Hur lång tid tar det att gå 8 miles?

En 8-milsvandring kan tyckas vara mycket för nybörjare, men det är bara en utgångspunkt för erfarna backpackers. Att veta hur snabbt eller långsamt du går kanske inte verkar vara en stor sak, men det hjälper verkligen när du planerar en promenad. Du vill inte fastna mil bort från din bil/campingplats när skymningen närmar sig. Jag gillar att titta på terrängens svårighetsgrad och sätta upp ett mål som ger mig lite rörelseutrymme för att ta pauser och njuta av landskapet.

Hur lång tid tar det att gå 8 miles? Det bör inte ta dig mer än 4 timmar att vandra 8 miles i platt, lättillgänglig terräng. De flesta nybörjare kan gå 2,5-3,5 mph, så det är lätt att räkna ut. Högre stigar och lera/snö kan lägga till några timmar till din restid.

Jag kommer in på hur man hittar och uppskattar gångtiden nedan, men låt oss börja med att bestämma din genomsnittliga gånghastighet.

Beräkna din genomsnittliga gånghastighet

I verkligheten är det viktigt att veta din genomsnittliga gånghastighet när det gäller planering. Du vill inte vara mil från din bil när skymningen närmar sig. Det finns många sätt att mäta din genomsnittliga gånghastighet, men jag rekommenderar att du använder en stegräknare.

Det är ett säkert kort att nybörjare kommer att falla någonstans i intervallet 2-3 mph med en lätt packning på platt terräng. Du kan till och med komma in i intervallet 3,5-4 mph med en lätt dagsryggsäck och du kommer att vara allmänt frisk. Räkna bara inte med att kunna hålla det tempot på längre vandringar över 12 mil.

Om du har en budget kan du verkligen inte gå fel med någon av de Fitbit-modeller att mäta din takt. Jag köpte en billig Fitbit på Black Friday i år för cirka $ 60. Den är vattentät, ansluter till min telefon och allt jag verkligen behöver på 99 % av spåren.

Min fru köpte en till mig Garmin Vivoactive 4 för min födelsedag och det är bra för backpacking resor men helt overkill på lokala stigar. Jag gillar verkligen att den har en inbyggd GPS som är kopplad till mitt Alltrails-konto. Den säger till mig när jag är ur spåret och har massor av andra coola funktioner.

De flesta experter uppskattar att den genomsnittliga gånghastigheten för vuxna vandrare är 4,5 km/h utan att ta hänsyn till stopp. Kom ihåg att 99 % av vandrare är nybörjare som inte hänger med i hobbyn. En erfaren vandrare klarar lätt en takt på 3,5 mph på en kort vandring.

Hur lång är en 8 timmars promenad?

Nybörjarvandrare går ofta vilse när det kommer till den totala restiden. Tyvärr är det lättare sagt än gjort att uppskatta längden på en promenad. Allt beror på terrängens svårighetsgrad och den totala höjden som du reser på. Så hur lång tid bör en 8-mils promenad ta?

I allmänhet bör en nybörjare kunna genomföra en 8-milsvandring på 4-7 timmar. Den totala gångtiden beror på hastigheten du går med, terrängens svårighetsgrad och den totala höjdökningen under promenadens varaktighet.

Om du är ny på vandring, skulle jag sätta ett mål på 4 timmar i lätt terräng. Det ger dig en 30 minuters lunchrast och tid för några pauser för att stanna och njuta av landskapet. De flesta friska människor klarar av en hastighet på 3 km/h under de första 2 timmarna på plan mark. Jag brukar börja i en hastighet av 3,5-4 mph och sakta sjunka till 2 mph under hela dagen (i genomsnitt 2,5-3 mph).

  Hur lång tid tar det att krydda trä?

Varför är det viktigt att veta din genomsnittliga gånghastighet?

