Hur länge håller hockeyklubbor?

Landhockeyklubbor är byggda för att hålla för den tuffa sporten de används i. Till skillnad från ishockey är landhockeyklubbor formade på olika sätt och används på fasta ytor som gräs, konstgräs eller till och med fasta ytor inomhus. Så välbyggd som vissa är, kan en landhockeyklubb komma till den grad att den måste bytas ut mot en ny.

En landhockeyklubbs livslängd kan vara upp till tre säsonger för någon som tränar eller spelar en gång i veckan. För den som spelar 3 till 4 gånger i veckan kan en landhockeyklubba behöva bytas ut under den första säsongen.

Som du ser går många variabler in i hur länge en landhockeyklubba kommer att hålla. En ny pinne kan kosta runt $300,00, så att köpa en ofta kan bli dyrt. Vi kommer att gräva i de olika typerna av landhockeyklubbor, hur de sköts på rätt sätt och vad som får en att hålla längre än en annan.

Hur ofta byter spelare ut sina hockeyklubbor?

För att dela upp hur ofta spelare byter ut sina landhockeyklubbor har vi organiserat skälen nedan.

Byt en gång per säsong Byt var tredje säsong Byt med några års mellanrum
Spelas flera gånger i veckan Spelas en gång i veckan Spelar ibland
Oavsett speltid, slår pinnen hårt i marken De flesta slag är mer på bollen än på marken De flesta slag är mer på bollen än på marken
Stick förvaras på ett dåligt sätt och dåligt skick Stick förvaras korrekt och förvaras i gott skick Stick förvaras korrekt och förvaras i gott skick

Det finns mer som går in i en landhockeyklubbs livslängd, som vi ser från diagrammet ovan. I andra raden nämner vi vilken typ av anfallare spelaren är. Vissa spelare har en tendens att slå ner käppen i marken när de slår bollen, vilket orsakar en minskad livslängd, medan andra är bra anfallare på bollen.

  När blir löpning roligt?

Förvaring av landhockeyklubba nämns också. Vid förvaring ska pinnen hängas eller placeras på ett område där den inte kommer att träffas av andra föremål eller snubblas över av de som går förbi. Felaktig förvaring kan minska livslängden på en landhockeyklubba bara genom att vara ett område där en olycka kan orsaka skada på den.

Att hålla landhockeyklubban i gott skick var en annan faktor tillsammans med förvaring. Efter att ha spelat ska en pinne torkas av för att ta bort lera och vatten som samlats upp under spelet. Alla djupa repor bör repareras med epoxicement för att förhindra allvarligare skador och förlänga livslängden på stickan.

Hur väljer du rätt hockeyklubba?

När vi kommer in på vad den bästa landhockeyklubban är måste vi ta spelarens nivå i åtanke. Naturligtvis, ju mer högteknologisk pinne, desto mer kommer den att kosta, så det finns ingen anledning att spendera $300 eller mer för en sexåring som lär sig spela.

Låt oss ta en titt på spelarnas olika nivåer och vad som är mest lämpligt för deras skicklighetsnivå.

 • Nybörjarnivå: Ungdomar och nybörjare fram till gymnasiet börjar använder främst landhockeyklubbor i trä.
 • Intermediate to Expert: När gymnasiet är nått och spelaren har ett par års erfarenhet av att spela, kan de gå över till kompositmaterialet. Landhockeyklubbor gjorda av glasfiber och högkolhaltiga kompositer skapar styrka och flexibilitet, vilket gör att spelaren kan slå bollen mycket hårdare än en nybörjarklubba.

Förstärkning

Landhockeyklubbor av alla slag kan också dra nytta av förstärkningsband som hjälper till med styrka och hållbarhet. Dessa kan inte bara öka prestandan utan hjälper också en sticka att hålla längre. De olika typerna av förstärkningsband är:

 • Kolfibertejp: Ökar styvheten för att ge spelaren mer kraft i ett bollslag
 • Kevlar-tejp: Används som stötdämpande vid slag för att ge spelaren en bättre känsla.
 • Keramisk tejp: Keramisk tejp används också för att absorbera vibrationer från slag.
  Är Side-by-Sides Street lagligt i Texas?

Mycket mer går in på vad den bästa landhockeyklubban är för spelare, som hur aggressiv spelaren är och vilken position de spelar. Till exempel kommer en erfaren och aggressiv spelare på en forwardsposition att vilja använda en full carbon stick, medan en pinne med mer glasfiber kommer att passa en annan position bra.

Tå- och rosettdesigner

Förutom materialet en landhockeyklubba är gjord av, spelar även den övergripande designen av klubban in. Låt oss först definiera vad pinnarnas tå och båge är.

 • Tå: Tån är det uppåtvända huvudet på landhockeyklubban där bollslaget äger rum. Det finns fyra olika typer av tådesigner.
 • Shorties används för att offensiva spelare ska manövrera pinnen snabbt. De är designade för mer kontroll.
 • Midis är för mittfältsspelare. Längre än shorties gör de det lättare att slå bollen med en större yta.
 • Maxis, precis som namnet antyder, ha en stor yta för att fånga bollen. Defensiva spelare föredrar dessa eftersom det är lättare att stoppa en boll som kommer i din riktning med en maxi.
 • Krokar En mer märkbar krokform som är designad för mer bollkontroll.
 • Rosett: Bågen i en landhockeyklubba är hur mycket kurva som finns från handtaget till tån. Det finns tre typer av båge i en landhockeyklubba.
 • Regelbunden Bow är designad för alla positioner och kombinerar kraft och kontroll.
 • Kontrollera båge hjälper till att kontrollera bollen, speciellt för mottagningar.
 • Sent båge maximerar dynamisk bollkontroll och hjälper till med att passa bollen.

Längd

Att välja rätt längd på en landhockeyklubba är viktigt för kontroll och kraft vid slag. Vanligtvis bestäms längderna av spelarens höjd, som vårt diagram nedan visar.

  Vad är en torrfluga i flugfiske?
Sticklängd Spelares höjd
Tjugoåtta tum 4 fot och under
Trettio tum 4’1″ till 4’3″
Trettiotvå tum 4’4″ till 4’6″
Trettiofyra tum 4’7″ till 5’0″
Trettiofem tum 5’1″ till 5’3″
Trettiosex tum 5’4″ till 5’6″
Trettiosju tum 5’7″ till 5’9″
Trettioåtta tum 5’10” och över

Slutgiltiga tankar

Landhockeyklubbor skiljer sig från sina motsvarigheter inom ishockey. Beroende på spelets frekvens, hur spelaren slår bollen, om stickan förvaras korrekt, och om stickan tas om hand avgör hur länge den håller.

Landhockeyklubbor kan ha förstärkningstejp för att lägga till styrka och flexibilitet till dem. Detta kan inte bara förändra stavens prestanda utan hjälpa till att hålla staven längre.

När du väljer landhockeyklubba finns det flera variabler att titta på. Materialet som stickan är gjord av spelar en viktig roll i valet att köpa, liksom de olika tå- och rosettdesignerna. Varje design tjänar ett annat syfte, och beroende på vilken position som spelas kommer att avgöra vilken som väljs. Slutligen bestäms längden på landhockeyklubban av spelarens höjd.

Vi hoppas att du nu har en bättre förståelse för vad som ingår i den förväntade livslängden för en landhockeyklubba och hur du väljer den rätta för dig.