Hur länge ska jag låta min snöskoter värmas upp?

Tänk dig det här: du är på väg att ge dig ut på ett nytt snöskoterspår med dina åkkompisar, och de längtar efter biten kvar. Din släde har inte ens varit på i två minuter och de äggar redan på dig och ber dig att röra på dig. Behöver din snöskoter värmas upp innan du åker, och i så fall hur länge?

Det är alltid lämpligt att låta din skoter värmas upp i minst fem minuter innan du använder den. Detta bevarar komponenterna i din släde, särskilt din motor, så att fordonet håller längre.

I dagens artikel kommer vi att diskutera vikten av att värma upp din släde innan du åker den samt hur man gör det. Om du är den typen av snöskoterförare som alltid lyfter i det ögonblick du sitter på din släde, då kommer du definitivt inte att vilja missa den här artikeln!

Hur länge behöver en snöskoter värmas upp?

Scenarier som det från introt är alltför vanliga, där grupptrycket från dina vänner kan få dig att avstå från vissa delar av din snöskoterrutin som du verkligen inte bör hoppa över. Du kanske ska ut och rida som en del av en grupp och alla andra verkar redo att rulla, så du vill inte slösa bort sin tid genom att låta din släde värmas upp i några minuter.

Kanske är du till och med en ensamryttare, men du var sen att ta dig till stigarna och du vill inte slösa mer tid som det är.

Tja, att värma upp din snöskoter ordentligt är aldrig slöseri med tid. Vi kommer att prata mer om anledningarna till varför detta måste bli en vanlig del av din rutin i nästa avsnitt, men vet för nu att det är avgörande att du låter släden värmas upp varje gång du använder den.

Okej, så du ska låta din släde gå på tomgång i några minuter innan du lyfter, men exakt hur länge ska du vänta? Även om tiden kan variera beroende på åldern på din snöskoter och modellen, rekommenderar vi att ge skotern minst fem minuter för att bli internt varm innan du åker. Vissa slädare är ännu mer försiktiga och väntar i 10 minuter.

Det här är inte nödvändigtvis en dålig idé. De interna delarna av din motor, såväl som relaterade snöskoterkomponenter, har ett sortiment av material de är gjorda av. Vissa blir snabbt varma och andra tar några minuter längre, så det är alltid bättre att vara försiktig.

Varför är det viktigt att låta en släde värmas upp innan du åker den?

För att förklara varför du måste ge din skoter tid att värma upp, låt oss ställa en annan fråga. En kall vinterdag när du ska lämna huset för arbete, skola eller något annat, hoppar du bara in i din bil eller lastbil och börjar köra?

  Kan du spela hockey med en skådespelare?

Naturligtvis inte, eller hur? Istället, fem eller tio minuter innan du åker, sätter du på bilen, låter den sitta och går sedan in igen för att göra klart.

Du måste ta samma hänsyn till din snöskoter. Det kan vara ett kallt väderfordon, till skillnad från din bil eller lastbil, men det betyder inte att det är redo att köras omedelbart om det står ute i kyliga temperaturer.

Om du fortfarande inte är helt övertygad, här är den största anledningen till att ge din snöskoter tid att värma upp: att förhindra skador på din släde som annars kan undvikas.

Låt oss använda dina aluminiumkolvar i stålcylindern som ett exempel. Kommer du ihåg hur vi sa att olika material kan värmas upp i varierande hastighet? Eftersom aluminium blir varmt först blir kolvarna varma före sina stålcylindrar. Att köra din släde vid denna tidpunkt kan leda till att kolvarna repas upp av kjolen, vilket påverkar slädens kompression. Tillräckligt med repor kan till och med göra att motorns livslängd förkortas avsevärt.

Det är ett bästa scenario, förresten. När aluminiumkolvarna värms upp före stålcylindern och du redan är igång och tävlar, kommer kolvarna att växa i storlek. Nu, i cylindern, har de inget utrymme att röra sig, vilket kan leda till att kolven kärvar. Det kommer definitivt att påverka hur din motor fungerar.

Kalldrivremmar kan gå sönder eller slitas snabbare utan att värmas ordentligt. Som du kanske minns från ett blogginlägg nyligen, när din snöskoters bälten inte fungerar, tenderar du att höra ett gnisslande eller gnisslande ljud. Det är inte så dyrt att skaffa nya bälten, eftersom dessa kan kosta dig uppemot $200, men det är fortfarande jobbigt.

När det gäller en ny motor, ja, det är inte i närheten av lika billigt. Det är inte ovanligt att vissa kälkar lämnar $5 000 för en ny motor! Vi är säkra på att du inte vill förlora så mycket pengar om det inte är absolut nödvändigt, varför du måste börja ta för vana att låta din skotermotor värmas upp när du åker på vintern.

Hur du värmer upp din snöskoter

Okej, du vet definitivt bättre än att använda din snöskoter igen utan att värma upp den. Som sagt, du är inte riktigt säker på hur länge du ska vänta eller om du vet att din snöskoter är tillräckligt varm för drift.

