Hur länge kan man stanna på en campingplats?

Oavsett om du reser genom landet på en familjesemester eller ger dig ut på en långvarig husbilsutflykt, kommer du utan tvekan att stöta på många campingplatser på dina resor. Med information om längden på vistelser på campingplatser som är relativt knappa när du är på väg, är det viktigt att göra allt du kan för att förbereda dig för vistelsen i förväg.

På de flesta federala, statliga och statliga campingplatser kan du vanligtvis stanna upp till 14 dagar, och vissa kan tillåta upp till 21 dagar under lågsäsong. Privata campingplatser är flexibla och erbjuder veckovisa, månatliga, säsongsbetonade eller till och med ett år eller mer förlängda vistelser beroende på campingplatsen.

Men med variationer på vistelsens längd som sträcker sig allt från typiska 14 dagar till potentiella årslånga satsningar, beaktar campingplatserna när de bestämmer sin maxgräns kan bero på var de finns och befolkningen i närområdet. Medan livligare regioner med ett stort antal turistområden tenderar att vara mycket strängare när det gäller maximala campinggränser, de tystare, utom räckhåll som endast är relativt anslutna till små städer är mycket slappare.

Om du gör dig redo att ge dig ut på vägen i din husbil eller husbil, men vill ha en bättre förståelse för hur campingplatser fungerar för maximal vistelsetid, läs vidare!

Campingplatser — Hur länge kan du stanna?

Ett mer detaljerat svar på hur länge du kan stanna på en given campingplats beror i grunden på vilken camping du väljer att bo på.

När du reser runt i landet och även utanför dess gränser, hittar du campingplatser som drivs av olika grupper, individer eller styrande enheter. Skillnader i organisationen, storleken på campingen, närheten till lokalbefolkningen och syftet med campingen ur en monetär synvinkel tjänar alla till att bestämma längden på vistelsen som är tillgänglig när du anländer.

Regeringscampingar i och runt nationalparker, statliga parker, nationalskogar eller Bureau of Land Management (BLM) områden har ofta stränga vistelsegränser för att främja lika möjligheter för sina besökare. Platser som de som nämns ovan har vanligtvis en vistelsegräns på 14 dagar. Yellowstone, till exempel, begränsar vistelsen till 14 dagar eller mindre.

Men själva campingplatserna varierar beroende på stat och de organisationer som ansvarar för underhållet. Medan vissa kanske bara erbjuder en parkeringsplats för din husbil, kan andra tillhandahålla anslutningar med vatten och till och med dumpningsstationer.

Men statliga campingplatser är det bara ett av många alternativ när det gäller platser att campa på.

Du kan också stöta på destinationer på dina resor, belägna nära natursköna platser och ofta nära hårt trafikerade områden. Ett annat alternativ är medlemscampingplatser som erbjuder långtidsvistelser, flexibla alternativ eller priser. Du kan till och med hitta gratis campingplatser som tillhandahålls av lokala samhällen eller organisationer, såväl som andra privata eller offentliga alternativ utspridda över landet som ”mamma och pop” stopp, som finns som lokala erbjudanden i de flesta stater.

  Hur vinterförbereder du en Sprinter Camping Van?

Van Camping Life Tips: När du planerar på vilken campingplats du ska bo för natten, var medveten om att vissa kommer att kräva en tre nätters vistelse på helger eller helger med speciella evenemang i området.

Kan du bo året runt på en campingplats?

Även om inte alla campingplatser erbjuder långtidsvistelser, är det väldigt många som gör det. Oavsett om det är mot en avgift eller ett arbetsbytesavtal finns det alternativ för en längre tid i din husbil

Men en primär övervägande när du bestämmer dig för var du kanske kan bo i en husbil beror mycket på lägets väder. Till exempel, om du försöker stanna i den djupa bergsregionen Oregon eller längre norrut, kommer du att upptäcka det nästan alla campingplatser stänger under vintermånaderna.

Även om några campingplatser i det kallare klimatet, vanligtvis i mer landsbygdsområden, kommer att ha möjlighet att lämna din resesläp där året runt. På vissa ställen använder folk sin resevagn som ett ”läger” dit de åker på helger för att ta sig ut ur staden till en mer avlägsen plats. Sedan vinterställer de sin trailer och lämnar den där även under de kallare månaderna.

Men innan du går in på avgifterna för att bo på camping året runt, är det bra att förstå att din bästa insats för att hitta en plats året runt är i USA:s solbälte, där vädret tillåter husbilsparker och campingplatser att ha öppet under alla fyra årstider.

Några exempel på stater i solbältet, eller de längs södra hälften av USA, inkluderar:

 • Florida
 • Georgien
 • South Carolina
 • Mississippi
 • Alabama
 • Louisiana
 • Texas
 • New Mexico
 • Södra Kalifornien
 • Södra Nevada

Snowbirds tycker att det är ett önskvärt alternativ att vistas på en plats under längre perioder att fly från kylan från norra vintrar.

Andra inlägg av intresse

 • Kan hundar campa: En komplett guide
 • 10 fantastiska Van Camping Destinationer i Piney Woods of Texas
 • Husbilar byggda på ett Ford Transit-chassi
 • Hur man håller saker och ting säkra när man campar: Den grundläggande guiden

Hur mycket kostar det att bo på en campingplats året runt?

Precis som du hittar med fler korttidsvistelser på campingplatser, priserna varierar mycket beroende på de bekvämligheter som erbjuds. Medan vissa husbilsparker och campingplatser helt enkelt tillhandahåller en plats att parkera, kan andra ha fullständiga anslutningar, dumpningsstationer och till och med matalternativ.

