Hur högt ska överskåpen vara ovanför bänken?

Oavsett om du gör om ditt kök eller ifrågasätter layouten på ditt nuvarande kök, är det viktigt att veta var dina överskåp ska sitta i förhållande till disken. Att ha överskåp som är för låga eller för höga kan förstöra funktionaliteten i köket. Så, hur höga ska överskåpen vara?

Övre skåp bör vara minst 18 tum höga över disken. Detta är det optimala utrymmet för att bekvämt arbeta på bänkskivan och ge enkel åtkomst till föremål i skåpen. Däremot kan höjden på väggarna eller rummets design förändra mängden optimalt utrymme.

Resten av den här artikeln kommer att diskutera mer om standardavståndet mellan över- och underskåp, medelhöjden för köksskåp och hur du själv installerar övre köksskåp.

Varför finns det ett standardavstånd mellan övre och nedre skåp?

När du designar ditt hem kanske du inte inser att det finns standarder för det mesta. Även om det kanske inte finns en ”kod” för skåphöjd, finns det en standard som de flesta har. Detta beror dock på kökets layout och höjden på väggarna.

Det finns ett standardavstånd på 18 tum mellan över- och underskåpen eftersom det inte bara ger den optimala mängden utrymme, utan skåptillverkare tar hänsyn till standarden när de designar skåpen. Därför är det en bra idé att följa genomsnittet.

Men alla kommer inte att vilja gå efter standarden, särskilt om dina räknare är högre eller lägre än de genomsnittliga räknarna. Om så är fallet finns det anpassade skåp tillgängliga hos olika skåptillverkare som erbjuder skåp i olika storlekar som fortfarande passar dina apparater.

Vad är den normala höjden för övre köksskåp?

Övre köksskåp har standardstorlekar, precis som allt annat. Skåptillverkare följer vanligtvis standarden men erbjuder olika storlekar beroende på preferens när det kommer till höjd.

Se även  Kan du lägga gjutjärn i ugnen?

Standardhöjden för övre köksskåp är 30 till 42 tum. Men i kök med exceptionellt höga väggar eller specialtillverkade underskåp kan höjden skilja sig. Höjden på de övre köksskåpen beror vanligtvis på höjden på underskåpen.

Tillsammans med en standard på 30-42 tum i höjd, har övre skåp vanligtvis ett djup på 12-24 tum och en bredd på 9-36 tum.

Kan jag installera överskåp själv?

Att själv installera överskåp är ett utmärkt sätt att spara pengar, så länge du vet vad du gör.

Du kan installera överskåp själv, så länge du har lämpliga material och kunskaper för att göra det. Att installera skåp kommer att kräva att du mäter dina köksväggar noggrant för att säkerställa att du hänger dem korrekt. Att ha lämpliga material, såsom en borr och skruvar, är också nödvändigt.

Nedan ska jag gå igenom stegen för att själv hänga upp överskåp och några verktyg som kan komma väl till pass och underlätta jobbet.

Mät dina väggar

Innan du gör något, inklusive beställning av skåp, måste du mäta dina väggar. Om du har vanliga nedre skåp, mäter du 54 tum vertikalt från marken var botten av dina övre skåp ska sitta. Naturligtvis beror detta på om du vill ha standard 18 tums utrymme mellan skåpen.

Vad du ska göra om du har höga väggar

Om du har högre väggar än genomsnittet kanske du vill överväga att installera dina överskåp annorlunda. Att ha höga väggar men installera skåp på standardhöjd och avstånd kan göra att utrymmet känns trångt och trångt.

Du vill placera skåpen högre på höga väggar för att få området att se mer öppet ut. Därför kan att beställa större skåp vara det bästa alternativet för högre väggar.

Se även  Standard mikrovågseffekt (det bästa watttalet för ditt hem)

Mät minst 18 tum från bänkskivan

Se till att dina övre skåp är minst 18 tum från skåpen. Eftersom detta är standarden rekommenderas det att inte ha mindre än 18 tum om det inte är absolut nödvändigt. När du har mätt och hittat din preferens markerar du var skåpen ska sitta.

Att ha för mycket eller för lite utrymme mellan skåpen kan vara frustrerande när man försöker laga mat eller få ut något ur skåpen. Så se till att mängden utrymme du väljer är rätt för dig.

Markera den övre basen av skåpen

Efter noggrann mätning vill du markera den övre basen på skåpen. Att markera var skåpen går kommer att ge dig en bättre uppfattning när du ska hänga dem. Det ger dig också en uppfattning om var skåpen kommer att vara så att du kan bestämma om du gillar placeringen eller om du hellre vill ha dem högre eller lägre.

Om att markera väggen med en penna eller markör inte är något du vill göra, föreslår jag att du använder tejp för att markera väggen.

Hitta dubbarna

Att hitta dubbarna är viktigt för att hänga upp överskåpen. Dubbar ger ett mer rejäl ankare när du hänger saker på väggen. Skåpen är tunga, så du vill se till att du hittar dubbarna. Även om det är möjligt att hitta dubbarna på egen hand, gör det mycket enklare att använda en dubbsökare.

Detta Stud Finder Väggskanner på Amazon är ett utmärkt sätt att upptäcka dubbar i dina väggar. Denna dubbsökare är exakt, snabb och sparar tid när du försöker hitta dubbar.

Se även  Hur man förtunnar rost-oleumfärg för sprutning

Skapa en reskontra

Även om det inte är nödvändigt att sätta upp en reskontra, väljer vissa människor att göra det för att göra hela processen enklare. En reskontra hjälper dig att stödja skåpen medan du skruvar fast dem i väggen. Detta är särskilt användbart om du arbetar på egen hand.

Lowes föreslår att du ställer in en 1 tum gånger 4-tums bok vid 54-tumslinjen på väggen (det vill säga om du planerar att använda standardavståndet på 18 tum mellan skåpen).

Om du arbetar på egen hand och inte vill använda en reskontra, föreslår jag att du köper en stödstolpe. De Xinqiao stödstolpe kan komma väl till pass för flera andra projekt också och är extremt hållbar, med en viktkapacitet på 154 lb.

Börja med hörnskåpen

När du har allt inrett rekommenderar jag att börja med hörnskåp (om du har hörnskåp). Att börja i hörnet gör det lättare att installera resten. Att spara hörnskåpen till sist är inte en bra idé eftersom du kanske inte kan passa in det mellan de andra. Installera alltid skåpen i ordning så att du inte möter detta problem.

Slutgiltiga tankar

Överskåp måste installeras tillräckligt långt upp för att du ska kunna använda disken, men inte så långt att du inte kan nå någonting. Därför använder de flesta det vanliga 18-tumsavståndet mellan överskåpen och underskåpen.

Men vissa människor har högre väggar, och med det vill du ha högre skåp. Skåptillverkare gör olika storlekar av denna anledning, men vissa har skåp skräddarsydda.

Även om du kan hänga dina egna skåp, vill du se till att du har rätt mått och vet hur mycket utrymme du vill ha mellan dem först.

Lämna en kommentar