Hur landar man en luftballong?

Det som far upp måste komma ner. Det gäller nästan allt som flyger, inklusive luftballongen du planerar att åka i snart. En sak du undrar inför din planerade resa är hur luftballongen landar?

Varmluftsballonger landar genom att minska varmluften, till exempel genom att släppa ut luften genom en öppning i balongens tak. Ballongpiloten kommer också att stänga av brännarsystemet för att tillföra mer kall luft. De har en förvald landningsplats de kommer att sikta på, och innan du vet ordet av är du nere på marken igen.

I den här artikeln kommer vi att förklara mer detaljerat landningsprocessen för en luftballong. Vi kommer också att tillhandahålla annan relevant information som din landningshastighet och hur du säkert tar dig ur korgen. Se till att fortsätta läsa!

Hur landar en luftballong?

Innan vi kan förklara hur en luftballong kan landa måste vi först diskutera flygprocessen. Vi har precis berört detta i en relaterad artikel, så detta kommer att fungera som en sammanfattning.

För att ta sig upp måste en varmluftsballong ha mer varm luft än kall luft. Anledningen till detta är att värmen stiger. Den mindre täta varma luften fyller luftballongen – även känd som kuvertet – och ger det nödvändiga lyftet så att du och dina gäster kan njuta av en ballongledd flygning i himlen.

Men var kommer den varma luften ifrån? Genom det som kallas ett brännarsystem. Ballongpiloten styr brännarsystemet, som kan vara ett enkelbrännare eller tvåbrännarsystem. Brännarna är riktade mot mitten av kuvertet, så att när de är inkopplade kan de blåsa värme rakt in i ballongen.

För att aktivera pilotljuset som utlöser brännarsystemet kommer ballongkaptenen att använda en sprängventil. Sprängventilen ger också ballongkaptenen kraften att tillföra mer propan till brännaren, vilket i sin tur kommer att göra mer värme. Propanen förångas och genererar en låga som är så hög som åtta fot. Värmeproduktionshastigheten ligger någonstans i bollplanet med 12 miljoner brittiska termiska enheter eller BTU per timme.

Ballongpiloten kommer att använda en mätventil eller slå på sprängventilen sporadiskt för att upprätthålla värmen så att du kan fortsätta flyga, men hur är det när de vill landa ballongen? De har ett av två sätt att göra detta.

  5 bästa bärbara värmare för isfiske (och som jag skulle köpa)

Det första är att helt enkelt slå på sprängventilen då och då. Kall luft stiger inte i samma takt som varm luft, så långvarig flygning är inte längre möjlig. Den kalla luften är också tätare, vilket inte hjälper din flytförmåga.

Men hur lång tid det tar för den uppvärmda luften att svalna kan variera, så ballongpiloten kan bestämma sig för att också använda ballongtakens ventil. Denna ventil är avsedd för att gradvis släppa ut varm luft. När den varma luften kommer ut från ventilen börjar du komma ner.

Var landar du under en luftballongfärd?

Att minska höjden genom att eliminera varm luft är bara en del av landningsprocessen. Ballongpiloten måste också landa dig på marken, men hur?

Luftballongpiloter kommunicerar med markpersonalen för att landa på en mjuk, jämn plats nära en väg som är fri från närliggande djur och särskilt kraftledningar. Du kan landa vid träd, men du kommer inte att kollidera med dem.

Även om du inte ser markpersonalen när du är tusentals meter upp, är ballongpiloten i konstant kontakt med dem. Det är särskilt fallet när du närmar dig landning, eftersom markpersonalen är i en mycket bättre position för att välja en landningsplats för din luftballong än vad ballongpiloten har.

Landningsplatser väljs med flera kriterier i åtanke. Markpersonalen måste kunna ta sig till luftballongen om det behövs, så du kommer alltid att landa någonstans nära en väg. Du kan vara nära ett fält, men det här kommer att vara ett öppet fält fritt från djur som får eller kor. Platsen måste också vara borta från kraftledningar som kan trassla in luftballongen och göra landning farlig.

Som sagt, ett trädfyllt område är en plats där en luftballongpilot kan landa. Ibland kan det verka som att din ballong rasar rakt mot en trädgräns, vilket är läskigt, men det är inte alls det som händer. Din korg kommer inte ens att vidröra trädtopparna, eftersom ballongpiloten är en erfaren proffs som kan navigera runt träd.

