Hur länge håller husbilsbatterier vid torrcamping?

Det kommer en tid i varje ivrig RVers äventyr där de kommer att åka på torrcamping. Eftersom du avstår från elektriska anslutningar måste du få din strömkälla någonstans ifrån, och det är vanligtvis ditt husbilsbatteri. Hur länge kan du lita på att ditt batteri håller dina apparater igång, din telefon laddad och din bärbara TV på?

Ett 12-volts RV-batteri kan hålla två till tre dagar vid torrcamping beroende på hur mycket el du använder på en gång. Att spara elektricitet kan göra att du kan förlänga den tid du får per batteri.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss mycket djupare i hur länge du kan förvänta dig att dina husbilsbatterier ska driva din husbil vid torrcamping. Vi kommer också att ge några tips för att få ut ännu mer tid på batterierna, så se till att fortsätta läsa!

Vad är torrcamping?

Vad exakt innebär det att åka torrcamping ändå? Torrcamping kallas ibland boondocking, men båda termerna betyder samma sak.

Vanligtvis, när du besöker en campingplats, har du tillgång till några anslutningar. Åtminstone kan du använda elektriska anslutningar. På de flesta campingplatser finns även vatten- och avloppsanslutningar till ditt förfogande.

Ändå har vissa campingplatser inga. Förutom campingplatser, när du bor på en parkeringsplats eller ett annat avlägset område, måste du också avstå från el-, vatten- och avloppsanslutningar.

Detta är torrcamping i ett nötskal.

Du har flera alternativ när du torrcampar när det gäller var din el kommer ifrån. Om din husbil är utrustad för det kan du använda solenergi. Detta kräver att solpanelerna har genererat tillräckligt med solenergi under dagen för att ge dig ström in i natten.

Om dagen var molnig eller mulen är mängden solenergi du har tillgänglig försumbar.

Att använda en generator är ett annat alternativ. Generatorer är dock mycket högljudda. Du kan irritera dina campinggrannar om du kör din gen för länge, vilket innebär att det kanske inte är en möjlighet att hålla den igång hela natten.

Dessutom behöver du en elkälla för att ansluta generatorn till, annars är det bara en stor tung maskin som tar upp värdefullt utrymme i din husbil.

Det är därför många RVers förlitar sig på sitt batteri för ström vid torrcamping. Att köra fordonet på batteri förhindrar att du och dina medpassagerare behöver tillbringa kvällen bokstavligen i mörker.

Du kan ladda din telefon, lyssna på musik och njuta av annan elektronik tack vare ditt husbilsbatteri. Detta förbättrar din upplevelse så att du nästan glömmer bort att du torrcampar mitt i skogen.

Hur länge håller dina husbilsbatterier vid torrcamping?

Om du använder dina RV-batterier för att boondock, hur mycket tid kan du förvänta dig att få ut ur dem?

Om ditt är ett 12-volts batteri – vilket många husbilsbatterier är – är standardtiden allt från 24 till 48 timmar, ibland upp till 72 timmars torr campingkraft.

Det förutsätter naturligtvis att RV-batteriet är ett djupgående batteri. Ett djupcykelbatteri genererar ström i mindre kvantiteter så att det kan hålla längre. När batteriet laddas ur till runt 50 procent bör du ladda om det. Sedan upprepas processen.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Det är den djupa urladdningen som har gett dessa batterier sitt namn. Effektiviteten hos djupcykelbatterier mäts i amperetimmar. Som du kan gissa anger amperetimmar hur mycket ström batteriet kan generera på 60 minuter.

Om du inte ser informationen om amperetimmar tryckt på dina djupcykelbatterier eller i deras hölje, är det ett tecken på att dina RV-batterier startar batterierna. Du vill inte testa boondocking på startbatterier, eftersom du inte kommer att få så mycket långsiktig kraft som du hoppas på.

Förutom typen av batteri kommer hur du använder ditt batteri också att påverka hur länge det räcker. Alla dina favoritapparater, armaturer och elektronik producerar watt i olika mängder.

Ju mer watt batteriet måste generera, desto snabbare töms det. Du kanske inte ens får 24 hela timmar av det. Det är därför du som husbilsägare måste veta hur mycket watt du använder för allt i fordonet du kör.

