Hur länge varar luftballongturer?

Luftballonger är tidlösa. De verkar sväva genom luften utan ansträngning, utan oro och oberoende av universums lagar. Men sanningen är att det som går upp måste komma ner!

De flesta kommersiella luftballongturer varar en eller två timmar, även om vissa kan vara lite längre eller lite kortare. Detta beror främst på mängden bränsle en luftballong kan använda, särskilt när den tyngs av flera passagerare. Vädret påverkar också flygtiden.

Finns det kortare turer? Hur länge kan en luftballongfärd pågå egentligen? Ska jag använda badrummet innan vi lyfter? Alla dessa frågor och fler besvaras nedan!

Genomsnittlig flyglängd (med exempel!)

När vi pratar om hur lång den ”genomsnittliga” luftballongfärden är, talar vi om kommersiella flygningar. Det är dessa flygningar du betalar ett företag för.

När det gäller hur länge privatflygen varar är det egentligen upp till ballongens ägare. Vi kommer att diskutera några av begränsningarna för flygtiden nedan!

Den genomsnittliga kommersiella luftballongflygningen varar mellan en och två timmar. Naturligtvis, ju längre du vill vara i luften, desto mer pengar kommer det att kosta dig.

Det finns en handfull alternativ där ute som flyger i mindre än en timme. Det finns många fler alternativ för längre luftballongturer. Måste tjäna de pengarna!

Naturligtvis är det vettigt att ha mer tillgänglighet för längre flyg! De flesta vill ha längre flygresor. Ge folket vad de vill ha!

Det är också vettigt att ta mer betalt för längre flygresor. Det finns många saker som en passagerare betalar för när de köper en flygresa, men en av de primära och initiala kostnaderna är bränslekostnaden.

Så ju längre en luftballongfärd varar, desto mer bränsle förbränner det, desto mer kostar det! Naturligtvis är luftballongturer redan dyra, så de flesta luftballongturer möter marknaden genom att turerna tar en till två timmar.

Låt oss titta på några verkliga exempel på hur länge luftballongturer varar!

1) USA:s luftballongslag

Detta företag har flygningar över hela östkusten och ger en utmärkt service till massor av passagerare varje år. De har flyg i Lancaster, Gettysburg, Hershey och på andra håll!

  Var man fäster en bobber på en fiskelina

Den annonserade tiden är tre timmar tur och retur. Den tiden inkluderar installation, flygningen och förfriskningar efteråt. Det här är ett smart sätt att annonsera så att folk verkligen vet vad de kan förvänta sig!

Den faktiska flygtiden är en timme i luften! Det är helt rätt genomsnittligt!

2) U-Ken-Do ballongflygning

U-Ken-Do Ballooning är baserat i norra Vermont, ett annat östkustföretag! De är specialiserade på att flyga nära Lake Champlain-området!

Detta företag erbjuder ett par olika tidsalternativ, inklusive ett mycket unikt! Deras genomsnittliga flygning varar i en timme. Men för större grupper är det ett kortare alternativ.

Med en grupp på fem till åtta passagerare kan du dela upp din grupp i två för två trettiominutersturer. Detta är ett av de kortare alternativen som finns! Du kan också hyra dem för en tjudrad ballongupplevelse som bara varar i fem till sju minuter.

3) Napa Valley-ballonger

På väg över till västkusten har vi Napa Valley-ballonger. Detta är ett av de främsta företagen med luftballongfärder i Kalifornien. De råkar också flyga över en av de vackraste platserna på planeten!

Deras genomsnittliga luftballongfärd varar 45 minuter till en timme, men hela upplevelsen kan ta upp till fyra timmar. En av de längre upplevelserna överlag med lite kortare tid i luften!

Hur länge kunde ett flyg pågå?

Nu när vi har täckt hur länge ett genomsnittligt flyg varar, låt oss prata om hur länge ett flyg skulle kunna sista. Sanningen är att det kan vara riktigt länge. Men det finns några hinder.

Låt oss titta på utmaningarna, både allvarliga och andra.

Allvarliga problem

Det finns två grundläggande hinder som möter piloter som vill åka på längre flygningar, och sedan några delhinder. De två huvudsakliga hindren är vikt och bränsle.

