på 1/1504 respektive 1/752. Antalet olyckor med skada är dock relativt likartat. Du kan läsa mer om skillnaderna mellan Paramotors och Paragliders här i vår andra artikel.