Hur kyls snöskotrar?

Du börjar förmodligen känna dig ganska kylig i början av dina skoterturer, bara för att bli varm och isolerad ju längre du håller på. Internt gör din släde samma sak. Komponenter som motorn måste hålla sig svala, men hur?

Snöskoterkylvätska strömmar in i din slädes system för att hålla motorn på lämplig temperatur när du åker. Dessa slädar är kända som vätskekylda snöskotrar. Vissa slädar är fläktkylda, vilket innebär att fläktarna omdirigerar kall luft till motorn för att förhindra att den överhettas.

I den här artikeln kommer vi att diskutera mer om skillnaderna mellan vätskekylning och fläktkylning för din snöskoter. Vi kommer också att prata om att underhålla din slädes kylsystem och vad du ska göra om din snöskoter överhettas. Du kommer inte att vilja missa det!

Vätskekylda vs. fläktkylda snöskotrar: vilket är bättre?

Mellan vätskekylning och fläktkylningsslädar är det mycket mer sannolikt att du stöter på en vätskekyld snöskoter. Båda kylningsalternativen har dock sina fördelar, så vi tänkte att vi skulle börja med en förklaring och sedan en jämförelse.

Vad är flytande kylning?

Liksom många vanliga fordon är källan till flytande kylning som snöskotrar använder kylvätska. Du lägger till denna kemikalie till din motors reservoar, ibland dess expansionstank. Kylvätska, som namnet antyder, kan reglera eller sänka temperaturen på din motor. Detta händer när kylvätskan sjunker fryspunkten för motorvätskan.

Samtidigt ökar kylvätskan ditt snöskoterkylsystems flytande kokpunkt. Genom att göra detta är det mindre sannolikt att kylsystemets vätska avdunstar. Nu kan den sitta kvar längre och ge mer kylning till de interna komponenterna i din släde.

Du bör inte använda samma typ av bil- eller lastbilskylvätska som du skulle göra för din snöskoter. Den kemiska sammansättningen av slädkylvätska är annorlunda än för vardagsfordon. Den innehåller en del vatten och en del frostskyddsmedel tillsammans. Du kan köpa grejerna färdigblandade eller till och med få delarna separat och göra din egen snöskoterkylvätska om du orkar med utmaningen.

Om du går den vägen vill du vara extra försiktig när du handlar. Du kommer att märka att det finns två typer av snöskoterkylvätska. Den första är gjord med propylenglykol och den andra har etylenglykol.

Propylenglykol är en typ av syntetisk vätska som är särskilt skicklig på vattenabsorption. Etylenglykol har ingen färg eller lukt, men det beskrivs som att det har en söt smak (inte som du någonsin borde äta det!). Förutom dess roll i kylmedel, finns etylenglykol också i tillverkade polyesterfibrer.

  11 smarta sätt att få fisklukt från dina händer

Du kan vanligtvis skilja mellan de två typerna av kylmedel genom färgen. Det mesta av propylenglykol-snöskoterns kylvätska är orange medan det mesta av etylenglykol är grönt. Ändå kanske det inte alltid är fallet, så läs etiketten. Du ska aldrig kombinera polypropylenglykol med etylenglykol. Använd dem separat med endast vatten.

Vad är fläktkylning?

Din snöskoter kan ha fläktkylning som en del av sitt kylsystem. Detta är ett vätskefritt sätt att hålla din motor och relaterade komponenter svala. Som namnet säger, använder fläktkylning fläktar inuti för att ge konsekvent kall luft till motorn.

Snöskotrar utrustade med fläktkylning har deklarerats som andra klassens av vissa, men många populära slädemodeller erbjuder detta kylsystem. Dessa inkluderar vissa versioner av Polaris SuperSport, Ski-Doo MX Z 550 X och Arctic Cat F570.

Vilket kylalternativ är bättre?

Både vätske- och fläktkylning för snöskoterkylsystem har sina fördelar. En fläktkyld släde brukar kosta mindre än en som använder vätskekylning. Om din snöskoter tar kylvätska, rekommenderar vi att du köper de separata komponenterna och blandar din egen, eftersom det är billigare än att köpa färdigblandade.

Vissa slädeägare har också sagt att fläktkylning inte behöver så mycket underhåll. I själva verket, eftersom fläktarna är den enda delen av kylsystemet, har du bara dem att hantera. Med vätskekylning kan kylvätskan färdas och fastna. Det är därför vi delar med oss ​​av några vätskekylda underhållstips för släden i nästa avsnitt.

Om vädret är varmare men du fortfarande vill åka skoter eftersom all snö ännu inte har smält, är ett fläktkylt system idealiskt i detta scenario. Dessutom kan du ha en lättare tid med ett fläktkylt system när du åker i särskilt hård och tjock snö, eftersom fläktarna fortsätter att tuffa på.

Om du vill ha vridmoment direkt, är flytande kylning rätt väg att gå.

Underhålla en vätskekyld snöskoter

Efter att ha undersökt lite vet du nu att din snöskoter är utrustad med ett vätskekylningssystem. Ju tidigare du blir bekant med aspekterna av vätskekylning och underhåll, desto bättre.

