Hur lång är en garageport för husbilar? (Lista efter husbilstyp)

Det kan vara dyrt att förvara din husbil under de kallare månaderna och att utsätta den för väder och vind är egentligen inte ett alternativ. Om du vill förvara din husbil i ditt eget garage måste du ta hänsyn till din husbils längd, bredd och höjd.

Så hur hög är en garageport för husbilar?

Storleken på garageporten du behöver beror på höjden på din husbil. Husbilar och släpvagnar kan variera från nio till tretton fot i höjd. Med en genomsnittlig garageportshöjd för husbilar på cirka tre fot. Om du vill vara säker på att din husbil passar och inte riskerar att skava i taket bör en dörr på cirka 50 fot vara mer än tillräckligt.

De flesta hem med tillhörande garage är inte lämpliga för en husbil. Om du vill förvara din husbil hemma, behöver du förmodligen bygga ett nytt förvaringsutrymme eller använda dig av ett stolpskjul. Det finns flera saker att tänka på när man bygger ett husbilsförråd.

Varför hålla sig hemma?

Att betala för husbilsförvaring på vintern kan definitivt sätta en buckla i din budget. Vissa förråd använder helt enkelt utomhuspartier som är grusade eller asfalterade. Andra stall erbjuder inomhusytor som till och med kan värmas upp.

Ett utomhusparti kan variera från trettio dollar till ungefär hundra dollar per månad. Ouppvärmd inomhusförvaring kan kosta allt från $50 till $125 per månad. Den dyraste, uppvärmda inomhusförvaringen kan variera från $100 i månaden till $450 i månaden.

Dessa priser varierar beroende på var lagringsanläggningen finns, storleken på din husbil och eventuella ytterligare föremål som erbjuds. Vissa lagringsanläggningar ger dig avloppshantering, säkerhet, batteriladdning och annat underhåll.

Kostnaden för att parkera din husbil kan göra ägandet mycket dyrt. Det är därför vissa människor väljer att parkera sin husbil på sin egen fastighet. Om du dessutom parkerar din husbil på ett utomhusområde kanske du inte kan sköta den så bra som du skulle vilja.

Om du förvarar din husbil hemma kan du ta bort is, smuts eller snö och serva den så ofta du vill.

Men att parkera din husbil på din uppfart kan vara tufft på själva husbilen, irriterande för familjemedlemmar och kanske till och med lite fult. Vissa husägarföreningar och städer förbjuder att parkera stora fordon på din uppfart.

Att förvara din husbil i garage eller friggebod kan vara ett mycket vettigare och säkrare alternativ och förlänga livslängden på din husbil.

Rekommenderad garageport för husbil efter typ

Som nämnts tidigare kommer de flesta garage hemma inte lätt att få plats i en husbil eller husbil. Du kommer förmodligen att behöva bygga ett utrymme eller använda dig av ett stolpskjul. När allt kommer omkring är den genomsnittliga höjden på en vanlig garageport för hem bara två och en halv fot.

  Vad kvalificerar sig som en björnväska? (Vi har svaret)

Måtten på vanliga husbilstyper och erforderligt dörravstånd listas nedan.

  • Klass A: 34-44′ i längd och 13′ i höjd, rekommenderad 14′ dörrfrigång
  • Klass C: 24-36′ längd och 11′ i höjd, rekommenderad 12′ dörrfrigång
  • Klass B: 19-24′ i längd och 10-11” i höjd, rekommenderad 11′ dörrfrigång
  • Vändskive: 30-36′ i längd och 12′ i höjd, rekommenderat 14′ dörrspel
  • Resesläp: 25-30′ i längd och 11′ i höjd, rekommenderad 12′ dörrfrigång
  • Pop-up husbil: 20-23′ i längd och 10′ i höjd, rekommenderat 3′ dörravstånd

Det är inte bara standardhöjden på din husbil, utan även andra föremål på taket som kan påverka frigången. Vissa individer har AC-enheter, satelliter eller till och med takförvaring. Om dessa saker inte kan tas bort lätt kommer de att öka den nödvändiga höjden.

Klass A husbilar är störst och de kan vara monstruösa. Om du inte redan har ett stort förvaringsutrymme kan det vara svårt att förvara en klass A husbil hemma.

Klass A husbilar kräver vanligtvis en garageport som är fjorton till sexton fot hög.

Klass C husbilar är nästa storlek mindre. Klass C och särskilt Klass C+ husbilar kräver garageportar som är cirka fyra fot höga. I de flesta fall har detta format AC-enheter eller satelliter ovanpå.

Klass B husbilar eller husbilar är lättare att lagra. De passar dock inte riktigt i ett standardgarage på grund av längden och bredden. En vanlig garageportshöjd för förvaring av denna storlek är tolv fot.

Trailers kan vara kortare på höjden, men inte alltid på längden. Popup-campare kan enkelt rensa en vanlig garageport när de kläms ihop. Längden kan dock vara ett problem.

Resevagnar finns i en uppsjö av storlekar, men kräver i genomsnitt en garageportshöjd på tolv fot. Längderna varierar kraftigt.

Vändskive är ganska lika husbilar. De kan vara ganska höga. Vändskive kommer sannolikt att kräva en garageportshöjd på fjorton fot eller mer.

Ju mer utrymme, eller utrymme, du har runt din husbil eller släp, desto lättare blir det att parkera den. Det blir också lättare att komma åt husbilen och delar av garaget när de står i förråd.

Välj mått, modeller och material

Du vill mäta din husbil en, två gånger och kanske till och med tre gånger innan du köper byggmaterial. Lyckligtvis kan många husbilslagringsplaner hittas online och via kommersiella återförsäljare.