  Genomsnittlig storlek på Kokanee-lax

Här är några steg du kan börja följa för att komma in i svängningen.

Steg 1: Sätt nyckeln i tändningen på din snöskoter när du sitter. Om din släde inte startar på det sättet, gå av fordonet, ställ dig bredvid den och slå sedan på tändningen i det läget.

För de slädeägarna med elstart vill man sätta i nyckeln, vrida på den och sedan släppa choken så fort man hör motorn sparka igång.

Steg 2: Släpp din parkeringsbroms. Öka gasen, accelerera något så att bandet, drivremmen och motorkomponenterna kan börja bli varma.

I vissa fall kanske din släde inte vill röra sig. Detta händer då och då. Vad du vill göra är att sluta försöka accelerera, parkera din släde, gå av och titta närmare på din släde. Om din snöskoter inte rör sig under uppvärmningen är det troligtvis på grund av att bromsarna har fastnat eller att spåret är fruset.

Du kan vänta tills banan tinar upp, men bromsar som beslagtagits kommer troligen att kräva vägledning av din betrodda snöskoterreparatör för att få problemet åtgärdat.

Hjälp spåret genom att höja din släde minst 10 tum från snön. Om du kan få den 12 tum upp är det ännu bättre. Släpp försiktigt din snöskoter så att den studsar, men bara baksidan av din släde. Du kan behöva göra detta några gånger om vädret är särskilt kallt, men du kommer att tina upp banan förr än senare.

Steg 3: Om du hade choken igång, vill du stänga av den när motorn börjar få värme från din släde.

Steg 4: Har din snöskoter en primer? Detta verktyg, som vanligtvis ingår i äldre snöskotermodeller, pumpar bränsle till din slädes motor. När du värmer upp din släde kan du behöva pumpa några extra gånger innan primern växlar från luft till bränsle.

Steg 5: När motorn har värmts upp, stoppa all påfyllning eller choking. Om du fortsätter att göra det kommer bara överskottsbränsle att skickas till motorn, vilket kan skada motorn och hindra din snöskoter från att starta nästa gång.

Steg 6: Börja åka med din snöskoter, men håll låga hastigheter och gå inte långt, eftersom du fortfarande värmer upp motorn. Skjut inte din motor nu, annars måste du pumpa eller choka mer bränsle till den.

Beroende på din modell av snöskoter kan din släde ha en lampa på instrumentbrädan som indikerar när motorn har värmts upp tillräckligt för att den är användbar. Om så är fallet är du fri att börja rida som vanligt när du ser lampan tänds.

  Vad får en luftballong att stiga?

Vad gör du om vädret är för kallt för att din snöskoter ska kunna starta?

En tandklattande kall dag är perfekt för pulkaåkare, men tänk om de ensiffriga eller till och med minussiffriga temperaturerna har gjort att din snöskoter inte vill starta alls? Måste du bara åka en annan dag? Vänta längre tills den värms upp?

Du kan prova att vänta 10 eller 15 minuter på att din snöskotermotor ska tina, men under dessa dagar med mycket kallt väder startar ditt fordon fortfarande inte. Speciellt i dessa fall kanske det inte är en dålig idé att överväga att använda startvätska.

Vad är startvätska? Denna brandfarliga behandling för förbränningsmotorer, magra gnistmotorer och/eller dieselmotorer inkluderar koldioxid, dietyleter och heptan och andra flyktiga kolväten.

Koldioxiden är ett drivmedel medan heptanen finns i naturgas. Dietyletern, särskilt när den används med ett kolvätedrivmedel eller en stabilisator, aktiverar förbränningsmotorer eftersom den självantänder vid 320 grader Fahrenheit.

Startvätska är praktiskt att ha när skotersäsongen börjar, men du kommer förmodligen inte behöva använda den så mycket när vintern fortskrider. Som sagt, som en varning, eftersom startvätska saknar smörjning, vill du inte bli alltför beroende av den. Om du har en tvåtaktsmotor speciellt, kan startvätska göra ett antal på din motor, så småningom bryta ner kolvarna.

Använd den om absolut inget annat fungerar för att värma upp din släde, men vet riskerna när du gör det.

Slutgiltiga tankar

Din snöskotermotor och andra interna komponenter behöver tid för att värmas upp så att de kan arbeta effektivt. Att ge dem minst fem minuter rekommenderas starkt. Se till att du följer stegen som beskrivs i den här artikeln också för att värma upp din snöskoter ordentligt. Lycka till!

Relaterat innehåll

Woo-hoo! Du har äntligen köpt din egen snöskoter. Idag blir första gången du tar ut din släde och du kan absolut inte vänta. Innan du går, har du allt du behöver? Vad rekommenderas för en ny snöskoter?

Dagen för ditt första skoteräventyr har kommit! Du räknar med att det kommer att bli många fler sådana här dagar i framtiden, det vill säga om du kan navigera dig igenom idag. Hur kan du vara säker på din snöskoter? Vi rekommenderar dessa säkerhetstips före och när du kör en snöskoter.