Hur länge håller husbilsdäck?

Du utsätter dina husbilsdäck mycket varje säsong, vilket är anledningen till att du försöker behandla dem som guld när de inte rullar längs den senaste motorvägen du utforskar. Ändå vet du att däcken inte kommer att hålla för evigt, men du är inte säker på när det är dags att byta ditt. Vad är den genomsnittliga livslängden för husbilsdäck?

Husbilsdäck kommer att slitas och behöver bytas ut om cirka tre till sex år. Genom skötsel och underhåll kan du kanske förlänga deras livslängd måttligt, men akta dig för att lämna samma däck på för länge. De kommer inte att erbjuda lämplig dragkraft.

I den här guiden till husbilsdäcks varaktighet kommer vi att täcka typerna av husbilsdäck och hur länge de håller. Vi kommer också att berätta hur du vet när det är dags för nya däck och hur du byter husbilsdäck. Det kommer mycket bra information, så låt oss komma igång!

Hur länge kommer du att ha dina husbilsdäck?

När du ger dig ut på den öppna vägen igen, är däckens skick alltid i bakhuvudet. Förutsatt att du inte kör in i ett djupt hål eller får en spik punkterad i däcket, hur länge håller dina husbilsdäck?

Det beror på en mängd faktorer, men den allmänna livslängden för husbilsdäck är mellan tre och sex år.

Vilka är de faktorer som gör att vissa däck håller dubbelt så länge som andra? Låt oss gå igenom dem nu.

Däckens ålder

Om du köpte din husbil helt ny, då vet du att däcken som följer med den är nya också. För dem som snusat på en hel del på en begagnad husbil är nu åldern på dina däck ett mysterium. De kan vara två år eller sju år. Såvida inte säljaren avslöjat denna information till dig är du inte alls säker.

Detta säger sig självt, men ju äldre dina husbilsdäck är, desto mindre tid har du med dem.

Viktfördelning

Korrekt husbilsviktsfördelning är integrerad ur säkerhetssynpunkt, men det är inte allt. När ena sidan av din husbil bär tyngden, slits däcken på den sidan ner i mycket snabbare takt än däcken på den lättare sidan av fordonet.

Även om du roterade däcken (vilket du verkligen borde om du inte redan gör det), skulle detta inte nödvändigtvis hjälpa dem att hålla längre. De fräschare däcken skulle också slitas ner snabbt. Innan du vet ordet av skulle alla fyra däcken kräva omedelbart byte.

När vikten på din husbil är rätt fördelad kommer däcken fortfarande att slitas ner, men inte mer på ena sidan mot den andra.

Atmosfäriska förhållanden

Vilken typ av väder dina husbilsdäck utsätts för spelar stor skillnad i deras livslängd också. Det är en sak att köra genom regelbunden nederbörd som nederbörd, men i snö och andra allvarligare väderhändelser kan bilkörning belasta dina däck.

Solljus kan också försämra gummit i husbilsdäck, slita bort dem tills de ruttnar eller utvecklar sprickor och hål. Att hålla dina däck skyddade från UV-ljus är ett måste.

  7 bästa Kokanee fiskespön (och vilken jag valde)

Geografi

Världen är en så spännande plats, och du skulle älska att se allt. Vägarna som banar vårt land, liksom angränsande länder, är inte desamma. Du kan komma på att du går från asfalterade motorvägssträckor till dammiga grusvägar och sedan tillbaka igen. Detta gör en siffra på din husbils däck.

Terrängen kan också orsaka för tidigt däckslitage. När du ofta åker över berg eller kullar i din husbil måste dina däck arbeta hårdare för att ta sig upp. Även inbromsning i långa backar kan slita på däcken.

Lagringsförhållanden

Många RVers ger sina husbilar en paus mellan slutet av året och tidigt på våren nästa år. Innan ditt fordon går på tomgång är det meningen att du ska vinterställa den, och det kräver också att du tar hand om däcken.

Du bör inte ha husbilsdäck direkt på marken eller smuts, eftersom marktemperaturen är nära den kalla lufttemperaturen. När marken fryser och tinar och sedan fryser och tinar igen, kan gummit i däcken skadas.

