Hur länge håller släpvagnar?

Du läste vårt inlägg om den genomsnittliga livslängden för husbilar och tyckte att det var mycket intressant. Du är på väg att köpa ett lite mindre fordon som en resesläp. Eftersom husbilar och resesläp inte är samma sak, är du väldigt intresserad av hur länge din resesläp kommer att hålla. Hur många år ska du förvänta dig av bilen?

Resevagnar håller i uppemot 10 år, ibland så länge som 15 och till och med 20 år beroende på märke. Om du äger en Airstream, med dess höga kvalitet och kraftiga konstruktion, kan din resesläp hålla runt 40 år. Det är två gånger den genomsnittliga livslängden för en husbil.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om resevagnens livslängd. Från vilka märken som kan överleva konkurrenterna till anledningarna till att din trailers livslängd kan vara kortare än genomsnittet, det finns massor av bra information framför dig!

Vad är den genomsnittliga livslängden för en resesläp? Vikten av trailermärken

När någon säger släpvagn, kan de syfta på en pytteliten släpvagn eller en 30-fots släpvagn som motsvarar en husbil. Eftersom definitionen av en resesläp är så lös, är det förståeligt varför dess livslängdsuppskattning varierar.

Åtminstone kommer en resesläp att vara bra i 10 år eller ungefär. Du kanske kan pressa flera år till ur din trailer och förlänga dess livslängd med 12 eller 15 år. Några ganska exceptionella släpvagnar är fortfarande i brukbart skick 20 år senare.

Det är nyckeln, förresten, att hålla din släpvagn i användbart skick. Om släpet börjar få takläckage eller andra strukturella skador runt år sju, kanske du inte ens får 10 år med det. Det är inte längre säkert att sitta i din släpvagn, men det höga priset du skulle betala för att reparera släpet är sällan värt det. Det är bättre att lägga pengarna i en ny resesläp.

Det har du undrat, spelar märket för resesläp en roll för hållbarheten hos ditt fordon? Till det säger vi absolut!

Som med allt i livet, när du handlar en resesläp, får du vad du betalar för. Om din resesläp var $10 000 eller mindre, så är det förmodligen inte den bästa kvaliteten. Det kommer att fungera bra det första eller två året, kanske till och med några år efter det, sedan kommer du att börja märka problem. De problemen kommer att öka och innan du vet ordet av är det dags att säga hejdå till din resesläp.

Att investera $35 000 och uppåt för en resesläp garanterar en modell av högre kvalitet. Även om du beställer din släpvagn utan extra klockor och visselpipor kan du förvänta dig att den har en bra strukturell bas och välbyggda funktioner som tar dig långt.

Airstream är ett bra exempel på det. Vi kommer inte att sockra det – Airstreams resesläp är bland de dyraste som finns. Deras minitrailer Basecamp kostar över $39 000. Den medelstora International för sex passagerare är nästan $95.000, och deras största erbjudande, Classic, är $161.900.

  Tips för en nybörjarlöpare

Aluminiumramen på Airstream är inte bara ikonisk i sin igenkännlighet, utan det är en av de många bestående egenskaperna hos denna resesläp. Som vi nämnde i introt har Airstreams varit kända för att vara användbara 40 år efter att du köpte en.

Andra släpvagnsmärken som är kända för sin hållbarhet är Keystone RV och Forest River.

Keystones bekväma resevagnar har laminerade ytor och lätta ramar. Deras premiumsläpvagnar är byggda för att tåla ännu mer, men inte lika mycket som Keystones lyxsläp. Med all teknik du kan önska i en resesläp samt väderbeständiga funktioner, börjar dessa släpvagnar på $30 285. Vi skulle säga att det är värt det om du bryr dig om ett långt liv för din trailer.

Forest Rivers resevagnar har isolerade skal, lätta ramar och lyxiga bekvämligheter som gör det ännu mer att föredra att grovköra den utomhus än att vara hemma ibland!

Vi vill nämna att oavsett om du köper din resesläp ny eller begagnad kommer det också att påverka dess livslängd, även om trailern är från Forest River eller Airstream. En begagnad resesläp är redan delvis inne i sitt liv, kanske till och med halvvägs. Hur många år släpvagnen än är så får du så många färre år med den.