  • Det ger dig en grov uppskattning av den totala restiden när du planerar en vandring. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om hur mycket mat/vatten du behöver och förhindrar att du arbetar utmattad. Du vill inte bli överraskad i mörkret eller fastna i regn och åska. Jag har fått möta min frus vrede efter att ha underskattat restider och varit 3 timmar försenad till min bil. Hon är också en erfaren backpacker, så hon förstår alltid situationen, men det hindrar henne inte från att oroa sig.
  • Du kan få en eta för din återkomst. Farliga saker kan hända längs vägen, så du vill ge dina nära och kära en ungefärlig uppfattning om när du kommer att klara det. En av mina nära vänner fick en hjärtattack och dog på en promenad. Det var inte mycket som kunde ha gjorts för honom, men hans familj hade ingen aning om var de skulle hitta honom. Jag gillar att ge mig själv en timmes kyssar när jag uppskattar restiden.
  • Genom att känna till din baslinje kan du sätta upp mål för resan. Jag gillar att hålla ett tempo på 3 km/h medan jag vandrar och ger mig själv ett fönster på 4 timmar för en resa på 8 mil. Det ger mig gott om tid att äta, koppla av och njuta av naturen. Jag fotograferar professionellt så jag gillar att tajma resan runt belysningen för att få bästa möjliga bilder.

Använd Alltrails.com för att få en beräknad reselängd

Jag rekommenderar starkt att skapa ett konto på Alltrails.com. De flesta kan klara sig med gratisversionen, men jag använder den konstant, så jag bestämde mig för att betala för proversionen ($2,50 per månad) så att jag kunde ladda ner kartor att använda utan mobiltjänst.

Alltrails ska ge dig en god uppfattning om hur lång tid vandringen kommer att ta. Det finns dussintals lätta 7-10 mils spår nära mitt hus och de har alla en uppskattning på 2 timmar 45 minuter till 4 timmar.

Som sagt, du måste verkligen vara uppmärksam på uppskattningarna. Det finns en 3 mil lång spår nära mitt hus utan många recensioner som har en uppskattning på 5 timmar. Jag bestämde mig för att gå ut efter jobbet och tänkte att det måste vara ett stavfel. Det var den tuffaste vandringen på 3 mil i mitt liv, som förgrenade sig genom en floddal och branta vandringar.

Gå 8 miles på platt terräng

I platt, mild terräng bör en nybörjare kunna genomföra en 8-milsvandring på 3-4 timmar. Många raster och tunga packningar kan sakta ner dig lite, men de flesta vandrare kan hålla ett 2-3 mils tempo på plan mark. Jag brukar ha en genomsnittlig hastighet på cirka 2,5 miles per timme, utan att räkna stopp.

  Kan man elda ruttet ved?

Jag kan vanligtvis hålla ett 3,5 mph-tempo den första timmen och jag kommer sakta att börja dra till 2 mph när jag börjar bli trött. Med en lätt ryggsäck kanske jag till och med kan hålla ett tempo på 3-4 mph under hela vandringen på 8 mil. Det finns en lätt 9 mil lång spår som jag gillar att gå ut med min hund efter jobbet som tar cirka 2,5 timmar att avsluta med en snabb mellanmålspaus.

Gå 8 miles i upphöjd terräng

Det tar mycket längre tid att vandra 8 mil i hög terräng. Med lite höjd kan du räkna med att lägga till 2-3 timmar till din totala vandringstid.

Mount Si Trail (bilden ovan) nära North Bend, Washington är det perfekta exemplet. På pappret är det en välskött 7,1 mil lång led som borde vara lätt, men den konstanta lutningen kan verkligen slita upp en nybörjare. Det är en ganska enkel väg för arbetsföra människor, men det är uppförsbacke så dina vader/fötter kommer att skälla mot slutet.

När jag ser tillbaka var jag helt ur form första gången jag vandrade på berget. Jag trodde att jag var en erfaren vandrare men det tog nästan 8 timmar att komma till toppen och ner igen. Det var bra att jag tog med en pannlampa eftersom det redan började mörkna när jag nådde toppen.

Jag gick tillbaka varje helg och efter en månad tog det mindre än 5 timmar att slutföra. Efter att ha kört trailspring under det senaste decenniet kunde jag lätt gå upp och ner på mindre än 3 timmar. Hur lång tid det tar att gå en upphöjd stig beror helt på din totala konditionsnivå.

Använder Naismiths regel för att beräkna restid

De flesta gångräknare använder en variant av Naismiths regel för att beräkna restid. Den utvecklades 1892 av en skotsk bergsbestigare vid namn William W. Naismith. Det är en ganska enkel beräkning som tar den totala reslängden och lägger till tid för varje 2 000 fots uppstigning.