Med det i åtanke kommer de campingplatser som fungerar bäst för dig att bero på din budget. Det finns till exempel en hög livskvalitet som erbjuds från de mer välkända lägerställena som KOA, men de kan ha vissa begränsningar för riktigt långvariga vistelsealternativ beroende på hur populär den platsen råkar vara.

  Hur man gör en bärbar komposttoalett: grunderna

Å andra sidan, att bo på en camping omgiven av en konstant ström av resenärer som kommer in och ut kanske inte är det ultimata målet för din husbilssatsning. Med det i åtanke är det viktigt att bedöma priserna för vilken plats du än väljer baserat på tidpunkten för vistelsen och de bekvämligheter som erbjuds. Även om det inte finns något enkelt sätt att tillhandahålla priserna för enskilda platser över hela landet (eftersom de ofta varierar och kan komma att ändras), kommer vi att lista några avgifter som du kan komma att förvänta dig för olika vistelselängder.

Månatliga priser

Men för övernattningar kan campingplatser ta betalt var som helst från $20-$75 per natt, som kan uppgå till någonstans nära $2 000 per månad i överkant, det finns paketerbjudanden för att göra det beloppet mindre. Till exempel, ett månatligt priserbjudande på en campingplats skulle kunna minska den siffran till cirka 500 till 900 USD per månad. Vissa campingplatser som erbjuder månatliga vistelser eller längre kommer att ha mätt el, så se till att kolla in deras policy när du bokar.

Säsongspriser

Att stanna längre än en månad på en camping kommer att lägga sig, men det finns vissa säsongsbetonade erbjudanden för dem som vill stanna mer långsiktigt. Men beroende på hur populär säsongen råkar vara, kan du förvänta dig en uppgång i priset för att tillgodose den extra trafiken.

Med det i åtanke finns det ofta variabler i campingpriserna, precis som det finns i levnadskostnaderna mellan stater. Även om du kanske stannar i New Jersey för $1 500 i månaden under en säsong, kan det bara vara $900 i månaden i NC. Men om du kombinerar uppåt fyra säsongsmånader kan det sjunka hundra dollar till.

Årliga priser

Långtidsvistelser på en campingplats kan ofta ge de bästa erbjudandena, eftersom parken kan räkna med ditt månatliga bidrag som en fast inkomst. Men inte alla campingplatser erbjuder årliga priser.

Som nämnts, ju mer populärt området är, desto mindre sannolikt är det att de uppmuntrar en vistelse. Som sagt, om du älskar en plats och vill bo, kan du förvänta dig att uppskattade priser runt 1 250 USD i månaden för en plats i Florida, till exempel, kommer att sjunka någonstans närmare 750 USD per månad för det årliga alternativet.

Kostnadseffektiva idéer och alternativ

Även om det är ett tufft jobb att få, eftersom det inte alltid finns ett stort antal lediga platser att fylla, campingvärd är en spelning som erbjuds i många parker. Det innebär i princip att du blir boende på plats som hjälper gäster att hitta, checka in och alla andra skyldigheter som parken kräver. Även om det kan erbjuda en avsevärd rabatt på en campingplats, till och med ibland kan det inkludera en gratis säsongsbetonad vistelse eller kanske till och med en liten lön kan inkluderas, är det inte ett extremt vanligt jobb att få.

  Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

Om du vill ha mer information om några möjligheter, här är ett ställe att kolla volunteer.gov.

Å andra sidan är workamping lite vanligare och är ett utbud av många husbilsparker och campingplatser också. Även om konceptet är praktiskt taget detsamma som lägervärd, jobbet är vanligtvis lite mindre intensivt eftersom du inte nödvändigtvis är parkens ”ansikte” utan istället en annan arbetare inom den. Men precis som värd, du kan få fantastiska rabatter för din vistelse och kanske till och med några extra måltider som slängs in.

Saker att tänka på med långsiktig husbilsboende

Långsiktigt husbilsboende kan vara ett fantastiskt äventyr, men det är inte utan sina prövningar. Som sagt, den mest utmanande delen av husbilsboende kommer ofta i planeringsstadiet. Om du ger dig ut på vägen utan att ha en god förståelse för campingplatser som du kan passera längs vägen, du kanske blir förvånad över att se att campingplatsen är bokad upp eller helt enkelt för långt över din budget.

Dessutom, oavsett var du bor i en husbil, måste du ta hänsyn till de nödvändigheter du annars kanske inte har i ditt hem eller din lägenhet. Men med en husbil, utöver bara el, vatten och mat, måste du också veta där dumpningsstationer finns var du än går och ge ditt ”hem-på-hjul” rutinunderhåll för att hålla det fungerande precis som du skulle göra en bil.

För att inte tala om, husbilslivet handlar om att ha reservplaner. Skulle din tänkta lägerplats falla igenom, eller om en dumpningsstation är långt ur vägen, är det bäst att vara proaktiv snarare än reaktiv.

Slutgiltiga tankar

Att säga adjö till hemmet du har känt och ta av i din husbil kan vara en verkligt tillfredsställande upplevelse. Med campingplatser som erbjuder några av de mest natursköna, unika och minnesvärda platserna för alla långtidsvistelser, finns det inget som liknar den frihet som väntar på vägen.

Men för att säkerställa att du inte blir förvånad över kostnaderna för campingplatser, begränsningarna för deras långtidsvistelser och de bekvämligheter de erbjuder när du väl anländer, att planera i förväg och göra din forskning är det enda sättet att vara säker och förberedd på alla situationer som uppstår.