Kom ihåg att dina husbilsdäck bör hållas borta från UV-ljus, så de bör helst täckas. Du måste också testa lufttrycket varannan månad, även om du inte använder däcken.

Körstil

Ytterligare en faktor som kan påverka livslängden på dina husbilsdäck är din personliga körstil. Lägger du ner långa timmar på vägen för att nå din destination snabbare eller tar du många pauser? Är du en förare av pedal-till-metallen eller kör du lättare?

Beroende på hur du svarar på dessa frågor kan dina däck vara i bra skick ett bra tag eller behöva bytas ut tidigare.

Typerna av husbilsdäck och deras livslängd

Det finns tekniskt sett ytterligare en faktor som kan avgöra livslängden på dina husbilsdäck, och det är den typ av däck du har. Som vi sa att vi skulle göra, låt oss se över de olika typerna av husbilsdäck och diskutera livslängden för var och en.

Kvävefyllda däck

Eftersom kvävemolekyler har mindre permeabilitet och större storlek jämfört med syremolekyler, är den nya modeflugan att fylla husbilsdäck med kväve snarare än gas.

Utomhustemperaturer påverkar inte kvävefyllda däck i samma grad. Även under extrema förhållanden, är dessa däck tänkta att vara bara dandy.

Nitrogen däck bibehåller sitt lufttryck längre eftersom kvävet rinner ut långsammare än syre gör. Du kommer att behöva fylla på dina däck mycket mer sällan.

Men innan du kan börja fylla dina husbilsdäck med kväve måste du rensa dem helt på syre. Detta innebär att fylla, tömma och fylla igen två till tre gånger (eller mer).

Kvävefyllda husbilsdäck håller ungefär lika länge som genomsnittliga husbilsdäck.

Bias däck

Bias-ply eller bias-däck har nylonbälten som korsar i vinklar mellan 30 och 45 grader från gängans mittlinje och sedan överlappar varandra. Resultatet är en X-formad slitbana.

Om du letar efter husbilsdäck som klarar mycket vikt, stärker utformningen av bias-däck deras sidoväggar. Det är dock inte hälsosamt för dem på lång sikt att lägga allt det trycket på bias-däck. Du kanske bara får 12 000 mil av dessa husbilsdäck innan de inte är bra.

  Ska jag springa utan att äta frukost?

Radialdäck

Den tredje typen av husbilsdäck är radialdäcket. Den här gången är sladdlagren i 90 grader snarare än 45 grader, vilket ger en radiell färdriktning, därav namnet. Radialdäck är kända för sin utmärkta stabilitet och hållbarhet.

Radialdäckens sidoväggar är ganska flexibla och byggda för slitage, även om det inte är lika mycket tryck som bias-däck. Radiella däckssidor kan till och med minska din rullkapacitet och ibland även bränsleförbrukningen för din husbil.

Även om de är dyrare (särskilt jämfört med bias-däck), kan radialdäck hålla i upp till 40 000 miles, vilket inte är alltför illa.

LT däck

LT är en förkortning för Light Truck, en typ av husbilsdäck som även kan användas på stadsjeepar och pickupbilar. Förmågan att stå emot påfrestningar och hög belastning gör LT-däcken till en utmärkelse. Som sagt, hållbarheten och tillförlitligheten hos LT-däck är mindre än ST-däck, som vi kommer att prata om om bara ett ögonblick.

LT-däck kan hålla uppemot sex år.

ST däck

Det för oss till ST-däck, vilket betyder Special Trailer. Trots namnet är ST-däck användbara på husbilar.

ST-däckens sidoväggar är tillräckligt hållbara för att däcket inte kan växla från fälgen, även om du svänger hårt på vägen. Tung belastning är ingen stor sak för ST-däck på grund av införandet av polyestersnören genomgående. Ståltrådar stöder även ST-däck för att öka deras draghållfasthet och diameter.

Allt detta ger ett hållbart husbilsdäck som klarar upp till 12 000 mil innan du behöver skaffa nya.

Hur vet du när det är dags att byta ut dina husbilsdäck?

Förutom åldern på dina husbilsdäck kan flera andra indikatorer meddela dig att du måste köpa nya däck ASAP.