Vilka problem kan förkorta livslängden på din resesläp?

Skillnaden mellan de resesläpvagnar som håller i decennier och de som tar illa upp efter fem år är att dessa släp är fulla av allvarliga problem som följande.

Takskador

Få problem är en högre dödsstöt för din resesläp än ett skadat tak. Hål, revor, punkteringar och ja, vattenläckor orsakar enormt dyra skador som du kommer att spendera tusentals på att reparera.

Det är inte många ägare av resesläp som gillar att komma upp på sitt tak, särskilt om din släpvagn är dimensionerad närmare en husbil. Du skulle behöva en stege för att nå taket, och även när du är där uppe måste du stå på tå för att undvika att trampa på ventiler och antenner. Trots de olägenheter som det kan medföra att sitta på din resesläpvagns tak, är det en oundviklig del av att äga ett av dessa fordon.

Att inte ta hand om taket kommer att leda till dess undergång förr än senare. Eftersom du aldrig är där uppe har du ingen aning om hur skicket på ditt tak är. Det är först när du märker vattenfläckar i taket på din trailer som du inser att något är fruktansvärt fel.

Även om du inspekterar ditt tak varje månad, om din resesläp är billig, kommer takmaterialet att vara det också. Vi diskuterade släp- och husbilstak här. Om du behöver en uppfräschning kan din takbeläggning vara gjord av en av fyra typer av material: gummi EPDM, gummi TPO, glasfiber eller aluminium.

Gummi etylen propylen dien monomer eller EPDM kommer inte att buckla eller repa, men det punkterar mycket lätt. Gummi termoplastisk polyolefin eller TPO är skiktad gummi. Det har inte heller stor hållbarhet om inte ditt TPO-gummitak är flerskiktigt och avslutat med ett laminat.

  Hur man styr en kanot (En nybörjarguide)

Glasfibertak tål eld men inte alltför heta temperaturer, eftersom materialet då får termiska sprickor. Aluminium har ingen värmebeständighet, ännu mindre än glasfiber. Den punkterar inte lätt, men aluminium döljer vattenskador, vilket inte är bra.

Tankläckage

Resevagnar, som husbilar, har lagringstankar. Vi skrev precis ett inlägg om hur du spolar och rengör dina uppsamlingstankar som talade om de tre typerna av tankar. Här är grunderna om att hålla tankar från det inlägget.

Svartvattentanken är dit ditt toalettavfall går, förutsatt att din resesläp har en toalett. Vissa släpvagnar och husbilar inkluderar gråvattentankar för handfat och duschavfall, men inte alla. Den tredje tanken är din sötvattentank, som skickar dricksvatten till din handfat och dusch.

Alla dina tankar kan läcka, speciellt om de är överfulla. Efter ett tag har avfallet och vattnet i tanken ingenstans att ta vägen än ut i din resesläp. Om det är svartvattentanken som läcker kan detta vara särskilt traumatiserande.

Själva tanken kan spricka, vilket kommer att orsaka läckor, men sprickor på andra ställen är vanliga. Till exempel kan avloppsrörsanslutningen mellan svartvattentanken och toaletten på din resesläp också spricka. Ventilationsanslutningen har en tätning som också kan försämras med tiden.

Att fixa skadade uppsamlingstankar är inte nödvändigtvis svårt, det är mer vattenskadorna som kan uppstå från dessa läckor. Om vattenskadan är tillräckligt allvarlig kommer din resesläp aldrig att bli densamma och du måste byta ut den.

Dåliga elledningar

Har din resesläpvagns lampor varit knasiga på sistone? Från de inre belysningen till de yttre, sporadiskt fungerande belysningen är inte bara obekvämt utan också farligt. Om bromsljusen slutar fungera när du drar din släpvagn kan du hamna i en olycka.

Ibland tillskrivs on-off-ljus, såväl som svaga eller flimrande ljus, en dålig omvandlare. Omvandlaren tar 120 volt växelström eller växelström och gör den till 12 volt likström eller likström. Om din omvandlare inte fungerar har dina batterier inget skydd för att hindra dem från att tömmas förbi en viss punkt, så de tar slut helt.

