Hur långt är ett parasailrep?

I vårt inlägg om ett parasails delar läser du om draglinan, även känd som parasailrep. Det var bra information, men du vill lära dig så mycket du kan om dragrep innan du ger dig ut i parasailing. En fråga som du tänker på är hur långt är ett parasailrep?

Den genomsnittliga parasail-replängden är mellan 300 och 800 fot. Om din linje bara är 300 fot, kan du stiga cirka 200 fot i luften. För en höjd av 500 fot, krävs upp till 800 fot bogserlina. Det är det högsta tillåtna antalet linjer enligt Federal Aviation Administration eller FAA.

Den här artikeln kommer att vara din lektion i parasail rope 101. Vi kommer att prata mer om de olika materialen som används för att göra parasailing rep och vilka restriktioner FAA har. Vi kommer till och med att diskutera om ett dragrep kan knäppas eftersom vi är säkra på att du är nyfiken.

Låt oss börja!

Vad är ett parasailrep?

Okej, så det första är först, vad är parasailrepet egentligen?

Ett parasailrep är också känt som ett bogserrep eftersom det bogser dig och dina medpassagerare (förutsatt att du åker med någon annan) genom himlen över havet. Det är hela kärnan med parasailing.

Repet är anslutet vid två punkter. Den första av dessa är vid parasailvingen, även känd som fallskärmen. Vi förklarade detta i vår artikel om hur parasailing fungerar, men bogserlinan är inte fäst direkt på din gondol eller sele.

Den andra fästpunkten för parasailrepet är kaptenens båt. Innan du lyfter kommer besättningen att inspektera alla anslutningar, inklusive båda sidor av parasaillinjen. Sedan startar kaptenen sin båt medan besättningen håller i fallskärmen tills ditt parasegling tar fart. När de fick signalen från kaptenen släppte de taget och du kommer sakta men säkert att börja stiga.

Hur långt är ett parasailrep?

När kaptenen först börjar accelerera ser parasailrepet så långt ut. Det beror på att repet är löst. Det är genom att öka avståndet mellan ditt parasail och båtföraren som parasaillinan blir spänd, vilket också är en avgörande del för att uppnå höjd.

Hur långt är ett parasailrep? Det beror på dina egna preferenser såväl som dina parasailers.

Som vi har diskuterat på den här bloggen är parasailing en relativt anpassningsbar upplevelse. Om du föredrar att hålla dig torr under hela resan, är det ett alternativ du har. Du kan också bli doppad lågt och plaska bland de svala havsvågorna om du vill.

Höjden på din parasailingtur är också justerbar, även om detta kan variera beroende på vilket parasailingföretag du bokar genom. För nybörjare som inte vill gå så högt, får kaptenen inte stiga upp dig mer än 225 fot. I ett sådant fall behöver de inte ett särskilt långt dragrep, bara 300 fot.

  Hur mycket ska en belayer väga? Spelar det någon roll?

Tänk om du hellre vill gå högre? Som vi nämnde i introt, den Federal Aviation Administration eller FAA har regler om det. Även om FAA mestadels styr flygplan och flygplatser, är de ansvariga för all flygtrafik i USA. Det inkluderar drönare, drakar och ja, parasails.

Parasails hålls i samma avseende som drakar enligt FAA:s regler, vilket innebär att de har identiska driftsgränser. Dessa gränser förklaras i regel 14 CFR § 101.13, som du kan läsa i sin helhet med tillstånd av Rättsinformationsinstitutet genom Cornell Law School.

Regeln säger att drakar eller förtöjda ballonger (såväl som parasail) inte får överstiga 500 fot ”över jordens yta” eller 500 fot ”från basen av något moln.” Roliga fakta, du kan inte heller parasegla inom fem mil från en flygplatsgräns eller någonstans där marksikten inte är minst tre mil bort.

