Hur länge håller Sprinter Vans?

Att köpa en Sprinter skåpbil är ett utmärkt val om du vill ha ett fordon som kan hålla långt in i framtiden. De är perfekta för bilresor, ombyggnader av skåpbilar, flytt från hus till hus, företag och mer. Men det är viktigt att veta hur länge du kan förvänta dig att de håller och när du behöver en ny efter en så stor investering.

Hur länge håller Sprinter skåpbilar? Hur lång tid en Sprinter skåpbil håller beror på dess ålder, totala körsträcka och hur välskött den är. För det mesta kan Sprinter skåpbilar hålla långt över ett decennium. Du kommer också att se många av dem nå 300 000 miles, ibland ännu mer. Allt beror på hur väl du tar hand om det.

Att känna till de viktigaste bidragande faktorerna för underhåll av Sprinter skåpbilar är det bästa sättet att avgöra hur länge din sannolikt kommer att hålla. Låt oss se de viktigaste detaljerna nedan.

Hur många mil kan man förvänta sig av en sprinterbil

Om du tar hand om din Sprinter skåpbil, du kommer förmodligen få 150 000 mil innan några större reparationer behövs.

De flesta accepterar det faktum att 300 000 miles är gränsen där underhållet blir tufft. Det betyder dock inte att du inte kan fortsätta driva på många mil till. Även om dessa många mil inte är alltför vanligt, överskuggar dessa siffror säkert de flesta andra skåpbilar.

Hur du underhåller din Sprinter Van

Det finns många aspekter på att hålla din Sprinter skåpbil i toppform. Här är de väsentliga:

 • Byt vätskor efter behov.
 • Små problem kan bli stora problem, så fixa dem när du först hittar dem.
 • Rotera däcken regelbundet.
 • Fyll på rätt bränsle.
 • Föra en registerbok, den här fungerar braoch den har också en lista över vanliga serviceobjekt och har ytterligare utrymme för andra tjänster som du kanske har gjort.

En viktig sak du kan göra för att förlänga livslängden på din Sprinter är att byt olja enligt schemat som ingår i instruktionsboken för din skåpbil. Se också till att använda den rekommenderade oljetypen för ditt fordon; detta kommer också att finnas i instruktionsboken.

Debatten mellan att använda premiumgas kontra vanlig gas för att förlänga livslängden på din motor är något diskutabel. En sida säger att användningen av premiumgas kan ge en liten ökning av prestanda samtidigt som man förlänger gassträckan. De hävdar också att användningen av vanlig gas kan orsaka knackningar och pingningar i motorn.

  Hur länge håller en sovsäck?

Den andra sidan hävdar att användningen av premiumgas är ett slöseri med pengar. Den bästa praxisen är att använda den bränsletyp som rekommenderas i fordonets manual, oavsett om det är bensin eller diesel.

När du försöker förlänga livslängden på din Sprinter skåpbil hjälper varje liten bit.

Till exempel, du kan förlänga motorns livslängd med 10 000 till 20 000 miles med rätt bränsle. Dessutom kan byte av olja och transmissionsolja minska friktionen och slirningen för att rädda dig från dyra reparationer i framtiden.

Det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av en Sprinter skåpbil är att föra en rekordbok. Följ tillverkarens underhållsschema, och du borde inte ha något för allvarligt på flera år. Om du väljer att strunta i schemat för att minska kostnaderna kan du sluta med att betala mycket mer senare.

relaterade inlägg

 • Kan du sova i sidled i en Sprinter Van?
 • De 8 bästa skåpbilarna du kan campa i
 • Kan du bo i en sprinterbil?

Vad är några kostnader för att underhålla en Sprinter Van?

Kostnaden för att underhålla en Sprinter skåpbil beror på en mängd olika faktorer, inklusive din skåpbils år, om du gör det själv eller anlitar en mekaniker, de specifika delar du använder och mer.

Här är några bollplankpriser för vanliga underhållsuppgifter:

 • Att byta olja kan kosta allt mellan $30 – $80 var 3 000 till 5 000 miles.
 • Förebyggande åtgärder som att byta vätskor kostar bara cirka $100 till $250 var 60 000 miles.
 • Att byta bromsar kommer sannolikt att kosta $250 och uppåt beroende på om det är ett DIY-projekt eller om du ska till en reparationsverkstad. Det kommer också att bero på vilka särskilda delar som behövs för reparationen.
 • Byte av torkarblad kommer att kosta dig mellan $20 och $30.

Sprinter Van Däck Problem

Det finns otroligt mycket vikt på Sprinter skåpbilsdäck hela dagen. Om du konverterar interiören för bilresor eller om du driver ett litet företag, du kommer sannolikt att lägga till 500+ pund till lasten.

