Hur länge håller Jetboil Fuel? (burkar på 100g, 230g, 450g)

Jetboil, som ursprungligen uppfanns 2001, är en av de mest älskade och bekväma campingkökarna. Jetboil är lätt, lätt att använda och passar för många olika tillagningsmetoder på campingen. Kaminen är funktionell för alla typer av campingtur, men beroende på hur lång campingresan är måste du tänka på hur stor bränsletank du planerar att ta med dig för att elda kaminen.

Så, hur länge håller Jetboil-bränsle?

Svaret på frågan om hur länge Jetboil-bränsle räcker beror på storleken på den kapsel du använder: en 100g-behållare räcker i cirka tre till fem dagar, en 230g-behållare räcker i cirka sju till tio dagar och en på 450 g räcker. ungefär två veckor. månad. Detta är uppskattningar baserade på normal användning, mer eller mindre användning kommer i sin tur att resultera i mer eller mindre bränsleförbrukning.

Svaret varierar också beroende på hur ofta du använder bränslet. Till exempel, om du planerar att använda din Jetboil före varje måltid, måste du bära en extra 100 g kanister upp till dubbla den ursprungligen planerade vikten. Som alltid i campingvärlden är det bättre att förebygga än att bota.

Så mycket av svaret vilar också på generaliseringar. Vanligtvis använder campare Jetboil för kanske en varm drink te eller kaffe på morgonen och en måltid senare på dagen. Allt annat skulle vara maten du bara kan äta utan spisen. Så självklart skulle bränslet räcka lite längre om du gick den här vägen.

Din matlagningsstil påverkar också hur länge bränslet räcker, eftersom det finns olika nivåer som Jetboil fungerar på. Och naturligtvis kommer dina matlagningsplaner troligen att bero på vädret du kommer att uppleva när du vandrar. Så nedan kommer jag att gå igenom alla olika detaljer som denna fråga väcker för att ge dig den bästa informationen för din Jetboil-upplevelse.

Gör ett test innan du åker på camping

Det är alltid smart att testa din campingutrustning innan du börjar din resa, även om detta gäller särskilt för backpackingresor. Du måste känna till din startvikt och veta att detta kommer att hjälpa dig att välja den bränsletankstorlek som är bäst för dig, men att känna till bränslespecifikationerna kan naturligtvis också hjälpa dig att fatta det beslutet.

Om du tror att du klarar dig med en bränslebehållare på 100 g, prova den en dag eller tre och se hur länge den håller. Var realistisk med dina måltidsval. Om du planerar att dricka en varm kopp kaffe och bara äta en varm måltid om dagen, använd din Jetboil hemma för dessa ändamål och se hur länge 100g bränsle räcker. Gör samma sak om du planerar att använda den till fler måltider än bara en.

  Varför använda en sängrulle? En snabb primer om fördelarna med en sängrulle

Du kan också upprepa den här metoden för 230g och 450g, men med några grundläggande beräkningar bör det vara ganska lätt att säga hur länge de kommer att hålla. I allmänhet är 230g ungefär dubbelt 100g, och 450g är något mer än dubbelt 230g.

Så att träna med 100g är din bästa insats för att få de bästa uppskattningarna för just din resa.

100 gram jetboil kanister (Amazon länk)

Hur många måltider kan en Jetboil 100g Fuel jerry göra

100g översätts till 4oz, så du ser på en riktigt lätt belastning, perfekt för kortare campingturer. Och som nämnts ovan bör dessa kortare resor ta ungefär tre dagar, och möjligen längre om du verkligen sparar för att få ut det mesta av dina 100 g bränsle.

Du kan spara mycket gas vid halv effekt på en Jetboil. Det tar längre tid att få vattnet att koka upp, men om du har tid och kan vänta skulle detta vara ett effektivt sätt att spara lite bränsle för senare användning. Dessutom sparar du lite pengar!

Så vi har listat dagar, men det är också viktigt att ta med antalet måltider. Jag har upptäckt att en bränslebehållare på 100 g kan hålla 10-14 måltider om du använder Jetboil effektivt på de sätt som nämns ovan.

Jetboil 230g bränslebehållare (Amazon-länk)

Hur många måltider kan en Jetboil 230g Fuel jerry göra

Att bära så mycket bränsle innebär att du har en lite längre resa framför dig, eller är du bara förberedd och bär på extra bränsle, vilket båda är goda skäl! 230 g översätts till drygt 8 oz, så denna mängd bränsle kommer att lägga till din ryggsäck på ett mer märkbart sätt, men ändå inte dåligt.

För antalet måltider, eftersom vi har lite mer bränsle här än bara dubbla de 100 g, tittar du på cirka 27-40 måltider. Du kan spara detta bränsle om du inte använder allt på en resa och spara det till senare också, vilket sparar pengar senare.

