Hur länge varar en parasailritt?

Har du någonsin betalat för en upplevelse bara för att känna att den är över alldeles för tidigt? Du har haft lust att prova parasailing, men du har avstått av just den anledningen. Oavsett om du vill fria till din älskling eller om du bara vill ha tillräckligt med tid för att fotografera, måste du veta hur länge din parasailtur kommer att pågå. Så hur länge pratar vi?

En parasailtur varar i genomsnitt en timme, men det inkluderar den tid det tar för båtkaptenen att ta dig till och från havet. Således kan du få allt från 20 minuter till 30+ minuter i luften. Vissa parasailturer är två till tre timmar, vilket ger dig mer tid på himlen.

I den här artikeln kommer vi att diskutera en genomsnittlig parasailing-utflykt mer i detalj. Från hur länge du kan förvänta dig att vara i luften, hur du får ut det mesta av din tid och om du kan förlänga längden på din parasailingresa, allt kommer framåt. Du kommer inte att vilja missa det!

Hur långa är parasailingturer?

Okej, det första är först. Låt oss gå igenom hur lång din parasailingtur kommer att vara.

Den kortaste tid som vi har sett parasailingföretag erbjuda för ryttare är 45 minuter. Som nämnts i introt är den genomsnittliga parasailtiden 60 minuter. Om du föredrar det kan du också dubbla den tiden för en tvåtimmars resa. De som verkligen älskar parasailing kanske kan göra det i tre timmar.

Vid första anblicken kan det verka som om du schemalägger en timslång parasailingtur att du kommer att spendera alla dessa 60 minuter i luften. Ändå är det inte sant. Tiden som det tar för parasailkaptenen att föra dig till kajen för att göra dig redo för parasailing tas med i din totala tid. Så är också den tid det tar för dig att komma tillbaka.

Hur lång tid tar dessa resor? Det är nästan omöjligt att säga om vi inte skulle gå igenom parasailföretag från fall till fall. Vissa parasailingföretag kan ha en anläggning där de är belägna mycket nära havet så båtturen är kort. För andra företag kan båtturen tugga igenom 15 minuter av din himmelstid enkelriktad.

Om det är sant och du har bokat 60 minuter i luften, då med 30 minuter som redan spenderats på transport, skulle du ha ytterligare 30 minuter för parasailing.

  Hur mycket kostar solenergi för en stuga utanför nätet?

Det är förstås bara ett exempel. Om du har specifika frågor om varaktigheten av din skytime rekommenderar vi att du kontaktar parasailingföretaget du bokar genom. Fråga dem hur lång tid det i genomsnitt tar för parasailkaptenen att ta dig till kajen eller din sjösättningsdestination. Ta sedan det numret, dubbla det och dividera det med hur mycket total tid du har bokat.

Kom ihåg att bara för att den genomsnittliga parasailingresan är 60 minuter betyder det inte att det är ditt enda alternativ. Om du känner att 20 till 30+ minuter i himlen inte kommer att räcka för dig, boka då en tvåtimmarsresa. Du kommer närmare 60 minuter i himlen. Om du vill ha ännu mer tid, schemalägg sedan tre timmars parasailing. Du kommer inte att tvivla på att få värdet av dina pengar!

Är längre parasailingturer dyrare?

Hmm, efter att ha granskat informationen i det sista avsnittet, känner du att du skulle vara bättre att planera för en längre parasailing-resa som är minst två timmar lång, kanske till och med tre timmar. Du har inte riktigt bestämt dig för den delen ännu.

Är det dyrare att flyga så länge, om det är två timmar eller tre? Typiskt, ja. Flygtiden är dock inte allt som spelar in i vad du kommer att betala för att parasail.

Kostnaderna för parasailing passar din plats, hur turistisk nämnda plats är och antalet ryttare också. Så när du är i Miami, Florida, kan du betala $200 för att parasegla i tre timmar, och när du parasailar på Disney World är det $200 för två ryttare.

Vi pratade om detta i vår artikel om kostnader för parasailing. Låt oss gå lite mer ingående på prissättningen nu. Med tillstånd av Viator, här är hur mycket du skulle spendera för att parasegla på flera av de främsta destinationerna i Nordamerika. Inkluderat är också din totala tid för pengarna.

  • Cabo San Lucas, Mexiko – från $55 för 1 timme, 30 minuter
  • Waikiki, Hawaii – $73 för 1 timme
  • Seattle, Washington – $129 för 1 timme till 1 timme, 30 minuter
  • Madeira Beach, Florida – $87 för 1 timme
  • South Padre Island, Texas – $79 för 45 minuter
  • South Lake Tahoe, Kalifornien – $80 för 45 minuter
  • Maunalua Bay, Hawaii – $79 för 1 timme
  • Miami, Florida – $80 för 1 timme
  • Key West, Florida – 81 USD för 1 timme
  • Cancun, Mexiko – $67 för 1 timme
  Kan du zipline medan det snöar?