Det är viktigt att följa scheman för däckrotation samt regelbundna kontroller för att säkerställa att du inte lägger för mycket vikt på någon av dem. Du bör rotera dina däck var 6 000 mil eller var sjätte månad, beroende på vilket av de två som kommer först. Upprätthåll alltid rätt däcktryck för att säkerställa den längsta livslängden.

  Är det dåligt för ryggen att sova i en hängmatta?

Se till att du köper rätt typ av däck. Att gå till en stor varuhuskedja kanske inte ger dig korrekta detaljer. Kontrollera istället med återförsäljaren där du köpte fordonet eller försök hitta en mekanikerbutik som arbetar med kommersiella fordon. Många Sprinter skåpbilar behöver kraftiga däck.

Försök att inte köpa de billigare däcken för att spara pengar; du kan bokstavligen köra skåpbilen i marken. Det tunna gummit i däcken klarar inte vikten och hastigheten hos Sprinter skåpbilar. De kommer att poppa eller slitas ner om sex månader. Spendera de extra $20 till $30 per däck och skaffa dig rätt modeller.

Som ett sista tips, överväg att köpa en burk Fix-o-Flat. Denna lösning låter dig fylla på dina däck om de plötsligt tappar luft. Det enda problemet med Fix-o-Flat är att det inte fungerar bra på sidorna av ett däck. Men om hålet är på slitbanan är du bra att gå! Se till att du får versionen ”stora däck” också.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Ska du köpa en begagnad eller ny Sprinter Van?

Sprinter skåpbilar håller väldigt länge, som du har läst i föregående avsnitt. Så är det en dålig idé att köpa en begagnad skåpbil? Absolut inte! Du måste bara veta hur väl den togs om hand av den tidigare ägaren. Låt oss kolla in anledningarna till varför du kan överväga en ny eller begagnad Sprinter skåpbil nedan.

Varför du ska köpa en ny Sprinter Van

 • Noll tidigare ägare. Du behöver inte undra över underhållet och hur hänsynslöst någon annan har kört det. Det är nytt.
 • Det finns inga tidigare problem med skåpbilen och det borde inte finnas några för nästa år eller mer. Återigen, att hålla jämna steg med enkla reparationer som vätskebyten och däckrotationer kommer att räcka långt.
 • Alla nya fordon nuförtiden kommer med garantier. Oavsett om det är en 3-årig 30 000 mils garanti eller en 10-årig 100 000 mils garanti, kommer du att spara mycket pengar på betydande reparationer som sker inom dessa begränsningar.
 • Du hittar inga repor eller skavmärken runt skåpbilen.
 • Du kan bygga ut inredningen hur du vill. Släng in några hyllor för jobbet, skapa en säng med byrålådor under eller lämna den öppen för förvaring.
  Hur man undviker fästingar vid camping

Varför du ska köpa en begagnad Sprinter Van

 • Begagnade Sprinter skåpbilar är mycket billigare än nya. Det är ingen hemlighet att helt nya skåpbilar kostar ganska mycket pengar.
 • Vissa ägare har redan utrustat inredningen med hyllor, sängar och så vidare. Du behöver inte bry dig om att installera dem själv.
 • I vissa fall har nya Sprinter-bilar en inkörningsperiod. Denna period är när tillverkarfel upptäcks. Saker och ting kan lossna, återkallelser händer, men du kan undvika dem alla om du köper den begagnad med några år på sig.
 • De flesta nya fordons värde sjunker så snart du kör det från tomten. Under det första året sjunker fordonets värde mellan 20 och 30 procent. Experter föreslår att när du köper ett begagnat fordon, leta efter en som är cirka tre år gammal för att undvika den initiala avskrivningen.
 • Att köra runt i en begagnad skåpbil är mycket mindre oroande eftersom du inte behöver vänta på den första repan, stöten etc. Det kommer sannolikt att bli matt färg och små fläckar som du visste om när du köpte den.

I ett tidigare inlägg diskuterade vi varför Sprinters rust läste det här.

Summering

Att köpa en Sprinter skåpbil är en fantastisk idé om du har pengar till det. De är mångsidiga och du kan använda dem för nästan alla projekt eller företag. Med rätt underhåll och skötsel kan du ta dig tusentals mil innan du behöver byta ut den.

Här är flera viktiga tips från det här inlägget:

 • Sprinter skåpbilar kan hålla över ett decennium och upp till 300 000 miles eller mer.
 • Hoppa inte över tanken på att köpa en begagnad skåpbil – att göra det kan ge många fördelar.
 • Regelbundet underhåll och reparationer kostar lite nu, men de sparar mycket på vägen.
 • Köp alltid rätt däck till din skåpbil.