Glöm inte längd och bredd

Förutom höjden på din husbil behöver du även veta längden och bredden. Flera faktorer kan påverka de slutliga måtten i din husbils specifikationer. Försök också planera i förväg om din husbilsstorlek någonsin kan öka av någon anledning.

  Kan man sätta ett tält i en kompressionssäck?

Bakre speglar och ställ kan öka bredden på din husbil. På samma sätt kan ställ, kopplingar och för traktorer med vändskiva öka längden.

Klass A husbilar kan vara väldigt långa, precis som de kan vara väldigt långa. Vid cirka tre fot breda kräver de en garageports bredd på tolv fot, längden som krävs kan variera från trettiofem fot till över fyrtiofem fot.

Klass C husbilar kräver samma bredd, cirka tolv fot på grund av deras tre fots bredd. Deras höjd kan variera från tjugoen fot till fyrtioen fot.

Klass B husbilar är något mindre. Deras bredd är vanligtvis nio fot och därför kräver de en garageportsbredd på tre till elva fot. De är definitivt kortare, längden sträcker sig från sjutton fot till nitton fot.

Popup-campers är korta på höjden men ändå långa och breda. Den erforderliga bredden är vanligtvis cirka tolv fot och samma längd som de vanligtvis är tre till tolv fot långa.

Resevagnar kan vara arton till tjugofem fot långa och kräver ett längre garageutrymme, liknande husbilar. Den erforderliga bredden är i genomsnitt tolv fot.

Vändskivor kan vara lika stora som husbilar av klass A. De kräver fyra fot breda och ett långt 32 fots fritt utrymme fram och bak.

Du måste se till att du har utrymme på din mark för att bygga en lagringsanläggning. Kontrollera dessutom alla koder i din kommun och din Villaägareförening om du har en.

Bestäm layouten och funktionerna i ditt garage

När du vet måtten på ditt lagringsutrymme kan du bestämma om du vill ha ytterligare funktioner. Vissa människor föredrar ett genomdragningsgarage om de har en husbil som är stor och svårmanövrerad. Ändå kanske vissa vill ha extra utrymme för att förvara ännu mer prylar, fönster eller ett vindsutrymme.

När du har din övergripande plan måste du bestämma dig för material, inklusive ett värme- och/eller luftkonditioneringssystem. Ta sedan reda på om du planerar att bygga den själv eller låta någon bygga den åt dig.

Om du inte har tid eller lust att bygga ett husbilsförråd kan du alltid köpa ett husbilsskydd. Precis som att bygga en förvaringsenhet behöver du veta dimensionerna på din husbil.

Det finns dock vissa nackdelar med att använda ett lock istället för förvaring. För det första kommer den inte att vara helt skyddad från väder och vind, den kommer fortfarande att trotsa kyla, snö, regn och is. Dessutom kan starka vindar göra att locket slår mot din rigg, vilket kan polera eller repa lacken.

  Vad är dyrare, propan eller butan? Det fullständiga svaret

Ett husbilsskydd kan vara väldigt svårt att ta av och på, du kommer förmodligen inte att klara det på egen hand. Väl ombord har du liten eller ingen tillgång till din husbil.

Slutligen, ett tak håller verkligen inte lika länge som en garagebox. Efter några säsonger ute under de hårda vintermånaderna kan det börja spricka.

En investering, men värt det

Den initiala kostnaden för att bygga en lagringsenhet kan vara skrämmande. Det kommer dock att spara pengar på lång sikt om du inte behöver spendera femtio till mer än trehundra dollar i månaden på husbilsförvaring. Det ger dig också tryggheten att din husbil eller släp är säker, säker och nära.

Varför hålla sig hemma?

Att betala för husbilsförvaring på vintern kan verkligen sätta en buckla i din budget. Vissa förråd använder helt enkelt utomhuspartier som är grusade eller asfalterade. Andra stall erbjuder inomhusytor som till och med kan värmas upp.

Ett utomhusparti kan variera från trettio dollar till ungefär hundra dollar per månad. Ouppvärmd inomhusförvaring kan kosta allt från $50 till $125 per månad. Det dyraste uppvärmda inomhusförrådet kan kosta från 100 USD i månaden till 450 USD i månaden.

Dessa priser varierar beroende på var lagringsanläggningen finns, storleken på din husbil och eventuella ytterligare föremål som erbjuds. Vissa lagringsanläggningar ger dig avloppshantering, säkerhet, batteriladdning och annat underhåll.

Kostnaden för att parkera din husbil kan göra ägandet mycket dyrt. Det är därför vissa människor väljer att parkera sin husbil på sin egen fastighet. Om du dessutom parkerar din husbil på ett utomhusområde kanske du inte kan sköta den så bra som du skulle vilja.

Om du förvarar din husbil hemma kan du ta bort is, smuts eller snö och serva den så ofta du vill.

Men att parkera din husbil på din uppfart kan vara tufft på själva husbilen, irriterande för familjemedlemmar och kanske till och med lite fult. Vissa husägarföreningar och städer förbjuder att parkera stora fordon på din uppfart.

Att förvara din husbil i garage eller friggebod kan vara ett mycket vettigare och säkrare alternativ och förlänga livslängden på din husbil.

Mer användbar artikel för dig.

RV Camping Travel Trailers (genomsnittliga längder, höjder och vikter)

Medellängd Vikt Höjd husbil (exempel klass A och C)

Genomsnittlig lagringskostnad för husbilar (husbil och resesläp i USA)