Här är vad du behöver göra.

Fylla släden med kylvätska

Kylvätska varar inte för evigt. Oavsett om din är gjord av främst etylenglykol eller polypropylenglykol, måste du fylla din släde med kylvätska då och då. Om du inte är försiktig kan du göra en stor röra, så gå långsamt.

  Vad är flugfiskebacking?

Låt oss säga att din snöskoter nästan inte har någon kylvätska. Om så är fallet, kontrollera först att du blandat kylvätskan korrekt. Om du köpte färdigblandad kylvätska kan du hoppa över detta steg.

Därefter vill du komma åt din slädes kylvätsketank. Lägg till en tratt eller slang till tanken. Håll en hand stadigt på tratten eller slangen, använd den andra handen för att hälla kylvätskan genom tratten eller slangen och in i din slädes kylvätsketank. Om du har en särskilt stor och otymplig kanna med kylvätska, kanske du vill be en kompis hjälpa dig med det här jobbet.

Att hälla kylvätskan rakt in i kylvätskesystemet rekommenderas inte lika starkt som att använda en tratt eller slang. Detta kan inte bara minska röran, utan metoden kommer att analysera genom luftbubblorna i systemet så att de inte stannar inom.

Sätt dig sedan på din snöskoter och kör motorn. När motorn värms upp, gå tillbaka till kylvätsketanken och se om kylvätskenivån är toppad eller bara lite under. Häll på mer kylvätska om kylvätsketanken behöver det, men var noga med att inte överfyllas.

Dränering av kylvätska

I slutet av snöskotersäsongen måste du sannolikt tömma kylvätskan från din släde. Detsamma kan vara sant om du vill tillsätta ny kylvätska och inte blanda det med gamla grejer.

Du har två sätt att tömma snöskoterns kylvätska. Först kan du suga upp vätskan med en bärbar dammsugare som är riktad mot din slädes kyltank. Detta är effektivt, men inte nödvändigtvis snabbt.

Annars kan du höja din snöskoter framifrån med en vinsch eller valfritt tillval. Genom att lyfta din snöskoter så här och sedan komma åt kylsystemet från dess lägsta slang kan du använda gravitationen för att tömma den gamla kylvätskan.

Det här alternativet är praktiskt, men vet att du aldrig kommer att ta bort alla spår av kylvätska på detta sätt. Du kanske vill kombinera båda metoderna för att helt bli av med all kylvätska i din släde.

Burping av kylvätskan

Du är fortfarande inte riktigt klar. Vissa situationer kommer att kräva blödning eller rapning av din snöskoterkylvätska. När du gör detta skickar du ut luft ur kylsystemet, eftersom för mycket luft kan göra att heta fläckar utvecklas. Dessa hot spots kommer att hålla delar av motorn särskilt varma och därmed göra motorn benägen att överhettas.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Colorado?

Okej, så hur rapar man kylvätskan? Först vill du hälla lite kylvätska i din slädes kyltank, igen med en tratt eller slang. Sedan, som du gjorde tidigare, höj din snöskoter framände. Nu kommer kylvätskan inuti att röra sig och träffa hela kylsystemet. All luft som kan finnas i kylsystemet kommer att tas bort, även om du kanske måste upprepa detta några gånger.

Vad du ska göra om din snöskotermotor överhettas

Gamla fläktar eller en otillräcklig mängd kylvätska kan göra att din slädes motor överhettas, liksom de heta fläckarna som beskrivs ovan. I vissa fall har problemet ingenting att göra med ett felaktigt kylsystem, utan snarare har du åkt din snöskoter i timmar i taget utan att stanna.

I det sistnämnda läget behöver du bara ta en paus en stund så att din snöskoters motor kan svalna. Utanför en lång åktur bör dock din slädes motor inte överhettas ofta. Detta är inte en normal egenskap hos en välpresterande släde, och du bör inte behandla den som sådan.

Om du fortsätter att åka snöskoter när den är överhettad kan det leda till att motorn går sönder om problemet är tillräckligt allvarligt. Så när du känner att din släde avger mer värme än den borde vara, måste du sluta. Det är sant även om du bara har ridit i 30 minuter.

Ta en titt på din snöskoters kylsystem. Är kylvätskenivåerna lägre än de borde vara? Har din motor tillräckligt med bränsle? Är kompressorn i bra skick? Om du svarade nej på dessa frågor är det inte ett bra tecken.

Vissa skoteråkare kommer att installera en bakre fläkt vid kylaren för att reglera temperaturen på sin släde under längre turer. Du kan prova detta eller ta med din släde till din favoritreparatör för att få den bedömd och eventuellt fixad.

Slutgiltiga tankar

Snöskotrar kyls på ett av två sätt: med ett fläktsystem eller genom kylvätska, en typ av flytande kylmedel. Båda är bra sätt att förhindra att din släde överhettas, men om det händer kan du inte ignorera problemet. För din motors livslängds skull är det bäst om du slutar köra direkt, träffar en reparatör och får problemet åtgärdat. Lycka till!