Hur lång är en Zip Line?

Du är typen av semesterfirare som föredrar en lufttät resplan med allt planerat från början av dagen till slutet. Dina barn har bett och bett dig att åka ziplining och du har äntligen accepterat, men du måste veta hur lång tid du ska planera för zipline-turen. Hur lång är en zipline?

Den genomsnittliga längden på en zip line-tur är en timme till en och en halv timme. Tidsramen ovan passar för träning och orientering samt varaktigheten av själva zipline-resan. Transport kan också ingå.

Vänta, träning och orientering? Ja, det finns mycket mer som ingår i en zip line-tur än bara ziplining. Fortsätt läsa för mer information så att du vet exakt vart din tid och pengar tar vägen när du schemalägger en zipline-resa!

Den genomsnittliga längden på en Zip Line-resa

Vi pratade i den här artikeln om hur genomsnittliga zipline-kostnader är mellan $50 och $300. Du vill vara säker på att du får värt pengarna och att dina barn blir underhållna i minst en eftermiddag om du åker ziplining. Hur lång tid kommer du att spendera på zipline-banan?

Den genomsnittliga längden på en zipline-tur är en timme till en och en halv timme, ibland till och med två och en halv timme. Som vi kommer att prata om lite senare, när du betalar för en rundtur och det är en och en halv timme, betyder det sällan att du och barnen kommer att spendera så mycket tid med ziplining.

Många andra förberedande aktiviteter rullas in i den tiden. Om du läser våra inlägg om parasailing kanske du kommer ihåg att det är samma fall där. Du bokar en timslång parasail-tur, men du måste ta dig till och från startområdet.

Nu finns det undantag från ovanstående regel. Till exempel, i artikeln om zipline-priser som vi länkade dig till tidigare, pratade vi om Spencer Valley Zipline i Redwood, New York. När du bokar en zip line-upplevelse genom dem kan du åka ett obegränsat antal gånger beroende på hur stor din budget är. För varje ryttare är det $50 för obegränsade turer.

Vi kunde inte hitta ytterligare information om hur lång din resa skulle vara, men obegränsade zip-line-turer är som att vinna jackpotten. Barnen kan åka banan tills de har tröttnat och du får mycket för pengarna.

I de flesta fall bör du dock förvänta dig en åktur längs zipline-banan.

Verkliga exempel på dragkedjans längder

Innan du schemalägger din zip-line-resa för familjen, kanske du vill se några exempel på riktiga zip-line-turer och deras respektive längd. Du har tur, eftersom det bara är den information vi har till dig i det här avsnittet.

  • Essex County Turtle Back Zoo, West Orange, New Jersey – 1 timme till 1,5 timmar
  • KapohoKine Adventures Zipline Through Paradise, Hilo, Hawaii – 4 timmar över 8 zipline-banor
  • TreeRush Adventures vid Fontenelle Forest, Bellevue, Washington – 2 timmar, 40 minuter
  • Captain Zipline’s Lost Canyon Zipline Tour, Salida, Colorado – 2 timmar till 2,5 timmar
  • Hocking Hills Canopy Tours Original Canopy Tour, Rockbridge, Ohio – 2,5 timmar till 3 timmar
  • Skyline Ziplines, Haleakala, Hawaii – 1,5 timme
  • CLIMB Works Smokey Mountains’ Mountaintop Zipline Tour, Gatlinburg, Tennessee – 2 timmar
  • New York Zipline Canopy Tours Mid-Mountain Outdoor Adventure Tour, Hunter, New York – 3 timmar
  Genomsnittlig kostnad för att få en jetski vinterklarerad av en mekaniker

Att bryta ner tiden som spenderats på en Zip Line-turné

Vi vill betona att om du bokade en tur på New York Zipline Canopy Tours, är längden på din 3-timmarsresa inte allt för ziplining. Att veta vad du är inne på i förväg kommer att hjälpa dig att planera inte bara för din resplan, utan så att du kommer att hålla barnen från att bli för uttråkade tills ziplinningen börjar.

Ankomst

Först måste du komma till zip line-banan. Beroende på var i landet eller i världen din resa är schemalagd, kan du ibland ta hand om transporten själv eller så kommer en resa att tillhandahållas för dig.

Till exempel om du ville åka ziplining kl ZipRider vid Icy Strait Point i Alaska skulle du anlända till Icy Strait Point och sedan köras till banan av en av deras resebilar. Den resan är 6 mil lång, så du kommer att vara i skåpbilen i minst ett par minuter. Du släpps sedan av vid ZipRiders toppstation.

Andra zip line-banor kräver att du går din väg upp till banan. Eftersom layouten och omgivningen för en zip-line-bana kan variera så enormt, rekommenderar vi att du gör lite forskning om zip-line-banan du bokar genom. Om din ankomst inte är tydlig via deras hemsida, ring företaget och fråga vart du ska gå när du kommer dit och hur lång tid det kommer att ta.

