Hur landar luftballonger mjukt?

Valpar. Moln. Charmin toalettpapper. Vi älskar alla mjuka saker. Faktum är att ordet vi använder för att beskriva saker vi inte gillar är ”svårt”. Det är naturligt att gilla mjuka saker, och det inkluderar mjuka landningar.

Luftballonger försöker landa mjukt genom att kontrollera hastigheten med vilken de går ner, landa i gräsytor och få hjälp av markpersonalen. Väder, svåra landningsområden och användarfel kan göra det svårt att landa mjukt. På grund av de utmaningar som är förknippade med landning får luftballonger inte alltid att landa mjukt.

Att landa en luftballong är en av de svåraste färdigheterna som en pilot måste lära sig. När det kommer till kritan (pun intended) måste piloter bara göra sitt bästa. Naturligtvis ger kraschlandningar några fantastiska misslyckade videor!

Styr landningshastighet

Sanningen är att luftballonger inte tenderar att gå någonstans snabbt. Faktum är att nästan den enda riktningen de rör sig snabbt är nedåt. Naturligtvis kan det skapa ett ganska allvarligt problem.

Du förstår, luftballonger tenderar att bära människor, och vi människor tenderar att vara ganska dödbara. Det är något med att slå i marken i riktigt höga hastigheter som tenderar att platta ut oss bara lite.

Så steg ett av att landa mjukt är att kontrollera din landningshastighet. Just nu kanske du säger till dig själv, ”Duh. Jag kunde ha berättat det för dig”. Men vad vet du förmodligen inte hur för att kontrollera landningshastigheten.

”Duh. Jag kunde ha sagt det till dig.”

-Du just nu

Först till kvarn flyger luftballonger eftersom varmluft stiger upp. Ju mer varm luft i kuvertet, desto snabbare stiger ballongen. Omvänt, ju mindre varm luft i höljet, desto snabbare sjunker ballongen.

Den processen ser ut ungefär så här:

Om en pilot släpper ut all varm luft ur kuvertet kommer ballongen att falla till marken. Oj. Så vid landning måste en pilot växla mellan att hålla ballongen neutralt flytande och negativt flytande.

  Hur man håller sig varm när man backpackar

Sättet som en pilot gör detta är genom att släppa ut små fickor med varm luft genom fallskärmsventilen. Denna öppning finns på kuvertets krona och kan öppnas genom att dra i ett snöre som når till korgen.

För att undvika totalt fritt fall kommer piloten att intermittent skjuta in små skurar av varm luft tillbaka in i kuvertet med hjälp av brännarna. På detta sätt kommer ballongen att sjunka, plana ut och sedan sjunka igen.

Detta gör att nedstigningen av en luftballong ser ut som att gå nerför riktigt stora trappor.

Väder

En av de största sakerna som står i vägen för en kontrollerad nedstigning är vädret. Framför allt är vinden ett stort hinder för att få en mjuklandning.

Naturligtvis, när det är dåligt väder vill en pilot landa så snart som möjligt. Normalt ska vädret vara förutsägbart, så förhoppningsvis är detta inte ett problem i första hand.

Tyvärr är vinden notoriskt svår att förutse och ännu svårare att kontrollera. Om en hård vind får tag i en luftballong kan det få mycket allvarliga konsekvenser.

En luftballong färdas lika fort som vinden går, så du kan se hur starka vindar kan göra det svårt att landa. Med det sagt är det normalt bättre att försöka landa än att vänta på himlen.

Mjuka landningsområden

Det andra steget för att ha en mjuklandning är att hitta en mjuklandning. Att landa på det mjuka gräset i 10 mph kommer alltid att vara bättre än att landa på stenar i 5 mph.

Detta steg innebär mycket förberedelser för flygbesättningens räkning. De behöver i princip veta vart de flyger, var det finns bra landningsområden och vilka områden de ska undvika.

Framför allt vill man undvika tätbebyggda områden och kraftledningar. Båda dessa kan sluta i mer än bara en grov landning utan i en dödlig landning.