Om det är något annat än ett omvandlarproblem, till exempel felaktig kabeldragning, kommer din resevagn att finnas på en begagnad husbilsplats för försäljning förr än senare.

Vad kan du göra för att få din resesläp att hålla längre?

Oavsett om din är en Airstream eller en lite billigare resesläp, är du förtjust i det du har nu och vill fortsätta använda den i så många år som det är säkert att göra det. Här är några tips som kan förlänga livslängden på din resesläp.

Köp en resesläp med glasfiberkonstruktion

Av allt material för resesläp är glasfiber fortfarande premium av en anledning. Om du någon gång hamnar i ett plötsligt regnväder eller till och med hagel, behöver du inte oroa dig för att skalet på din resevagn ska ha förstörts av vädret. Du kan verkligen inte säga det om en resevagn i aluminium.

Isoleringsförmågan hos glasfiber är en annan utmärkt kvalitet. Isolering håller temperaturen bättre så att den svala luften i din släpvagn på sommaren förblir så. På vintern kommer din isolerade glasfibervagn att hålla dina nätter trevliga och rostiga. Du kommer att lita mindre på din värmare eller luftkonditionering, bättre underhålla dessa enheter så att de inte går sönder.

  Michigan Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Underhåll din trailer

På tal om underhåll, det är ditt bästa försvar mot en för tidigt åldrad resesläp. Det finns mycket du kan göra för att underhålla din trailer. Du vill definitivt hålla ett öga på dina elektriska anslutningar och testa dem med några månaders mellanrum för att säkerställa att din trailers lampor fungerar.

Många resevagnar kommer med markiser, och dessa kräver också underhåll. Håll din markis ren, eftersom grusig smuts och små stenar kan slita sönder tyget. Ibland kommer bin också att bo i en smutsig markis, och det är en skrämmande syn att möta dig nästa gång du fäller upp din markis.

När du rengör din markis, låt den lufttorka helt innan du rullar upp den igen. Om du inte gör det kommer mögel och/eller mögel att utvecklas, eftersom dessa bakterier älskar mörka, fuktiga, varma miljöer. Håll ögonen öppna för små revor och revor i förtältet och vänta inte med att fixa dem. Hålen blir bara större ju längre du ignorerar dem!

Kontrollera din resevagns filter och byt ut dem när de är smutsiga. Inspektera tätningarna i hela ditt fordon, inklusive yttre tätningar. Om några är lösa, slitna eller bara borta, byt ut dem. Testa dina batterier. Gör en däcktryckskontroll. Åh, och ja, gå upp på taket då och då bara för att se till att allt är bra där uppe.

Hoppa över Slide-Outs

Vissa resesläpvagnar har utdragbara utdrag, som maximerar det tillgängliga utrymmet per planlösning. Detta verkar vara en bekväm funktion, men den kan komma tillbaka för att bita dig. Tätningarna runt utskjutningarna kommer att blekna snabbt på grund av friktion. Sidorna kan också fastna helt öppna eller delvis öppna. Kanske är dina utdragbara utgångar stängda och kommer inte att öppnas igen.

Slide-outs är ett krångel och kan vara ganska dyra att reparera eller byta ut. Vi föreslår att ovanstående utdragningar helt och hållet. Om du måste ha dem, vet vad du ger dig in på.

Håll det rent

Ta en slang och gör dig redo att rengöra din resevagns exteriör. Ett fläckfritt fordon är ett där du lättare kan märka problem som repor, bucklor, trasiga tätningar eller till och med vattenskador.

Salt från havet kan fastna på din resesläp och fräta på metallen, så om dina bilresor alltid inkluderar en utflykt till stranden, måste du vara noggrann med att hålla din resesläp ren.

Slutgiltiga tankar

Livslängden för en resesläp är 10 till 40 år beroende på märke, om din trailer är ny eller begagnad och om du underhåller den. Vi hoppas att informationen i den här artikeln hjälper dig att få ut så många år som möjligt av din resesläp!