Missbildningar och skador

Nästa gång du inspekterar dina husbilsdäck, håll ögonen öppna. Ser du några skärsår eller utbuktningar? Är ena änden av däcket väldigt kal jämfört med den andra? Detta däck är inte längre i brukbart skick även om det inte är så gammalt.

Skada på ventilstammen

Du kan inte pumpa upp ditt husbilsdäck om ventilskaftet är trasigt, sprucket eller på annat sätt skadat. När du inspekterar dina däck, ge alltid ventilspindeln en gång över också. Du måste byta ut hela däcket om ventilskaftet är förstört.

Punkteringar

Rullade du över en spik på din senaste roadtrip utan att ens inse det? Kanske var det en vass sten eller en tjock gren som punkterade ditt husbilsdäck. Du kan få däcket lappat beroende på var skadan uppstod. Om det är en punktering på sidoväggen måste du köpa ett nytt däck istället för att lappa det.

Slitet däckmönster

Alla däck har en slitbana, vilket möjliggör grepp och grepp. Om slitbanan på dina husbilsdäck är 2/32 av en tum är däcken för nedslitna för att fortsätta köra på.

Du kan använda en slant för att testa slitbanan på ditt husbilsdäck. Allt du behöver göra är att sätta in penny i slitbanan så att dess framsida är vänd mot dig. Om Lincolns huvud syns är däckets slitbana för låg.

  Ska du skaffa en Dirt Bike, ATV eller UTV till din hytt?

Hur mycket kostar ett husbilsdäck?

Du kommer oundvikligen att betala för ett nytt husbilsdäck eller två, men exakt hur mycket kommer du att betala per däck? Priset för husbilsdäck börjar så lågt som $165 och kan kosta uppåt $400.

Byter du husbilsdäcket själv (mer om detta i nästa avsnitt), då behöver du bara lägga pengar på däcket. För dem som hellre vill låta ett proffs ta hand om det, måste du också betala extra arbete och installationsavgifter.

Hur man byter husbilsdäck

Du är en DIY-typ av kille eller dam, så att byta ut dina husbilsdäck låter spännande för dig. Plus att förvärva denna färdighet kommer att göra det lättare att underhålla din husbil, så du skulle vilja lära dig.

Innan du börjar behöver du verktyg och utrustning som en däcknyckel eller klacknyckel, en husbilsutjämnare och husbilsuttag.

Här är stegen att följa.

Steg 1: Parkera din husbil i ett tyst, rymligt område

Oavsett om det är en tom parkeringsplats, din uppfart eller återvändsgränd du bor på, vill du ha ett lugnt, generöst stort område för att byta ut ditt husbilsdäck. Trafiken bör vara på ett minimum så att andra bilister inte hindras av din husbil. Undvik campingplatser och parker om du kan.

Steg 2: Höj husbilen

Du kan inte ta av däcket på den höjd som din husbil är parkerad. Lyft upp husbilen lite i taget med hjälp av din nivålyft eller domkraft tills däcket är helt från marken.

Steg 3: Lossa låsmuttrarna

Vart och ett av dina husbilsdäck hålls ihop med muttrar. Din däcknyckel kan enkelt lossa varje låsmutter. Var försiktig med var du förvarar nötterna under tiden, eftersom du kommer att behöva dem igen mycket snart.

Steg 4: Ta bort däcket

Med muttrarna lossade bör däcket lossna lätt. Nu när det inte längre är kopplat till din husbil kan du mycket lättare se vilket dåligt skick det var i. Lägg däcket åt sidan, eftersom du måste hitta ett miljömedvetet sätt att kassera det.

Steg 5: Sätt det nya däcket på plats

Där det gamla husbilsdäcket var, borde ditt nya gå. Ta var och en av de lossnade muttrarna och skruva tillbaka dem för att säkra det nya däcket.

Steg 6: Sänk husbilen

Det sista steget är att få alla fyra däcken på din husbil till marknivå. Ta av domkraften eller utjämnaren och du är redo att börja köra.

Slutgiltiga tankar

Husbilsdäck kan hålla mellan tre och sex år, ibland längre om du tar väl hand om dina. Det bästa sättet att underhålla husbilsdäck är att testa deras lufttryck varje månad, rotera däcken en eller två gånger per år, förvara dem borta från väder och vind och undvika hårda rengöringsmedel med alkohol. Lycka till!