Ett bogserrep som är 800 fot långt skulle tillåta en maximal flyghöjd på 500 vertikala fot, vilket är precis inom gränsen. FAA kräver också att du inte kan använda mer än 800 fot parasailrep hur som helst, så detta är så långt som alla parasailingföretag borde ta det.

Om du vill ha en höjd mellan 225 och 500 fot och du inte är säker på hur mycket parasailrep du ska begära, så här beräknar du det. Dela önskad höjd med 0,75 för att få den perfekta dragreplängden. Du kan också multiplicera 0,75 med den replängden för att bekräfta höjden.

Till exempel, om du inte ville stiga högre än 300 fot i luften, när du delar 300 med 0,75, får du 400. Det betyder att du behöver 400 fot dragrep.

Vad är parasailrep gjord av?

När vi har diskuterat dragrep på den här bloggen har vi alltid pratat om att det är gjort av polyester. Det är det vanligaste materialet, men det är inte det enda. Vissa tillverkare av parasailrep kommer att använda Spectra istället. Här är mer information.

Spectra

Spectra är en typ av polyeten med ultrahög molekylvikt eller UHMWPE. Fibrerna gynnas för sin skärhållfasthet såväl som sin draghållfasthet. Fast de väger 1/10th av en stålkabel har Spectra-fibrer blivit lämpliga ersättningar för stål.

Parasailing företag kan använda Spectra 900, en fibrös enkelflätad, 12-strängad kompositlinje med polyester och Spectra-fibrer sammanvävda. Spectec-12 är ett annat alternativ, eftersom detta dragrep även innehåller Spectra-fiber. Spectec-12 har även ett 12-trådigt rep, med ihålig flätning för smidigare skarvar.

Polyspec är också en Spectra/polyester-hybrid. Kärnan i detta rep är rent Spectra medan överdraget är tillverkat av polyester. En annan skillnad är att Polyspec är dubbelflätad för ännu större hållbarhet.

Den kraftfullaste Spectra-linjen är Spectra 1000, som rekommenderas för situationer där hög draghållfasthet krävs. Denna fiber är kemisk, UV- och vattenbeständig, och den kan också flyta. Dess töjningshastighet är avsedd för höga belastningar, och den har också stor viskoelasticitet.

  Kan du zippa när du är gravid?

Polyester

Ditt andra alternativ för parasailingrep är polyester, som är det mer kostnadseffektiva och därmed vanligaste av de två repmaterialen. Precis som Spectra är de flesta parasaillinor av polyester UV-beständiga så att långa perioder i solen inte försämrar dess kvalitet. Flexibiliteten hos polyester är en annan anledning till att den används så hårt, liksom dess lätta kvalitet men samtidigt stora styrka.

Bogserlina i polyester med uretanbeläggning har ett ännu bättre skydd mot slitage. Detta 12-trådiga rep kommer utan kärnor, men dess styrka betyder att det skulle ta mellan 8 000 och 10 500 pund vikt innan linan spändes.

Ett annat alternativ är belagd dubbelflätad polyester. Återigen skyddar uretan draglinan och dubbelflätning ger mer hållbarhet. Som sagt, jämfört med belagd polyester 12-strängslinje, är belagd dubbelflätad polyester inte lika kraftfull. Dess stamvikt är bara cirka 6 500 pund.

För singelåkare som inte tar sig upp till höga höjder kan parasailföretaget använda obelagd dubbelflätad polyester. Denna har inget extra skydd så dess livslängd är inte lika lång, men dess belastningsgräns är fortfarande 6 500 pund.

Hur vet du att parasailingföretaget använder kvalitetsrep?

Nu när du är bättre förtrogen med de olika typerna av dragrep där ute, hur kan du vara säker på om parasailingföretaget använder kvalitetslinor? Det bästa sättet att veta är att göra lite forskning om företaget. Kolla deras hemsida, särskilt deras FAQ-sida, som borde ha all möjlig relevant information om deras parasailing-upplevelse.

