Hur långt kan en jetski gå på en bensintank?

Efter att du investerat i en vattenskoter är det viktigt att känna till begränsningarna för den. Du kanske undrar hur långt du kan åka vattenskoter innan den tar slut på bensin. Det finns många faktorer som spelar in i det specifika svaret för din vattenskoter, men här är det allmänna svaret.

En vattenskoter med vidöppen gas (WOT) använder cirka 10 gallon per timme (GPH). Detta innebär att en genomsnittlig PWC kommer att använda upp 10 liter gas på 1 timme när den är på full gas hela tiden. De flesta vattenskotertankar rymmer 16 liter, vilket innebär att du kan spendera drygt en och en halv timme på vattnet.

Hur man beräknar din jetskis MPG

Om du vill veta exakt hur långt din jetski kan gå på en tank med gas måste du beräkna din jetskis MPG (miles per gallon).

För att göra detta måste du:

 • Fyll upp din vattenskoter hela vägen och nollställ sedan din vägmätare
 • Kör din PWC tills du når minst en halv tank (din beräkning blir mest exakt när tanken är nästan tom)
 • När den är nära att vara tom, ta den tillbaka till land och fyll på tanken helt med gas
 • Dela antalet miles du åkt med hur många gallon du fyllde på tanken med – detta blir din MPG
 • Formeln är miles riden / gallons påfyllda = MPG

När du känner till din MPG för din specifika vattenskoter kommer du att veta hur långt din vattenskoter kan gå på en tank med bensin. När du vet detta kan du komma i vattnet och känna dig säker på hur länge du kan rida.

  Hur du håller din stuga säker från inkräktare

Det är en smart idé att beräkna din personliga MPG eftersom andra människor kan åka sina vattenskotrar annorlunda. Till exempel kanske din fru gillar att bara kryssa runt i 20 MPH utan att sakta ner för att svänga eller åka några vaknar. Om du använder din vattenskoter på andra sätt som att rusa upp till 50 MPH i 10 sekunder och sedan sakta ner och göra några munkar i 15 MPH, kommer din gas att ta slut i en annan takt än din frus användning av gasen.

När du väl har räknat ut hur lång tid din ”fru” kan spendera på vattnet med att göra vad hon tycker om, kan du berätta för henne hur länge hon ska spendera på vattnet innan det behöver fyllas på igen.

Det här är bara ett exempel, men du förstår: det finns alla möjliga olika vattenskotrar där ute med alla möjliga olika sätt att åka på. Att veta hur din vattenskoter fungerar och var dess begränsningar finns är viktigt för att ha en säker tid på vattnet. Ta hand om din vattenskoter som du tar hand om din bil: du kommer inte ha något roligare om du inte tar hand om din vattenskoter.

Hur mycket kostar det att fylla på en vattenskoter?

Det beror på vilken vattenskoter du har för hur mycket du kommer att behöva spendera på bensin. Sea-Doo Spark har en mindre och mer bränsleeffektiv tank som gör den till det billigaste alternativet för gas. De större vattenskotrarna kommer att kosta dig ungefär 3 gånger så mycket som en Spark kommer att kosta.

  13 perfekta pulkaplatser nära Big Bear

Den genomsnittliga kostnaden kommer att vara runt $50 per tank gas. Återigen måste du experimentera med din specifika vattenskoter och se hur mycket det kommer att bli. Gaspriserna förändras hela tiden, så tänk på det när du beräknar priset också.

Jetski med den största bensintanken

De största gastankarna för jetski rymmer cirka 20 liter gas och kommer att hålla mycket längre på vattnet än de små vattenskotrar för fritidsaktiviteter som bara rymmer cirka 8 liter.

En av Sea-Doos största bensintankar finns på deras GTX Limited 300. Denna PWC kostar runt $17 000.

Yamahas största tank är på deras FX Limited SVHO vilket kostar cirka 17 000 dollar.

Kawasakis största tank finns med på Ultra 310LX vilket är runt 18 000 dollar

Ja, dessa är väldigt dyra, men om du vill ha mest hästkrafter, hastighet och längd på vattnet måste du betala för det. Det finns en anledning till att dessa tre PWC ovan är i lyxkategorin vattenskotrar. Dessa är de bästa av de bästa och är gjorda för människor som vill ha den suveräna vattenskotern.

Bränsleeffektiva vattenskotertankar

Sea-Doo Spark är den i särklass mest bränslesnåla vattenskoter du kan köpa. 60-hästkraftsversionen förbränner 1,9 liter per timme och 90-hästkrafter bränner 2,4. Jämfört med 250-hästkrafterna tömmer Sea-Doo RXT-X 20 liter per timme. Yamaha FX Cruiser slukar 21 liter på en timme! Du kan använda den gasen för att köra din bil i två veckor, men använd den istället på en timme på en större och snyggare vattenskoter.

Skulle du hellre vara på vattnet i 45 minuter innan du måste fylla på igen, eller spendera så länge du vill spela?

  Hur man tar av en snöskoter från en släp utan bakåt

Även om Sea-Doo Spark inte är lika stor, snygg eller snabb som sina dyrare konkurrenter, är det det bästa fyndet som finns och du kan inte slå bränsleeffektiviteten.

Värsta Jet Ski Milage

Ju större motor, tank och vattenskoter tillsammans, desto mer kommer du att spendera. En sak att tänka på är att de mindre vattenskotrar för fritidsaktiviteter är de mest bränslesnåla eftersom de är mindre och använder mindre gas totalt sett. Ju dyrare vattenskoter (lyx, prestanda) desto sämre körsträcka kommer att bli.

Enligt min mening är de mindre Sea-Doos och Yamahas de bättre valen eftersom du får ut mer pengar av tiden på vattnet än du skulle göra på en större vattenskoter. Ja, Spark och EX har mindre tankar, men gasen räcker mycket längre än i en stor tank. Hur som helst måste du byta tank så varför spendera fyra gånger mer på bensin än med en Spark?

Låt oss jämföra Sea-Doo Sparks tank med Yamahas FX Limited SVHO:

Sea-Doo Spark

 • Bensintankens storlek: 7,9 liter
 • Använder 2 liter per timme
 • Håller i nästan 4 timmar på vattnet

Yamaha FX Limited SVHO

 • Bensintankens storlek: 18,5 liter
 • Använder cirka 16 liter per timme
 • Varar i 1 timme

Enligt min mening används vattenskotrar på vattnet för att ha kul. Att få hjärtat att springa när du når över 40 MPH och hoppa vaknar är det som gör en rolig tid. Sanningen är att du kan göra detta med den billigaste vattenskotern som finns, så varför spendera 4 gånger priset för en bekvämare sits?