Hur långa är husbilar?

Funderar du på att resa runt i landet? Om längden är ett problem för dig och din familj när det kommer till ditt sätt att resa, kan en husbil vara den perfekta passformen. Husbilar finns i några olika längder för att passa familjer som använder dem.

Hur långa är husbilar? En typisk husbil kommer att vara mellan 18-24 fot. De kan variera något beroende på utformningen av layouten.

Innan du bestämmer dig för om en husbil är ett rätt val för dig, fortsätt läsa för att ta reda på all viktig information du behöver veta innan du väljer en. Att välja rätt husbil handlar om forskning för att se vad som fungerar och inte fungerar för din specifika livsstil.

Hur långa är husbilar?

Om du funderar på att ge dig ut på den öppna vägen för en resa för livet, bör du känna till de olika färdsätten, som förklaras i ”RVing 101: Typer av husbilar.” En husbil är ett fantastiskt sätt att resa genom landet.

En vanlig husbil är mellan 18-24 fot lång. Om du letar efter något kompakt och lätt att manövrera kan en husbil vara det perfekta fordonet för dina behov. Det är nästan otroligt hur mycket utrustning du kan packa i något i den storleken, allt du behöver för att göra din resa mycket bekväm.

Klass B husbilar

Husbilar kallas vanligtvis husbilar av klass B i husbilssamhället. De är den perfekta storleken för en eller två personer som vill bo och resa runt i landet. En husbil är storleken på en skåpbil, och de är ett mysigt alternativ för att resa och campa.

Husbilar mäter runt 18-24 fot och är den perfekta storleken för någon som behöver en liten husbil med nödvändigheter. De är lätta att manövrera och parkera och de passar i alla husbilsparker och campingplatser. De kostar runt $50 000, men de kommer inte att kunna sova särskilt många människor inne på grund av den mindre längden.

Förutom längden kanske du vill veta om du kan stå upp i en skåpbil, vi har ett inlägg ”Vilka skåpbilar kan du stå upp i?” som ger dig den information du behöver veta.

  Är generatorer tillåtna på campingplatser?

Varför skulle en husbil vara ett bra val?

Längden på ditt fordon är betydande när du reser. Beroende på vart du ska, kanske du passar eller inte passar om din husbil är för lång. Om någon av följande information gäller dig och din familj, kanske du vill välja en husbil framför en längre husbil.

Campingplatser och RV Parks

Om du funderar på att bo i en husbilspark eller camping av något slag, vill du se till att de har platser som ditt fordon kommer att passa i. Vissa av parkerna erbjuder endast utrymmen som rymmer upp till 27 fot. Statliga parker tenderar att ha mindre platser, vilket är en bekvämare plats som du kan passa in i med en mindre husbil.

Parkering

Om du inte är bekväm med att köra och parkera något som är rimligt stort, kan husbilen vara den perfekta passformen för dig. De kan kännas precis som att köra en vanlig skåpbil.

Boondocking

Om du är någon som vill kunna boondock (parkera någonstans gratis utan kopplingar av något slag), husbilen skulle kunna passa bra. De tar inte upp mycket yta och du skulle kunna sova över natten var som helst som tillåter RV boondocking bekvämt. Kontrollera alltid din omgivning när du går den här vägen för att undvika onödiga biljetter och se till att du parkerar i ett väl upplyst allmänt område för att säkerställa att du är säker. Om du inte är bekant med boondocking kan du läsa mer om det i vårt boondocking-inlägg här.

Trevlig upplevelse

Med sin kompakta storlek ger de en trevlig upplevelse på vägen. De är ett utmärkt alternativ för en lång resa. Om du funderar på att resa mycket är husbilen rätt väg att gå. I det långa loppet är campingplatser och husbilsparker vanligtvis billigare alternativ än att bo på hotell, och du behöver inte släpa runt på din resväska. Alla dina tillhörigheter är precis där du lämnade dem när du packade din skåpbil.

Andra inlägg av intresse

  • Håller VW husbilar sitt värde?
  • Internet under camping: 8 sätt att få Wi-Fi
  • Hur många människor kan sova i en skåpbil?
  Hur man får röklukt ur en husbil

Har husbilar badrum?