Vad jag har sett kan en bränsle på 230 g räcka i ungefär tre och en halv timme kontinuerligt. Så, uppdelad i kortare tidsramar under tillagning – vanligtvis cirka 2,5 eller 3 minuter för att nå tillagningstemperatur – det motsvarar en hel del användning om vädret tillåter.

  Hur mycket ved behöver jag för att campa?

Om du har räknat så motsvarar det cirka 71 ansökningar. Så mitt utbud på 27-40 måltider är en mer generell uppskattning baserad på väder och måltidsval. Om det är kallare tar tillagningen längre tid och du kommer därför att använda mer bränsle. Och om du lagar en måltid som tar längre tid att laga, gäller samma sak.

450 g Jetboil bränslebehållare (Amazon Link)

450 gram bränsle

450 g översätts till nästan 16 oz, vilket är ungefär lika stort som en vanlig vattenflaska. Du kommer att märka vikten på din packning, men om du planerar en lång resa är 450g vägen att gå.

Uppskattningen av antalet dagar är lite svårare för denna mängd bränsle, eftersom det är en av de största bränsletankstorlekarna som finns tillgängliga. Eftersom storleken nästan fördubblar burken på 230 g kan du förvänta dig att 450 g håller i cirka 54-80 dagar. Det är ett stort hopp, men det beror egentligen bara på hur ofta du använder bränslet och vilken tillagningsmetod du använder.

450g fungerar även om du campar med en partner under en kortare tid. På så sätt sparar du lite utrymme i minst en av dina ryggsäckar!

(Ja, det är en jetboil med en MSR-bränsledunk)

Tips för att få ditt Jetboil-bränsle att hålla längre

Att spara bränsle beror faktiskt mycket på vädret. Om du campar eller backpackar i kylan kan du behöva använda din Jetboil oftare för varm mat och dryck.

Jetboil-prestanda kan ofta drabbas i kallt väder, så försök hitta innovativa sätt att hålla bränslebehållaren varm, som att lägga den i jackfickan eller sova med den i sovsäcken.

Det värsta du kommer att få är att det tar ganska lite längre tid för vattnet att koka i kylan. Jetboil-bränsle är dock gjord för att fungera i kallt väder, så om du köper märkesbränsle bör du förvänta dig bra resultat.

För att upprepa tidigare stycken rekommenderar jag starkt att du tränar med din Jetboil. Du kan ta med den på en vanlig campingtur, så du har alternativa matlagningsalternativ om Jetboil tar slut på mat, men du kan se hur ofta du ska använda den och vad du ska använda den till.

Du kan också träna hemma, men jag tycker att en mer autentisk upplevelse hjälper dig att förbereda dig på en helt annan nivå. Du vill veta hur du är i naturen personligen. Du kanske trodde att du skulle klara dig utan att laga varm mat, men inser att det inte är din stil. Du bör veta allt detta innan du planerar hur mycket bränsle du ska bära.

  Hur du vinterförbereder din husbil

Det är alltid, alltid smart att ha med sig extra bränsle för säkerhets skull, minst 100 gram extra. Du vet bara aldrig vilka oväntade omständigheter som kan uppstå under din resa och du vill vara så förberedd som möjligt.

Tänk verkligen på vad du packar, och om du kan spara 4 oz i vikt, skulle jag rekommendera att du använder det extra bränslet istället för något mindre. Om du inte använder alla jerryburkar på en campingtur kan du förvara dem.

Olika livsmedel använder också olika mängder bränsle: om du köper något som Top Ramen som behöver tillagas under en längre tid, kommer du att använda mer bränsle. Tänk på detta när du köper mat till din resa.

Själva bränslet kanske inte tar slut, men behållaren kan rosta eller tätningen kan försämras. Kolla det bara då och då. Och hey, det här kan vara en ursäkt för att campa mer, vilket jag är säker på att du inte kommer att klaga på!

Resultaten kan variera

Som ni säkert kan se är detta som så mycket annat på campingen individuellt. Det som fungerar för någon annan kanske inte nödvändigtvis fungerar för dig. Så även om du har tillvägagångssätten för bränsle, är övningsdelen väldigt viktig.

Om du vill ha mer än en varm måltid, gör det! Om du vill ha mat som tar längre tid att laga, bra. Glöm inte att ta hänsyn till dina specifika behov med mängden bränsle du packar.

Så länge du är förberedd bör du inte ha några problem med Jetboil-spisen och dess bränslebehållare. Det är populärt av en anledning: det är effektivt och det fungerar verkligen.

Fler artiklar du kommer att älska

Vad är en Jetboil-spis (vi svarar på alla dina Jetboil-frågor här)
Hur man använder en campingspis (propan, gas, bio och solenergi)
10 typer av campingkaminer du bör känna till

Hur länge håller MSR-bränsle? (3,9 oz 110 g, 8 oz 227 g och 16 oz 450 g)
Vad kan man laga på en lägereld? (kött, grönsaker, smörgåsar och mer)