Orientering

Om du inte bokat ett exklusivt paket, kommer du förmodligen att vara i en grupp med andra zipliners. Ni kommer inte alla att åka ziplining på en gång, men gruppinställningen gör det lättare för ziplineföretaget att ta emot fler kunder, särskilt för orientering.

  Hur man gör den perfekta snöbollen

Orienteringsdelen av turen är bland de viktigaste. Zipline-besättningen kommer att informera dig om alla delar av zipline, från kabeln du åker ner till vagnen du sitter i och bromsarna du litar på för att få dig att stanna.

Om barnens ögon blixtrade under orienteringen eller om de tillbringar hela tiden på sin telefon, avråda från det beteendet. Informationen de lär sig här kommer väl till pass när de rider snart.

Till exempel, vissa zip line-banor använder aktiv bromsning, vilket är något vi har diskuterat på bloggen nyligen. Aktiva bromsar kräver att föraren antingen ansätter en bromsbelägg vid en viss tidpunkt eller bär en handske och sedan tar tag i zipline-kabeln för att stanna. Fler zipline-företag har gått över till passiva bromsar med magnetiska eller fjäderkomponenter som stoppar föraren automatiskt, men inte alla har gjort det.

Om barnen inte uppmärksammar orienteringen vet de inte hur de ska använda sina aktiva bromsar eller exakt tid för att stanna. Detta kan öka deras risk för skador. Om dina barn blir sårade, eller till och med om du och din make eller partner gör det, kommer det att lägga en rejäl svall för din familjesemester!

Hur lång tid tar orienteringen? Det är enligt zipline-företagets gottfinnande. Om de har mycket information att gå igenom eller om folk har frågor, kan orienteringen ta upp en stor del av zipline-turtiden. Detta är dock inte en del av processen som bör slätas över.

Träning

När du och din grupp är utbildade i de grundläggande delarna av zipline, är det dags att använda den kunskapen till bra användning genom träning. Zipline-besättningen kommer att visa dig repen – bokstavligen, i det här fallet – så att du kan bli bekant med hur allt fungerar. Du använder dock inte zipline vid det här laget.

Utbildningens längd är beroende av gruppens storlek samt allas kollektiva eller individuella förståelse av de begrepp som lärts genom orientering. Precis som orientering vill du inte stressa igenom träningen. Zipline-teamet delar all denna relevanta information med dig för din säkerhet, så ta det inte för givet.

Sätter på Gear

Därefter är det dags att förbereda sig för din zipline-tur. Besättningen kommer att utrusta dig i din sele, placera dig i din vagn och ansluta dig till zipline-kabeln. Detta är bland de snabbaste delarna av processen eftersom zipline-besättningen är mycket erfarna i att förbereda ryttare.

  Hur slår man upp ett tält i regnet? (6 enkla arbetstips)

Dragkedja

Det är ögonblicket du har väntat på hela dagen. Ja, just det, det är äntligen dags att åka ziplining! Du kommer i position på zipline-plattformen, sedan, när du är redo, kliver du av plattformen och börjar din tur!

Borttagning av kugghjul

När din spännande zipline-tur tar slut, kliver du av på den nedre av de två plattformarna. Väntar på dig kommer att vara en medlem eller två av zip line-besättningen. De hjälper dig att ta av dig all utrustning. Då är din zipline-turné officiellt över.

Okej, så hur mycket tid rider du egentligen på Zip Line?

Nu när du har sett zipline-turen delas upp så, är det mer vettigt var din timme (eller 2 eller 3 timmar) går. Du är fortfarande inte klar över hur länge själva zipliningen varar.

Vi kommer inte att sockra det: zipliningdelen av din turné är ganska kort. Genom att använda ZipRider på Icy Strait Point i Alaska som vårt exempel än en gång, är de mycket tydliga att själva turen är lite över en minut lång, kanske en och en halv minut. Det är för en zip line-bana som är 5 495 fot lång.

Du kan bli ganska förvånad över denna information. Du hade inte insett att ziplining var så blink-och-du kommer-missa-det. Även om zipliningdelen av din turné tar slut snabbt, är det hela upplevelsen som gör en turné värd besväret.

Till exempel, på ZipRider, under din 6-mils bilresa i skåpbilen, möts du av fantastiska vyer och ibland till och med vilda djur som valar i fjärran. Andra pittoreska ziplining platser erbjuder liknande incitament. Du bör dricka in hela upplevelsen, från vägen upp på zipliningbanan och sedan hela vägen till botten.

Naturligtvis, om en enda, minutlång zipline-resa inte passar dig, kan du alltid hitta en plats som Spencer Valley Zipline i skogen och boka obegränsade turer. På så sätt kan du och barnen bli mätta!

Slutgiltiga tankar

En zipline-tur är ungefär en timme, kanske en och en halv timme, men den tid du spenderar på att glida ner för zipline-kabeln uppgår till ungefär en minut. Innan allt detta händer måste du gå igenom orientering och träning och sedan vara uppkopplad och utrustad för din åktur.

Vi hoppas att denna information gör det enklare att boka en zipline-tur för din nästa semester!