Är landningar alltid skonsamma och smidiga? Helst, ja, men realistiskt sett nej. Faktorer utanför ballongpilotens kontroll kan påverka kvaliteten på landningen. Till exempel, om det är en hyfsat blåsig dag, kanske du inte får den mjukaste landningen. Korgen kan slå i marken ett par gånger innan den stannar helt.

  Vad är "Jigging" i fiske?

En annan situation som kan orsaka en något ojämn landning är om luften på marknivå är snabbare än förväntat, till exempel 5 miles per timme eller mer. Skulle din luftballong gå i 5+ MPH, kommer korgen sannolikt att dra. I vissa fall tippar det till och med över.

Tänk på att du praktiskt taget inte löper någon risk för skada just nu. För första gången luftballongturer kan en studsande landning vara lite läskig, men andra växer och ser fram emot det. Ja, det stämmer, det finns en hel sektor av luftballongryttare som föredrar en ojämn landning. Landningen tillför lite spänning till luftballongflygning, vilket annars är ett väldigt enkelt och avkopplande sätt att se himlen.

Hur snabbt faller luftballongen under landning?

En av dina bekymmer under luftballonglandningen är att du kommer ner för snabbt. Även om det är svårt att säga med vilken hastighet du kommer att färdas, kan vi med tillförsikt berätta för dig att du inte kommer tumlande ur luften i en alarmerande takt. För att förhindra en obehaglig känsla av fritt fall som du får när du går ner för liftbacken på en berg-och dalbana, kommer ballongpiloten att använda sprängventilen med jämna mellanrum.

Du flyger bara i en luftballong med en hastighet av 5 till 10 MPH, så landningen blir långsammare än så. Som vi sa i förra avsnittet kan en snabb landning få din luftballongkorg att tippa eller skrapa mot marken, båda är scenarier som ballongpiloten kommer att vilja undvika. Således kan din landningshastighet vara ännu långsammare än 5 MPH.

Kom dock ihåg att upplevelsen av att landa i en luftballong alltid kommer att vara lite annorlunda varje gång det händer. Din landningshastighet kommer att dikteras av faktorer som vindhastighet och väder. Men på ett enhetligt sätt kommer du inte att känna att du är i fritt fall under landningsprocessen. Ballongpiloten anstränger sig mycket för att förhindra dessa magkänslor.

Hur mycket tid får du i en luftballong innan du landar?

Om du är nervös för både uppstignings- och nedstigningsprocesserna när du åker i en luftballong, är den goda nyheten att du får gott om tid mellan de två. Som vi skrev om i det här inlägget är den genomsnittliga sändningstiden för en luftballongtur en timme eller två. Vissa resor är ännu kortare, till exempel 45 minuter.

  7 perfekta slädeplatser i södra Kalifornien

Du kan stöta på några ballongföretag som erbjuder tretimmarsturer, men det är i stort sett den längsta tillgängliga tiden. Det här kommer redan att bli en mycket dyrare resa än att flyga i bara en timme, vilket kan avvisa vissa människor.

Dessutom, när du väl är uppe i himlen så länge börjar du stöta på några problem. Det kan vara svårt för vissa människor att gå tre timmar utan en toalettresa eller utan mat. Visst, du kan ta med ett mellanmål eller flera om du har tillåtelse, men det finns inga badrum på en luftballong.

Hur mycket tid som luftballongföretaget än erbjuder, kom ihåg att tiden du bokar inkluderar restid tur och retur. Det betyder att du inte spenderar alla 60 till 120 minuter på att ballongfärda.

Hur tar man sig ur luftballongskorgen?

Luftballongskorgen eller gondolen är där du sitter och åker. Beroende på korgens stil kan den ha en kläckt dörr som markpersonalen eller ballongpiloten kan öppna så att du kan komma in. Sedan stänger de och låser dörren innan uppstigningen.

Om din korg inte har en öppningsbar, låsbar dörr, måste du klättra över och in i korgen. Se till att du bär byxor eller shorts och inte en kjol, damer. Det är för din egen blygsamhet.

Sättet du hamnade i korgen är på samma sätt som du kommer ut när din luftballong återigen är på marken. Om det är lika lätt som att gå ut genom den öppna dörren, så är det så, men du kan också behöva klättra ut.

Slutgiltiga tankar

Att landa en varmluftsballong kräver mer kall luft än varmluft i kuvertet eller ballongen, till exempel genom att ventilera ut den varma luften. Ballongpiloten och deras markpersonal ser till att landningen av ballongen är en smidig, gradvis och ofta skonsam process. I händerna på ett duktigt team behöver du inte stressa över att landa!