Här är en lista över watt för en 12-volts DC-förstärkare:

 • Vattenpump – 4 ampere
 • Ventilationsfläkt eller takfläkt med variabel hastighet – 4 ampere
 • TV-antennförstärkare i ett 12-voltsuttag – 8 ampere eller mindre
 • 12-volts TV – 5 ampere eller mindre
 • Säkerhetssystem – 1 amp
 • LP-gaskylskåp – 2 ampere eller mindre
 • Spiskåpa, inklusive kökslampa och fläkt – 3 ampere eller mindre
 • Stereo eller radio – 4 ampere
 • Kraftig takventil – 1,5 ampere
 • Porchlight – 1 amp
 • Taklampa (en glödlampa) – 1 amp
 • Läckagedetektor för gasol – 1 amp
 • Ugn – 12 ampere eller mindre
 • Lysrör – 2 ampere eller mindre
 • Kolmonoxiddetektor – 1 amp
 • Gångbelysning – 1 amp

För 120-volt AC-strömstyrka, här är hur mycket energi följande artiklar kräver:

 • Tvättmaskin eller torktumlare (inte båda samtidigt) – 14 till 16 ampere
 • Handdammsugare – 2 till 6 ampere
 • Brödrost – 7 till 10 ampere
 • TV – 1,5 till 4 ampere
 • Rumsvärmare – 8 till 13 ampere
 • AC-läge kyl – 5 till 8 ampere
 • Varmluftsugn mikrovågsugn – 13 ampere
 • Vanlig mikrovågsugn – 8 till 13 ampere
 • 120-volts ljus vid 60 procent effekt – mindre än 1 ampere
 • Klädjärn – 5 till 10 ampere
 • Hårtork – 5 till 12 ampere
 • Elektrisk stekpanna – 6 till 12 ampere
 • Elektrisk varmvattenberedare – 9 till 13 ampere
 • Elektrisk fläkt – 1 amp
 • Elektrisk filt – 0,5 till 1,5 ampere
 • Borrmaskin – 2 till 6 ampere
 • Locktång – mindre än 1 ampere
 • Crockpot – 1 till 2 ampere
 • Strömomvandlare – 1 till 8 ampere
 • Laptop – 2 till 3 ampere
 • Kaffebryggare – 5 till 8 ampere
 • Blender – 5 till 6 ampere
 • Luftkonditionering – 12 till 16 ampere

Behöver du mer än ett husbilsbatteri för att torka läger?

Alla har hört historier – förmodligen på en blogg eller sociala medier – om otroliga campare som lyckats boondock i veckor i taget. Det är ett oerhört högt mål att efterlikna, men till att börja med kan du säkert torka läger i två till tre dagar.

Behöver du mer än ett batteri för att göra det? Inte nödvändigtvis, men när det gäller husbilsbatterier bör ditt tänkesätt alltid vara ju mer, desto roligare.

Låt oss säga att ditt 12-volts batteri är klassat till 80 amperetimmar. Förutsatt att du inte använder för många apparater eller elektronik på en gång, bör du enkelt få två dagars ström från batteriet.

  Är det möjligt att resa med släpläger och få högre utbildning på samma gång?

Om du fortsätter med exemplet planerar du att torka läger i fyra dagar. När ditt husbilsbatteri behöver laddas har du ingen juice kvar. Du har också bara ett batteri.

Vad händer nu? Tja, du har inga anslutningar för el, så du måste bara gå utan.

Det är därför många husbilsägare tar med sig åtminstone ett andra batteri som en sorts beredskapsplan. Vissa RVers har till och med tre tillgängliga batterier åt gången.

Naturligtvis kan djupcykelbatterier vara dyra, med de högkvalitativa som säljs för nära 700 USD. Om du bara inte har utrymme i din budget just nu för ett andra batteri, och absolut inte för ett tredje, är det inte ditt enda alternativ.

Du kan alltid lita på en kombination av solenergi och batterikraft för att hålla din husbilselektricitet igång när du går på torrcamping.

Tips för att förlänga batteritiden vid torrcamping

För att maximera den tid du får ur ditt husbilsbatteri på din nästa torrcampingexpedition, var noga med att följa dessa tips.

Använd energisnåla apparater

Det stämmer, energieffektivitet är inte något du bara behöver oroa dig för när du är hemma, utan även när du campar i din husbil. Om dina apparater är miljövänliga, kommer de naturligtvis att använda mindre ström jämfört med ditt kraftsugande kylskåp, mikrovågsugn eller ugn.

Du kommer att betala mer pengar initialt på grönare apparater, visserligen. Den långa tid du kan spendera utanför nätet gör att du kan få tillbaka dina utgifter så småningom.

Ladda dina enheter någon annanstans om du kan

En av de bästa varelserna som ett husbilsbatteri kan ge vid boondocking är friheten att ladda din smartphone eller surfplatta efter behov. Att ladda dessa enheter kan dra ur ditt RV-batteri konsekvent dock, tömma det innan du vet ordet av.

