Hur länge håller toaletterna och när du ska byta ut din

Efter att ha tillbringat ett år utomlands i städer och byar och använt allt från squattoaletter till tvivelaktiga uthus, var jag mycket tacksam över att få återvända hem till förtrogenhet och komfort med en vanlig toalett.

Det är där vi spenderar tid dagligen, och en av de mest pålitliga apparaterna i hemmet, designad för att hålla MYCKET länge. Men hur länge håller toaletterna egentligen?

En vanlig porslinstoalett håller i 15-30 år, och om den är välskött kan toaletter hålla upp till 50 år. Den genomsnittliga livslängden för en toalett varierar beroende på faktorer som kvaliteten på toaletten och dess delar, toalettanvändning och vattenkvalitet.

Med det sagt har du förmodligen ingen aning om hur gammal din toalett är (om du gör det, grattis till din nya installation eller ditt fantastiska minne). Så du behöver ett annat sätt att avgöra om din toalett behöver bytas ut. Låt oss gräva i följande ämnen för att ge dig den information du behöver:

Hur länge håller toaletterna

Med rätt förutsättningar bör porslinstoaletter hålla mellan 15 till 30 år och kan till och med hålla upp till 50 år. Vissa människor kanske till och med säger att livslängden är obestämd.

De flesta toalettskålar och tankar är gjorda av porslin, och har varit det länge. Porslin, även känd som glasaktig porslin, är en lera som är billigt och lätt att formas och är mycket robust när den väl sätts genom ugnen.

Det är också icke-poröst, vilket innebär att det inte finns några hål i materialet för bakterier och fukt att komma in i, vilket gör det mycket lättare att rengöra.

Medan toalettskålen och tanken gjorda av porslin kan hålla väldigt länge, finns det andra överväganden när man tänker på hur länge en toalett kan hålla.

Saker som minskar livslängden på en toalett

Som du kan förvänta dig, ju oftare en toalett spolas, desto snabbare når den slutet av sin livslängd.

När du rengör en toalett är det också viktigt att tänka på rengöringsprodukter som är säkra för toalettskålen, tanken, sätet och mindre delar. Hur bekvämt det än kan tyckas, försök undvika toalettvattentabletter (även känd som in-tank rengöringsmedel).

Många typer av dessa tabletter innehåller klorblekmedel, vilket kan skada delar i din toalett och minska dess livslängd. Vissa stora toaletttillverkare, som American Standard säger till och med att de inte kommer att täcka skador som orsakas av dessa rengöringsmedel deras garantier.

Se även  Duschdraperi vs. Liner: Vad är den stora skillnaden?

Människor som bor i områden med hårt vatten kan också upptäcka att deras toaletter inte håller lika länge. Med tiden kan mineralavlagringar i hårt vatten skada toaletter. För att förhindra att hårt vatten ansamlas i ditt hem, kan du överväga att installera en vattenavhärdare för hemmet.

Som du kan se finns det flera problem som kan uppstå för din toalett med tiden. Låt oss nu rikta uppmärksamheten mot några tecken som du kan använda, för att berätta om du behöver en ny toalett.

5 tecken på att det är dags för en ny toalett

1. Sprucket porslin

Även om porslin är ett robust material, är det inte ogenomträngligt för väder och vind (som min man tror han är). Sprickor kan uppstå var som helst mellan bultar som sitter för hårt till att någon av misstag tappar ett tungt föremål på toaletten.

Beroende på vilken typ av spricka och hur tidigt du fångar den, kanske du kan reparera den. Allt allvarligt kommer att kräva att du skaffar en ny toalett.

2. Konstant igensättning

Det är helt normalt att en toalett blir igensatt då och då. Om du upptäcker att problemet uppstår dagligen, för det första är jag SÅ LEDSEN. Det kan vara så frustrerande, pinsamt och tidskrävande.

Det här problemet kan bero på ett problem med dina rör. Om du inte vet hur du kontrollerar det, kanske du vill rådfråga en rörmokare. Sedan, om det inte är några problem med dina rör, kan du behöva byta ut din toalett.

3. Gammal toalett

Om du har en toalett som tillverkades före 1992 är chansen stor att du har en toalett som använder 5 till 7 liter vatten per spolning (gpf).

1992 antogs en policy (som genomfördes 1994) som begränsar spolningen av en toalett till 1,6 liter vatten. Toaletter som använder mer vatten än så måste bytas ut. På den ljusa sidan kommer du att spara mer på din vattenräkning.

För att kontrollera hur mycket vatten din toalett använder, se om det finns något markerat utanför din toalettskål eller inuti din tank som kan ge dig en ledtråd.

Se även  Kommer Washi Tape att fästa på väggar, plast, trä och 12 till

Vi har en 1,6 gallon Kohler-toalett, och jag kunde enkelt identifiera denna information nära gångjärnet på toalettsitsen.

