Hur lång tid tar det att gå två kilometer?

Hur lång tid tar det att gå 1 km?
Sträcka, med kortare stopp Skogsväg (traktorväg) Lättvandrad jämn stig
Km tim, min tim, min
1 0,13 0,15
2 0,25 0,30
3 0,38 0,45

22 rader till

Vad händer på Oknö? Detta blir klart till sommaren. Kommunen kommer skylta upp och markera ut platser där man får parkera på Oknö. Detta som ett första steg i att få ordning på parkerande badgäster och husbilar som idag ställer sig utanför anvisade platser. Planen är att genomföra detta under vår/sommar 2021.

Var ligger Oknö? Oknö är en ö och tätort i Mönsterås distrikt (Mönsterås socken) i Mönsterås kommun, belägen strax utanför tätorten Mönsterås. Ön utgör yttersta delen av en moränås och har fast broförbindelse. Det är ett populärt fritidsområde sommartid med många badplatser, camping, stugor och restauranger.

Vad kan man göra i Mönsterås?

 • Fiska i Mönsterås. Du som är fiskeintresserad har goda möjligheter att utöva din hobby med äkta ostkustfiske av finaste kvalitet i Mönsterås. …
 • Kalmar slott. …
 • Mönsterås – Kronobäck Klosterruin. …
 • Pataholm. …
 • Vattenpalatset. …
 • Beachvolleyboll. …
 • Promenader och vandring. …
 • Golfa i Mönsterås.

Vad är Mönsterås känt för? Förutom jordbruk var skeppsbygge, sjöfart och kusthandel karaktäristiskt för Mönsterås. Trä från skogarna exporterades vidare via sjövägen. Järnvägen anläggs under 1800-talet och invigs 1902. Därtill etableras flera industrier, bland annat tändsticksfabriken på Kuggås i centrala Mönsterås.

Hur långt är det runt Oknö? Ön har ungefär två mil strand och flera badplatser. På ön finns många möjligheter att upptäcka stigar och leder att vandra på. Här finns Oknöleden (Östersjöspåret) som är ett elva kilometer långt vandringsspår längs vattnet. Här kan du vandra runt Oknö och njuta av naturen.

Hur lång tid tar det att gå två kilometer? – Relaterade frågor

Vad finns det att göra i Oskarshamn?

Populära sevärdheter att besöka
 • Oskarshamn Gotland färjeterminal.
 • Oskarshamn.
 • Stensjö by.
 • Blå Jungfrun National Park.
 • Stadsparken.
 • Döderhultarmuseet.
 • Långa soffan.
 • Oskarshamns Golfbana.

Vad är Timmernabben känt för?

Timmernabben har idag visst fiske samt en del tillverkning av kakelugnar och konfektyr. De flesta av invånarna arbetar på annan ort.

Hur många bor i Mönsterås 2021?

Folkmängd. Den 31 december 2021 var antalet invånare i Mönsterås kommun 13 258 jämfört med året innan, då vi var 13 264 personer.

Hur stort är Mönsterås?

Varför heter det Blomstermåla?

I dess upptagningsområde finns Ålem, Timmernabben, Sandbäckshult och Tålebo. Skolan har fått sitt namn efter gården Krungård som tidigare låg på samma plats.

Vem äger Fredriksbergs herrgård?

Vem äger Fredriksbergs herrgård?

Oskarshamns stad vann auktionen med ett bud på 346 000 kronor och blev därmed ny ägare av Fredriksberg.

Finns i Oskarshamn?

I Oskarshamn hittar du storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och oändliga möjligheter till att vara aktiv i naturen. Här hittar du tiden att göra ingenting och allting, samtidigt.

Vad kan man göra i Oskarshamn med barn?

Vad kan man göra i Oskarshamn med barn?
Kul för familjen
 • Åk rutschkana, bada bastu eller lek i barnlagunen. …
 • Här kan du leka i piratskeppet, åka linbana eller någon av alla rutschkanor. …
 • På biblioteket kan alla komma för att läsa, leka och utvecklas. …
 • Välkommen till Sagabiografen i Oskarshamn som har tre salonger i olika storlekar.

Vad betyder Ålem?

Vad betyder Ålem?

Ålem är en tidigare tätort i Mönsterås kommun i Kalmar län, belägen cirka 40 km norr om Kalmar. Vid 2015 års tätortsavgränsning hade bebyggelsen vuxit samman med Blomstermåla tätort. Ålems kyrka. Ålem är beläget väster om Ålems kyrkby och uppstod som stationssamhälle när Kalmar–Berga Järnväg anlades 1897.

Vad finns i Blomstermåla?

Blomstermåla är känt för flera saker, bland annat sina flera företag. Här finns även närheten till naturen. Du hittar kommunens största friluftsområde här med bland annat mountainbikespår och skidspår. Här finns förskola, skola från förskoleklass till nian, med internationella klasser och grundsärskola.

Hur långt har jag kört?

Hitta dina resor. Du kan hitta information om hur långt och på vilket sätt du har rest, till exempel om du har promenerat, cyklat, kört bil eller åkt kollektivt. Tidslinjen mäter avstånd i miles eller kilometer baserat på ditt land eller din region. Öppna Google Maps på datorn.

Hur långt är det fågelvägen?

Fågelvägen avser det kortaste avståndet mellan två geografiska punkter längs en rät linje, oavsett topografiska hinder, så som sträckan kan mätas på en karta. I överförd användning i uttryck betyder det att ta den kortaste vägen, raka vägen, till något.

Hur lång körsträcka?

En personbil kördes under 2020 i genomsnitt 1 100 mil (mot 1 171 mil 2019). Denna genomsnittliga körsträcka är den kortaste sedan mätningarna började 1999. Sedan toppnoteringen 2008 har den genomsnittliga körsträckan sjunkit med 217 mil, motsvarande –17 procent (Figur 2).

  Är (Trail) löparskor OK för golf?