Om din husbil är den enda tillgängliga platsen att ladda, så bra, det finns inget du kan göra riktigt. Men om du har andra alternativ för att ladda din telefon till ditt förfogande bör du använda dem istället. Om din till exempel är en resesläp i stället för en husbil, kan du koppla in din telefonladdare i dragfordonet.

Underskatta inte kraften hos laddare för ficktelefon. De kräver framförhållning, eftersom du måste driva dem innan du ger dig ut på dina äventyr. När den är fulladdad kan en laddare för en ficktelefon ladda upp din smartphone eller surfplatta helt två, till och med tre gånger!

Byt till destillerat vatten för batterierna

Husbilsbatterier kräver vatten, och ja, vilken typ av vatten du använder spelar roll. Kranvatten innehåller alla typer av mineraler, bland annat kalcium. Med tiden kan kalciumet samlas inuti batterierna, vilket hindrar dem från att fungera som avsett.

Fyll alltid på batterivätskenivåerna med rent vatten som destillerat eller filtrerat vatten.

Koppla ur elektroniken när den inte används

Energibesparing är nyckeln om du vill ha ett långvarigt RV-batteri för boondocking. När du inte använder elektronik som TV eller radio, stäng inte bara av dem, utan dra också ur kontakten från uttaget.

  Hur man väljer rätt fiskebobber för varje situation

Din varmvattenberedare, ugn och andra stora VVS-enheter som den bör stängas av om du inte behöver dem. Tänd inte fler lampor än nödvändigt heller. Om du kan, använd endast lysdioder i din husbil, eftersom dessa lampor håller längre och kräver mindre ström.

Använd propan för ditt kylskåp

Ditt RV-kylskåp kan vara ett stort kraftsug. Även om det inte är riktigt lika dåligt som din luftkonditionering, är det där uppe när det gäller föremål som använder mest ström. Om ditt RV-kylskåp har en propaninstallation, använd detta istället för el.

Tillbringa inte all din tid i din husbil

Ett av de bästa sätten att spara på ditt husbilsbatteri är att ge det en paus! Även om du kan njuta av fler varelser när du campar torrt tack vare ditt RV-batteri, betyder det inte att du och dina medpassagerare ska spendera all din tid inomhus.

Det är en sak att stanna inne i husbilen på natten, eftersom vi absolut rekommenderar det. Men under dagen, lägg ifrån dig telefonen, gå ut och upplev naturen som den är tänkt: med dina egna ögon!

Hur man får en rolig torrcampingupplevelse

Torrcamping kan vara en bra tid. Det är något underbart befriande med att vara utanför nätet, även om det bara är för några dagar. Följande förslag kommer att öka din campingglädje.

Ta med massor av torrfoder

Du vill inte suga för mycket kraft från dina husbilsbatterier genom att köra köksmaskiner, så försök att kretsa din kost kring torrfoder så mycket du kan. Till middag kan du laga en varm måltid med färska ingredienser. Detta kommer att fylla alla och förhindra att dina passagerare blir arga.

Planera en metod för avfallshantering

Även om du har ett långvarigt husbilsbatteri är en av de största nackdelarna med boondocking att avfallet som samlas börjar stinka illa. Du kan inte bara lämna avfallet i ditt fordon. Hitta en avsedd tömningsstation för dina svartvatten- och gråvattentankar (om din husbil har en gråvattentank) och släng sedan avfallet.

Deodorisera din husbil och du kommer äntligen att kunna andas lättare – bokstavligen, i det här fallet!

Fyll din vattentank innan du går

Utan vattenanslutningar i flera kilometer måste du ha dricksvatten tillgängligt i din husbil. Vi skulle råda dig att fylla på din vattentank innan din resa, men mer än det, ta med vattenflaskor eller kannor. Titta bara på vikten av detta extra vatten, eftersom det kan vara ganska tungt.

Underhålla utan el

Dagens underhållning kretsar kring smartphones och tv-spel, men det behöver det inte. Nu när du är utanför nätet kanske du börjar känna dig nostalgisk, så sluta med några kortspel eller brädspel och njut av en natt av familjesamvaro utan all teknik.

Slutgiltiga tankar

Dina husbilsbatterier kan hålla i dagar vid torrcamping, men du måste se till att du inte använder för många apparater och elektronik samtidigt. Även om torrcamping har sina svårigheter, är det något som varje RVer borde få uppleva. Vi hoppas att informationen i den här artikeln inspirerar dig och din familj eller vänner att prova boondocking snart!