Hur länge håller sovsäckar? 20 riktiga exempel!

När du köper en sovsäck är det viktigt att veta hur man tar hand om den så att den kan fungera som en resurs under lång tid.

Sovsäckar håller i minst fem år om de underhålls och förvaras på rätt sätt. Sovsäckar är gjorda av slitstarka material som är byggda för att hålla. Om de anses vara premiumsovsäckar håller de cirka 15 år. Att hålla sovsäcken ren och ordentligt förpackad kommer att hålla längre.

20 exempel

1: Materialtyp.

Beroende på material som används för sovsäcken avgör hur väl stygnen och sömmarna sys. Detta är en avgörande faktor för hur länge det faktiskt kommer att pågå. Dåligt gjorda sovsäckar håller inte länge på grund av revor i tyget.

2: Fabrikstillverkat eller tillskuret tyg av dragkedjor.

Dragkedjor är kända för att göra eller bryta sovsäckar. Om dragkedjan lätt går sönder blir personen i sovsäcken inte varm och måste slänga sovsäcken även om allt annat fortfarande var i gott skick. Sömmar som sys in i tyget i stället för att klippas ur tyget håller längre.

3: Vikt.

Detta är en viktig faktor för en sovsäcks liv. Lättare sovsäckar tenderar att gå sönder snabbare än välgjorda, eftersom dåligt gjorda material inte klarar för mycket innan tyget börjar slitas sönder, går sönder och går sönder lätt.

4: Var sovsäcken förvaras spelar roll.

Att förvara en sovsäck i en torr miljö är avgörande för att en sovsäck ska hålla länge. Fuktiga miljöer är inte bra för sovsäckar. Även om sovsäcken använts på rätt sätt har den samma effekt att medvetet förstöra den vid platsen och hur den placeras. Om den förvaras i garaget, se till att den inte går sönder.

  Betraktas camping som en sport?

5: Rulla eller vik inte sovsäcken hårt efter användning.

Att rulla ihop sovsäcken måste göras korrekt, annars skadas den. Förvara den på ett sätt så att den behåller sin form.

6: Använd rätt vax vid rengöring.

Vid rengöring av en sovsäck ska tvålen vara allergivänlig. Genom att tvätta sovsäcken ordentligt förhindrar du att resterna stannar i tyget. Sovsäcken ska placeras i torktumlaren eller utomhus för att torka.

7: Ta med sovsäck när du campar.

Att ta med ett foder till din sovsäck när du campar är en viktig del av att förlänga dess livslängd. Foder skyddar sovsäckstyget från smuts och håller sovsäcken ren.

8: Förhindra att sovsäcken blir blöt.

Genom att förhindra att sovsäcken blir blöt i första hand så förhindrar du att sovsäcken tappar sin isolering.

9: Pris

Köp en billig sovsäck och förvänta dig det sämsta resultatet, köp en dyr sovsäck och förvänta dig det bästa. Det är inte värt att köpa en billig sovsäck och behöva köpa en ny snart. Sovsäckarna av högre kvalitet kommer att hålla längre och mindre pengar kommer att spenderas på lång sikt. Lågtemperatursovsäckar klarar inte det kalla vädret. Att köpa en varmare sovsäck hjälper den att hålla ett tag.

10: Var ren innan du lägger dig.

En sovsäck håller längre om personen som sover i den är ren. Det betyder att du innan du går och lägger dig ser till att dina händer och ansikte är tvättade och att du tar på dig rena kläder. Detta kommer bara att hjälpa dig att känna dig renare, men sovsäcken kommer att ha samma effekt.

  Hur länge håller hockeyklubbor?

11: Reparera hål.

Hål kan spridas i en sovsäck om den var nära elden, eller från hur den packades eller hanterades. Det är lätt att fixa hålen innan hålen blir större. Om ett syset inte finns kan du använda tejp eller bandage från ett första hjälpen-kit för att hålla hålet litet tills du kommer hem för att sy det.

12: Se till att den förblir i goda händer.

Om sovsäcken lånas av någon, se till att det är någon du kan lita på med dina tillhörigheter. När du använder dem, se till att de inte avsiktligt förstör sovsäcken.

13: Temperaturvärden.

  • Upper Limit – Sovsäcken med högsta temperaturklassificering som ger maximalt skydd utan att kännas överhettad.
  • Komfortbetyg – Detta avgör hur bekvämt någon kommer att sova i sovsäcken baserat på mängden isolering.
  • Nedre gräns – Bestämmer graden av komfort personen får innan de börjar känna sig obekväm i sömnen.
  • Extreme Rating – Den lägsta standarden för temperaturklassificeringar. Denna nivå rekommenderas inte för utomhussovning. På grund av den begränsade isoleringen som läggs till sovsäcken tål den inte utomhusvädret.

14: Låt den vädras innan packning.

Om du låter påsen lufta ut innan du packar den för att åka hem kommer påsen inte att utveckla mögel under packningen.

15: Förvara den ur väskan när den inte används.

Om sovsäcken förvaras platt och inte ihoprullad förhindrar du skador.

16: Håll sovsäcken borta från öppna lågor.

När en sovsäck placeras nära elden är den mer utsatt för skador.

17: Tvätta inte sovsäcken för ofta.

Precis som kläder håller de längre om de inte tvättas varje gång något används.

  Bästa trollingdjup för att fånga Kokanee

18: Minimera användningen av kemikalier.

Användning av kemikalier skulle skada sovsäcken om något spills. Håll dig borta från kemikalier eller använd kemikalier långt borta från sovsäcken.

19: Köp en från en välkänd butik.

Om det finns en butik du vill köpa en sovsäck från, och du aldrig har hört talas om företaget, köp den förmodligen inte. Det kan också vara en bluff.

20: Dra full nytta av det.

Sist men inte minst ska sovsäcken användas regelbundet. Sovsäckar är gjorda för att användas, men i rätt form.