Hur länge håller campingsängarna?

Ett väggtält i canvas för älgjägare i Colorado.

Campingsängar är extremt användbara för en god natts sömn när du campar. Men hur länge håller de?

Kraftiga campingsängar kan hålla mer än 30 år. Lättare, mer bärbara ryggsäckar kan hålla i cirka 10 år. För att maximera livslängden på en campingsäng, rengör den regelbundet, förvara den ordentligt i slutet av en campingresa och köp en campingsäng av hög kvalitet istället för en billig.

Så, vad är de steg du kan vidta för att säkerställa att din tältsäng når sin maximala livslängd? Jag kommer att förklara de viktigaste sakerna du kan göra för att maximera livslängden på din tältsäng, tillsammans med fördelarna och nackdelarna med att använda en tältsäng.

Hur du förlänger livslängden på din spjälsäng

Observera viktgränsen

En av de snabbaste sakerna du kan göra för att få sönder din campingsäng är att köpa en som inte uppfyller viktparametrarna. När du köper en tältsäng, kontrollera om den tål din vikt. Ju närmare din vikt är maxvikten, desto kortare livslängd på tältsängen, eftersom trycket kan få tältsängens ben att böjas eller gå sönder. Försök att köpa en tältsäng som har tillräckligt med skillnad mellan sin maxvikt och din egen vikt så att den håller längre och förhindrar att den går sönder medan du sover.

Håll det rent

Även om det kan tyckas svårt, för att inte säga omöjligt, att göra när du campar, är att hålla din campingsäng ren, torr och borta från solen ett av de viktigaste stegen du kan ta för att förlänga livslängden på din campingsäng. En smart idé för att skydda din spjälsäng är att sätta upp och sätta upp ditt tält innan du sätter upp det eftersom vädret kan förändras snabbt och är mycket oförutsägbart.

  Att välja rätt typ av förvaringsbehållare för din stuga

Några av de värsta väderförhållandena att lämna din tältsäng i är kraftigt regn och kraftiga vindar. För att förhindra att ruskigt väder når din säng, rekommenderas att du har en vindjacka och en regnfångare på ditt tält för att hålla ute väder och vind så gott du kan.

Om du behöver städa din säng, gör det utomhus eftersom det kan orsaka röra. Försök också att rengöra din säng på torra, soliga dagar, eftersom det kommer att torka den snabbt och förhindra skador från vädret. Använd kallt vatten istället för varmt vatten för att faktiskt rengöra sängen. Du kan använda tvättmedel utan att skada materialen, kolla bara vad just din spjälsäng klarar av. Använd en mjuk skurborste eller trasa för att rengöra din tältsäng och ta bort eventuella fläckar.

Efter att ha använt kallt vatten och tvål, skölj sängen och placera den någonstans där den kan hängas och i direkt solljus. Att ligga i solen kan göra att spjälsängens färg bleknar något, men det skadar inte spjälsängen om den inte står i direkt solljus hela tiden. (Källa)

Fördelar med en spjälsäng under camping

Grön campingsäng med sovsäck isolerad på vit bakgrund

En av de största fördelarna med en tältsäng är att den är upphöjd över marken. Detta ger i sig en rad andra fördelar. Den första stora är att du inte behöver oroa dig för att känna små stenar eller kvistar peta dig hela natten. Det säkerställer också att det är varmare att sova på vintern och att sova på sommaren är svalare. Detta beror på att marken vanligtvis kyler ner dig eller värmer upp dig under de olika årstiderna, men när du är utanför marken påverkas du mindre av de olika temperaturerna.

  Är sovsäckar varmare än filtar?

Du behöver också oroa dig mindre för ohyra eller insekter än när du ligger på en tältsäng, eftersom de är väldigt svåra att komma åt dig. För de flesta människor kommer att vakna upp bredvid en mus, råtta, orm eller annat djur vara ett av de värsta sätten att börja sin dag, men med en tältsäng är det mycket mindre troligt att dessa djur kommer upp och stör dig. (Källa)

Det sista stora proffset är det faktum att att sova i en spjälsäng hjälper dig att må bättre när du väl vaknar. Vanligtvis när du campar på ett liggunderlag har du ont när du vaknar på grund av den tuffa terrängen du har sovit på. Men om du sover på en spjälsäng behöver du inte oroa dig för det. (Källa)

Nackdelar med att använda barnsäng

närbild fyra turistryggsäckar för resor som stannar på bänken

Campingsängen är dock inte ett felfritt föremål, förutom att den kan gå sönder precis som vilken annan campingutrustning som helst, finns det två andra stora problem med en campingsäng. Det första är det faktum att en barnsäng kan vara dyr. När du tittar på en webbplats som Amazonkan priset på en enkelsäng variera från 46 USD till 209 USD. Men de kan ofta hittas för ett lägre pris i en butik som Sportsman’s Warehouse.

Lägersängar är mycket dyrare än liggunderlag, så det kan vara svårt för människor att motivera ett så dyrt köp när de först börjar tälta regelbundet eller bestämmer sig för att de vill ha en lägersäng. Men många tror att det är värt kostnaden.

  Att hitta säkert vatten att dricka utomhus: en guide

Det andra problemet är att många barnsängar tar mycket plats och väger minst några kilo. Eftersom en del av de tunga barnsängarna är så tunga är det väldigt svårt att ta dem med sig när man åker på backpacker. lb. För standardcamping kan de tunga barnsängarna vara vettiga, förstå bara att vissa barnsängar kan väga över 20 kg, så du vill inte ta med en på en vandring. (Källa)

Campingsängar är ganska tåliga och kan hålla i många år om du tar väl hand om dem. De är dock inte perfekta produkter, och om du vill att din tältsäng ska hålla måste du spendera pengar och köpa en dyr, högkvalitativ sådan.