Varje husbilsmodell kommer att ha en annan inställning, inklusive badrummet. Vissa husbilar har inget badrum alls, medan andra har ett litet badrum med det nödvändigaste. Du kanske upptäcker att din husbil har antingen ett vått bad eller ett torrt bad.

När det kommer till den mindre storleken på en husbil kommer du med största sannolikhet att hitta ett vått bad kontra ett torrt bad som en del av inredningen. Ett våtbadkar är ett badrum där dusch, handfat och toalett alla är i samma område och delar utrymmet. Det betyder att om du duschar i ditt badrum kommer allt i det badrummet att bli blött till en viss grad.

Om ljudet av ett vått bad låter som att det skulle vara en smärta, kanske du vill söka efter en modell som inkluderar ett torrt bad. Ett torrt bad är precis som ditt badrum hemma. Duschen är i sitt eget utrymme och skulle ha en gardin för att hålla vattnet i duschen och inte spilla ut på toaletten eller handfatet.

Hur mycket kostar en husbil?

Husbilar finns tillgängliga till olika prisklasser beroende på vilka funktioner de erbjuder och märke. Om du letar efter en budgetvänlig modell kan du hitta en husbil för så lite som $50 000. Det kommer inte att vara lika flashigt eller snyggt med de högsta tekniska tillbehören som vissa som de dyrare husbilarna, men det kommer att tjäna sitt syfte och göra vad du behöver det för att göra.


Om pengar inte är ett föremål när man bestämmer vilken husbil man ska köpa, är himlen gränsen! Du kan få bekvämligheten med den mindre husbilen samtidigt som du har alla klockor och visselpipor. Det finns en husbil där ute för varje budget och stil.

Olika typer av husbilar

Det finns flera olika typer eller stilar av husbilar på marknaden idag. Att hitta den perfekta husbilen för dig kan vara lika enkelt som hur du vill att den ska se ut och vilka funktioner du letar efter.

  Vad är en hundbensadapter?

Här är några av de olika husbilsstilarna:

  • Fast tak – Det här kommer att bli dina vanliga husbilar. De kan ha ett komplett badrum eller inte (beroende på utrymme). De kommer vanligtvis att innehålla ett litet kök och en sovplats.
  • Stigande tak – Den här husbilsstilen är perfekt för paret som gillar att vara ett med naturen. Det finns modeller med stigande tak som erbjuder ett tält eller en sovplats i sektionen ovanför skåpbilens kaross, vilket gör att folk kan sova ”utanför” under tak av toppen.
  • Hög topp – Om du letar efter mer takhöjd i din husbil, skulle den höga toppen vara det bästa alternativet för dig. Det kommer att erbjuda mer headspace för längre personer.
  • Över Cab – Denna stil erbjuder en sovplats ovanför hytten och kallas klass C. De är inte byggda på en skåpbilsram; de har en bussbyggd ram fäst vid hytten på en skåpbil.

Populära husbilar över tiden

Om du någonsin har sett en film som utspelar sig på 50-, 60- eller 70-talet, kanske du har lagt märke till Volkswagens husbil. Volkswagen tillverkade en trendig skåpbil som användes som husbil. De kom i tre olika stilar, beroende på när de tillverkades.

Här är de tre typerna av klassiska Volkswagen husbilar:

  • Splittie – Den här stilen tillverkades 1950-1967. Den har fått sitt namn från sin delade vindruta.
  • bukt – Bay-stilen tillverkades från 1970-1994 och fick sitt namn efter vindrutan som du kommer att se på framsidan av skåpbilen.
  • Bricky – Den här stilen tillverkades 1979-1991 och fick sitt namn efter skåpbilens tegelutseende och form.

Sammanfattningsvis

Kanske letar du efter en mindre kompakt husbil, överväg då en husbil. De erbjuder allt du behöver för att resa runt och se landet samtidigt som du kan vila huvudet, laga mat och städa.

Husbilar kan sträcka sig allt från 18-24 fot, vilket gör dem till det perfekta sättet att komma ut i naturen och tillbringa tid med din familj utan att behöva oroa dig för att försöka parkera och manövrera en stor husbil.