Helst är ett landningsområde väldigt öppet och väldigt mjukt. Gräset är jättebra, speciellt lite högre gräs. Ett blött fält är också väldigt mjukt, men gör dig redo att bli lerig! Speciellt på din korg!

  Hur mycket kostar modulära timmerhus?

Att ha det stora öppna utrymmet är avgörande eftersom en mjuk landning inkluderar att inte springa in i någonting! Du kan landa väldigt mjukt, men springer du sedan in i en vägg så räknas det inte som en mjuklandning!

Återigen, vind kan göra det här steget lite svårt. Om en pilot inte är försiktig kan det vara lätt att bli blåst över ett bra landningsområde och in i ett dåligt. Att landa tidigt och mjukt är bättre än en lång flygning med en ojämn landning!

Markbesättningen

Det tredje och sista steget för att ha en mjuklandning är att få hjälp av markpersonalen. Faktum är att skillnaden mellan en bra landning och en dålig landning kan vara markpersonalen!

Inte varje luftballongflygning kommer att innehålla en markbesättning. Många privatflyg inkluderar bara en pilot och en andrapilot. Naturligtvis säger det sig självt att ha en markpersonal gör hela upplevelsen bättre!

När du tänker på vad en markpersonal gör, tänker du förmodligen på att ställa in, köra jaktfordonet och lägga undan allt. Det här är alla saker som markpersonalen hjälper till med, men det finns också mer.

Ett av de viktigaste uppgifterna markpersonalen har är att hjälpa till med landningen. Det finns ett antal olika sätt som markpersonalen kan hjälpa till med landningen.

Ansvar

Först kan de vara på landningsplatsen. Detta kan vara det viktigaste ansvaret för utan den här är ingen av den andras sak. Markpersonalen bör följa med i jaktfordonet och vara i kontakt med piloten vis radio, så den här ska inte vara för svår.

För det andra kan de hjälpa till att dra ballongen mot marken. Piloten kommer att släppa en linje, eller ibland två, som markpersonalen kan ta tag i. De kan sedan styra ballongen hela vägen till marken.

I detta ansvar ingår också ofta att hålla ner ballongen när den väl har landat. Detta hjälper ballongen att inte flyta iväg när ingen tittar! Det vore ett kostsamt misstag!

  Hur man säkert kör en basbåt i grovt vatten

För det tredje hjälper markpersonalen kuvertet att tömmas på ett säkert och effektivt sätt. De kan sätta ut en markpresenning som kuvertet kan falla på. När fallskärmsventilen öppnas kan de använda en lina för att styra kuvertet mot presenningen.

Utöver det kan markpersonalen hjälpa piloten på vilket sätt som helst. Detta gäller särskilt under nödsituationer. I den här typen av situationer kan markpersonalen vara ovärderlig!

Naturligtvis gör människor ibland misstag. Mer än en gång har en besättningsmedlem varit på fel plats och blivit överkörd. Ibland missas en rad eller någon har glömt sina handskar. Dessa saker händer!

Även med risken för mänskliga misstag är det alltid mer meningsfullt att ha en markpersonal till hands vid landning.

Ödesdigra misstag

Världen vi lever i är sjuk. Bara sjuk. Timmar och timmar av tid ägnas åt att titta på misslyckade videor där människor kunde ha blivit allvarligt skadade. Vi skrattar ständigt åt andras misstag. Det är bara fel!

Men jag älskar det.

Jag menar, vem älskar inte en bra misslyckad video då och då? Att få se de helt korkade beslut någon annan tagit utan några personliga konsekvenser? Perfekt!

Jag menar, om något så finns det alltid något att lära av dessa videor. Ät inte en tidvattenskida. Avfyra inte fyrverkerier vid din fot. Kasta inte ost på bebisar.

Inom luftballongflygning finns det massor av misslyckade videor där ute. De flesta av dem innebär en allvarlig kraschlandning. Du kan gå och slå upp dem och sålla igenom hundratals videor, eller så kan du bara titta på listan jag satt ihop!

Varför tittar dessa människor så länge innan de flyr?

Flyger han i en papperskorg?

Det bara fortsätter!

Ansvarsfriskrivning: Ingen skadades i någon av dessa videor, förutom deras stolthet.