Tyvärr är dessa frågor helt cykliska. För en lång resa vill du ha så mycket bränsle som möjligt. Ju mer bränsle du har, desto längre kan du gå. När du har slut på bränsle är du död i luften.

  Underhåll av fiskebåt: Allt du behöver veta

Å andra sidan, ju mindre vikt du har, desto mindre bränsle förbränner du. Så lättare luftballonger kan gå längre med mindre bränsle! Det för oss naturligtvis till problemets kärna.

Vilken väljer du? Vikt eller bränsle?

Jo, som det visar sig, har det funnits luftballonger som har hållit sig i luften riktigt länge. Typ 20 dagar lång! Som det visar sig var de normalt på den tyngre sidan.

Med det sagt var dessa luftballonger speciellt gjorda av ingenjörsexperter. Så även om vi var och en kan göra vårt bästa för att få luftballonger att flyga längre, finns det några saker som bör överlåtas till experterna!

Annat

Bortsett från stora frågor finns det några mindre problem som måste åtgärdas. Dessa kan verka mindre allvarliga, men jag försäkrar dig att de kommer att verka mycket allvarliga när du måste hantera dem.

Först och främst är det badrumsproblemet. När naturen kallar svarar mänskligheten. Så vad gör du när du är 1 500 fot upp i luften? Skriker du bara ”heads up!”?

Jag menar, du kan bara bära så många vattenflaskor. Dessutom är det frågan om när du behöver något mer än en vattenballong.

För det andra är det ett problem att ha tillräckligt med mat. Om du är som jag älskar du mat. Och inte vilken mat som helst, god mat. Biff, hamburgare, pizza, tårta, etc. Det är lite svårt att få plats med all den maten i en luftballongkorg!

För det tredje, vad gör du när du behöver sova? Krypa ihop till en riktigt, riktigt liten boll? Det kan inte vara bekvämt, eller hur? Jag antar att du kan lära dig att sova stående!

Oavsett vad du gör, rulla inte av sängen!

Till sist måste du ta reda på hur du kan ha lite underhållning där uppe! Ballongflygning är coolt, men bara så länge. Kanske kan du ta med en bok, men inte en tung. En tidning kanske?

  Vad är den längsta luftballongflygningen?

Möjlighetskostnad

När du talar om hur du spenderar din tid är det alltid viktigt att ta hänsyn till alternativkostnad. Möjlighetskostnad definieras som ”förlusten av potentiell vinst från andra alternativ när ett alternativ väljs”.

På engelska betyder det att när du gör något går alternativkostnaden miste om vad du kunde ha gjort. Tillbringar du en timme med att titta på TV? Du kunde ha ägnat en timme åt att träna. Bom. Möjlighetskostnad.

Så nu när vi har diskuterat hur länge en luftballongfärd varar, hur mycket kostar det? Inte i ekonomiska termer, men vad är alternativkostnaden?

Tja, om den genomsnittliga luftballongfärden kostar en timme plus en timme för att resa, vad mer kan du göra med dessa två timmar?

Du kan baka en tårta, läsa flera kapitel i en bok, städa huset, se en film, gå på middag med vänner, ta en tupplur, spela ett brädspel, gå på en vandring, rensa ut din inkorg eller gå till Zoo.

Frågan är, är någon av dessa saker bättre än att spendera en timme i luften? Nåväl, låt oss se på det så här.

Vill du ha lite tid i naturen? Åk i luftballong. Vill du ha tid med vänner? Ballongflygning? Vill du också ha lugn och ro? Ballongflygning. Vill du ha en ny upplevelse? Ballongflygning. Vill du ha bråttom? Ballongflygning.

Jag tror du förstår bilden. Luftballong är fantastiskt.

Så om du tycker att två timmar eller mer är mycket att offra, tänk bara på alternativkostnaden. Och tro mig, när du väl går, kommer du att bli förbannad över att du bara hade en timme i luften.

Frågan är kanske inte hur länge en luftballongfärd varar, utan hur lång tid är det tills du ger dig ut på en luftballongfärd? Något att tänka på.