När du jämför dessa priser med vår lista i vår artikel om kostnader för parasailing, kan du dra slutsatsen att för en timmeslång parasailing-resa skulle du betala allt från $60 till $150.

Parasailing i två eller tre timmar kan kosta uppemot $150 till $200, ibland mer. Tänk på att om du lägger till fler förare till din två timmar långa parasailing-tur kommer kostnaderna att bli ännu högre än för enstaka förare.

Vad kan du göra under parasailing?

Oavsett om du räknar med att ha 20 minuter i luften under parasailing, 40 minuter eller till och med 60 minuter på en flertimmars åktur, vad kan du göra när du tillbringar din tid i luften? Vi är glada att du frågade!

Ta bilder

Vi säger alltid att utsikten över havet som du får från ett parasail skiljer sig från den du kommer att uppleva när du simmar i havet eller ens åker i en båt. Utnyttja din fantastiska utsiktsplats och ta några foton. Du behöver inte ens nödvändigtvis en högteknologisk kamera heller; din smartphone borde räcka!

Spela in video

Ljudet av havet som brusar under dig, de milda vindarna runt omkring dig, kanske till och med en sjöfågel som passerar genom himlen på din höjd eller en delfin som hoppar ur de kristallklara vågorna: det finns många ögonblick du vill fånga i all deras animerade ära.

Du kan återigen lita på din smartphone för att spela in video eller så kan du fästa en bärbar kamera som en GoPro på ditt huvud och kropp för en förstapersonsliknande vy av allt det vackra som omger dig när du är 500 fot upp.

Sightsee

Om du har glömt din smartphone eller om du är rädd för att dra upp den ur fickan så att den inte ramlar ner i havet hundratals fot nedanför, är det okej. Du kan alltid luta dig tillbaka (tja, bildligt talat i det här fallet) och låta dina ögon dricka in varenda syn de kan se när du paraseglar. Ibland är det trevligt att skapa aktiva minnen snarare än passiva som vi tar genom våra smartphones.

Ha en konversation

Om du bestämt dig för att parasegla med en andra eller till och med en tredje person, kan din grupp chatta under hela upplevelsen. Det enda undantaget från det är om du sitter rygg mot rygg. Ni kan ha svårt att höra varandra om ni inte talar med konstant hög volym.

  Kan du bära smycken i landhockey?

Närvaron av någon vid din sida, särskilt någon som du kan ha nervöst prat med, kan hjälpa till under de punkter av parasailing som skrämmer dig, som att stiga upp eller till och med gå ner.

Föreslå giftemål

Vi skrev precis ett helt inlägg om hur man friar från ett parasail. Många människor gör det, eftersom det är mycket mer romantiskt och intimt än att fria på en restaurang, för att inte tala om att det också är väldigt unikt. Det viktigaste är att säkra ringen i en ficka eller påse med dragkedja. Åh, och se till att du inte tappar ringen när du ställer frågan!

Kan du göra din parasailingtur längre?

Om du bestämmer dig för att du hellre vill parasegla i närmare två timmar så att du får mer tid i himlen men du bara bokat en timme, vad kan du göra? Är det för sent att göra din parasailingtur ännu längre?

Mer än troligt, ja, men man vet aldrig! Vi föreslår att du ringer eller mejlar parasailingföretaget och frågar om du kan förlänga din tur. Om de har ett snävt schema för den dagen, kommer de förmodligen att säga att du inte kan göra det. Detsamma gäller om du bokat dagens första parasailing-resa, eftersom det säkert finns folk som är planerade efter dig.

Om det är en relativt lätt dag eller om du parasailar senare på dagen, kan parasailingföretaget kanske ta emot dig förutsatt att du hör av dig några dagar innan din resa. Du kan inte komma på dagen och försöka muta kaptenen till en längre åktur. Det kommer nästan definitivt inte att fungera.

Även om du inte kan göra din parasailtur längre, vet du till nästa gång att boka en ännu längre resa.

Slutgiltiga tankar

Den genomsnittliga längden på en parasailtur är 60 minuter, men den tiden inkluderar hur lång tid det tar att ta dig till och från lastkajen. I själva verket kommer du att parasegla i 20 till 40 minuter. Om det låter som att det inte räcker med tid för dig, schemalägg då en två timmars eller tre timmars parasail-tur. Ha kul där ute!