Så här räknar du ut beräkningen i ditt huvud. Du tillåter en timme för varje 3 miles du måste resa, lägg sedan till en extra timme för varje 2 000 fot du klättrar. Detta kan bli lite knepigt på loopar eftersom halva restiden är tillbaka nedförsbacke, men det borde ge dig en grov uppskattning.

Här är ett exempel förutsatt att din stig är 8 miles lång med en 4000 fots stigning. Du skulle resa totalt 8 miles dividerat med 3 mph, vilket ger dig 2 timmar och 40 minuter på platt terräng. Sedan skulle du lägga till 2 timmar för 4000 fots stigningen. Att fullfölja leden tar alltså cirka 4 timmar och 40 minuter.

Naismiths regel är utmärkt för att mäta tid på de flesta vandringar, men den har ett stort fel. Det tar inte hänsyn till klättringens svårighetsgrad. En 300m vertikal scramble är mycket svårare och tar mycket längre tid än en 300m promenad på en 5° sluttning. Så ta Naismiths regel som en grov uppskattning och använd verkliga data på Alltrails för att komma fram till en realistisk uppskattning.

  Är det säkert att förvara ved inomhus?

Några andra faktorer att ta hänsyn till

Jag gjorde en hel del antaganden i den här artikeln som måste åtgärdas. De flesta av mina uppskattningar av gånghastighet är baserade på en medium 8-mils vandring med en lätt packning i lätt terräng. Varje vandring är olika, så det finns några fler faktorer att ta hänsyn till.

  • träningsnivå: De flesta börjar med korta promenader på 2-3 mil som de kan ta efter jobbet. När helgen är över kan du komma på att du tar längre resor som din kropp inte är van vid. Jag har märkt att mitt tempo sjunker ca 5-10% per mil över min komfortnivå.
  • Total restid: Jag bryr mig inte om hur atletisk du är. Under en flerdagars ryggsäckstur kommer det att vara en allvarlig skillnad i takt. Den första dagen kanske du klarar 4 mph, men dag 4 håller du knappt 2,5 mph.
  • Gruppkamrater: Du kan bara resa lika snabbt som den långsammaste medlemmen i ditt sällskap. Jag kan knappt hålla en 2 mph-tempo när jag går min 5-årige son. Några av mina vänner hamnar också i extrema höjdförändringar. Min bästa vän är 6’8″ och min fru är ca 5’2″. Hon måste sätta fart för att matcha hans löjliga steglängd eller så måste han sakta ner för att matcha hennes bekväma tempo. Det slutar med att det blir en balansgång där hon hamnar på efterkälken och han måste sakta ner för att hinna ikapp henne.
  • Pack vikt: Förpackningens vikt spelar en subtil skillnad när det kommer till gånghastighet. De flesta uppskattar att 1% av kroppsvikten som läggs till din packning kommer att raka cirka 2 minuter av din körsträcka. Det kanske inte verkar så mycket, men det är 20-30 minuters skillnad efter en 8 mils promenad. Dessutom saktar du ner takten allt eftersom dagen fortskrider och du börjar bli trött.
  • Banförhållanden: Det är en enorm skillnad mellan din gånghastighet på välskötta allmänna stigar och att navigera terräng genom nationella/statliga parker. Många fallna träd och borstar kan allvarligt påverka din takt. Du kan också stöta på lera och stormar som kan påverka ditt tempo avsevärt. Jag är kanske van vid att gå 4 km/h en solig dag, men kasta in lite svart is och mitt raska tempo förvandlas till en frånvarande arg traska.
  • Branta backar: Du kan förvänta dig att sakta ner med upp till 30 % på delar av leden med en lutning på 10°-15°. Plötsligt sjunker ditt 2,5 mph-tempo under 2 mph.
  • Bäck/flod korsningar: Det här kunde falla under stigförhållanden, men jag tyckte att det borde vara i sin egen kategori. Under långa ryggsäcksturer kommer du förmodligen att stöta på en bäck eller flod som du måste korsa. En grund bäck kanske inte varar så länge, men vad händer om du vadar genom midjedjupt vatten eller försöker navigera i hala stenar? Du kan behöva hitta en alternativ väg eller riskera att krypa långsamt genom midjevattnet. Det kan förvandla vad som verkade vara en enkel 100-fots strömkorsning till en 3-mils vandring för att hitta en säkrare väg.