Hur länge kan man lämna ett blött tält?

De flesta tält är designade för att ta stryk, men det krävs bara lite fukt för att förstöra ditt tält. Att packa ditt tält vått kan snabbt leda till mögelproblem. Allt som krävs är lite vatten för att förstöra din dyra utrustning. Det väcker en mycket viktig fråga. Hur länge kan man lämna ett blött tält innan mögel utvecklas?

Att packa ett blött tält leder snabbt till mögel och mögel. Det kan ta mindre än 24-48 timmar för ett tält att börja växa mögel och mögel i en fuktig miljö. Vid den tidpunkten är ditt tält fortfarande räddningsbart, men du måste låta det torka inom de första dagarna (max 1 vecka).

Du kommer förmodligen att behöva packa ett blött tält någon gång i ditt liv. Det finns bara inget sätt att helt förhindra vattenansamling på en campingtur. Det spelar ingen roll om du är i en regnskur eller om det är lite morgondagg. Att packa ett tält med vilken mängd fukt som helst leder snabbt till mögel och mögel.

Hur länge kan du lämna ett vått tält innan mögel växer?

Ingen planerar att packa ett blött tält, men ibland är det oundvikligt. Alla som har behövt packa sin campingplats i ösregn känner smärtan. Du vill inte packa ett fuktigt tält, men du kan inte bara lämna det bakom dig heller. Med en lång resa framför sig, hur lång tid tar det för ett tält att börja samla mögel?

Under de första 24-48 timmarna kommer ett tält att börja få mögel. Mögelsporer finns överallt, så det finns ingen väg runt dem. Jag rekommenderar att du ställer upp ditt tält torrt de första 2 dagarna för att förhindra mögeltillväxt, men det är inte alltid möjligt.

  Hjälp mina vandringsstavar att fastna! Fixa käppar som fastnat

Låt oss vara ärliga här. Livet kommer i vägen och ibland lämnar du ditt tält i bagageutrymmet på din bil några extra dagar (kanske veckor). Kommer tältet att bli en illaluktande, mögeltäckt röra? Ärligt talat, om du fångar det tidigt kommer du förmodligen att klara dig.

Jag lämnade ett tält i bagageutrymmet på min bil för en hel 2 veckors semester till Disney World Once. Det var lite illaluktande när jag kom hem, men att tvätta, ställa upp utomhus och spola ner lukten på en dag eller två. Till slut blötlade jag den i ett milt rengöringsmedel (Doktor Bronners), för det var allt jag hade. När jag ser tillbaka borde jag ha beställt ett enzymbaserat rengöringsmedel avsett för tält (min favorit) eftersom det skulle ha varit samma pris.

Sätt upp tältet så fort du kommer hem för att förhindra mögel

Efter en lång campingtur vill ingen slå upp sitt tält på gården. Jag förstår att du är trött, men det är bättre att hålla dig informerad och ta 20 minuter för att ta hand om din utrustning. Slå upp tältet utanför, kontrollera all din utrustning för smuts/skador och gör allt klart för nästa resa.

Att ta väl hand om din utrustning kan spara dig mycket frustration senare. Jag har förstört min beskärda del av campingutrustning genom att vara lat. Du kommer definitivt att glömma blöta grejer om du går in och ignorerar problemet.

Släpp ditt blöta tält

Bry dig inte ens om att vika ihop ett blött tält och lägga det i förvaringsväskan. Om du inte backpackar skulle jag bara slänga allt i bilen så att den har lite ventilation. Mögel kommer att ta längre tid att växa och du kommer inte att bli frestad att bara slänga tältet i förvaring. Vi är ofta mycket latare efter en lång bilresa hem.

  Går Camp Fuel dåligt?

Kan jag bli av med mögellukten?

Detta är verkligen en svår fråga att svara på. Det beror verkligen på hur dålig mögel/mögeltillväxten är innan du behandlar den. Jag skulle säga att man i 90% av fallen ska kunna behandla mögelsvampen utan att skada sitt tält. Det är inte möjligt med ett blött tält som har legat i lager i flera år.

Det här är från en man med måttlig allergi. Du vill inte sova i ett mögligt/illaluktande tält. Du kommer att sova hemskt och vara helt mätt på morgonen. Det är inte värt det! Prova följande behandlingsmetoder, upprepa processen några gånger, och om det inte fungerar är det bara att köpa ett nytt tält.

Om det bara har gått några dagar, slå upp tältet utanför och låt solen göra sitt, det är magiskt. Mögel kan inte överleva i solljus, så det kommer vanligtvis att döda sporerna och bli av med lukten snabbt. Om det inte fungerar, gå mer drastiskt och använd ett enzymbaserat rengöringsmedel.

Det finns två huvudsakliga metoder för att döda mögel. Du kan lägga tältet i ett ättiksbad (blek aldrig) eller använda ett enzymbaserat rengöringsmedel (den bästa metoden). Jag rekommenderar att du använder ett enzymbaserat rengöringsmedel Gear Aid Revivex lukteliminator, eftersom vinäger lämnar en lukt som kräver extra rengöring. Det är exakt samma som Mirazyme som har använts i decennier i dyk- och fiskesamhällen.

Fyll bara en 5 gallon halvvägs med vatten och tillsätt din enzymtvätt. Släng in tältet och tillsätt vatten för att se till att det är helt nedsänkt. Du kanske måste ta ner den med en sten eller något. Vänta 72 timmar och lukten borde vara helt borta. Jag har redan städat upp några smutsiga våtdräkter med den och det fungerar alltid.

  Kan vandringskängor användas för löpning?

Mögel kan förstöra ett tälts vattentäta beläggning

Lukten är inte det enda problemet du kommer att stöta på. Mögel kan snabbt äta bort ditt tälts vattentäta beläggning. Det kan också blekna i förtid i solen. Ditt tält är lika bra som skräp utan vattentätning. Du bör återanvända en DWR (varaktig vattenavvisande) spray om du inte vill bli genomblöt på din nästa campingresa.

Ta bara en burk Kiwi läger torr varhelst campingutrustning säljs. De har det verkligen i alla Walmart- och de flesta sportbutiker. Nikwax Tent and Gear Solar Wash är en mycket bättre produkt, men den är svårare att hitta i butik.

Slå upp ditt tält i trädgården och spraya det med din favorit DWR Spray. Spraya jämnt och låt dra in en stund. Efter 10-15 minuter spraya tältet och låt det torka. Jag rekommenderar att spola ner tältet senare för att se om det finns några läckor. Se till att du har tillräckligt med tid för att låta tältet torka efteråt.