Om du fortfarande har fler frågor kan du alltid ringa eller besöka parasailingföretaget för att diskutera deras val av draglina. Om det är polyester eller Spectra kan du vara säker på att repet är tillräckligt för parasailing. Även obestruket dubbelflätat polyesterrep är ett lämpligt val i vissa situationer, även om det alltid är bättre om repet är belagt så att det håller längre.

Kan Parasail Rope Snap?

Att vara medveten om att det enda som förbinder dig med kaptenen är en sträng av parasaillina kan göra dig nervös. Tänk om kaptenen kör båten för snabbt och repet knäpper? Kanske är det en blåsig dag och repet orkar inte?

Vi vill klargöra att i vardaglig parasailing händer detta inte ofta. Kaptenen är omfattande utbildad och har många års erfarenhet av att befalla parasailingturer. Han eller hon vet hur snabbt han ska accelerera för att lyfta dig till lämplig höjd per mängd dragrep som finns tillgängligt.

Vad sägs om för mycket vikt som får parasaillinan att knäppa? Det är därför parasailföretag ber om din vikt innan du rider. Vi diskuterade detta på bloggen här om du vill lära dig mer. Viktgränsen för parasailers är 100 till 500 pund, ibland så hög som 800 pund. Det är inte gränsen för singelåkare, förstås, utan grupper om tre.

  Är fiske bättre vid högvatten eller lågvatten?

Allt som sagt, parasail linjer har gått av tidigare. Här är en sådan rapport från Herrtidning om en parasailingduo på Malta som upplevde detta värsta scenario. Artikeln nämner dock tydligt att en ”freak storm” med kraftiga vindar fick kaptenens båt att tippa, vilket fick linan att knäppa inte alltför långt efter.

Detta YouTube-video från Inside Edition berättar historien om en kvinna som paraseglade i Mexiko vars linje gick av, men även detta var stormrelaterat. Hon, liksom Maltas parasailers, överlevde.

Vad skulle hända om din parasaillina gick av? Tja, du skulle inte längre vara knuten till kaptenens båt. Du är i luften, och din fallskärm fångar fortfarande vinden, men nu svävar du fritt. Under stormiga förhållanden kan de kraftiga vindarna få dig att flyga snabbt genom luften, eventuellt landa i havet eller på den närliggande kustlinjen.

Beroende på hur snabbt du landade kan du få skärsår, blåmärken och rivsår, eller till och med brutna ben. Död kan vara möjlig, men med 70 dödsfall i parasailing under 30 år är det inte särskilt troligt.

Det är bra att vara medveten om alla risker vid parasailing, men linsnäppningen är inte något du behöver oroa dig för mycket över.

Slutgiltiga tankar

Ett parasailrep är mellan 300 och 800 fot långt, med längden justerbar beroende på önskad höjd. De flesta rep är gjorda av Spectra eller polyester, ibland till och med en blandning av båda. Beroende på material har bogserlinan en viss bärande viktgräns som den klarar av innan den snäpper.

Ja, parasail linjer knäpper, men det är en sällsynt händelse. När det händer är det vanligtvis på grund av plötsliga stormar, inte försumlighet från parasailingföretagets sida!

Vi hoppas att denna information ingjuter förtroende hos dig att boka en parasailing-resa.

Relaterat innehåll

Parasailing ser så kul ut, och videorna du har sett på YouTube med människor som gör det får det nästan att verka enkelt. Visserligen har du vissa rädslor, okej, gör det till mycket rädsla. Du är så högt upp på himlen med inget annat än vatten under dig! Vad händer om något händer? Är parasailing så farligt som det verkar?

Du försöker planera ett roligt utomhusäventyr med en partner eller till och med hela familjen. En kompis till dig rekommenderade parasailing, men är det inte mer läskigt än det är spännande? Kan parasailing vara roligt och vad behöver du för att göra upplevelsen bättre?