För den som fortfarande inte hittar någon information på själva toaletten finns det ett sätt att bestäm hur mycket vatten din toalett använder själv.

4. Rost eller korrosion

Att se lite rost på bara en del kan vara okej, och det kan vara så att du behöver en ersättning för en bit.

Och om du har ett rostproblem i skålen, så kanske du bara behöver vara lite kreativ för att rensa upp den. Till exempel kan rengöring av din toalettskål med WD-40 fungera förvånansvärt bra mot rost.

Men om det finns rost och korrosion på alla metalldelar på din toalett kan det vara ett tecken på att du behöver en ny toalett.

5. Obehag

Vi spenderar mycket tid på toaletter, så det är vettigt att du vill ha en bekväm toalett. Om du har en rund toalett som du inte gillar så kan du överväga att skaffa en avlång om du har plats för det.

Låt oss sedan klargöra när en toalett ska repareras och när den ska bytas ut helt.

När ska man reparera kontra byta ut en toalett

1. När ska man reparera?

1.1 Vatten runt basen

Vatten som samlas runt basen på din toalett, där det möter golvet, kan innebära att vaxringen behöver bytas ut.

1.2 Sprucken toalettsits

Det finns inget så besvärligt som att knäcka toalettsitsen som en ny besökare i någon annans hem, men jag lyckades göra det på Filippinerna.

Som tur är kan en toalettstol enkelt bytas ut utan att hela toaletten behöver bytas ut. Det är ett snabbt projekt som går ut på att ta bort bultarna vid kanten av den gamla toalettsitsen nära tanken.

1.3 Alltid igång

Du måste definitivt vara uppmärksam om din toalett inte slutar rinna. Toaletter använder redan MYCKET vatten, och detta problem kan kosta dig mycket mer pengar.

Om så är fallet har du ett problem någonstans i tanken. Inspektera din klaff för eventuella skador. Detta är gummibiten på botten av din toaletttank som används för att kontrollera vatten som kommer in i toalettskålen.

Kontrollera även om du behöver justera vattennivån i tanken. Vattnet ska sitta en tum under toppen av bräddröret.

Det kan finnas några andra anledningar till varför detta händer, så kontrollera definitivt (och skaffa en rörmokare om du inte är bekväm) om du behöver byta ut någon av delarna i tanken innan du överväger en ny toalett.

Se även  De 15 bästa toalettmärkena: Vet vem du kan lita på

1.4 Enstaka täppa

Om din toalett är igensatt, och det inte händer 24/7, behöver du bara ta hand om det som blockerar avloppsröret. För många träskor behöver du bara kasta ner toaletten.

1.5 Tanken tar lång tid att fylla

För detta problem, hitta din vattentillförselventil och se till att den är helt öppen. Detta är vanligtvis på röret under din toaletttank.

Om du inte har några av dessa problem (och det finns förmodligen några andra vi har missat), kan du behöva byta ut din toalett.

2. När ska man byta ut?

Beroende på dina behov och smak kan en toalett kosta dig allt mellan $90 och över $3000. Utöver det har genomsnittlig kostnad för toalettinstallation varierar mellan $122-$228.

Glöm inte att budgetera in cirka $50 för att bli av med din gamla toalett. Och om du funderar på att flytta din toalett själv, så bör du ta en titt på denna sammanfattning av genomsnittliga toalettvikter.

Även om det låter som mycket pengar, är det inte billigt att ständigt göra toalettreparationer. Om du märker att du potentiellt spenderar hundratals dollar på reparationer, överväg att byta ut din toalett.

Relaterade frågor

Hur länge håller toalettstolarna?

Toalettsitsar håller i allmänhet i 5 år eller mer. Exakt hur länge en specifik toalettsits kommer att hålla beror på ett antal faktorer, inklusive materialet som toalettsitsen är gjord av, kvaliteten på hårdvaran och hur mycket den används.

Kommer en toalett att täppa till sig själv?

En igensatt toalett kommer vanligtvis att lösa upp sig själv med tiden. Det mesta som täpper till en toalett är vattenlösligt vilket betyder att de så småningom kommer att lösas upp i toalettvattnet. När tilltäppningen ges tillräckligt med tid att bryta ner bör trycket från en spolning vara tillräckligt för att rensa rören.

Hur mycket kostar det att byta ut en toalett?

Det kostar vanligtvis mellan $125-$225 att installera en ny toalett. Detta inkluderar inte bortskaffande av den ursprungliga toaletten, vilket tillkommer en extra kostnad på cirka 50 USD. Det finns flera faktorer som kan ändra kostnaderna för toalettbyte, som kan vara mindre $100 eller över $3000 i vissa situationer.

Lämna en kommentar